Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 500,99 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 979,09 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,00 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 420,80 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,24 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,48 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,00 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,13 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,62 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,74 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,62 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,61 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,51 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 696,96 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 331,86 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,62 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,42 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,14 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 843,96 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 26/853 ÝlkÝlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 201 - 208 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by rosense Yazýyý Oku
    Hocam orasý maalesef bizim KÖYÜN kahvehanesi gibi dedi kodu þu aralar caným sýkýldý bende sizin gibi biþi yakalarmýyým diye sayfalarý çeviriyorum boþuna zaman kaybý ....
    Evet, muhabbet kýsmý, deðerli bilgilerin kaybolmasýna sebep oluyor. Onun çözümü yok gibi.

yinede OVP den bayaðý bahsedilmiþ, bankalara destek filan.

Herhalde bankalara destek gelecek kýsmý satýn alýnýyor gibi. baþka mantýklý açýklama göremedim.
    Bankalar destek demek, fakirden alýp zengine vermek demek. Millet biraz daha hafifleyecek, banka üst çalýþanlarý ile, büyük para sahipleri biraz daha semirecek.

Eski film.

Ýþin kötüsü ise, yabancý banka aðýrlýðý ortaklýklarla beraber %70 in üstünde. Yani bankaya halkýn cebinden koyduðun her devlet yardýmýnýn %70 i dýþarý kâr payý olarak çýkýyor. Türkiyedeki Hýrsýza versen, paranýn yurt içinde kalmasý demek, hýrsýzýn parayý harcayýp millete daðýlmasý demek.
    Ama yurt dýþýna çýkýnca, para tamamen gidiyor.

Her neyse... deðiþtirme þansýmýz olmadýðýna göre, kendimizi korumaya bakacaðýz.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün USD düþtü. Her fýrsatta yükselen USD yi ne düþürdü.? 625 ek faiz bile kalýcý düþüþ saðlamadý. MB piyasaya VIOB a girdi yine kalýcý düþüþ saðlayamadý.?
    Ne düþürdü.?

Görünürde sebebi yoksa. Yarýn neyin düþürdüðünü anlarýz.

Eðer OVP de, bankalara halkýn parasýný-vergisini verecek düzenlemeler yapýlmýþsa.

O zaman anlayacaðýzki.?

hükümetle damat, bankalarla anlaþmýþ. Siz dövizi düþürün, bizde size halkýn sýrtýndan para verelim.

OVP den sonra bankalara para aktarýmý varsa ve USD 6 TL altýna düþerse.

Bu adamlar bankalarla paarlýk yapmýþ demektir.

Buda teröristle pazarlýk yapmaktan farklý deðil.
    Hoþ adamlar antrenmanlý, apo ilede az pazarlýk yapmadýlar, haburda çiçeklerle karþýladýlar filan. Bi ara apo ve sürüsüne laf söylemek cesaret isterdi. Bi türkücü var, ona laf söyleyenler zor duruma düþmüþlerdi.

Her neyse... ülke hýrsýz yuvasýna döndü, her yerden saldýrýyorlar. banada istanbul ve elazýðdan saldýran 2 hýrsýz var.
    Biri devlet kurumu, alenen þantaj yapýyor, yüzlerce kiþiyi haciz ve icra ile tehdit ediyorlar. Diðeri istanbulda bi kooperatif. Kaçak kat çýkýp üstüne yatmýþlar, cezayý üyelere ödetiyorlar. Olacak iþmi. Katil olmak iþten bile deðil...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    damadý dinlemeye 1 dakika dayanamadým. Bir insanoðlu nasýl bu kadar yerin dibine girebilir aklým hayalim almýyor.

Milletin suratýna bakarak söylediklerine bak.

evrimle açýklayabiliyorum ama katlanmasý imkansýz.

Hep söylerim, böyle bir dünyayý aklý baþýnda bir canlý yaratmýþ olamaz. Allah bu iþi þeytana vermiþ olmalý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Nihayet damat konuþmasýný bitirmiþ. Bu herifi ilk defa dinleyecektim, sýrýtarak konuþtuðunu görünce hemen kapadým TV yi.
    Aynýsýný gandi bozuntusu kýlýçdaroðluda yapýyor.

Kendi tuzlarý kuru. Ülke batsa onlar yine kral hayatý yaþayacak. O sebeple problemlerden bahsetmeleri ve sahipleniyormuþ gibi görünmeleri hepsi sahte.

O sýrýtmalarý yokmu, "ben sahteyiiim" diye baðýrýyor.

Netçede bi halt çýkmadý ama hükümet gibi dibine kadar palavrada sýkmadý. Netçede adam teknik eðitim almýþ. Halimize gülüyor ama yalanýda bi yerde tutuyor, sýnýrsýz deðil.

Konuþma baþýnda ülkenin bu hale gelmesini fetö ye ve gezi olaylarýna baðlamasý iðrençti.
    20 yýlda sýfýrdan edindikleri servete bakmalarý, ülkenin bu hale nasýl geldiðini açýklamaya yetiyor.

Bankalarlada dün endiþemi belirttiðim gibi anlaþma yapmamýþ herhalde.

BIST açýsýndan yön deðiþtirici biþey olmadý.

Sanýrým biraz yalpaladýktan sonra hafiften çýkmaya baþlar. Bu ay içinde USD 6 TL altýna inerse, aralýk 110bin hedefim tutar.

Tabi dün bankalara ekstra biþey verilecek diye USD düþtü BIST çýktý ise. Bugün iþler zor.

Baþtada söylediðim gibi. Aralýða kadar BIST, sora altýn seviyesine bakacaðýz. Alým için uygun yerlerde ise alýrýz.
    Son düzenleme : alicemal; 20-09-2018 saat: 16:34.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Programda yapabilecekleri tek þey. Vergileri artýrmak.
    Birde ormanlar, göller ve daðlar dan satmadýklarý kaldýysa onlarý satýþa çýkarmak.

Köy hikayemi okuyanlar hatýrlarmý.
    Köylü ormaný, madeni, gölü, dereyi, merayý verdikten sonra, kendi memleketinde köle durumuna düþüyor. Kendi doðal kaynaklarýný kendi elleri ile BEDAVA veriyor ve sonra kendisi para ile faydalanmaya baþlýyor.

Ayný KIZILAY gibi.

Kaný bedava veriyorsun ama senin kana ihtiyacýn olduðunda sana kýzýlay para ile satýyor. Sonra TV de bakýyorsun kýzýlay reklamý. Þu kadar filistine somaliye yardým yaptýk. Senin kanýn onlarada bedava. Bi tek sen kölesin. Kýzýlay baþkaný TV de çýkýyor, hükümete 100 bin TL ye altýndan yapýlmýþ rozet takýyor.

Senin kanýn yahu. Altýna döndü, bazý insansýlarýn cebine girdi.

Eskiden kaný bedava verirdin, kýzýlayda sana bedava verirdi. O zamanlar azda olsa ÝNSANDIK.

Þimdi kanýný bile ticarete döndürüp ceplerini doldurmak için kullanýyorlar.

Eskiden her fýrsatta kýzýlay a kan verirdim.
    Artýk vermiyorum. Sadece eþin dostun ihtiyacý olduðunda hastaneye gidip bizzat ihtiyacý olana veriyorum. Araya kýzýlayý sokmuyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Daha önce ne yazmýþtým. KGF denen bankalarýn verdiði krediye hazine garantisi verilmesi.

Bu direk hýrsýzlýk. Baþka hiç bir þey deðil.
    Daha önce yazmýþtým. Büyük tüccarsýn, hali ile en az bir banka müdürü ile sýký fýkýsýndýr.
    Git yeni þirket kur, bankadanda 100 milyon dolar kredi çek o müdürden. Artýk müdürün imza yetkisi ne kadarsa o kadar. Müdürle anlaþ. Müdür krediyi KGF ye soksun. Normalde vermemesi gereken krediyi versin.
    3 ay geçsin þirket battý desin.
    Banka KGF den krediyi alýr zararý olmaz. Müdürle 100 milyonu paylaþ. 100 milyon kimden çýktý senden benden.

Köy kuralý neydi. Üretimi artýrmadan birinin cebine para giriyorsa, o para diðerlerinden çýkýyordur.

KGF olmadan bunu devlet bankalarýndan zaten yapýyorlardý. Sadece en tepeye kadar bölüþmen gerekir. Önce ayakkabý kutusunu hazýrla diyeceksin tepelere. Ama özel yapamýyordu çünki sahibi var, nefes aldýrmaz, anýnda çeker yanýna yeni kurulan þirkete 100 milyonda ne diye. Ama devlet bankasýnýn sahibi yok. Aynen futbol takýmlarý gibi yiyen yiyene...

Þimdi banka kredilerini inceleyeceklermiþ. Acaba sorunlu kredi ne kadar.?
    Yaw her sene zaten açýklanmýyormu. KGF kredi bilgisinide devlete göndermiyorlarmý.?

Þu bankalar akp döneminde canýmýzý aldýlar doymadýlar...

Eðer banka sorunlu kredilerini inceleyeceðiz demiþse. Bu BIST açýsýndan iyi, bizim için kötü haber. Banka yöneticilerinin indiragandi ettiði krediler ve hakkaten batýk kredileri bi þekilde düzenleyecekler. O düzenlemenin ucu her halukarda bize girecek. BIST de deðil HALK a.

Diðer konuda þirketlerin borç yapýlandýrmasý.
    Tabi buda bize girecek. Çünki hakedenden daha çok haketmeyen hýrsýz þirketlere destek çekilecek.
    Neydi. Üretmeden alýyorsan, diðer çoðunluðun cebinden alýyorsundur.

Fakat bu 2 þeyde BIST için olumlu ama halk için olumsuz haber.
    Son düzenleme : alicemal; 21-09-2018 saat: 10:19.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna.

Dünyada teknoloji çok hýzlý geliþiyor. Biz ise her zaman olduðu gibi uzaktan seyrediyoruz.

Yapay zekâ aldý baþýný gitti. Uzun vadede hiç bir meslek kurtulamýyor. Yapay zekâ yý yazan yazýlýmcýlar bile kurtulamýyor. Kod yazan yapay zekâlar var.

Özellikle avukatlýk gibi ezbere dayalý iþleri, avukatlardan çok daha doðrulukla yapabiliyorlar.

Ýnanýlmaz olan, gözleme ve yoruma dayalý doktorluk mesleði. Testlerde, yapay zekâ yazýlýmý, uzman doktorlardan daha doðru teþhis koymuþ.

Sigorta þirketlerinde, gelen hasarlarý deðerlendirip, ödeme yapýlýp yapýlmayacaðýna, yapýlacaksa ne kadar yapýlacaðýna karar veren, yüksek maaþlý uzman elemanlar var. Onlarýn yerini yapay zekâ çoktan aldý.

Þoförleri, pilotlarý saymýyorum, onlarý zaten herkes biliyor, o konuda organik þoförü() olmayan otonom araçlar hýzla her yeri kaplayacak.

Kültürel bilgi yarýþmasý. Çinde yapýlýyor ve yapay zekâ kazanýyor. Tabi olay bilgi miktarýnda deðil. Tabi yapay zekâ bilgi yarýþmasýný kazanmasý normal. Depola dünyanýn bilgisini bilgisayara yarýþmayý kazan. Olay öyle deðil. Burda önemli olan, yapay zekâ nýn soruyu anlamasý olayý. Ne kadar hafýzanda bilgi taþýrsan taþý, sorulan soruyu duyup anlamlandýramazsan, o bilgi bi iþe yaramaz. Burada önemli olan, sorularý doðru olarak anlamlandýrabilmesi. Ondan sonra yanýtý vermesi bilgisayar için kolay olan kýsým.

Görme konusunda epey bir yol kat ettiler. Ýnsanlarý ayýrd edebiliyorlar ve daha ilerisi, mimiklerini anlýyorlar, yaþýný cinsiyetini ýrk ýný ayýrd edebiliyorlar. tabi net görürlerse. tahmin konusunda henüz bizden iyi deðillerdir çünki biz ortam tahminini yoruma katabiliyoruz. Hanýmlar gününde uzaktan hamama giren kiþinin cinsiyeti belli deðilse, kadýndýr diyebiliyoruz. Bilgisayar o baðlarý kurabiliyormu henüz bilmiyorum. Ýlerde kurabileceði kesin, sýra gelmedi.

Görme iþinde çok ilerlediler, þimdi duyduklarýný DOÐRU anlamlandýrmayýda baþarýyorlar.

Hareket kabiliyetleride meþhur ASIMO nun 2 ayak üzerinde denge kontrolunu baþarmasý ile çok geliþti.

BORSA da zaten yapay zekâ lar dans ediyor. Büyük kurumlarda alým satýma insanlarýn karýþtýðýný pek sanmam. özellikle batýda. Onlarda siyasetten çok ekonominin geleceði alým satým kararlarýný etkiliyor. Bizde anlamsýz etki çok var, robotlar o kadar baþarýlý olmayabilir. Bizde özel durum çok oluþuyor. Mesela kendi ülkende parasýzlýktan intihar edenler, açlýktan ölen bebekler varken, somali ye 8 milyar yardým yaptýk diye sevinebiliyoruz. Devlet okullarý parasýzlýktan kýrýlýrken, özel okullarda öðrenci baþýna 5bin TL yardým yapýyoruz. Suriyedeki yüzbinlerce asker denen insanlara maaþ verebiliyoruz. Böyle rezilliklerimiz var. BIST de uzun vadede yapay zekâ lar, su kaynatabilir.

Ýþin ilginci ise. Yapay zekâ lara karþý, karþýlarýnda insan varmýþ gibi çeþitli organizasyonlarýn kurulmasý.
    Adamýn biri yapay zekâ siyahlarý tanýmýyor diye organizasyon kurmuþ. IBM firmasý yapay zekâ larýn aldýklarý kararlarý sorgulayan yazýlým geliþtirmiþ filan.

Yapay zekâ lar, sosyal açýdan ve kültürel açýdanda yerlerini almaya baþladýklarýnýn ilk sinyallerini verdiler.

Ýþte milyar dolarlýk soru.

Peki yapay zekä yeterince geliþtiðinde, herþeyi ile insanla aynýmý olacak. Ýnsanlarýn duygularý, iç güdüleri filan var.

Evet ayný olacak.
    Ýnsaný fazla abartmayýn. Ýnsanlarýn %80i, gördüklerini, duyduklarýný tekrar eder. Yeni biþey yaratmaz. Doðruyu yanlýþý bilmez. Birileri bu doðruder, bu yanlýþ der, onlarda ezberler.
    Yani bilgisayarlardan bir farký yok insanlarýn %80 ninin. O sebeple yapay zekä ya sahip robotlarýn insandan farký olmayacak, tersine, yapay zekä lar, daha insan olacak.

Neden daha insan. Çünki bu %80 dediðim insanlar, ezberlerinde olmayan, ilk defa rastladýklarý biþeyle karþýlaþýnca, sapýtýyorlar.

Ya doðru davranýþý seçecek, ya yanlýþ. %50 þansý var.

Ama her seferinde yanlýþý seçmeyi baþarýyorlar. Robot yazýlýmlarda hiç olmazsa %50 doðruyu seçme þansý olur.
    Son düzenleme : alicemal; 23-09-2018 saat: 13:52.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada kasiyerleri unuttum. Yapay zekâ en çabuk kasalarda kendini gösterdi.

Kipa, migros, eski tansaþ gibi büyük marketlerde kasiyerlerin yanýnda, insansýz kasalarda bir kaç yýldýr var.
    Ama yazýlýmlarý kötü olduðundan, yeterince faydalý olmadýlar. Ýyi bir yazýlýmla, þu an o maðazalardaki katlanmak zorunda kaldýðýmýz insan sayýsý yarý yarýya düþerdi oda en az.

Son bi kaç yýldýr, kasiyer kýzlar çok fazla dolandýrýcýlýk yapmaya baþladý. Benim baþýma en az 3 kez geldi.
    Ürünleri alýyorum, son ürünüde torbaya koyuyorum, bakýyorum tezgahta almadýðým biþey daha var. Kýz kasadan geçiriyor, düt sesini duyuyorsun. Kýz ürünü iptal ediyor. Farketmesen o ürününde parasýný ödemiþ olacaksýn ve fiþ te çok ürün olduðu için kontrol etmeyeceksin. Zaten kaçýnýz fiþi kontrol ediyor tüm rakamlar doðrumu diye.

Fiþleri daha çok kadýnlar kontrol ediyorlar, kasiyer kýzlarda bu sebeple, ürün sayýsý fazla olan erkeklere yapýyorlardýr bu numarayý.

Kasiyer kýzlarýmýzýn dolandýrýcýlýk sayýsý artmýþ olmalýki, artýk iptalleri kendileri yapamýyorlar. Þefi çaðýrýyorlar. Benim baþýma 3 kez geldi. Üçündede kasiyer kýzý suçlamadým çünki aldýklarý þey 10 TL yi geçmez ve resmen Trajedi. Yani kýzý suçlamaya utanýrsýn, acýnacak durum.

Bu niyette olan kýzlar, kasanýn çevresine çok fazla ürün yýðýyorlar ve farkedersen, karýþýklýkta geçmiþ olmalý numarasý yapýyorlar.
    Maaþý ne yapýyorsun tamamýný taksitemi baðladýn.? Hoþ çok az maaþ alýyorlar ya...

Kasiyerler giderse en çok ben sevinirim herhalde. Çok çektim çok, bildiðiniz gibi deðil.

Hýrsýzlýklarý deðil sorunum, insani davranýþlar sergilemeleri çok sinir bozucu.

Mesela sýraya riayet etmezler, senden sonra gelenden sipariþ alýrlar.
    Garsonlar aralarýnda muhabbet eder, ihtiyacýn olduðunda bakmazlar. Yada tependen ayrýlmaz, rahat nefes alamazsýn.
    Markette elinde aðýr eþya yürürsün kenara çekilmez sen çekilirsin.
    10 eleman muhabbettedir, biþey soracaksýndýr, soracak kimse bulamazsýn.
    Ekmek tezgahýnda 20 dakka beklersin kimse olmaz, sora þiþman kýzýmýz arkadaki odadan çýkar. "Ekmekleri ordamý yapýyorsunuz diye sorarsýn." "Yok dýþardan geliyor." der. O zaman arkada 20 dakka ne yaptýn.? Ya muhabbet ya sigara.
    Masan kirlidir temizlenmez ama 2 garson birden, muhabbetli bi masada yada bol bahþiþli masada vakit geçiriyordur, sen hep beklersin.

Ýþte bu insani sebeplerden, gitsin insanlar gelsin robotlar.

E ülkede onbinlerce genç iþsiz kalacak. Sora senin karþýna hýrsýz yada et satan kýzlar olarak çýkacaklar.?

Zaten onun kurtuluþu yok. Ülke oraya gidiyor. Rusya yý yahudiler ele geçirdiðinde, rus kýzlar tüm dünyaya et satmak için daðýldýlar. Bizdede epeydir baþladý, hýzlanarak artar. Robotlar bu iþi hýzlandýracak sadece.

Hani nerde ülke bilinci.? Hani ülke bilincine sahiptin.? Gençleri iþsiz býraktýn.!!!
    yaw o iþ baþka bu iþ baþka. Gençleri ben iþsiz býrakmadým, ülke politikalarý böyle. Azýnlýk bir grup, çoðunluðu soyuyor. Bu politika benim eserim deðil, temelleri taaaa 80 yýl öncesine dayanýyor.

Bu arada amazon firmasý kasiyersiz maðaza açmaya bu sene baþlamýþ ve 3 yýl içinde 3000 kasiyersiz maðaza açacakmýþ.
    süper.
    Kasiyerler iþsiz kalmaz, güvenlik görevlisi olsunlar. Hýrsýz sayýsý katlanarak artýyor ülkemizde ve dünyada.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 26/853 ÝlkÝlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •