Dün TV de ikinci el arabalarda son birkaç aydaki %20 civarý artýþ anlatýlýyordu.
Sebebini saçma sapan þeylere dayandýrdýlar.
Sebebi açýk.Sýfýr arabalarýn fiyatýnýn uçmasý.
Sýfýr araba fiyatlarý, Sýfýr ev fiyatlarý ile yarýþýyorlar.
Nerdeyse tüm geliþmiþ ve geliþmekte olan ülkelerde bizden daha ucuza araba alýyorlar. Geçende istatistiði vardý.
Sýfýr araba fiyatlarý neden uçtu.?
Asýl sebebi geçmiþte anlatmýþtým ancak son aylardaki uçuþun sebebi, devletin teþviði.
TR de üretildiði söylenen modellere teþvik geldi. Düþük faizle alabilirsiniz dendi.
Teþvik haberi gelir gelmez o modellerin fiyatý uçtu. Asýl Faizi fiyata eklediler.
Neden teþvik gelmiþti.? Arabalar az satýlýyor diye.? Fiyat uygun hale gelsinde millet alabilsin diye.
Sýfýr araba fiyatlarý teþvik sebebi ile uçup kaçýnca, ikinci ellerde ayný fiyatta yükseldi.
ÝDDÝA EDÝYORUM devlet araba satþýndan aldýðý vergiyi kaldýrsýn, millet yinede arabayý ayný fiyata alýr. Fiyatta devletin almadýðý vergi kadar indirim yapmazlar.
100binlik arabanýn 40 bini vergi.
Devlet 40bini almýyorum desin, o arabayý satýcýlar yine 100bine satarlar.
Rekabet yok çünki.?
Millet araba alsýn diye devlet fedakarlýk yapýp teþvik vereyim diyor. Otomotive yeni girecek firmalar, küçük firmalara teþvik vereceðine gidip yine milleti soyan kartel haline gelmiþ dinazor ÝTHALATÇI firmalara teþvik veriyor. Yerli denen arabanýn %60 ý ithal parça.
Yeni firmalara teþvik verse, onlar büyüse, rekabet kýzýþacak. yeni yeni ürünler ortaya çýkacak. Gidiyor alman volkswagen e, fransýz renault a teþvik veriyor.
Bankalardada rekabet yoktu. Devlet bankalarýnýn her þeyi bile özel bankalarla aynýydý. Ayný soygunu yapýyorlardý.
Ne zamanki tayyip bunlarýn baþýna silahý dayadý. O zaman devlet bankalarý özel bankalardan ayrýþýp ucuza kredi kullandýrdýlar.
Devlet bankasý yahu.! neden özel banka gibi çalýþýr.? Neden aklaki olmayan soyguna katýlýr. Neden kafaya silah dayanýnca özel bankalardan ayrýþýr.?
Sistem böyle.
Bu sistemi kuran ve yönetenler yahudiler.
Þartlandýrmýþlar milleti böyle olmasý lazým diye. Yemiþ yaðlanmýþ öküzler her gün TVlerde sistemi anlatýp duruyor, uymazsanýz yandýk anam diyorlar.
tayyip gibi biri çýkýp kafalarýna silah dayýyor, o zaman sistemin anormalliði ortaya çýkýyor.
Silah zoru ile devlet bankalarýna yüksek oranda faiz düþürttü.
Peþinden MECBUREN özel bankalar takip ettiler. Devlet bankalarý düþürmese, onlar bu kadar çabuk ve bu kadar aþaðý düþürmeyecek.
Devlet bankalarýnýn faizleri silah zoru ile düþürdükleri son çeyrekte, çeyreklik kârlarý anormal artmýþ.
Madem diðer bankalardan ayrýþýp farklý þey yapýnca kâr bu kadar artýyor, o zaman neden yapmazlar.?
Garanti bankasý, garanti bankasý oldu ise, bunun temelinde diðer bankalardan ayrýþtýðý o yýl var. Yýlý hatýrlamýyorumda. 
Kimseye kredi kartý verilmezken, bu banka ofisler açtý ve kredi kartý daðýttý hemde herkese. Sonra en büyük bankalardan biri oldu. Görüldüki TR milleti borcuna avrupalýdan daha sadýk. Kredi kartý vermemek anlamsýzmýþ o görüldü. Orman kanunlarý ile çalýþan devlet müdahil olmayýnca bu seferde karta boðulduk o ayrý mesele.
Serbest piyasadayýz hesapta ama rekabet yok.
Bankalarda, otomotivde, iletiþimde, çimentoda karteller oluþmuþ. (hangi ibibikti o devlet bu þekilde iþler diye teori anlatan, arada onada çaktýk güzel oldu. Minic deniz yýldýzlarý ile tek tek uðraþamazsýn, denk gelince bi tane çakýp denize atacaksýn. O, kumsala geri dönecek kendi mezarýný kazmaya.)
Rekabet olmadýðý için halký soyup duruyorlar.
Þimdi tayyip silah dayadý dedim diye akp liler beni kendilerinden sanmasýnlar hakkaten kýzýyorum artýk. bana kalsa akp baþta tüm siyasileri sallandýrýrým. Beni akp li sananlarýda tatlý niyetine sallandýrýrým. geçmiþ tüm siyasileride sallandýrýrým. hepsinin mal varlýklarýna el koyar hazineye aktarýrým. filan fistuk.
tayyip can havli ile saða sola saldýrýnca, doðru çýkan iþleride oluyor.
Yöntem yine yanlýþ. Sistemi deðiþtirmiyor, kýsa vadeli iþler yapýyor.
Devlet bankalarýnda yöneticilerin aldýðý primleri kaldýr. Yine devlet bankalarý özel bankalara uymazlardý.
her neyse yaw, uzun anlatmak lazým da ne gereði var.
Son düzenleme : alicemal; 17-02-2020 saat: 11:38.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri