virus problemide henüz tepe yani duraklama dönemine girmedi. Ölü sayýsý oransal olarak her gün artýyor.
Bizim açýmýzdan bir miktar kurtarýr durumsa, TRde virus yok, ilaç konusunda geliþmeler var.
virus problemide henüz tepe yani duraklama dönemine girmedi. Ölü sayýsý oransal olarak her gün artýyor.
Bizim açýmýzdan bir miktar kurtarýr durumsa, TRde virus yok, ilaç konusunda geliþmeler var.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Çin abd ye rakip olacak kadar güçlenme sinyalleri verince, Çin'de salgýn hastalýklar baþlamýþtý. Kuþ gribi, domuz gribi filan diye bizde isimlendirilmiþti. (sars, mers)
Çin deki salgýnlarý abd ve veya ingilterenin çýkardýðýna inandýðýmý yazmýþtým.
Labaratuvarda ürettikleri virüsleri kullanýyor olmalýlar.
Ürettiði virüsün ilacýnýda ayný anda üretmeleri gerekirki, kaza olursa tedavi edebilsinler diye. Virus hesapladýklarýndan daha farklý þekilde ilerler ve kendi ülkelerinide vurur. Bu sebeple gerektiðinde kullanmak amaçlý ilaç þart.
abd ilaç firmasý coronavirus'e karþý aþý geliþtirdiðini açýkladý. "çok þaþýrtýcý" deðilmi.?
Diðer ip ucu ise kuluçka süresi. Bu virus daha hýzlý yayýlsýn diye kuluçka süresi artýrýlmýþ. Kuluçka süresinde, virüs taþýdýðýný anlamýyorsun ve kendini izole edip ilaç almaya baþlamýyorsun, günlük iþlerini yaparken virüsü herkese bulaþtýrýyorsun. kuluçka süresi ne kadar uzun olursa o kadar çok kiþiye bulaþtýrýrsýn.
Tabi söylediklerim tamamen yanlýþ da olabilir. Belki 30 - 40 sene öncede Çin de salgýnlar vardý ama bizim haberimiz olmuyordu. Çin dünya gündeminde deðildi. Bu sebeple haber gelmiyor olabilirdi. Ancak japonya o dönemlerdede gündemimizdeydi, Çinde ki aðýr salgýn japonyaya bulaþýrdý ve dünyanýn haberi olurdu.
Her neyse...
Ölü sayýsý hala umut vermiyor ama ilaç bulduk diye gelen açýklama, bugün BISTi yukarý çekebilir.
Ancak hala yukarý aþaðý, oyuncular felç ediliyor.
Artýk yukarý çýkýþlarý millet seyretmeye baþladý. Ortam kývama gelmiþ gibi.
Ortam tam kývamdaysa çýkýþ baþlayabilir. Kývam tutmamýþsa, oyuncularý yeniden yukarda odunlu virus tedavisine alýp, oyuncular pelte kývamýna geldikten sonrada onuncu kez BISTi aþaðý sürebilirler.
Ölü yerlerden aldýðým long kontratlarla, üçte bir oranýmý çok az geçtim. Artýk almayacaðým.
Ancak 117bin aþaðý geçilirse yeniden almaya baþlarým.
@NeAcaipDunya
Düþündüðümden önce çýkýþa baþladý. Çinde günlük ölenlerin sayýsýný tutuyordum. Her gün, bir öncekinden fazlaydý.
Ölüm sayýsý, bir önceki ile ayný olduðunda çýkýþ baþlar diyordum.
Toplam yatýrdýðým teminatýn üçte birinden biraz fazlasý kontrat ile long güzergahýnda seyrediyorum.
Bu þekilde yükselirse, eksiden artýya en fazla 2 günde geçeceðim.
Buraya kadarýný güzel yönettim sayýlýr. Ýmdi mesele bundan sonrasýný yönetebilmek.
1. Ancak Coronavirus hala çok etkin.
2. Rusya ile bozuþup yeniden abd ye yanaþma cilvelerine baþladýk. Cilve karþýlýk buldu. Libya ve Suriye de iþlerin karýþma potansiyeli yüksek. Zaten karýþýkta, dahada karýþma olasýlýðý.
3. ekonomi de neymiþ. Üfürme rüzgarý ile þiþirdiðimiz yelkenli yi açtýk uçuyoruz. Müridler þeyhin emri ile çarþaflarý kemer niyetine baðlasýn yola çýktýk. Çalýþan vatandaþlar ellerini ceplerine atmaya devam etsin, þeyh beslenmeliki iyi üfürebilsin, helal balinalara da gayret gelsin.
Yanlýz corona ve diðerleri Libya, Suriye ile ilgili her haberde satýþ yer bence.
@NeAcaipDunya
Bu arada soner yalçýn'ýn yazdýðýna göre. Kuþ gribi baþladýðýnda "ilacýný ürettim alýn" diye ortaya çýkan abd firmasý ile,
"coronavirus'e karþý ilaç ürettim" diyen firma ayný.
Yönetiminde abd eski dýþiþleri bakaný meþhur donald rumsfeld var.
firma: Gilead Sciences
sahibi michael riordan denen bir adam.
Ayrýca abd eskiden, biyolojik saldýrý amaçlý, baþka ülkelere virus gönderdiðinide itiraf etmiþ.
"CDC, 1984'den 1989'a kadar Saddam döneminde Irak'a; Botulinum toksini, Batý Nil virüsü, Yersinia pestis ve Dang hummasý virüsü dahil olmak üzere birçok biyolojik savaþ ajaný gönderdiðini itiraf etti!"
CDC: ABD'nin Hastalýk Kontrol ve Önleme Merkezi"
@NeAcaipDunya
laboratuvar test kitleri,üreticileri,Türkiye'deki daðýtýcýlarý araþtýrýlsa,o sonuçlara baðlý yazýlan ilaçlar, MR VS görüntülemeler,cihazlarý,
alýmlar,satýmlar,ihaleler,vergi kaçýrmalar,daha neler neler.
Arkasýndaki pisliðin haddi hesabý yok.Halkýn yýllar boyu kullandýðý ilaçlarla yeni hastalýklarla karþýlaþmasý bonüsü üstelik.
Devletten habersiz,yada devlete raðmen kimler yapabilir. KÝMLERE YARAR?
BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.
"Yaw bu iþte bi terslik var" dedim üþenmedim araþtýrdým.
Normalde endeks 121 bini geçtiðimde viop zararý sýfýrlamam gerekirdi.
Gördümki, viop tarafý þu an için 2bin puan kadar geriden gidiyor.
Yani öncekinde(16-01-20) endeks 121.500 de iken, viop 150bin civarýndaymýþ. Þimdi endeks 122bine dayandý viop 148bin e gelemedi.
Kýsmete bak. Olcak þey deil.
Biri nazar deðdirmiþ olmalý.
@NeAcaipDunya
Dün gece bluumberg deki ekonomi programý sunucusu lavuða çok sinirlendim. Yine kendi fikrini söyleme gafletinde bulundu.
Kendi fikrini söylemese, oturumlarý çok iyi yönetiyor. Söylediði anda saçmalýyor.
Almýþ karþýsýna yaðlý bankacý ile diðer vatandaþý, "bunlar bizden" mantýðý ile kendi fikrini söyleyecek cesareti gösterdi.
Çin deki son salgýn yapan viruslerin abd tarafýndan yaratýlýp Çin e aktarýlma ihtimalini ben dahil yazýyoruz ya.
Komplo teorisi diyerek 10 dakka aðzýný ayýra ayýra güldü. karþýsýndaki 2 parazitte onla beraber 32 diþlerini göstererek güldüler.
Maaþlarýný yahudiden alýyorlar. Artýk bu duruma maaþa hürmetenmi girdiler, yoksa konu hakkýndaki cahilliklerindenmi bilinmez.
Yaþadýklarý ülkede dönenleri biliyorlarmý acaba.
Bir yandan odunlu terapiye alacaksýn, diðer yandanda soracaksýn.
"Yaw dingil, asala yý kim yarattý besledi üzerimize saldý.?"
Odunu yerleþireceksin.
"Lang zibidi, pkk yý kim yarattý besledi üzerimize saldý.?"
Odunu yerleþireceksin.
"Allahýn lavuðu, fetullahý kim yarattý besledi üzerimize saldý.?"
Odunu yerleþireceksin.
Selefilik vahabilik, ürünleri el kaide, el nusra, ihvan denen müslüman kardeþler örgütü, iþid... Bizdeki büyük tarikatlar, kim destekledi besledi büyüttü islam dünyasýnýn üzerine saldý geri kalsýnlar diye.
Odunla devam...
Bu kadarýný anladý ise. Peki bunlarý yapanlar, baþka ülkelere ne yapar diye dalacaksýn...
abd, afrika, güney asya yerlilerine yaptýklarýna daha girmedim. Ýlk odunlu seanstan sað çýkarsa, onlara gireceðim.
batýlýlar, geçmiþte Hindistan dan sonra Çin i kontrolleri altýna alabilmek için, tüm Çin lilere bedava uyuþturucu daðýtmýþlar... Bunu bilmek bile yeterli.
Daha yeni Irak a sahte delillerle girdik orada yüzbinleri öldürdük, milyonlarý sefil ettik diye bizzat kendi bakanlarý ve baþkanlarý tarafýndan itiraf ettiler. Bunlarý yapanlar neler yapmazlar. Arap baharlarý.?
Tabi bu zibidiler bu kadar salak olabilirlermi.? Sanmýyorum.. Zekiler ki ellerini ovuþturarak 10 dakka güldüler. belliki bi yerden para gelecek.
Çok sinirlendim çoook.
Soraki twin Özlem'i bile dinleyemedim.
viop da eksiden artýya geçmem bile zerre sevindirmedi... okadar yani.
Bu arada selefilik ve vehhabiliðin doðuþunu ve ingilizlerin bu gruplarý geçmiþte nasýl kullandýklarýný araþtýrmaya baþladým. Sonradan abd devraldý bu gruplarý, mossad da çok etkin. Konuyu Yüzeysel biliyorumda, not etmemiþim, çoðunu unutmuþum. Bu sefer not edeceðim.
@NeAcaipDunya
Bugünde hýzlý çýkýyor sayýlýr.
Anlaþýlan öðle sonrasý kýsa vade tepeyi tekrar deneyecek.
124.500 civarý.
Bu civarda bir miktar long kontrat azaltmayý düþünüyorum. %10 veya %20 arasý.
Eðer 125 e yaklaþýrken, tekrar bir realizasyona döner ve ikinci tepe yapmýþ olursa, 120 binlere doðru salýnýr.
O zamanda, azalttýklarýmý geri yerine koyabilirim.
Tabi ekran baþýnda beklemek bana göre deðil. En iyisi þimdiden çok yukarýda pasif yerlere bi %5 kontrat short yazayým. Akþama bakarým.
Aslýnda bu yaptýðým mantýklý deðilde.
Netçede para piyasalarý tali iþim, asýl iþim deðil. Kýsa vade þurdan al buradan azalt filan..
Tüm günümü ekran seyrederek rakamlarla geçirmek istemem. Belki hiç kontratlara ellemem ve ikinci realizasyon olursa mal gibi tekrar yukarý dönmesini beklerim. Dahada aþaðý gider diye ilavede yapamam. Tren seyreder gibi seyretmek zorunda kalýrým.
Her neyse artýk.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri