Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 274/853 ÝlkÝlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,185 - 2,192 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dragon baþsaðlýðý için saðol.

BIST aþaðý inerken kol kes men gerekir dedin, sonra endeks eðer yanlýþ hatýrlamýyorsam 2500 puan kadar yükselmiþti. Yani kol kesseydim BIST yukarý dönüp 2500 puan yükselirken tekrar trene atlamýþ olacaktým, kestiðim kol zararý katlayacaktý. O zaman detaylý yazmýþtým.

Her neyse...

Dün ne zamandýr ilk defa sahile indim, uzun uzun yürüdüm ve koþtum. hayretle gördümki 20 yaþýmdaki kadar hýzlý ve kuvvetli koþuyorum.

viop daki yüküm azalýnca, kendimi hayata açtým... Hafifledim, hem ruhen hem madden.

Bi kaç aydýr beynimi çalmýþtý viop...

Sahilde kilometrelerce yürürken, hatalarýmý düþündüm. Nerelerde hata yaptým diye.

Biliyorum, önce virus sonra suriyeyi iþgal planlarý ve sonrasýnda rusya ile sidik yarýþtýrma hepsi üst üste geldi, ve endeks epey yukarý yol almýþken geldi. yani aþaðý inebilecek yolu çokken geldi. virusle baþladý BIST 21bin puan indi, viop yakýn vade ise ben viopda maliyetlikten sonra virusle beraber benim maliyetimden 27 bin puan indi. Arada azalt artýr filan kurtarýyoruz derken cuma günü anormal iþler filan.
    Ama yinede ders çýkarmalýyým ve hatalarýmý bulmalýydým.

En önemli etken ise insan psikolojisi. Psikoloji seni çok aþýrý etkiliyor. Normal göremiyorsun.
    Daha öncede söylemiþtim, içgüdülerimiz sana yaptýrýr, beyninde yaptýðýn þeyi doðru gösterecek argümanlar üretir. Þu an tayyip in içinde olduðu durum gibi. Ýþgal ediyor sonra iþgale bahaneler üretiyor "way orasý bizim misaký milli" "vay efenim orasýný Atatürk te istiyordu" "vay efenim suriyede bizim hatay ý istiyordu" "esed halkýný kesiyor" "mültecilere yazýk deðilmi" filan.

Netçede, dün epey bir düþündüm ve bazý yeni kurallar oluþturdum. Nerelerde hata yaptýðýmý bulduðumu düþünüyorum.
    Onlarla ilgili katý kurallar oluþturdum

Onlarýda kaðýda yazýp ekranýn üzerine yapýþtýracaðým. Gözümün önünden gitmesinler, beynime kazýnsýnlar.

Bu arada viop daki varlýðým neredeyse üçte 2 azaldý.

Ýyi tarafýndan bakarsam kafam artýk rahat.
    Hala hazmetmeye çalýþýyorum ancak neþem de geri geldi. Dün arkadaþlarla epey eðlendim. Hafiflemenin getirdiði psikolojik bir rahatlýk.

Artýk özel iþlerim ve hayatýma daha çok vakit ayýracaðým.

Ha birde þu da var. Her ne kadar virus ve suriye olaylarý ana etken olsada, yani ekonomik kurallarýn dýþýnda anormal bir durumdan geçmiþ olsakta, kaybetmemdeki hata tamamen bendeydi. bazý prensiplerime uymadým ve ciddiye almadým.

Yani artýk para piyasalarýnda hiç kaybetmedim demeyeceðim. Belkide o lafý dediðim için negatif energi çektim ve önce virusu baþýma bela ettiniz, sonrada tayyipe suriyeyi iþgal ettiriyorsunuz. Bu durumda suç tamamen sizde oluyor. Ben ve tayyip kullanýlan maðdurlarýz, Çin ede yazýk ettiniz. Yuh size.

Evet suçluyuda bulduk ve güzel çaktýk.

Bu arada zararý eni sonu çýkarýrýmda, ilk defa bu kadar abartýlý kaybettim. Zararý çýkarsamda, kaybettiðimi kabul ediyorum.

Bu zarar, bu tayyiple bu sene çýkmaz. Tabi önemli olan tüm kurallarýma harfiyen uyma alýþkanlýðý edinmem.

Bu sene bu kurallarý alýþkanlýðým haline getirmekle uðraþacaðým. Bu sayede geleceðim aydýnlýk olacak(tabi kurallarýma uymayý baþarabilirsem). Önümde zaman çok.
    Önemli olan doðru(yeterince) kurallar ve o kurallara uyma alýþkanlýðý.

Ýmdi yeni sert kurallarý kaðýda yazýp ekrana yapýþtýrayým.
    Son düzenleme : alicemal; 01-03-2020 saat: 11:34.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akp yandaþ kanallarýna bakýyorum.

yorumcu diye çýkarýlanlarda, "idlib bizim çanakkalemiz" diyecek kadar gözü dönmüþ gerizekalýlar var.

Ýþgal naralarý atýyorlar.

Nereden nereye geldik.

Aklý baþýnda olanlarý akp yi destekleme deðil, sokaða çýkma zamaný. Sermaye temsilcisi için 600 km yürüyen kendini bilmezler.

tayyip in aklýnda kuzaey suriyeyi kendi yönetiminde devam ettirme planlarý var görünüyor. Çok açýk.
    Para bizden çýkacak ve oradaki radikalleri, þeriatla yönetilen bölgeyi sürekli sýrtýmýzda taþýyacaðýz.

"vay efenim savaþ durumu birlik olmalýyýz."

YANLIÞ.

Oðlun komþu çocukla kavga etmiþse ailecek birlik olur oðlunu korur ama evde olayý anlar ve oðluna eðer suçlu ise ceza verirsin. Dýþarý karþý birlik içinde görünürken, içerde doðruyu yaparsýn.

Oðlun komþu kýza tecavüz etmiþse, oðlunu aileden diye desteklemezsin. Desteklersen seri tecavüzcü olur, sonrasýnda uyuþturucu baðýmlýsý olur. Aile diyede biþey kalmaz, insan içine çýkamazsýn. Oðluna aðýr ceza vermeli ve bir daha yapmamasý için önlemler düþünüp uygulamaya çalýþmalýsýn.
    Son düzenleme : alicemal; 01-03-2020 saat: 11:36.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ortalýk suriye savaþý konusunda haber kaynýyor.

Bizim ürettiðimiz sistemlerinde en az batýlýlarýn ürettiði sistemler kadar kaliteli olduðu görülüyor.

Bu tür haberler benide gururlandýrýyor.

Ancak þu da varki, tüm bu savaþýn bilançosu bize fakirlik olarak dönüyor.

Her ay yeni vergiler açýklanýyor, her ay yeni zamlar.

Devlet tüm parayý tayyipin kararlarý için harcýyor. Çiftçiye ödemediði bir 177 milyar TL varmýþ. Artýk hiç ödeyemez çünki suriyede adam öldürmek için kullanýyoruz.

Olan Türkiyeye oluyor.

Suriye zaten bizim rakibimiz deðil. 10 sene öncede rakibimiz deðildi, harab olmuþ hali ile þimdide rakibimiz deðil. Biz 90 kiloyuz suriye 40 kilo.
    Kalkýpta bir çocuðu dövmek ve evini iþgal etmek için yüzmilyarlar harcýyoruz. suriye zaten batmýþ, þimdi bizim geleceðimiz batýyor.

rusya petrol ve gaz çýkarýyor onun parasý ile savaþýyor.

abd harcadýðý parayý, petrol anlaþmalarý ile geri koyuyor.

Biz ise harcadýðýmýz ile kalacaðýz.

Þimdi çapýmýzda olmayan adamlarý öldürüyoruz gururlanýyoruz. Yarýn açýz diye intihar edenlerin sayýsý artacak.

Hadi gerizekalý eðitimsiz cahiller sürüsü savaþ naralarý atýyor, o her zaman olur. Ama eðitimlilerinde geleceði göremeyecek kadar kör olmalarý ve bunu görmek çok sinir bozucu.

Bu savaþ bittiðindede, önümüzdeki bir kaç yýl, herkes para diye inleyecek, zamlar dahada artacak, pek çok þey kalabalýklar için lüks haline gelmeye devam edecek.

Nereden nereye arkadaþ ya.!

TUSAÞ, TEÝ, ASELSAN, ROKETSAN ve HAVELSAN ýnda ne kadar deðerli olduðunu görüyoruz. Bunlarý gözümüz gibi korumalýyýz. Ancak akp ve fetö, onlarý tarikatlarada açtý ve teknolojilerini transfer ediyorlar.

Ders olacakmý peki.? Hayýr. Savaþ bittiðinde tarikat doldurmaya ve teknolojilerini transfer etmeye devam edecekler.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlginç olan durum Türkiye ve suudi arabistanda tek coronavirus vakasý yok.?

Çevrelerindeki ülkelerin çoðunda var ama bu 2 büyük ülkede yok.

Bu 2 ülkenin özelliði ne.?

Liderleri müslüman dünyanýn liderliðine soyunmuþ durumda. Her yerde birbirleri ile kapýþýyorlar. Suudi katil petrol parasý ile, bizimki bu ülke çalýþanlarýnýn vergileri ile.

Ýkiside islam dünyasý lideri olmak için para saçýp, gizli açýk her türlü nane yi yiyorlar.

Coronavirus ile bað nerde.?

Türkiyede virus çýksa, suudi katil acaba þu þekilde konuþurmu.? "Bakýn Allah benim kral olduðum ülkeye virus göndermedi ama tayyipin ülkesine gönderdi. Ben ulvi bir þahsiyetim, tayyip sýradan biri."

Acaba bu sebeple, kendi ülkelerindeki vakalarý gizliyor olmasýnlar.? Peki böyle biþeyi gizlemeye güçleri yetermi.?

Gizleyemezler gibi ancak bu 2 ülkede vaka olmamasýda benim aklýma bunu getirdi. özellikle bizim ülkeye giren çýkanýn haddi hesabý yok. Sýnýrlar kevgir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    viop ta kendi hatam yüzünden kaybettiðim miktar o kadar koymuyorda,

aracý kurum ile devletin aldýklarý para acaip koyuyor.

Resmen hesabýmý soyuyorlar.

Karþýlýðýnda seni korusalar, oda yok.

Aracý kurum büyük müþterilerine gerçek ve anýnda bilgi hizmeti sunuyor.

Borsa kurumu ise seni korumuyor tersine tam olarak soyuyor. Yüksek saklama ücretleri vergiler, hergün hesabýndan para çekiliyor.

Büyük oyuncular endeksi istedikleri gibi yönlendirip 1 milyon luk küçük oyuncu nerede birikmiþse orada soyuyor. Devlet seyrediyor. Ama para isterkende çok cesur.

TL yi nasýl koruyorsa günlük volatilitelere karþý, borsadaki volatiliteyide kontrol etmeli. Dünyadaki ve TR deki hýzlý iniþ, tamamen büyük oyunculara yaradý, onlar hareketi derinleþtirerek büyük kalabalýklarý dökmeye çalýþtýlar.

Bazý borsalarda koruma sistemleri var. Ama bizde hala yok. Para isterkende utanma yok. Yýl sonu primlerini cebe indirirkende utanma yok.

Volatiliteye karþý koruma koymalarý gerekir. Açýða satýþ yasaðý da bir önlem ama iþe yaramadýðý görülüyor.

TL yi hýzlý hareketlere karþý nasýl koruyorsan, BIST ide koruman gerekir.

Bunu devlete iletmesi gerekende aracý kurumlar.

Ama iletirlermi.? Hayýr.

Akýllarýna gelirmi.? Hayýr.

Peki o milyonlarca küçük yatýrýmcý olmasa, BIST olurmu.?

Hayýr. Çünki BIST boy gösteren fonlardaki paralarda küçük yatýrýmcýnýn. Bir ayaya toplanmýþ ky parasý.

Peki bunu anlayacak beyin varmý aracý kurumlarda çalýþanlarda.?

Belliki yok.

Her gün hesaptan devletin çektiði para çok rahatsýz edici. Ne kadarýný devlet ne kadarýný aracý kurum alýyor, onuda bilmiyorum.

Her neyse. Bu konu bu ülkede düzelmez.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anlaþýlan Suriye dede dibi gördük.

34 Askerimizin öldürülmesi büyük oyuncular için dip olmuþ.

Zaten yazmýþtým, þubat sonrasý ilk bi kaç uçaðýmýz düþürülür, o zaman dip oluruz diye. Uçak düþmedi, can alýndý.

Tabi Rusya ile birebir kapýþmadýk, onun dibi ayrý. O ayrý bir senaryo.

suriyelilere sattýklarý uçaklarý hava savunma sistemlerini düþürdük. Dünyaya rezil ettik.

Ama birebir rus askerleri ile kapýþmadýk.

2 kruvaziyer göndermiþler. O gemilerde yeni neler var onlarýda bilmiyoruz. Herhalde YENÝ hava savunma sistemleri ve balistik füzelerdir. Kendi uçaklarýný kullanmak yerine balistik tercih ederler eðer niyeti bozarlarsa. Birde bizim IHA ve uçaklarý vurmak isteyeceklerdir. Þu an vuramýyorlar bizimkilerin yaptýðý elektronik karýþtýrmayý aþamadýlar anlaþýlan. Aþacak biþeyler getiriyor olabilirler.

Havada bizim pilotlar çok iyiler. Onlarla kapýþmak istemezler. Zaten bir tek ileri teknoloji uçaklarý düþsün, o uçaklarýda dünyaya pazarlayamazlar. Rusyanýn böyle bir derdide var. abd ninde var o ayrý.

SU24 ve pantsirlerini vurduk. Bunlarý dünyaya artýk satamazlar. Rusyanýn büyük korkusu bu olmalý. O sebeple SU35 ve daha üst uçak getirip vurulma tehlikesini göze alamazlar. Yoksa dünyaya satamazlar.

Balistik kullanacaklardýr. Tabi eðer gözlerini karartýp birebir savaþa girmeye karar verirlerse.
    Bizdede yerli üretim balistik var ama uzun menzilli deðil. En uzunu bora füzesi, oda en fazla 360 km gidiyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim yerli üretim savaþ sistemlerimiz dünya ile yarýþýr halde olduðunu ispatlýyoruz.

Peki o sistemleri kimler üretiyor.

Eðitim sistemimizde yetiþtirdiðimiz mühendislerimiz.

Peki bu eðitim sistemi ile eðitilen ileri teknoloji ürünü sistemleri kim kullanýyor. Devletimiz ve onu yöneten akp.

akp bu sistemlerle gurur duyuyor ve dünyaya ders veriyor.

Peki ayný akp baþka ne yapýyor.

Gurur duyduklarý ileri teknolojiyi üretebilen bu eðitim sistemini kaldýrýp yerine din temelli eðitim sistemi getiriyor. imam hatipler kurup yaygýnlaþtýrýyor. tarikatlarýn imamlarýný okullara sokuyor.

peki akp bu kadar kör, bu kadar bu ülkenin geleceðinin düþmaný olabilirmi.?

Mal meydanda.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bülent aydemir

Bu ismi unutmayýn.

Habertürk TV nin temsilcisi, elemaný.

Yukarda yazmýþtým hatýrlatayým, adama geçen gün TV de denk geldim. 34 Türk Askeri þehit edildikten sonra konuþmuþtu.
    Bir kaç rus uçaðýný düþürmemiz gerekir konulu bir konuþma yapmýþtý. Suriyeye satýlan ve suriye askerlerince kullanýlanlarý deðil, bizzat ruslarýn kullandýðý rusyaya ait uçaklarý.

Bu adamýn rusya ile Türkiyeyi ciddi bir savaþa sokmaya çalýþtýðýný söylemiþtim.

Adam planlý konuþmuþ olabilirdi yada gerizekalý biri olabilirdi. Hoþ gerizekalýyý o seviyeye yükseltirlermi yahudi kanalýnda.?

Bugün tekrar konuþtu, ve adamýn israel, abd yada ingiltereye çalýþtýðýndan emin oldum. CIA ajanýný TV de konuþtursanýz, bu adamýn söylediklerini söyler.

Batýlýlarýn istediði ne.?
    Ortadoðuda güçlü ve kontrollerinde olmayan 2 ülke var. Ýran kontrollerinde deðil, Türkiye ise 2015 den beridir kontrollerinde deðil. Ýraný yýkmak, Türkiyeyi güçsüz tutmak batýlýlarýn ve ruslarýn ana amaçlarý.

Ýran ve Türkiyeyi çatýþtýrmak bunlar için ballý börek.
    2 ülkeyide zayýflatmýþ olurlar.

aydemir denen bu yaþam formu bugünki konuþmasýnda. "öldürülen 2000 suriye askerinin yerini Ýran'ýn þii askerleri dolduruyor." benzeri konuþtu. Bi kaç kez tekrarladý. Özellikle þii liði ön plana çýkardý.

Batý Ýran ve Türkiyeyi savaþtýrmak istiyor ve nasýl savaþtýrabilir. Din temeli üzerinden. Ýran þii, akp aðýr adikal sunni.

aydemir denen bu yaþam formu, þii liði ön plana çýkararak karþýnýzda Ýran var ve size saldýrýyor demeye getiriyor.

Suriyenin 140 bin askeri var deniyor. Bu 140 bin yetmiyor, ölen 2bin suriye askeri yerini Ýran'ýn þii beslemeleri dolduruyor öylemi.?

Amaç tamamen Türk halkýný Ýran a düþman etmeye çalýþmak. Þu anda bu kanallarý seyreden cahil kalabalýklarý eðitiyorlar.

bülent aydemir'in CIA ajaný olduðundan bu konuþmasý ile emin oldum. Eni sonu ortaya çýkar, görürsünüz.

Zaten tipide yahudi tipi.

Adam her çýktýðýnda resmen zehir saçýyor.
    Bugün bilgisayarý açmayacaktým, sýrf bu sebepten açtým. Sonraya býrakýrsam unuturdum. Ahada kapadým.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 274/853 ÝlkÝlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •