Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 269/853 ÝlkÝlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,145 - 2,152 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün TV de ikinci el arabalarda son birkaç aydaki %20 civarý artýþ anlatýlýyordu.

Sebebini saçma sapan þeylere dayandýrdýlar.

Sebebi açýk.Sýfýr arabalarýn fiyatýnýn uçmasý.

Sýfýr araba fiyatlarý, Sýfýr ev fiyatlarý ile yarýþýyorlar.
    Nerdeyse tüm geliþmiþ ve geliþmekte olan ülkelerde bizden daha ucuza araba alýyorlar. Geçende istatistiði vardý.

Sýfýr araba fiyatlarý neden uçtu.?
    Asýl sebebi geçmiþte anlatmýþtým ancak son aylardaki uçuþun sebebi, devletin teþviði.
    TR de üretildiði söylenen modellere teþvik geldi. Düþük faizle alabilirsiniz dendi.

Teþvik haberi gelir gelmez o modellerin fiyatý uçtu. Asýl Faizi fiyata eklediler.

Neden teþvik gelmiþti.? Arabalar az satýlýyor diye.? Fiyat uygun hale gelsinde millet alabilsin diye.

Sýfýr araba fiyatlarý teþvik sebebi ile uçup kaçýnca, ikinci ellerde ayný fiyatta yükseldi.

ÝDDÝA EDÝYORUM devlet araba satþýndan aldýðý vergiyi kaldýrsýn, millet yinede arabayý ayný fiyata alýr. Fiyatta devletin almadýðý vergi kadar indirim yapmazlar.

100binlik arabanýn 40 bini vergi.
    Devlet 40bini almýyorum desin, o arabayý satýcýlar yine 100bine satarlar.

Rekabet yok çünki.?

Millet araba alsýn diye devlet fedakarlýk yapýp teþvik vereyim diyor. Otomotive yeni girecek firmalar, küçük firmalara teþvik vereceðine gidip yine milleti soyan kartel haline gelmiþ dinazor ÝTHALATÇI firmalara teþvik veriyor. Yerli denen arabanýn %60 ý ithal parça.

Yeni firmalara teþvik verse, onlar büyüse, rekabet kýzýþacak. yeni yeni ürünler ortaya çýkacak. Gidiyor alman volkswagen e, fransýz renault a teþvik veriyor.

Bankalardada rekabet yoktu. Devlet bankalarýnýn her þeyi bile özel bankalarla aynýydý. Ayný soygunu yapýyorlardý.
    Ne zamanki tayyip bunlarýn baþýna silahý dayadý. O zaman devlet bankalarý özel bankalardan ayrýþýp ucuza kredi kullandýrdýlar.

Devlet bankasý yahu.! neden özel banka gibi çalýþýr.? Neden aklaki olmayan soyguna katýlýr. Neden kafaya silah dayanýnca özel bankalardan ayrýþýr.?

Sistem böyle.
    Bu sistemi kuran ve yönetenler yahudiler.

Þartlandýrmýþlar milleti böyle olmasý lazým diye. Yemiþ yaðlanmýþ öküzler her gün TVlerde sistemi anlatýp duruyor, uymazsanýz yandýk anam diyorlar.

tayyip gibi biri çýkýp kafalarýna silah dayýyor, o zaman sistemin anormalliði ortaya çýkýyor.
    Silah zoru ile devlet bankalarýna yüksek oranda faiz düþürttü.
    Peþinden MECBUREN özel bankalar takip ettiler. Devlet bankalarý düþürmese, onlar bu kadar çabuk ve bu kadar aþaðý düþürmeyecek.
    Devlet bankalarýnýn faizleri silah zoru ile düþürdükleri son çeyrekte, çeyreklik kârlarý anormal artmýþ.
    Madem diðer bankalardan ayrýþýp farklý þey yapýnca kâr bu kadar artýyor, o zaman neden yapmazlar.?
    Garanti bankasý, garanti bankasý oldu ise, bunun temelinde diðer bankalardan ayrýþtýðý o yýl var. Yýlý hatýrlamýyorumda.
    Kimseye kredi kartý verilmezken, bu banka ofisler açtý ve kredi kartý daðýttý hemde herkese. Sonra en büyük bankalardan biri oldu. Görüldüki TR milleti borcuna avrupalýdan daha sadýk. Kredi kartý vermemek anlamsýzmýþ o görüldü. Orman kanunlarý ile çalýþan devlet müdahil olmayýnca bu seferde karta boðulduk o ayrý mesele.

Serbest piyasadayýz hesapta ama rekabet yok.
    Bankalarda, otomotivde, iletiþimde, çimentoda karteller oluþmuþ. (hangi ibibikti o devlet bu þekilde iþler diye teori anlatan, arada onada çaktýk güzel oldu. Minic deniz yýldýzlarý ile tek tek uðraþamazsýn, denk gelince bi tane çakýp denize atacaksýn. O, kumsala geri dönecek kendi mezarýný kazmaya.)

Rekabet olmadýðý için halký soyup duruyorlar.

Þimdi tayyip silah dayadý dedim diye akp liler beni kendilerinden sanmasýnlar hakkaten kýzýyorum artýk. bana kalsa akp baþta tüm siyasileri sallandýrýrým. Beni akp li sananlarýda tatlý niyetine sallandýrýrým. geçmiþ tüm siyasileride sallandýrýrým. hepsinin mal varlýklarýna el koyar hazineye aktarýrým. filan fistuk.

tayyip can havli ile saða sola saldýrýnca, doðru çýkan iþleride oluyor.

Yöntem yine yanlýþ. Sistemi deðiþtirmiyor, kýsa vadeli iþler yapýyor.
    Devlet bankalarýnda yöneticilerin aldýðý primleri kaldýr. Yine devlet bankalarý özel bankalara uymazlardý.

her neyse yaw, uzun anlatmak lazým da ne gereði var.
    Son düzenleme : alicemal; 17-02-2020 saat: 11:38.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýyi parti den bir tane bu ülke halkýný düþünen milletvekili çýkmýþ. Bizim partinin finansörü abd'li yahudiler demiþ ve istifa etmiþ.
    akp den de bir tane bu ülke halkýný düþünen vekil çýkmýþtý. Abdullatif Þener. Devlet de arsýzlýðý görüp önleyemeyeceðini anlayýnca istifa etmiþti.

chp dede geçmiþte bir belediye baþkaný çýkmýþtý. "Yaw bizim belediye meclisi aç gözlü hýrsýzlardan oluþuyor" demiþti. chp adamý hemen partiden den atmýþtý, belediye meclisi korunmuþtu. Belediye olduðu için vekil istatsitiðine katmadým.

Þam fatihi mhp vekillerinde bu konuda hareket yok, sessiz.

Tüm partilerin geçmiþ vekilleride sayarsan 10binde 2 tane bu ülke halkýný düþünen vekil. Güzel sayý. gelecekte bunu 15binde üçe çýkarabilirlerse tebrik edeceðim. Oran ayný kalýyorda, üç yinede avutucu rakam. Dane olarak artma var.

"bu ülke halkýný" yerine "ahlaklý" "dürüst" veya "temiz", yazsammý diye düþündüm. "bu ülke halkýný" da karar kýldým. Siz diðerlerini kullanabilirsiniz beni ýrgalamaz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    121bin'i tekrar geçtik.(yaw bu kadar çok yazmamam lazým. viop yüzünden)

Kuralým aynen devam.

Çok ufaktan long azaltsamda, Hatýrlatayým üçte birin altýna inmeyeceðim. Long pozisyonumu kapatýyorum sanmayýn. Külli miktarda long var hala.

Aþaðýda 117 - 118 aralýðýnda yerine koyma çabam olacak. Tabi inerse.

Bizim ordu ufak ufak çekilirken, Suriye ordusu ilerliyor.
    Bizim medya sessiz ama, rusça dili kullanan rus siteler hepsini yazýyor, video koyuyor. Video olmasa, bizimkilerin gözlem noktasýndan çekildiðine inanmasý zor. Hoþ hala video sahte olabilir, bi yere türk bayraðý dikmiþte olabilirler ama ihtiyaçlarý varmý.? Suriye sahtekarlýk yaparda Rusya yaparmý.? Ýhtiyaç duyarmý.?

Þöyle düþünün, 200 kiloluk kik boks çu var karþýnýzda. Elindede tabanca, kýlýç, zopa var.
    Siz 70 kg sade vatandaþsýnýz. Silahýnýz yok.

Bu ikisi kapýþacak. Kazanmak için hangisinin ekistra yollara sapmasý gerekir.? Güçlü olanýnmý, güçsüz olanýnmý.?

Rusya nýn sahtekarlýk yapma ihtimali düþük, suriye lilerin yüksek. Bizimkiler malum üfürmede master ve doktora yapýp doçentliðide aldýktan sonra prof belgesinide camekana yerleþtirdiler. Ben demiyorum kendisi diyor. Ustalýk dönemim diyeli yýllar oldu. Profluk dönemi baþlamýþtýr.

Seviye alarmýný kurup, BIST ekranlarýndan bugünlük ayrýlayým. Kendi iþlerimi yapamaz oldum. Yavaþ yavaþ eski rutinime dönüyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dünya zeka seviyesinin geriye gittiðinin baþka göstergesi.

Rap müzük, þarký söyleme yeteneði olmayanlarýn baþlattýðý bir akým.
    Son derece ilkel bir þikayet yöntemi.

Bu kadar tutmasý þaþýrtýcý.
    Aslýnda deðilde, gazetecilere bakýn, en çok baðýran çaðýranlar, baþkalarýna hakaret edebilenler en öndeler.
    reality þov denen garabetlere bakýn, en çok kýzan, saldýran agresif olanlar en öndeler.
    Dünya liderlerine bakýn "dalarým oyarým" diyerek agresif anlatým tarzý benimseyenler en öndeler.
    vb.

Dünya sistemi, tüm insanlarý öyle bir eziyorki, isyan etmek istiyorsun. Ama þehirde yaþýyorsan ses çýkarsan sistemden dayak yiyorsun, dýþlanýyorsun. Sen ses çýkaramadýðýn, sinmek zorunda kaldýðýn için, TV de gazetede kim baðýrýyor çaðýrýyorsa onu takip edip bir ölçüde rahatlýyorsun.(Ne analiz, ne gözlem yeteneði yaw. Aklýnýza kaydedin anacým.)

Yinede rapçi görünce "hey allaam ya. Bunlarýdamý görecektik" diye dertleniyorum.

Dün benim sütçü ye gittim. 1 milyon TL den daha pahalý Yeþil renk bir SUV(eskiden cip yada jjiip derdik) vardý yanýna park ettim.
    Arabaya þöyle bir baktým, fena deðil, þoför koltuðunda biri vardý dikkat etmedim.

Sütçüde 1 kasiyer kýz bir kasap erkek olur hep.
    Dýþarýda duruyorlardý.
    Ben girince onlarda girdi, heyecanla yeþil SUV un sahibinden bahsettiler.

Ünlü bir Rap çi imiþ.

Genç kýz gidip adamla selfi de þeytti. Rapçi genç adam kýrmadý. Kýz mutlu oldu.

Rapin tek güzel yaný, müziði bazen çok etkileyici oluyor. Laflar ise deðersiz.
    Müziði yapanda rapçi deðildir bestecidir ve baþka biridir.

Bir iki rap parça dinlerim ama müziði için, laflarý hakaret içeriyor çoðunlukla özellikle batýlýlarýnki.

hakaret içeren yerli pop müziðide dinlemem.

Her neyse. rap ile milyonluk cip alabilmiþler.

Bu TV ler inanýlmaz hipnoz makineleri. Üç gün çýkýp hiç bir þey yapmasan, bir hayran kitlen oluþuyor. Ýnanýlmaz doðrusu. Yani ben inanamýyorum. Parayýda kýrýyorsun. Sýk sýk görünmen yeter.

Geçmiþtede TR nin en ünlü sanatçý ve müzisyenlerinden bazýlarý yanýmdan geçti, dönüp bakmadým. Aþýrý güzel biþey olur bakarsýn, yada yakýþýklýdýr kýzlar bakar ama güzel yada yakýþýklý olduðu için, ünlü olmayanada bakarsýn. Ama sýrf TV de diye bir kiþiye hayatta bakmam. Öyle bir ihtiyaç hissetmem.
    Yönettiðim iþletmeye yine çok ünlü biri geldi, yüzüne bile bakmadým elemanlarým ilgilendi.

Ama insanlarýn tahminimce %80 i, TV de görünen her þeye tapma eðilimindeler.

Ecevit gelseydi bak ona hizmet ederdim, Levent Kýrca, Aziz Nesin, Yaþar Kemal, Sýdýka Avar, Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Ali Yücel, Ýndira Gandhi, vb.
    Ülkeye faydalý iþler yapana hizmet ederim. Buraya dikkat "hizmet ederim" diyorum, aðzý açýk çevresinde dolanmam.
    Hakettiði için hizmet ederim, bakarak kendimden geçmem. Borcumu ödemeye çalýþýrým. Ülkeye faydalý olmuþsa bana ve gelecek nesillerede faydalý olmuþtur.

Her neyse. Rap çiyi görünce aklýma geldi bu insanlarýn tapma huyu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip iyice uçmuþ
    "Suriye'yi terör örgütlerinden ve rejimden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdýr" demiþ.

Bizi suriye ye saldýrtan abd idi.

abd bile vazgeçmiþ görünüyor esad ý devirme konusunda. Petrol bölgesine yerleþmiþ soyuyorlar. ama bizim tayyip esmiþ gürlemiþ.
    hani kontrol bölgelerini anlarsýnda, rejimi devirmek ne demek.

Savaþ suçuna girer baþka ülke yasal baþkanýný devirmeye çalýþmak.
    abd rusya yapmýyormu ayný þeyi.
    Yapýyor ama el kaide, taliban, iþid, hafter gibi maþalarý kullanýyorlar, bizzat kendi ordularý ile ülkeyi iþgale geldik, baþkaný devireceðiz demiyorlar.

abd önümüzden çekildikten sonra suriye den çýksaydýk, tayyip þimdi abd yi kovalayan kahraman olarak anýlacaktý.
    Artýk "esad karþýsýnda yenik düþen imam" olarak anýlma ihtimali var.

Ama suriyede anormal bir þekilde acaip iþler yapmaya çalýþýyor. karþýnda esad yok rusya var.

Tabi geçmiþte bu tür laflarýný çok yaladý yuttu. Umarým bu cümlesi kendi koyunlarýna yöneliktir. Ben çobaným dedi ya.!

Bu cümleyi kurduðuna göre, abd ve nato buna gazý vermiþ olmalý. Arkandayýz demiþlerdir. Onlarýn tek amacý, Türkiyenin herhangi bir ülke ile savaþýp güçsüz ve muhtaç hale gelmesi.

Sonra bir bakmýþsýn abd destekli pyd milisleri iþid i yada yeni üretilecek miþid i yenmeye Türkiyeye girmiþ.
    Türkiye 4 de bölünmüþ. trump putin ve esad kocatepe camiinde çay içiyorlar.

tayyip i çok güzel kullanýyorlar.

Olan bize olacak tayyip yada diðer siyasetçilere deðil. Onlarýn servetleri batý da. Savaþ çýkýnca tüm aileleri batý'ya giderler, bizzat ingiliz ve abd liler götürür, savaþ bitince geri gelip yýkýlmýþ ülke topraklarýný sahiplenirler.

tayyip, rusya bize saldýrýrsa, nato kuvvetleri bizi destekler sanýyordur.
    nato kýlýný bile kýpýrdatmaz. Biz ve arkasýnda rusya, suriye ordusu ile yýllarca savaþýr dururuz. Savaþý hemen bitirmezler tüm gücümüz yok olsun diye, uzatýrlar.

.
    Son düzenleme : alicemal; 18-02-2020 saat: 11:36.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son üç dört gündür bizzat akp tarafýndan ortaya atýlan 2 saçmasapan söylenti var.

Biri yeni darbe, ikincisi iþ bankasýna el koyma.

Muhalefet hemen atladý bu 2 konuya sabah akþam tartýþýyorlar.

Neyi biliyoruz.

tayyip bi yerde sýkýþtýðý zaman, muhaliflerin önüne saçma sapan bir konu atýyor, muhalifler haftalarca onu tartýþýyorlar, tayyip in sýkýþtýðý konuda konuþan olmuyor, unutuluyor. Bu taktiði ilk kezde aziz yýldýrým da görmüþtüm.

Nereye geleceðim.

Ana konu suriye ve orada zor durumdayýz.

Unutturmak için tayyip muhalif tavuklarýn önüne yem atmýþ görünüyor. Onlar gagalayýp duruyorlar. Ýþ bankasýna bu kaçýncýdýr el koyuyor.

Acaba suriyeden tamamen çekilmenin hazýrlýklarýmý bu. Konuyu baþka yöne çekiyor, TR ordusunun gözlem noktalarýndan çekiliþini gizliyor. 7 gözlem noktasý kuþatma altýnda, 2 tanesinden çekilmiþiz. Diðerleride hedefte.

Rusya izin vermese, gözlem noktalarýna erzak bile götüremiyorlar. TV de ise "rejimi oyacam" deyip duruyor. Halbuki Rusya karþýsýnda kuyruðu kýstýrmýþ durumdayýz. Putin "Uçak ve IHA uçurmayacaksýn emþerim" demiþ, tayyip uçurmuyor. Bazý askeri noktalara putin izniyle erzak götürüyoruz filan. Bunlar bilinenler, bilinmeyen neler var kimbilir.

Her neyse. Umarým bu darbe ve iþ bankasý konularý, tayyip ve yardýmcýsý tarafýndan boynuna ip geçirilen elleri kelepçelenen süper ötesi kahraman generalimiz savunma bakaný hulusi akar'ýn suriye den "nazikçe geri çekilme" yada "kahramanca tabanlarý yaðlama" taktiðidir.

fetö nün siyasi ayaðý gündemini deðiþtirme taktiði olma ihtimali daha yüksek.
    Son düzenleme : alicemal; 19-02-2020 saat: 10:50.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Rusya ve tayyip geri adým atmýyorlar.

Eðer iþler sahada rusya ile kapýþmadan BÝ YERDEN geri dönerse, aþaðýdan maliyetlenerek güzel kazanç elde edebiliriz.

Ancak rusya ile sahada kapýþmaya baþlarsak, endeksin dibini bilemeyiz ve kol kesmek zorunda kalýrýz. O kayýptan sonrada bi daha viop oynanýrmý zor iþ. Hoþ senetde benzer olacak, olay sadece viop olayý deðil.

Ýyi yandan bakarsak, bi ara iþ þiddetlenmiþti, o zaman bile 117 altýna inmemiþtik. Yani balinalar ve diðer fon yöneticileri, endeksin düþmesini istemiyorlar. Orasý belli oldu. Yükselsin istiyorlar.

Þu ana kadar hep tayyip ve putin delirmiþ olamazlar, bir yerde anlaþýrlar diyordum. Ancak henüz gerçekleþmedi.

Suç tayyip te çünki anlaþmaya uymadýðý halde karþý tarafý tehdit ediyor. Karþý taraf ise tek istediði var anlaþmaya uy.

tayyip, abd ye yaptýðýnýn aynýsýný yapmaya çalýþýyor. "Çekilin ben geliyorum" diyor.

Ancak zemin'in deðiþtiðinin farkýnda olamayacak kadar gözleri kararmýþ.

Zemin deðiþti.

abd orada iþgalciydi, biz ise sýnýrýmýzý terörist olarak gördüðümüz pyd den koruyacaktýk.

Þimdi ise suriyenin gerçek sahipleri karþýmýzda, onlarý ülkelerinden kovmaya çalýþýyoruz. Onlar vatanlarý için savaþýyor, biz ise vatanlarýný korumaya çalýþan insanlara kendi isteklerimizi kabul ettirmeye çalýþýyoruz. "rejimi deðiþtirmeden huzur yok". diyor.

Zemin tamamen farklý. Ýþgalciye karþý duruyorken, þimdi ise kendi vatanlarýnda insanlarý tehdit ediyoruz.

Hali ile esad ve rusya abd gibi geri çekilmiyor. Tersine ilerliyorlar.

tayyip zeminin deðiþtiðinin farkýndamý deðil, baþka hesaplarmý yapýyor bilemiyorum.

tayyip gerçekleri görene kadar, yada ne hesap yapýyorsa o hesaptan vazgeçene kadar, endeksin KALICI yükselmesi zor.

katar göründüðü kadar para yaðdýrýyor, hem Libya konusunda hemde suriye konusunda. Belkide o para kesilmesin istiyor. bal tutan parmaðýný yalar hesabý.

Her neyse, artýk.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Belirsizlik durumlarýnda KORKU hakim olur.

Ancak bu korkuyu yenmenin yolu var.

Bu öðreti'yi ancak nirvana'ya ermiþ Hint Guru'larýndan öðrenebilirsiniz. Yada kendini ruhani lider olarak pazarlayan kiþilerden bolca para karþýlýðý. Burada bedava.

Her alanda kullanabilirsiniz.

Öðreti þu:

Kötü bir þey bekliyorsunuz ancak ne olacaðýný bilmiyorsunuz.

Hayalinizde, olabilecek en kötü senaryoyu yaþatýrsanýz, korkunuz azalýr ve daha saðlýklý düþünmeye baþlarsýnýz.

Köpekten ölesiye korkuyorsunuz, geçeceðiniz sokakta ise köpek olma ihtimali var. Hayalinizde sokaktan geçin, köpeði kendinize saldýrtýn. Bacaðýnýzý ýsýracak, siz baðýracaksýnýz, birileri yetiþecek, bacak ýsýrýðý ile hastahaneye gideceksiniz.

Bunu hayalinizde yaþadýðýnýzda korkunuz azalacak. Üstelik artý bir avantajý da, önlem almak aklýnýza gelecek. Köpeði görür görmez baðýrýrým diye düþüneceksiniz.

Bu düþünce ile devam ettiðinizde, hem daha az korkacaksýnýz, hem önlem akýl ettiðiniz içinde en kötü senaryo gerçekleþme olanaðý çok azalacak.

Baþka örnek: Sahneye ilk defa çýkacaksýnýz. Acaip korkuyorsunuz. hayalinizde rezil olduðunuzu düþünün ve yaþayýn. Ayaðýnýz takýlsýn yere kapaklanýn, elbiseniz yýrtýlsýn çýplak kalýn, sesiniz gitsin filan. Sonrada bu yaþadýklarýnýzýn sonucunda ne olacak, öldünüzmü.? hayýr millet güldü sizde gülün. Önlemleri düþünün, düþersem ne yapayým, elbisem yýrtýlýrsa ne yapayým filan.
    Hoop korkunuz azaldý biraz rahatladýnýz. Senaryoyu ne kadar gerçekçi kurarsanýz, o kadar rahatlarsýnýz.

Ýmdi gelelim Suriye ye.

En kötü senaryo ne.?

Öðreti'yi ben verdim. Sizde Senaryoyu düþünüp hayalinizde yaþatýn.

Ben yaþattým ve bizim bi kaç IHAmýz ve uçaðýmýzý Ruslarýn Suriye askerlerine verdiði füzelerle vurdular. tayyip aðlamaya baþladý, abd ve nato diye baðýrýp duruyor. Bizim vergilerle beslediðimiz paralý askerler durdular. Yeniden masaya oturuldu, bu sefer putin in eli güçlü.

En kötü senaryo bu olabilir.

Olurda biz el artýrýrsak ve orduyu ciddi oranda oraya sürersek. yada rus uçaklarýný havaalanlarýnda vurmaya kalkarsak, putin in elinde çok daha fazla koz var. Her el artýþýmýzý görebilecek ve artýrabilecek güce sahip. Balistik füzelerle çok uzaklardan hiç riske bile girmeden bizim askerleri ve yerleþim yerlerini vurur. Ne patriot, ne s400 iþine yarar. Ýkiside yok. Olsada iþe yaramaz. Rusyada her yerden farklý açýlarla fýrlatabilir yada denizaltýlardan karadeniz ve akdenizden hatta kýzýldenizden fýrlatabilir. Her füzeyi karþýlayabilecek onlarca patriot bataryasý gerekir. Oda on milyarlarca dolar demek. s400 zaten rusyaya karþý çalýþmaz. çalýþsa ondanda onlarca batarya gerekir filan.

Biz batarýz, onun sadece 20-30 askeri ölür. Bi kaç uçaðý vurulur ama Suriyeden elde ettiði anlaþmalar sayesinde maddi kayýplarýný fazlasý ile yerine koyar.

Biz hep kaybettiðimiz ile kalýrýz. Ne petrolumuz ne gazýmýz nede haraca baðladýðýmýz ülke var. Paralý askerler riske girmez, bizim askerler öldükleri ile kalýr.

Benim en kötü senaryomda, bizim bi kaç IHA ve uçak düþüyor ve bizim açýmýzdan teslim masasý.

Büyük ihtimallede BIST'de dip seviye bizim uçaklarýn düþürüldüðü an olacak.

Bu en kötü senaryo.

Fakat tayyip sözkonusu ise, hakkaten belirsizlik had safhada oluyor yaw. Netçede ona biþey olmayacak. Aile Serveti yurt dýþýndadýr, çocuklarýda askerde deðil.
    Son düzenleme : alicemal; 20-02-2020 saat: 13:45.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 269/853 ÝlkÝlk ... 169219259267268269270271279319369769 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •