Bu arada geçende tacirler in Özlem'ini dinlemeye çalýþýrken, yan tarafýndan kalýn bir sesin geldiðini fark ettim.
Baktým fit görünümlü karizmatik bir adamý, özlem hanýmýn sol tarafýnda yorumcu olarak oturtmuþlar.
Karizmatik arkadaþ özel aracý kurumda yükselmiþ, yöneticiliðe oturmuþ.
Bizim süper oturum yöneticisi, seyircinin bir sorusunu sordu. "yaw, bu açýða satýþ neyin nesidir, neden var?"
Hayretler içinde kaldým, ekonomist ve ayný zamanda aracý kurum yöneticiliðine yükselmiþ bu karizmatik arkadaþ cevabý bilmiyordu.?
Açýða satýþ neden var.? Bu cevabý bilmesi gereken kiþi bilmiyordu.?
Bende bilmiyorum. Bilen varmý onuda bilmiyorum.
Kaldýraç.! Neden var.? Onuda bilmiyorum.
BIST neden var, para piyasalarý neden var biliyorum. Hepsi þirketlerin, yatýrým için ucuz paraya kolay eriþebilmesi ile alakalý. Parasý olanlarýn paralarýný koyup þirketleri kalkýndýrmasý ve karþýlýðýnda gelir etmesi ile alakalý. Böylece ülkeler kalkýnmaya çalýþýrlar.
Spekülatörlerin bile Sýký sýkýya denetlendikleri ve cezalandýrýldýklarý taktirde, ekonomik bir mantýðý, karþýlýðý ve belli ölçüde faydasý var.
Bu sistemde her aracýn yeri ve mantýðý vardýr.
Ancak açýða satýþla kaldýraç ýn herhangi bir mantýðý, ekonomiye katkýsý yok. En azýndan ben bilmiyorum. Karizmatik arkadaþta bilmiyor, verdiði cevabýn soru ile alakasý yoktu, cevap vermiþ olmak için geveledi. Bilmiyorum deme cesareti yoktu.
Özlem haným biliyordur ancak kendine sakladý.
Neden var arkadaþ kaldýraç ve açýða satýþ. Bu 2 aracýn Ülkelerin kalkýnmasýndaki ekonomik karþýlýðý, açýklamasý nedir.?
Hangi sebeple koydunuz.?
Tabi bizimkiler, her yerde var bizde koyduk diyecekler. Þirketlere ve ekonomiye katkýsý nedir.?
Sadece spekülatörleri korumakmýdýr amaç.? Herkes kaybetsin, mevcut büyükler korunsun. Onlarda yahudiler.
Her neyse yaw... gereksiz bir yazý oldu.
---
BIST de küçülmüþ olarak long a devam.
Yeni prensiplerle yoluma devam ediyorum. Yaþadýklarýmdan ders çýkarmaya çalýþtým, yeni kurallar benimsedim.
Kural koymak kolayda, ona uyabilecek psikolojide olmak çok zor.
Önemli olan prensiplerine uyabilecek katýlýða eriþmek.
Öðrenmeye devam.
Son düzenleme : alicemal; 04-03-2020 saat: 10:50.
Sebep: coat style
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri