dragon baþsaðlýðý için saðol. 
BIST aþaðý inerken kol kes men gerekir dedin, sonra endeks eðer yanlýþ hatýrlamýyorsam 2500 puan kadar yükselmiþti. Yani kol kesseydim BIST yukarý dönüp 2500 puan yükselirken tekrar trene atlamýþ olacaktým, kestiðim kol zararý katlayacaktý. O zaman detaylý yazmýþtým.
Her neyse...
Dün ne zamandýr ilk defa sahile indim, uzun uzun yürüdüm ve koþtum. hayretle gördümki 20 yaþýmdaki kadar hýzlý ve kuvvetli koþuyorum.
viop daki yüküm azalýnca, kendimi hayata açtým... Hafifledim, hem ruhen hem madden. 
Bi kaç aydýr beynimi çalmýþtý viop...
Sahilde kilometrelerce yürürken, hatalarýmý düþündüm. Nerelerde hata yaptým diye.
Biliyorum, önce virus sonra suriyeyi iþgal planlarý ve sonrasýnda rusya ile sidik yarýþtýrma hepsi üst üste geldi, ve endeks epey yukarý yol almýþken geldi. yani aþaðý inebilecek yolu çokken geldi. virusle baþladý BIST 21bin puan indi, viop yakýn vade ise ben viopda maliyetlikten sonra virusle beraber benim maliyetimden 27 bin puan indi. Arada azalt artýr filan kurtarýyoruz derken cuma günü anormal iþler filan.
Ama yinede ders çýkarmalýyým ve hatalarýmý bulmalýydým.
En önemli etken ise insan psikolojisi. Psikoloji seni çok aþýrý etkiliyor. Normal göremiyorsun.
Daha öncede söylemiþtim, içgüdülerimiz sana yaptýrýr, beyninde yaptýðýn þeyi doðru gösterecek argümanlar üretir. Þu an tayyip in içinde olduðu durum gibi. Ýþgal ediyor sonra iþgale bahaneler üretiyor "way orasý bizim misaký milli" "vay efenim orasýný Atatürk te istiyordu" "vay efenim suriyede bizim hatay ý istiyordu" "esed halkýný kesiyor" "mültecilere yazýk deðilmi" filan.
Netçede, dün epey bir düþündüm ve bazý yeni kurallar oluþturdum. Nerelerde hata yaptýðýmý bulduðumu düþünüyorum.
Onlarla ilgili katý kurallar oluþturdum
Onlarýda kaðýda yazýp ekranýn üzerine yapýþtýracaðým. Gözümün önünden gitmesinler, beynime kazýnsýnlar.
Bu arada viop daki varlýðým neredeyse üçte 2 azaldý.
Ýyi tarafýndan bakarsam kafam artýk rahat. 
Hala hazmetmeye çalýþýyorum ancak neþem de geri geldi. Dün arkadaþlarla epey eðlendim. Hafiflemenin getirdiði psikolojik bir rahatlýk. 
Artýk özel iþlerim ve hayatýma daha çok vakit ayýracaðým.
Ha birde þu da var. Her ne kadar virus ve suriye olaylarý ana etken olsada, yani ekonomik kurallarýn dýþýnda anormal bir durumdan geçmiþ olsakta, kaybetmemdeki hata tamamen bendeydi. bazý prensiplerime uymadým ve ciddiye almadým.
Yani artýk para piyasalarýnda hiç kaybetmedim demeyeceðim. Belkide o lafý dediðim için negatif energi çektim ve önce virusu baþýma bela ettiniz, sonrada tayyipe suriyeyi iþgal ettiriyorsunuz. Bu durumda suç tamamen sizde oluyor. Ben ve tayyip kullanýlan maðdurlarýz, Çin ede yazýk ettiniz. Yuh size.
Evet suçluyuda bulduk ve güzel çaktýk.
Bu arada zararý eni sonu çýkarýrýmda, ilk defa bu kadar abartýlý kaybettim. Zararý çýkarsamda, kaybettiðimi kabul ediyorum.
Bu zarar, bu tayyiple bu sene çýkmaz. Tabi önemli olan tüm kurallarýma harfiyen uyma alýþkanlýðý edinmem.
Bu sene bu kurallarý alýþkanlýðým haline getirmekle uðraþacaðým. Bu sayede geleceðim aydýnlýk olacak(tabi kurallarýma uymayý baþarabilirsem). Önümde zaman çok.
Önemli olan doðru(yeterince) kurallar ve o kurallara uyma alýþkanlýðý.
Ýmdi yeni sert kurallarý kaðýda yazýp ekrana yapýþtýrayým.
Son düzenleme : alicemal; 01-03-2020 saat: 11:34.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri