18bin þikayet olmuþ, yaklaþýk 2000 Tane haksýz fiyat artýþý belirlenmiþ.
Bana komedi gibi geldi. Haksýz olup olmadýðýný nasýl belirleyeceksin.?
Sen bir mal satýyorsun, aylýk kazancýnla aile geçindiriyorsun.
Ürettiðin ürünün ithalatla dovizle alakasý yok.
Dovize ve diðer pahalýlýða baðlýlýðý sýfýrlamak için ne yapalým. Marul üretelim, suyu dereden olsun. Tohumuda satýn almadýk, geçen yýlki marulun tokumu diyelim. Tabi önceki yýlýn marulunun tohumu iþe yarýyormudur bilmem. Genetikle oynanmadan önce iþe yarýyordu. Genetikle oynandýktan sonra, geçen yýlýn sebzesinin tohumunu kullanamýyorsun, ürün vermiyor. Her yýl tohum alman lazým, bunun içinde izinde imzasý bulunan siyasetçiye teþekkür edin.
Ne dedik. Marul ektik, tohum atamýzdan kalmýþ, suyu dereden almýþýz. Yani döviz artýþýyla baðým SIFIR.
Ama marulu 1 TL ye satarken 2 TL yapmýþým.
Hükümetin damadý anýnda polis arabalarýna atladý, kapýma dayandý "vay namussuuuuuuz halk düþmaný." diye.
Niye dedim.
Marul 1 di 2 yapmýþsýn.
Yaptým.
Niye yaptýn.?
Çünki çocuðum okula baþlýyor, okul masrafý 1 di 1,5 olmuþ, haftada bir bakkala gidiyom, ürünler 1 di birbuçuk olmuþ, kýzým büyüdü cep telefonu istiyor, büyük ekranlý olmazsa kimse insan yerine koymaz, kýzým benim herþeyim cep telefonu alacam 1 di 2 olmuþ, benzin alacam traktör için 1di 1.5 olmuþ, elektrik evde kullanýyom 1 di 1,5 olmuþ...
Marulu ben 2 deðil 3 yapsam yine geçinemiyom sen ne diyon GDOlu ibibik...
Benim maliyetim marul üretirken artmadý ama satýn alacaðým temel ihtiyaçlar bile arttý. Arabadan evden vazgeçtim, karnýmý zor doyurur hale geldim.
Al bakalým burdan yak.
Þimdi nasýl deðerlendireceksin haksýz zam yaptýðýný.?
Bankalara ceza yazabildinmi.? Yazamadýn. hepsi yahudi, güçlüler.
Araba firmalarý geçen sene 4 ayda enflasyon ve doviz fiyatlarý artýþýndan daha yüksek zam yaptýlar, ceza yazabildinmi? Yazamadýn. hepsi yahudi, güçlüler.
Dolar üstünden kira alanlara ceza yazabildinmi yazamadýn, sende dolarla kiralamýþ ve kiraya vermiþsin.
vatandaþý yakaladýk... zaten baþkasýna gücün yetmez...
Benim yöntemimi yazmýþtým. Ýlk yapanýn kafasýný kýracaksýn ibreti alem için. Tabi ben baþta olsam, hiç buralara olay gelmezdi ama o ayrý konu...

Alýntý yaparak yanýtla

hatta 6.0nin altinda motor hacimli amerikan arac bile yok, bulsak hemen alacagiz ekonomimiz icin 
Yer Ýmleri