Deðerli forumdaþ....
Ýnsanoðlu devlet denen kurumu baþýna bela ettiði yýllardan itibaren hiç bir devleti bir kiþi yönetmemiþtir....
Devlet ....somut ve soyut kurumlardan oluþur.....
Devlet'i yöneten bireylerin sayýsý binleri geçer...
Sizin bahsettiðiniz ülkenin baþýndaki en güçlü sözcüdür.....kendisini halk seçmiþtir...
Þu an devletin birinci bireyidir....
100'lerce danýþmaný vardýr...hergün sayfalarca kararý imzalar ....bir çoðunun ne olduðundan haberi bile yoktur....
Bu olgu...Amerika ve rusyadada aynýdýr......!!!!!!!!!!
Saygýlar...sevgiler....!!!!!!!!!!
Hepimizin birbirimizden öðreneceði çok þey var.....!!!!!!!!!
Devletin ne olduðunuda öðrendik.Bide insan'ýn ne olduðunu öðretebilseydim.
Cevap vermeye deðer biþey görmüyorum. TEORÝ yi halk dilinde yazmýþ.
Yazýlarýmdan ne öðrendik. Ýnsanlarýn %80 i ezberler. Ezberlediðinin anlamýný bilmez.
Her neyse artýk...
Medenice yazdýðý içinde teþekkür ederim. Medenice pek deðil hiç yazamýyorum da.Kýskanmamak elde deðil.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
BIST de ne yapýyorum.
suriyede iþler durulana kadar yükseliþlerde long azalt, düþüþlerde geri al.
Bunu geçen haftada yazmýþtým ancak iþler düzeldi sanýp uygulamamýþtým.
Bu sefer yapabilecekmiyim bakalým.
121 bini geçmiþiz hemen bi kaç long elden çýkarýyorum. Yükseldikçe long pozisyonumu teminatýmýn üçte birine kadar indireceðim. Üçte birin altýna indirmeyeceðim. yani çok az bir long elden çýkarýyorum.
Düþüþlerdede yerine koymaya çalýþacaðým.
Kýsa vade uzmanlýk alaným deðil. Kýsa vadede, yeterli temel bilginin yanýnda çok iyi teknik analiz bilgisi ve TAKÝBÝ gerekir diye düþünüyorum.
Bende yüzeysel. Zaten çizgi takip edecek hesap yapacak vaktimde yok. Aracý kurumun teknik seviyelerini dikkate alacaðým.
Haydi hayýrlýsý.
Virus ise günlük ölüm sayýlarý artarak devam ediyor gibi. Gündemden düþtü ama hala ciddi tehlike taþýyor.
Libya da ne oluyor, unuttuk gitti. Duruldumu orasý ne.?
.
Son düzenleme : alicemal; 14-02-2020 saat: 11:16. Sebep: coat style
@NeAcaipDunya
Bu arada FED parasal geniþleme olayýný azaltýp ortadan kaldýrabilir.
ABD ve batý borsalarýnda BALON var.
Tamamen FED in ama AMB(Avrupa Merkez Bankasý) nin daðýttýðý trilyonlarla ayakta duran bir balon.
Saadet zinciri var. Saadet piramidi miydi.?
Bi yerde devrilebilir. Ama iþler kötüye gidince yeniden Merkez bankalarý trilyonlarý basýp finans kesimine daðýtmaya baþlýyor. Yani saadet zincirini kesmiyorlar.
Ne zaman yýkýlýr bu piramit.
Dünya bunlarýn paralarýný kabul etmemeye baþladýðý zaman. Özellikle abd parasý karþýlýksýz basýlýyor.
Para, üretimin karþýlýðýdýr. Olmalýdýr. O zaman deðeri olur.
abd ise ülkede üretilen mal ve hizmetten kat kat fazla para basýyor. Borç diye yazýyorlar. geri ödeme ihtimalleri ise mucizelere baðlý. Ýnsanýn doðasýna bakarsan borcun geri ödenmesi ihtimali SIFIR.
@NeAcaipDunya
Cuma sabahý yazdýðým bu görüþ doðrultusunda, cuma günü 121bin üzerinde bir miktar longu kapadým. Hala üçte bire inebilmiþ deðilim.
Suriye konusunda iþler yumuþayana kadar, bu prensibe baðlý kalacaðým.
120 ve üzerinde azalt, 118 civarý ve altýnda yerine koy. Bu 2 rakam kýsa vade teknik analize baðlý kalmak kaydý ile deðiþecektir.
Kanal oluþursa, bu kanal üst ve altýný takip edeceðim, ayrýca benim aracý kurumun teknik seviyelerini.
Ýþlerin kýzýþma ihtimali var, 112 ye kadar inebileceðini aklýmda tutmalýyým.
Ruslarla birebir kapýþýrsak, 112 de hikaye olabilir.
tayyip her geçen ay dünyaya karþý daha bir sertleþiyor. Sonu da baþýda bizim açýmýzdan hayýrlý deðil.
@NeAcaipDunya
Minic deniz yýldýzý hikayesini bilirmisiniz.?
Hatýrlatayým.
Kumsala sýnýr evi olan yazlýkçý adam sabah kalktýðýnda denize doðru bakar.
Kumsal kýpkýrmýzýdýr. Milyonlarca deniz yýldýzý bir sebeple kýyýya vurmuþtur.
Bir karaltý dikkatini çeker, bir adam deniz yýldýzlarýný alýp denize geri atmaktadýr.
Yazlýkçý Gider adamýn yanýna, "emþerim ne yapýyorsun" diye sorar.
Adam bir deniz yýldýzýný daha denize atar ve "Ýmdi kardeþim gördüðün gibi deniz yýldýzlarý kýyýda can çekiþiyor, onlarý kurtarmak için denize geri atýyorum." der.
Yazlýkçý "Yaw Ýyide, on milyonlarca deniz yýldýzý var, geri denize attýðýn deniz yýldýzlarý hiç bir þey farkettirmeyecek."
Adam Minic bir deniz yýldýzýný daha eline alýr ve denize atar, sonrada yazlýkçýya döner "Onun için farketti." der.
O zaman yazlýkçý aðlamaya baþlar ve adamý kucaklar, sonrada alkýþlamaya baþlar. Döner eve doðru koþarken hanýmýna baðýrýr. "Mariaaaa, bizim uyuþturucu müptelasý oðlaný getir denize atacaaaaz."
Deniz yýldýzý kurtarýcýsý arkasýndan baðýrýr "lan bu iþten o sonuç çýkmaaaaz."
Derken o ara gelenlerde aðlamaya baþlamýþtýr ve herkes adamý alkýþlamaya baþlar, belediye baþkaný madalyasý ile oradadýr ve madalyayý takar. Sahne kapandýðýnda sinema salonu ayaða kalkar ve herkes alkýþlayarak aðlarlar. Evlerine dönince hikayeyi duyan ailelerde aðlar, ülkede aðlamayan kalmaz.
Diye hikaye bitiyor, ama bilinmeyen bi þey var. Denize atýlan deniz yýldýzlarý 15 dakka sonra yine sahile vurur ve mefta.
Ne anladýk.?
Sorunun kaynaðýný bul ve soruna çözüm üret. Hikaye anlatma emþerim. Deniz yýldýzlarý ile boðuþma, boþa vakit kaybetme.
Sebebi bul, çözüm üret ve deniz yýldýzlarýnýn neslini kurtar.
Tabi görev bu adamýn deðil belediye baþkanýnýn ama baþganlarý geri zekalýlardan seçme alýþkanlýðýmýz sebebi ile... her neyse...
Bu hikayeyi neden anlattým.?
Aylardýr muhabbetimiz olan YEREL bi kadýna, bulunduðumuz yerdeki siyasi otoritenin hýrsýzlýklarýný anlatýyorum. Çayýný yudumlarken dikkatle dinliyor.
Geçende yine ayný muhabbet. Tabi konuyu açan ben deðilim, siyasete o düþkün. Gündüz programý neydi o, suçlularý ortaya çýkaran bir kadýn var. Onu anlatýrken arayada siyaset sýkýþtýrýyor. Bende bu kadýna siyasetçilerin iç yüzünü anlatýyorum.
Aylarca dinledi dinledi. Geçen bana dediki "söylediklerine inanmýyorum."
Hiç istifimi bozmadan, uzaklara dalmýþ olan düþünceli bakýþlarla.
"Ýnanmadýðýný biliyorum". dedim. Çaydan bir yudum daha "hüüürp" diye içtim ve oldukça albenili olan kasiyer kadýna baktým, "acaba sað el yüzük parmaðýndaki yüzük ne anlama geliyor.?". diye düþüncelere daldým.
Yani bir deniz yýldýzýný denize atmakla biþey olmuyor, o deniz yýldýzý yine kýyýya vuruyor.
Kýyýya vurma sebebini bulup çözüm üreteceksin.
Bu kadýnda kýyýya vurdu. Siyasetçiyi çalarken videoda göstersem yine inanmayacak. Siyasetçi gelse "çalýyorum yaw." desede fark etmeyecek.
Tek çözümü var, deniz yýldýzlarýný kamyonla toplayýp hepsiyle "tavuk tadýnda beyti" yapacaksýn. Yiyen yer, yenmezse gübre olur.
Bu konuyuda hallettikten sonra, bakalým makro siyasetimizde yumuþama varmý.
tayyipte yeterince yumuþama olursa, BIST oplar zýplar gibime geliyor.
.
Son düzenleme : alicemal; 16-02-2020 saat: 12:00. Sebep: coat style
@NeAcaipDunya
Suriyeye süre tanýmýþtýk. Þubat sonu yada þubat sonundan da yakýn, geri çekilin.
Halepin güneyindeki 2 uç gözlem noktamýzdan çýkýp geri çekilmiþiz.
Rus sitelerinde videolarý var.
Þam da çay içme iþi bir kaç gün gecikecek gibi görünüyor.
Önce trajediyi yazdým, sonra silip üstteki espriyi yazdým.
þu Minic deniz yýldýzý hikayemin altýnda bahsettiðim YEREL kadýn aklýma geldi.
Çoban deðilimki kavalýmý alýp koyunlarý ikna edeyim. Zaten öyle bi isteðimde yok.
her neyse, olan oluyor.
Savaþsýz biterse, düþüþler ilave kazanç için güzel fýrsatlar doðuruyor da henüz faydalanamadým.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri