Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 262/853 ÝlkÝlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,089 - 2,096 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip kiþisel çýkarý için yine TR yani hepimizi ateþe attý.

tayyip'in diðer damadý bayraktar ailesi, akp baþa geçtikten bir müddet sonra, devlet kurumu TUSAÞ ýn IHA mühendislerini alarak IHA üretme iþine soyundu.
    Parayý nereden buldu.? Ýlk defa gireceði iþte yüzlerce milyon dolarlýk IHA larý kime satacak.? Hiç bir tüccar bu iþe girmez eðer geçmiþinde ileri teknoloji tecrübesi yeterince yoksa. Bisiklet üretmemiþ adam, ileri teknoloji IHA iþine giriyor.
    Vestel in onlarca yýllýk teknoloji geçmiþi var, karayel isimli IHA üretiyor, satamýyor. Satsa satsa israil ve dostlarýna göstermelik satýþ yapabilir.

Tabi para devlet bankalarýndan ve satýlacak yerde belli devlet. Devlet tusaþ yerine ilk IHA larý bu firmadan alarak, bayraktar ailesinin niye bu iþe girdiðini açýklamýþ oldu.

IHA mühendislerini bayraktar a kaptýran TUSAÞ da o dönem epey bocaladý.

Daldýk fazla uzattýk, bunlarý yazmýþtým.

Þimdiki olaysa þu.

TUSAÞ kendi motorlalrýnýda üretiyor. Hem dizel hem jet motorlarýný.
    Dizel kullanýmda, diðerleri üretim aþamasýnda son testlerde filan. Bir kaç yýla kullanýlmaya baþlanacak.

bayraktar ne yapýyor, dizel hariç diðer motorlarý bizim devlet kuruluþu TUSAÞ dan almak yerine gidiyor ukrayna ile motor anlaþmasý yapýyor.
    Üzerine baþka askeri anlaþmalar yapýyor.
    Ukraynaya IHA satýyor, motor ve diðer teknolojileri ise ortak halledeceklermiþ. Detay bilmiyorum.

bayraktar ailesi TUSAÞ dan IHA teknolojisini aparttýklarý yetmiyor gibi, motorlarýda TUSAÞ yerine baþka devletten alarak, bu ülkeye ikinci kazýðý atýyorlar.

Ýþin kötü yaný, ukrayna, bayraktarýn IHA sýnýda bizim cebimizdeki para ile almýþ gibi görünüyor. 200 milyon TL lik yardým yapmýþýz ukrayna ya... o para ile almýþ olmalýlar, resmen yýlan hikayesi.

tayyip bayraktarlarýn iþlerine destek için ukraynaya gidiyor.
    Orada ruslara çok aðýr geçirmeler yapýyor. Kýrýmý ilhak ettiniz ve selam hikayesi. Sebebi sanýrým Libya da hafter konusunda Rusya geri adým atmamýþ olmalý. Tamamen tahmin.
    ertesi gün bizim askerler öldürülüyor.

Rusya neden geri adým atmamýþtýr çünki Suriyede bizim ordu hala öso denen radikal dinci gibi görünen paralý askerlerle suriyenin baþýnda dert ve çýkmýyor, hali ile Rusya ya kazýk atmýþ oluyor. Ýdlib den Çýkacaðým diye söz verende yine tayyip. Sözünü tutmuyor yada tutamýyor, bizim cebimizden maaþa baðladýðý o gruba söz geçiremiyor. Belkide kendisi çýkmýyordur ama netçede verdiði sözü tutmuyor.

Tamamen tayyip ve ailesinin salladýðý teknede, okyanusta yol almaya çalýþýyoruz.
    Son düzenleme : alicemal; 05-02-2020 saat: 17:11.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip þubat sonuna kadar süre verdi. suriye yi tehdit etti.

Ýdlib de bana karýþmayýn, orada Türk halkýndan kestiðim paralarla maaþa baðladýðým 50 bin el nusra gibi radikal dinci gruplar var. Onlara ne sözleri verdi ise, "Onlarla Ýdlib de baþbaþa kalmak istiyorum" demeye getiren iþler yapýyor.

Olaylarýn baþka anlamý yok. O 50 bin kiþiyi maaþa baðlamýþ, anlamsýzca Ýdlib de tutuyor. Suriye bana karýþýrsada þubat sonuna kadar mühlet diyor. Çekilin Ýdlib den diyor.

abd de bu tür sürüler besliyor, iþi bitince eðer baþka yerde kullanmayacaksa býrakýyor gidiyor. Ne haliniz varsa görün diyor. Bizim tayyipin bu 50 bin kiþi ile bizim cebimizden aþký ne.?

Karþýsýnda Rusya var. Suriye yok.

tayyip bir nedenle aþýrý havaya girdi. Cumhuriyetin kurduðu ordumuzun gücünü gördü.
    Önce abd yi geri çekilmeye zorladý. trump çekildi, zaten halkýna verdiði söz öyleydi. Halada diðer yerlerdende çekileceðim diyor. Yeni seçim vaadide o.

Peki Rusya çekilirmi.?
    Ukrayna çýkartmasý ile beraber Rusya sen bizim düþmanýmýzsýn dedik. Oda 8 askerimizi öldürdü. Karþýlýk verdik.

Þimdi Rusya ile yeniden düþman olduk öyle görünüyor.

abd ye karþý her türlü haklýydýk. abd çekildi.

Rusyaya karþý ise ÞU AN için suriyede her türlü haksýzýz. Rusya, resmi Suriye devleti çaðýrdýðý için orada. Biz ise suriye resmi devlet tarafýndan bakýnca iþgalci konumundayýz. pyd yi bahane gösteriyoruz ama pyd nin merkez üssü kuzey Irak. Orada varlýðýmýz yok. Suriyeyi deðil barzani yi hedefe koymamýz gerekirdi.

Þimdi rusya ve suriye de pyd ile anlaþma yoluna gitti, sebebi yine biziz.

Her neyse.
    Hem Libya da, hem suriyede karþýmýzda rusya var.
    Libya da haklý konumdayýz, suriyede ise ÞU AN için haksýz.

Þubat ayý siyasi açýdan sert geçecek gibi görünüyor. Umarým BIST i etkileyecek kadar ileri hareketler olmaz.
    tayyip her zaman yaptýðý gibi 180 derece dönerek yeniden abd yi karþýsýna rusya yý yanýna alýr.

Artýk iþe yaramaz.

Ayda bir tokat yediðiniz adamý yakýnýnýzda tutarmýsýnýz.? Güvenir arkadaþ olarak kabul edermisiniz.?

putin de etmiyor zaten. Ona birþeyler verdiðimiz müddetçe sýrtýmýzý sývazlayýp aferim diyor. Aynen abd veya batý ülkeleri ve diðer geliþmiþ ülkeler gibi.
    Son düzenleme : alicemal; 06-02-2020 saat: 10:54.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST iyi açtý.
    Hala düþünüyorum, 125 bine yaklaþýrken %20 pozisyon azaltayýmmý diye. Tekrar bi 121bin yapma olasýlýðý var.
    Azaltýrsam 121binde yerine koyarým.

Hoþ bu tür KISA VADELÝ numaralarýda beceremiyorum ya. Zaten BIST ekraný baþýnda deðilim. Bi kaç saatte bir "ne oluyor lam" diye bakýyorum.

---
    Þu ana kadarýn özet muhasebesini yapalým.

Geçen yýldan beri para piyasalarýndaki iþlemlerimi okuyan varsa, þu ana kadar portfoyu iyi yönettim gibi görünüyor.

Tabi benden çok daha iyi yönetenler vardýr, kendi açýmdan yeterince iyiydim.

Uzun orta vade endeks tahmini konusundada yeterince iyiydim.?

90binlerde ýsrarla aldým maliyet oluþturdum, dönecek yukarý, bedava dedim.

125 binden geçen haftalarda geri döndüðündede ýsrarla yükseliþ trendi sürüyor en fazla 118binden döneriz, dahada düþerse 112bine kadar long alýrým, alým için maddi kaynaðým yedekte. dedim. Yani devamýnda düþerse önlemimde hazýrdý.

Teminatý yüksek tutarak kafamýn rahat olmasýný saðladým, panik yapmadým, aç gözlülük yapmadým. Panik balina dostudur bizim deðil.

118bine kadar longlara %10 kadar ekleme yaptým.

Yani iyi yönettim, bu kadar siyasi ve ahlaki(virus) geliþmelere karþý.

Üstelik para piyasalarýna günde bir kaç saatimi ayýrýyorum.
    Para piyasalarýnda olmadýðým dönemlerde de günde üç beþ saat haber yorum okurdum. Onu hesaba katmýyorum, doðamda var her konuda geliþme takip etmek.

Bundan sonrasýndada kendime bol þans diliyorum. Bilgi, analiz yeteneði tek baþýna yeterli olmuyor, biraz þans da lazým.

Þans diye biþey yoktur diyen ilginç cesur karakterlerde var. Þu anki ailende deðilde teneke toplayan, teneke barakada yaþayan çingene ailede doð da görelim seni þans diye biþey varmýymýþ. 6 yaþýna kadar tecavüz edilip sonrada öldürülen çocuk var, onun yerinde ol da göreyim þansýný. Ters yönde giden araba kaldýrýmda arkan dönükken biçsin senide göreyim kendi yarattýðýn þansýný. Ýkiz kulelerdeki çalýþanlara girmedim bile, yüksek maaþlý krallardý hepsi, hayat boyu çalýþarak gelmiþlerdi oralara. Tabi yahudi olmayanlarý. Bak yine sinirlendim gereksiz yere.

.
    Son düzenleme : alicemal; 06-02-2020 saat: 10:50. Sebep: coat style
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada AB den ekonomik düzelme açýsýndan iyi haberler geldi. PMI lar bayaðý iyi.

Avrupanýn düzelmesi bizim için avantaj. %50 ihracatýmýzý oraya yapýyoruz. Çokda fark etmiyorda, yinede psikolojik avantaj.

Bizdeki büyük þirketler ve devlet yönetimi o kadar uyduruk ki. Avrupa uçsa bize deðil baþka ülkelere faydasý oluyor. Biz yine ihracattan çok daha fazla ithalat yaparak madalyalarý topluyoruz. Sistem böyle kuruldu 1938 den sonra.

---

Bi de resmen komedi var.

israil denen terörist ülke, kafasýna estiði anda suriye ye füze gönderiyor ve tüm dünya sessiz seyrediyor. rusya bile bu durumu suriyeye füze satmak ve suriye maden haklarý gibi çeþitli haklarý elde etmek için kullanýyor.

suriye abd den kurtuluyor gibi olabilir ancak rusya ne karþýlýðý suriye de bunu henüz bilmiyoruz.

1. ve 2. dünya savaþlarýnda, yahudiler savaþlara verdikleri paralar karþýlýðý, japonya almanya fransa gibi ülkelerde pek çok hak aldý. merkez bankalarýný bile aldýlar, gizli servisleri, köklü þirketleri vs.

rusya kimbilir neler aldý.?
    Bizde TR halký olarak bu savaþýn sonunda babayý aldýk gibi görünüyor. Siyasiler o kargaþada havada 100 milyarlar uçarken dahada zenginleþtiler.
    Paralar ise bu halktan çýktý çýkýyor.
    Son düzenleme : alicemal; 06-02-2020 saat: 10:59.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen hafta yabancýlar 313 milyon USD lik senet satmýþlar. Zaten sattýklarýný yazmýþtým. Karþýlayan olsa olsa helal balinadýr demiþtim.
    Ayrýca helal balina hakkýnda ne teþhisinde bulunmuþtum.
    Ya cennete götürür ya cehenneme. Bu balinanýn götüreceði cennette sahtedir.
    Baþka anlatýmla, Ya çok kaybettirir, ya çok kazandýrýr.

Kaybettirdiði direk sizin cebinizden, kazandýrdýðý ise bu halkýn cebindendir. Ne biliyoruz. Üretim artmadan elde edilen kazanç, diðerlerinin cebindendir.

Geçen hafta 313 milyon USD satmýþlar. Ondan önceki hafta ise 118 milyon USD satmýþlar. Tamamen virus korkulu bir satýþ.

Yerli ve milli olduðu þüpheli balina, 118 bin endekse kadar satýþlarý, halkýn cebinden karþýladý gibi görünüyor.

Ýmdi Suriye ve Libya konularý var ve karþýmýzda, YENÝ düþman olarak gördüðümüz Rusya.

Þubat resti kof gibi görünsede, tayyip eðer güveni aþýrý arttý ise, ne yapacaðý belli olmaz.

Allaaaam ya... özal dan beridir oy verenler, hepiniz yahudi kuklasýnýz. Bu duruma gelmemizin suçlusu sizsiniz, suç ortaðýsýnýz.

Bende oy verenler içindeyim, evet bilmeden yahudi uþaklýðý ve merkepliði yapmýþým. Ama yaþ ilerledi, her þeyi olmasada bazý þeyleri görür hale geldim.

10 yýldýr oy vermiyorum abd(yahudi) temsilcilerine.
    Oy verecek temiz partimi var.?

2015 den beridir Araþtýrýyorum, bulamadým. TKP olabilir dedim. Sýrf tunceli belediye baþkanlýðýný kazanan angut kuþu yüzünden. Ama herifin ilk iþi Tunceli ismi Dersim olsun.

Hali ile herifin temiz dürüst ama aptal olduðunu anladým. Düþük kapasiteli.
    Tuncelinin onlarca sorunu varken ilk iþi þekil ile uðraþmak. Aynen sunni ler gibi. Beyin ayný olmalý.

Oy verecek parti yok. Oy istiyorum tek oy alamýyorum. Kendimden bile.
    Ama önümüzdeki seçimlerde kendime oy verecem.

Oy pusulasýna "keçi yi tek geçerim" yazacam

Hepinizi tek tek öper ve kucaklarým, ama diþi olanlarýnýzý.
    Son düzenleme : alicemal; 06-02-2020 saat: 17:37.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada teknik analiz görüntüsü aþaðýyý iþaret ediyor(onlarca gösterge varda, kýsa vadeli olanlarý). Ýkinci tepeyi bi yana býrak, alçalan tepeye girdi.

Temel analiz ise yukarýyý.

Temel analiz uzun vadelidir. Teknik analiz her vadeyi kapsar.
    @NeAcaipDunya

analizlerinizi keyifle okuyorum. Dolar ve altýn ile ilgili görüþleriniz nelerdir acaba? Dolar günlerdir 5.98'de sabit kurda kaldý. Fýrtýnadan önceki sessizlik mi sizce?
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    esra, bana gazý vermedende soru sorabilirsin.

Dolar ve altýna iliþkin bir yýllýk öngörümü yýlbaþýnda yazmýþtým.
    Dolar bu sene enflasyon oranýndan daha az kazandýracak. Dolar, londradaki swap kapýþmasý sonrasý tamamen hükümetin kontrolune girdi. Hükümet ne isterse orada duruyor.
    Verdikleri hedeflere bakýlýrsada dolar bu sene fiyatý düþmeyecek ancak yükseliþide enflasyon oranýnýn altýnda kalacak.

Devlet bu yýlki enflasyon hedefi olarak ne koydu.? %8,2
    Bu ne demektir, ilk atltý aylýk yükseliþ en fazla %4 olacak demektir. Temmuzda EN FAZLA 6,25 civarý olacak demektir. Yýlsonuda en fazla 6,50

Bunlar en fazla rakamlar ve bu rakamlara NORMAL ÞARTLAR altýnda ulaþacaðýný sanmýyorum.

Ama suriye ve libya da çamura saplandýk. Oralardaki KÖTÜ geliþmeler, dolarý yükseltip 7.00 lere getirebilir. Bir günlüðüne anormal yükseliþlerde olabilir ama 7-8 aralýðýnda durulur gibi düþünüyorum.

Normalde bu ihtimalde sýfýra yakýndý ancak suriyede SAVAÞ ÝLAN etmemiz, iþleri BELÝRSÝZ hale getirdi.

Anlayacaðýn, dolarýn enflasyon üzerinde kazandýrmasý için, suriye veya Libya'da rusya kuvvetleri ile ile birebir çatýþmaya girmemiz gerekir. tayyip bunu göze almýþ gibi görünüyor.

DOLAR almazdým. Zaten YATIRIM AMAÇLI, DOVÝZ alýmýna çok karþýyým. Alanlar ülkeye zarar veriyor.

---

Altýn a gelince.

Gram altýn alýrsan, fiyatý ons altýn ve USD/TL seviyesi ile belirleniyor. Gram altýnýn yükselmesi için özellikle USD/TL rakamýnýn yükseleceðini düþünüyor olman gerekir. Yani gram altýn aldýðýnda USD almýþ gibi oluyorsun. Hali ile gram altýndan kazanabilmen için USD ye bakman gerekir. USD yide yukarda açýkladým. ons altýnda yýl sonunda bu seviyelerin üzerinde olacaðýný düþünüyorum. Hem USD biraz yükselirse, birazda ons altýn yükselirse, yýl sonunda, resmi enflasyondan fazla kazandýrýr diye düþünüyorum.

ons altýn alacaksan, virus olayý tamamen kalkýnca 1500 e doðru biraz geri çekilme ihtimali var. Yýlbaþýnda "1500 altýna inme ihtimali var, sonra tekrar yükselir." demiþtim. Ancak virus olayý 1500 altýna iniþ ihtimalini zayýflattý. Yýl sonu 1600 ile 1800 aralýðýnda bir yerde olur diye düþünüyorum. Aralýðý fazla verdim çünki fiyatýný arz talep deðil, londradaki 5 banka kendi çýkarlarýna göre belirliyor deniyor. Onlarýn niyetini bilmemiz gerekir.
    1500 lere yaklaþýrsa, KADEMELÝ altýn long almayý düþünüyorum. Yanlýz gram mý yoksa ons mu henüz belirlemedim.

Netçe. Doviz almazdým. Almýþsamda kazanmam için savaþ çýkmasý gerekir.
    Altýn, portfoyde mutlaka bulundururdum. Ama ne alýrsan al uygun yerden almak þart.
    Son düzenleme : alicemal; 07-02-2020 saat: 10:35.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 262/853 ÝlkÝlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •