Son yýllarda merkez bankalarý altýn toplama iþine girmiþler. Özellikle Rusya. Her ne kadar toplam talebin %10 u kadar alsalarda, önemli iþaret. Toplayanlar arasýnda ilk üçte ÇÝN in olmamasýna þaþýrdým. Geleceðin parasý olarak USD hariç kendi kontrollerindeki bir birimi hayata geçireceklerse, ALTIN önemli bir seçenek. Diðer alternatif ise, DÝGÝTAL PARA'lar. ABD o konudada önde gidiyor, bitcoin i epey yaydýlar. Çin ne düþünüyor acaba, onun planý çok önemli.
Epey eski yazýlarýmda, özellikle son 70 yýlda dünyayý büyük ölçüde yahudilerin yönettiðini, daha öncede batý ülkelerini yönettiklerini epey bi anlatmýþtým. Her türlü insanlýk dýþý yöntemi kullanýyorlardý. Özellikle savaþlar ve krizler en önemli araçlarý. Gizli servislerle ülke yönetimlerini belirlemeleri ise ikinci en önemli araçlarý sayýlýr. Peki geleceðimizde yahudi kontrolundemi geçecek. Dünyada 12 milyon yahudi ve 7 milyar diðer insanlar var. 7 milyarý tam anlamýyla köleleþtirebileceklermi. Sanýrým tek rakipleri Çin þu anda ama Çin'inde askeri kabiliyetleri, ABD ile baþ etmeye henüz yeterli deðil. 20 yýl sonra yetebilir ancak þu an Rusya olmasa batý ülkeleri Çini 3 ayda yerle bir eder. Peki 20 yýl sonra baþ edemeyecekleri bir ülkenin GÜÇLENMESÝNE ÝZÝN VERECEKLERMÝ. Þu an için Çini içten parçalamaya ve ekonomik numaralarla engellemeye çalýþýyorlar. Ancak Çin yönetimi akýllý bir politika ile hýzlý ilerliyor. tersine ABD ise 50 yýldýr aþýrý para bolluðu ile obezleþip aptallaþmýþ durumda. ABD de çin ile GELECEKTE baþ edemeyeceðini, kendilerinin dolayýsý ile yahudilerin yok olacaðýnýn farkýnda(sanýrým). Bundan tek kurtuluþ yollarý, HEMEN BÝR DÜNYA SAVAÞI ÇIKARARAK çini bombalarla dümdüz etmek. Asya ve ortadoðuda her yerde karýþýklýklar artýyor. Rusya, Çin ve ABD pek çok yerde karþý karþýya eller tetiklerde bekliyorlar... Þu an için savaþ beklenmiyor ancak yahudiler dünya savaþýný kurtuluþ olarak görüyorlarsa, karýþýklýklar hýzlanacaktýr. O sebeple þimdiden büyük þehirlerden taþýnmanýn planlarýný yapsak iyi olur. 2 nükleer bomba en büyük þehirlere, ülkeyi teslim al. Niye yýllarca savaþacaksýnki.
Elon Musk tan bahsetmiþtim ama buradamý yazdým bilmiyorum. Dahi muamelesi görüyor ama dahi olmadýðýný gördüm. Ýyi bir giriþimci o kadar. Pek çok saçma sapan yatýrýma büyük paralar gömdü, oradan belliki dahi deðil. Sadece otomobil ve pil üretimine odaklansaydý, bugünki zor duruma düþmezdi. Ama tünel trenleri ve uzaya yolculuk gibi bilgi birikimi olmadýðý yerlere hücum etmekte aceleci davrandý. Þimdi þirketi elinden almaya çalýþýyorlar ve baþardýlar gibi görünüyor. O þirketide yahudi yatýrýmcýlar sahipleniyor gibi. Ford'u, wolkswageni, audi yi filan, önce batma noktasýna getirip sonrada ele geçirdiler diye biliyorum. Medya ve yargý elindeyse, herhangi bir þirketi kolayca batma yada hýzla zenginleþme noktasýna getirebilirsin. Dünya medyasýnýn(TV,gazeteler,dergiler,internet haber ve paylaþým siteleri) %85 i yahudilerin kontrolunde diye biliyorum.
Biþeyin baþkaný Ali Osman Akat isimli þahýs, çok güzel bilgiler paylaþmýþ. Benim için deðerli bilgilerdi. Yanlýz adamýn ismine þaþýrdým. Ýsminde hem Ali, hemde Osman var. Tarihi geçmiþi bilenler için çok þaþýrtýcý bir durum.
Okumak isteyenler için link koyayým.
https://www.bloomberght.com/haberler...erika-merkezli
Dýþ borç çevirme konusunda panik yapýlýyordu. Panik yapýlmamasý gerektiðini yazmýþtým. Bizde dýþ borç alanlarýn büyük kýsmý, ya yabancý bir büyük bankanýn türkiye þubesi ya ortaðý, yada yabancý dev firmalarýn ortaðý ve þubesi. Borç kolaylýkla alýnýr ama faizi biraz artacaktýr. Ayrýca hükümete baský yapmak amacý gütseler, iþi abartabilirlerdi ama kendi þirketleri zarar ederdi, o sebeple ölçüde tutmak zorundaydýlar. Hali ile bir konuda bilginiz varsa, o konuda korkunuz olmaz. Borçlarý çevirmeye baþlamýþlar. Kýsa vadede korkmaya gerek yok. Uzun vadedede korkmamak için de, þimdiden önleminizi alýn. Bilgi þart.
USD ye baský yapan 3 geliþme olmuþ. Dünyada USD düþüþ trendinde, Türkiye idlib konusunda Rusya ile anlaþmýþ, abd yede kaþ göz iþareti ile cilve yapmýþýz. Üçüncüsüde borç çevirme durumumuzun çýkmazda olmadýðý görülmüþ ve ekonomistlerin YARATTIÐI sanal korku bir ölçüde aþýlmýþ. Ekistradan bizim ekonomistler bu ülkeyi hep FED faizleri ile korkuturlar. O korkuda hafif azalmýþ. Geçmiþi hatýrlayanlar, FED faizleri tepelerdeyken bizim borsanýn ralli yaptýðýný bilirler. Ama medya ekonomistleri, BÜYÜK OYUNCULARIN pozisyon almalarýný kolaylaþtýrmak için, seyreden kalabalýklarý dönem dönem belli bir yöne sürmek konusunda epey deneyimliler.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri