Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
17,30 9.98% 29,56 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,02 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 883,30 Mn 2,90 / 3,13
1.351,00 -9.81% 173,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
21,66 -8.84% 250,63 Mn 21,42 / 24,44
6,51 -8.44% 93,23 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,21 4.9% 21,55 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,62 Mr 317,75 / 322,25
12,96 8.63% 5,44 Mr 11,64 / 13,12
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
412,50 0.36% 4,13 Mr 407,00 / 416,25
18,42 -0.86% 470,87 Mn 18,28 / 18,66
77,80 -0.38% 2,98 Mr 77,40 / 78,50
196,20 2.19% 4,70 Mr 189,40 / 197,00
747,00 0.13% 1,45 Mr 742,50 / 752,00
93,50 0.32% 217,20 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 97,42 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 114,96 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 109,21 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 213,83 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 267/853 ÝlkÝlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,129 - 2,136 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Konu daðýldý.

BIST den bahsedecektim. Kafa gitti.

MEVCUT DURUMDA yukarda ve aþaðýda seviye veremezsin. Bunu bi kaç kez söyledim.

Bugün netleþme olmazsa, rusya ile anlaþamazsak, yükseliþlerde bir kaç þirket short daha almayý düþünüyorum.

Long kontrat sayýmýn %10 una kadar çýkmayý planlýyorum.

tayyip ne kadar inatçý ise suriye konusunda, putin de inatçý ve ekstradan ruslar çok fazla diplomatik ve sinsi deðildir. Direk vururlar, vahþidirler, dolambaçlý yollara sapmazlar. Batýlýlar gibi dipten yýllarca altýnýzý oymazlar.

2 tarafta inat ederse, iþler çözülmez.

Bu arada virus ve Libya olaylarý gündemden yok oldu. püffff.

Hem tayyip hemde TV de akp yi temsil edenler, sürekli rejim deðiþikliðinden bahsediyorlar. Yani esad ý deðiþtirip kendi istediklerini baþa getirecekler. Dolaylý ve direk olarak sürekli bu söyleniyor.

tayyip in suriyede ordu beslemesinin asýl sebebi bu gibi. ordusu ise abd kontrolundeki el-kaide gruplarý. Yeni adlarý htþ.

esad ý devirmek için bu ülkenin vergisini ve insanlarýný kullanýyor, devamýnda ise ülke ateþe atýlacak yolda ilerliyor.
    Son düzenleme : alicemal; 12-02-2020 saat: 10:53.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyipin suriye konusundaki laflarýnýn, dünden bir farký yok.
    Suriyede ne yapacaðýmýzý açýklayacaðým demiþti.

Söylediði þu ki, Türk askerini vurmadýklarý müddetçe biþey yapmayacak. Vururlarsa rusya yý bile dinlemem gibi bi dolaylý cümlede kurmuþ.

Bunun için büyük ihtimalle abd ile anlaþacak yada anlaþtý.

ABD bölgeden kendi isteði ile çekildi. Ama sadece askerini çekmiþ. el kaide yi idlib e yerleþtirip, tayyipin ÖSO diye kurduðu orduyu ELE GEÇÝRMÝÞ.
    geri planda gizli çalýþmýþ.

Ne demiþtim, yahudinin ve batý ülkelerinin, senin altýný oyduðunu uzun yýllar sonra fark edersin. Yüzüne gülerlerken, diðer yönden seni köleleþtirecek iþleri býkmadan usanmadan, yýllarca, onyýllarca, yüzyýllarca yaparlar.

Ama ruslar gizli iþ yapamaz(batý ile kýyaslayýnca), kýzdýmý direk vurur.

tayyip abd ye neden cephe almýþtý.
    Birincisi darbe yapýp kendini öldürmeye çalýþtýlar diye.
    Göstermelik olaný ise kuzey suriyede pyd yi destekliyor diye.

Peki abd ile þimdi anlaþýrsa ne olacak.?
    pyd yerleþmeye devam edecek. yanýnda el-kaide(htþ) olacak.
    fetullah tekrar makbul insan haline gelecek. akp liler "hata etmiþiz" diyerek el öpme sýrasýna girecekler. Batý ülkeleri ise, "Tr süper ilerliyor, demokrasi harika, uççuyorsunuz kaçýyorsunuz" demeye baþlayarak içeri para sokacaklar, USD düþecek ve tekrar yapay ithal bolluðu dönemi...

Söylemiþtim, bu ülkede biþey deðiþmez. tayyip gitse mayyip gelir... Evi yýkýp yeniden yapmadan, sýva çatlaklarý ile boðuþarak evi ayakta tutamazsýn. Kolonlar çürük.

özal larý, tayyip leri, fetullah larý üretenleri dehlemek lazým. Bunada imkan yok çünki seçimlerde tek oy bile alamýyorum.

Netçe. tayyip bilinmeyeb biþey açýklamadý.
    Putin konuþmasýna kadar biþey olmaz.

O konuþmadada putin yumuþama belirtileri gösterirse yeniden 124 bin.

putin bizim askerleri vurmasa yeterli gibi görünüyor. Ýdlibi iþgale devam edebilir yeterki bizim askere dokunmasýn. tayyipin söylediðinden anlaþýlan bu.

Zaten Türk askerini vurmasý büyük bir taktik hataydý.

Longlarýn %5'i kadar short kontrat emniyet açýsýndan portfoyde duruyor. Putin telelfon görüþmesine kadarda duracak. Sonra duruma göre kapatýrým.

Bir üst yazýda Yükseliþlerde yeni short alabilirim demiþtim. tayyip mevcut durumdan daha kötü biþey açýklamadýðý için yeni short almayacaðým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    putin ile erdoðan görüþmüþ, yeni biþey yok. Önceki anlaþmalarýn uygulanmasýna karar vermiþler.

Ne anlama geliyor.

tayyip öso denen orduyu htþ den arýndýracak ve htþ silahsýzlandýrýlacak. htþ bölgeden çýkarýlacak.
    Bunu yanlýþ yazmýþta olabilirim yani soçi astana zirvelerinde nede anlaþýldýysa, o yapýlacak.

tayyip zaten silahsýzlandýrma ve öso daki yabancý militanlarý atma iþini baþaramamýþtý. Çünki belliki adamlar abd den emir alýyor.
    Þimdi ise, "yaparým" diyerek masal anlatmýþ. putin yutmamýþtýr tabikide, önemli olan Türk askerinin vurulmamasý.

Mevcut durumda putin, TR askeri vurulmadan önceki durumdan daha kötü durumda. O sebeple vurmaz diye düþünüyorum.

Dün, emniyet amaçlý aldýðým þirket shortlarý kapadým. Maalesef zararýna kapadým, þartlar onu gerektirdi. Normalde hedge den anladýðým bu deðildi ancak durumu anlatmama gerek yok.

Geçen yýl ilk altý ayda hedge amaçlý aldýðým gram altýndanda kazançlý olarak elimden çýkarmýþtým, hisseyide kazançlý elden çýkarmýþtým.

VÝOP da yapmak istediðimde o ancak virus ve suriye olayý, beni sürükledi buraya. Olaylar kontrolumde deðildi.

Bu kadarla kurtuldumsa sorun yok.

Þimdi Libya ve virus problemlerine, putin bizim askerleri vuracakmý problemi eklendi.

Bu yýl çok fena baþladý.

Virusde hala bir durulma yok ama aþý konusunda bir sürü geliþme var. Virusu, bize bulaþmadýðý müddetçe yok sayabiliriz.
    Libya ve suriye var.
    Son düzenleme : alicemal; 12-02-2020 saat: 13:20.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þubat ayý tehdidi hala yürürlükte görünüyor.

putin, tayyip silahtan arýndýrsýn ve suriyeli olmayanlarý göndersin istiyor.

tayyip ise esad devrilip bilal erdoðan suriyede devlet baþkaný seçilene kadar suriyede kalmak istiyor, kimsede dokunmayacak.
    tayyib in rejim deðiþsin demesinin baþka anlamý olamaz. Hükümette iþ nereye vardý.? herkesi sepetledi, damadý yanýna aldý, tüm devletide varlýk fonuna sýkýþtýrýp koltuðunun altýna aldý. Deðilmi.?

kafa böyle ise, suriyede neden farklý düþünsünki.?

Gücü yetse dünyayý varlýk fonuna sýkýþtýrýr.

Netçede, þubat tehdidi sürüyor... bakalým neler göreceðiz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biri bu adamý durdurmalý. Tüm ülkeyi, her geçen yýl daha karanlýk bir ortamýn içine sokuyor.

Bu yýl dost olduðu ile ertesi yýl kanlý býçaklý düþman oluyor. Çocukluðundan beri sýrt sýrta verdiði bütün arkadaþlarý ile düþman oldu.
    El sýkýþtýðý ülkelerle düþman oldu.

Bu yýl suriyeye savaþ açtý, o iþ bitsin devamýndaki yýllarda Ýran a savaþ açacaðý kesin. abd nin sýradaki hedefi Ýran.
    abd, ileri yýllarda bu adamý ve bizide o pisliðin içine sokacak.

abd ve rusya bu durumdan silah satarak ve madenlerini soyarak faydalanýyorlar. Ülkeleri yardým karþýlýðý ipotek altýna alýyorlar.
    esad zaten rusyaya teslim oldu ve kaybetti. Þu an kaybetmeye devam eden Türkiye. Sebebide TEK BÝR ADAM.

Yokmu akp içinde bu adamý durdurabilecek aklý baþýnda tek kiþi.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de olaylar tahminleri aþtý.

Birden bire yukarý yada aþaðý hareketler olabilir. Bunlarý öngörmenin imkaný yok.
    Ýþ çoðunlukla þansa kaldý.

Hedge olayýný hala baþaramadým, umarým siz baþarabiliyorsunuzdur.

Ne yazsam boþ. Yeni haberle her þey deðiþebiliyor. Þu an için 2 tarafta geri adým atmadý. abd biþey deðiþtirebilirmi.?
    Dün gece yahudi bluumbergin yaðlý enselileri abd gelsin diye davul çalýyorlardý. abd gelince her þey düzelir diyorlardý. TR nin en büyük düþmaný son 100 yýlda abd ve batý ülkeleri.

Bu durumda olmamýzýn sebebi onlar.
    Ama sülük yaðlý enseliler paraya bakýyor. 3 gün sonrasýný hesaplayamýyor. para, hemde hemen para. abd gelirse paraya boðulacaklarmýþ.

Ýþ þansa kaldý. hedge yapsanýzda iþ þansa kalýyor. psikolojinizin günlük olaylarý kaldýrmasý çok zor.

Bi þekilde pozisyonumu rahatlatmam lazým. Ya long azaltýp üçte birin altýna indirmeliyim yada yeniden short almalýyým. Dün erken bozdum, ilk haberlerle iþler düzeldi sandým. Sonraki haberlerde iþlerin deðiþmediði ortaya çýktý.

Ýþ büyük ölçüde þansa kaldý.

Tek bir adamýn saðlýksýz hayalleri ile sürükleniyoruz.

BIST için Ýyi yönlere bakalým.;

* Baktýðým ve son çeyreði açýklayan bankalar dahil büyük þirketlerden yüksek kâr açýklayanlar var. ÇOÐUNLUÐUN CÝRO VE KÂR ARTMIÞ. Suriye olmasa þirketlerin durumu bu yýl için iyiye gidiyor, yani BIST in yükselmesi için sebep var. Ýniþin derinliðini sýnýrlayabilir.

* suriye TR yi vurduðu anda bile endeks 117 altýna inmedi. Bu daha aþaðý inmeyecek anlamýna gelmiyor. 2 bombaya bakar.

* Büyük satýþlar bankalara geliyor, kazançlarý devlet tarafýndan kýrpýlýyor diye. balinalar Savaþý çokda takmadýlar.

* Avrupadan talep arttý. Virus sebebi ile Çin sipariþleri TR ye aktarýlýyor. USD seviyesi sebebi ile fiyat avantajýmýz var. Çin bile bizden tekstil sipariþine baþlamýþ.
    Son düzenleme : alicemal; 13-02-2020 saat: 11:01.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aklýmdayken yazayým.
    Virus ve savaþ etkisi dolayýsý ile böyle anormal durumlarda, portfoyu çok iyi yönetemedim. Hatta iyi yönetemedim. vasat bir çizgi çizdim farkýndayým.
    Zararýný ben görüyorum.

Fakat sanmayýnki TV lerde gördüðünüz, mesleði para piyasalarý olan, iyi etiketli vatandaþlarýn çok iyi iþler yaptýðýný.

Alýn 2 örnek.

Dün gece bluumberg de süper etiketli iki ensesi kalýn ekonomist, abd gelsin diye aðlýyorlardý. Durumlarý tam olarak aðlamaya eþ deðer.

Benim yukarýdaki "biri bu ülkeyi kurtarsýn" yazýmda yaklaþýk aðlamak anlamýna geliyor. Çuvaldýzý kendime batýrayým, iðneyi baþkasýna batýrayým.

1 hafta önce baþka bir güzel etiketli sevimli TV ekonomisti arkadaþýmýz, kendi söylediðine göre derste veriyormuþ. ne demiþti. "viop yakýn vade 145bin altýna inince %20 short yapýn yaw, bu kadar kolay ve basit" deyip "hihohay" diyede kýkýrdamýþtý.

Peki o konuþmasýndan sonra ne oldu.?

viop yakýn vade 145 bin altýna indi, 143700 ü gördü, sonra yukarý döndü ve 148 binlere dayandý.

Bu sevimli para piyasalarý profesyonelini dinlemiþ olsaydýk ne yapmýþ olacaktýk.

144 binde %20 oranýnda short girecektik. Endeks yukarý dönüp 146 larý geçince shortlarý kapayacaktýk. Yani %20 kontrat en az 2500 puan bize girecekti. Bi kez büyük girdimi, ondan sonrada acilen zararý kurtarayým diye hatalý hareketler ard arda gelir. Toparlayamazsýn. 2500 puan zarar olur 6bin puan zarar. Sonra borsa kumar deyip çýkarsýn.

Ýmdi Ne anladýk.?

TV lerdeki veya aracý kurumlarda ki para profesyonelleri, aslýnda ezber profesyonelleri. Ekonomi kitaplarýný ezberlemiþler, "anlat" deyince terminolojiyi ingilizce Türkçe anlatýyorlar.

Hepsi o. Baþka bir þey beklemeyin. "swap nedir" diye sorun ama yön nereye diye sormayýn. "swap nedir" sorusunun cevabý için ezber beyin yeterlidir ama "yön nereye" sorusunun cevabý için düþünebilen, yorumlayabilen beyin gerekir.

Gerçekten baþarýlý olsalardý, orada olmazlardý. Karaipler sahillerinde havuzda ejder suyu yudumlarken, tabletindende para piyasalarýnda oynuyor ve her gün on binlerce TL yi ceplerine indiriyor olurlardý.

Neden aracý kurumlarda beþ para etmez patron yalakasý yöneticilerinden emir alýp, o kadar strese girsinki.?

Þunu unutmamalý. grup olarak bir hamle yaptýysan, bunu balinalar görür ve büyük hacimli iþ yapmýþsanýz, balinalar terse gidip cebinizden bir miktar nakiti alýr.

Özellikle KISA VADE iþlemlerinizde, grup olarak büyük hacimli iþ yaparsanýz, balinalarýn eli cebinize girer.

TV de söylüyorsan, gören ve uygulayan çok olacaktýr, hali ile söylediðin þey büyük ihtimalle baþarýsýz olmaya mahkumdur.

Ben bile orta-uzun vadeci olsamda iþlemlerimi tam açýk etmemeye çalýþýyorum. benle beraber ayný iþlemi çok kiþi yapmasýn diye.
    Bide TV den söylüyorsan, baþtan baþarýlý olmayacaðýný kabul et.

Bu söylediklerim BIST gibi sýð ve kuralsýz borsalar için geçerli. Ahlaklý kurallar konulmuþ, tüm oyuncularý koruyan, haramcý olmayan borsalar için geçerli deðil.
    Son düzenleme : alicemal; 13-02-2020 saat: 16:30.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abdurrahman yýldýrým yine kendinden bekleneni yapýp servet sahiplerini korumuþ.

Bu lavuk deðerli konut vergisini kendi kapasitesi ölçüsünde açmýþ.

"Devlet vergiyi erteledi yoksa 10 milyonluk ev sahipleri sefil olacaktý" anlamýna gelecek þeyler yazmýþ.

Bu yaðlý boyunlu sülüðe kimse çýkýp diyemiyor. "Milletin 70 milyonu fakirleþince evlerini arabalarýný satýp küçülüyorlar, 5 milyonluk 10 milyonluk evi olanlar neden küçülmemesi gerekiyor.?"
    Tabi anlamayacaðý için ensesinin yaðlarýný alýp tekrar soracaksýn belki anlar. yaðlýyken boynunu çevirmekte zorlanýyor.

Dip sýnýrda, 5 milyonluk evin var. Vergisini ödeyemeyecek kadar gelirin düþmüþ. Bitek bunlarýn deðil hepimizin baþýna geliyor.

Sat 5 milyonluk evi, al 750 binlik ev. Artan para ile dükkan al kiraya ver, ek gelir elde et, 750binlik evin vergisini öde.

Çok mu zor.?

DEÐÝL.

Ama bu parazitlerin aklý, kendi muhitleri söz konusu olduðunda aynen sülük beyni gibi çalýþýyor.

5 milyonluk ev bu kanun çýkýnca ancak 3 milyona satabildin.?
    Azmý üç milyon.
    Al 750 bine yeni ev kalýr 2.250.000. Al bu paraya dükkan ev kiraya ver filan..

Ýþin kötü yaný, bu sülükler TV den söylediði için, hükümetler hemen kuyruðu indiriyor. Netçede hükümetlerdeki kaymak tabakada bu tür evlerde oturuyorlar.

TV ve gazetede görünenler biþey söylese, siyasetçi hemen yerine getiriyor. Halbuki eðitim þart. Hem o siyasetçiyi hemde bütün TV karakterlerini bana göndereceksiniz, odunlu eðitim sistemine alacaðým.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 267/853 ÝlkÝlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •