Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 282/853 ÝlkÝlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,249 - 2,256 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Altýn ons da aþýrý satýþ yedi. Emtia yedi.

Yahudilerin bize öðrettiði sistemde güvenli limanlardan biri altýndý, sürü oraya giderdi. Þimdi oda satýþta.

Ne olduðunu bilmediðimden, yön ve dip de bilmiyorum.

Küresel bir sürü hareketimi, yoksa dev finans kurumlarýnýn sahibi yahudilerin en çok parayý nasýl kazanýrýz oyunumu bilemezsin.

Yahudilerin atasözlerinden biride kaos dan fýrsat doðar. Fakat normal insanla yahudi arasýndaki fark þuki, kaos yoksa, kaosu yaratýyorlar. Son 300 yýllýk tüm savaþlarda paylarý olduðundan eminim. Her savaþta servetlerini katladýlar. Belki salgýn hastalýklarada el atmýþlardýr.

Coronavirus'e aþý bulup þu an insan üzerinde test eden kurumlardan biri roche ilaç firmasý. Sahibi isviçre yahudisi. Bu büyüklüðe eriþtiðine görede siyonisttir.

Þu an yaþanan yahudi tuzaðý ve tamamen kontrollerindemi onuda bilmiyorum. Bilen varmýdýr.? Ancak tahmin edebilirsin.

---

Bu ayný anda long short olayý pek iþime yaramadý doðrusu. Çýkarken long satýp short alacaktým, düþerkende short satýp long alacaktým.

Kazýk gibi aþaðý indi endeks. Longlarý satamadým, sattýðým shortlarýda her seferinde ayný yerden veya daha kötü yerden yerine koydum.

Dimdik aþaðý ineceðini bilemezdim. Herþeyin satýlacaðýný bilemezdim.
    Arada bi kaç günlük yükseliþler olur sanýyordum. Olmadý. Arada bi kaç saatliðine Çýksada ani þekilde satýþ yedi. Bende ekran baþýnda sürekli deðilim.

Her neyse. Kalan sermayeyi korudum sayýlýr.

Nerede satýþ duracak hiç bilmiyorum.

Dowun desteklerini aþaðýda 2100 ve 1800 de gördüm. Buralara inecek demiyorum. Nerden döner hiç bir fikrim yok çünki tahmin edebilmen için sebebi bilmen gerekir.

Sebebi bilmeden teknik yada temel tahmin yaparsan, tamamen iþin þansa kalmýþ demektir.

Odur aþý testlerinide insan üzerinde yapýyorlar. 12 ayý bulur satýlmasý deniyor ancak aþý ne demek, gelecekte tüm dünyanýn kavrulmamasý demek.

Ayrýca Çin ve 3 ülke daha kontrol altýna almýþ. MB ler trilyonlarý finansýn önüne sermiþ likiditeye sýkýþýp satmasýnlar diye, Yani piyasalarýn en azýndan durulmasý için her türlü sebep var. Ama günlük %10 luk satýþlar devam ediyor.

Nehirde sürükleniyoruz, akýþa býraktým. Bakalým neler öðreneceðiz. Küresel satýþýn sebebi olarak karizmatik vatandaþ kaldýraç kapama olabilir diyor.

Amma kaldýrmýþlar.

Bu tür þeyler olabilir, devletin kurumlarýnýn insandan veya doðadan kaynaklý ve topluma zarar verecek þeylerin denetleme, düzenleme ve onarýmýný yapmasý gerekir.

Onuda yapmýyor.

Sadece yahudi þirketlere(aðalar) büyük teþvik(haraç) ve yandaþlara küçük teþvikler(ulufe) daðýtýyor.
    Yahudiler haracý yurt dýþýna taþýrken, yandaþlar ulufeler ile dolar alýyor.

Tüm bu daðýtýlan paralarýn üreticisi çalýþanlar ise dert içinde. En azýndan %60 ý.
    Son düzenleme : alicemal; 17-03-2020 saat: 11:14.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Almanya ve Fransa güzel kararlar aldýlar. geç kaldýlar ama kararlar iyi.

Aynýsýný þimdiden bizim yapmamýz gerekir.

Çünki aynen avrupada olduðu gibi katlanarak artýyor.

abd de ayný önlemleri alsa iyi olurdu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünki BIST deki hareket TAMAMEN PLANLI ÝDÝ.

Haftalardýr BISt nasýl hareket ediyordu. Avrupa borsalarýna paralel. Hatta dün avrupa borsaalarýndan daha fazla düþmüþtü.

Peki bugün ne oldu.
    Sabah BIST açýlmadan ve açýlýrken;

Dow Future artý idi.

Avrupa açýlýþta artý idi.

Ancak bizim BIST, haftalardýr sanki AB borsalarýna uygun hareket etmiyormuþ gibi, sabah açýlýþta eksi açtý ve devamýndada ýsrarlý satýþlarla aþaðý doðru devam etti.

Çok mantýksýzdý.

Tüm mantýki destekleri alaþaðý etti.

Geçtiðimiz günlerde, küresel bir hareket algýsý oluþtu. Bizim ülkede durum batýya nazaran çok iyiydi. HEM BÜYÜME ARTI ÝDÝ, HEMDE VÝRUS YOKTU.

Ancak Batý ile ayný oranlarda satýþ yedik.

Bu günlerce sürdü ve ne anladýk. Küresel fonlar batýda satýyor, paraya ihtiyaçlarý var, bizdede sattýlar. Diye bir mantýða oturttuk.

Peki bugün ne oldu. Birden bire batýdan ayrýþtýk ve onlar sabah artý hedef gösterirken, bizde ýsrarlý satýþlar oldu ve epey bir aþaðý gittik.

Önceki haftalara bakýnca ÇOK ALAKASIZ BÝR DAVRANIÞTI.

Günün devamýnda bakýyoruz, herkes yeþil. Biz dibin dibini yapmýþýz ve sonuçta yükselsekte kýrmýzý kapamýþýz. Üstelik düþüþlere sebep olan virus olayý bizde en düþük seviyede.Batý ise yemyeþil.

Hani diceksinki batýda virus daha önce baþladý, bizde yeni baþladý o sebeple satýþ oldu.

Yaw at gözlüklü, bu olay baþka. Geç baþlamamýz avantaj çünki dünya virus tedavisini aylardýr arýyorlar, bulunca bize faydasý olacak. Geç baþlamak avantaj.

Yani tüm veriler, bugünki ýsrarlý satýþlarýn bilinçli yapýldýðýný ve sonra alýþlarýnda bilinçli olduðunu gösteriyor.

Bizim borsa bugün balinalarýn emrinde idi. Bu açýk.

Her gün hesabýnýzdan para çeken BIST yönetimi ise .... Buraya, noktalý yere istediðinizi yazýn. Ben aðza alýnmayacak þeyler yazdým sildim.

Bide %5 kilit gibi biþey iþleme alýnmýþ. Onun iþe yaramadýðý günlerdir belli. %beþin üzerinde kaç gün aþaðý volatil hareket olmuþ. KY nin anna koyulmuþ. BIST yönetiminin aldýðý maaþta haram, aldýðý pirimde haram.

Peki bu umurlarýndamý. Deðil.

Sað partilerin umrunda deðil. Sol parti zaten kalmadý. En son rahmetli Ecevit azcýk sol parti idi. Oda öldü.

Sol parti diye biþey çýksa, onada oy veren olmaz çünki millet diye biþey kalmadý. Eðitimli, eðitimsiz herkes ebleh. Herkesi TVler ebleh yetiþtirmiþ. Þartlandýrmýþ.

Bi ben kaldým. Tek oylada baþa geçilmiyor.
    @NeAcaipDunya

4. güzel dövdüler ama,iyi dayak yedik son 10 iþ gününde Alicemal abi þimdi yiðidi öldür hakkýný yeme

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet vurgun, balinalar hariç herkes dayak yiyor. Devlette dayak yiyenlerden bi güzel komisyonunu alýyor. Görevi bu.

Bi tek sürekli short oynayan kesim var. onlarýn bir kýsmý bu dönem kazanýyordur.
    Bu dönem geçince umarým longa dönmeyi baþarýrlar.

---

Dünki olay devam ediyor gibi görünüyor. Balinalar sazý ellerine almýþlar yine.
    Dün istediklerini tam yapamadýlar sanýrým, artýk amaçlarý ne ise.

hatýrlarsýnýz bir dönem bizim BIST avrupa için öncü gösterge gibiydi. Global fonlar avrupada amaç ne ise önce bizde yapýyorlardý.

Dünki olay Acaba batý borsalarýna yapacaklarýnýn göstergesimi.?
    Dip çalýþmasý olabilirmi.? Açýkça dün, algo ve formül patlatma, senetçi ve longcu dökme çalýþmasý gibiydi.
    USD bazýnda 2008 krizindeki dibi gösterdiler.

UZUN VADECÝLER için BIST 100 bin altýnda senetler ucuz. 90bin altý bedava, eðer virus AB ve bizi batýrmayacaksa. Öyle bir risk de görünmüyor. Büyüme eksiye düþer belki 2 çeyrek, ama uzun vadede sorun kalmaz.

Dün dow ve avrupa yüksek artý kapamýþ. Bizde ise katliam yaptýlar.

Bugün artýk soykýrýma niyetli gibiler.

---

Dün akþam yine bulutlu kafa ile yazmýþým.? Normalde bulutlarda iken bilgisayar açmamda..

her neyse.

Haftalarca batý borsalarý ile aynýyýz diye þartlandýrdýlar, dow ve dax'a bizim BISTi kitlediler.
    Dün þartlananlarý kapana aldýlar. Belkide senaryo budur.

--

ek Ýmdi yeþile geçirmiþler.
    Son düzenleme : alicemal; 18-03-2020 saat: 10:41. Sebep: Ýmdi
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    trump, vatandaþlara 1000 USD hibe vermeyi planlýyormuþ. Finans dünyasý karþý tabiki.

Bu konudan daha öncede bir kaç kez bahsetmiþtim.

Yine kýsaca deðineyim.

En zengin kesime para verirsen, o parayý harcamaz servetine ekler. Zaten kasalarda boþta duran parasý var. Günlük harcamalarýna yetecek parasýda fazlasý ile var.

En fakir kesime para daðýtýrsan, bu kesim zaten eksik yaþýyordur. Evdeki herþey eskidir, günlük ihtiyaçlarýný yarým karþýlýyordur, çocuklarýna harcama yapamýyordur, tatil desen hayaldir. Araba ya yoktur yada çok eskidir, ev kendininse Ata'dan kalmýþtýr ve tadilat gerekiyordur.

Bu kesime daðýtacaðýn para daha o ay içinde tükenir biter.

Vatandaþ ek para ile yiyecek alýr, eski çamaþýr makinesini buzdolabýný deðiþtirir. Çocuðuna harcasýn diye okul harþlýðý verir, çocuk sinemada, büfede harcar, kitaba belki harcar, 1.para Esnafa geçer.
    Esnaf kazanýnca yeni mal alýr, 2. para toptancýlara geçer. Toptancý mallarýný satýnca yeni sipariþ verir, 3. para fabrikaya geçer. Fabrika mallarýný satýnca, ya kapasite artýrýr, yada yeni fabrika kurar. hem iþçi alýr hem bankadan kredi alýr.

Paranýn bir kýsmý her aþamada 4.finans kesimine akar. Kredi kartlarý ile vatandaþtan alýr parayý. Kredilerlede esnaftan, fabrikalardan.

Para dönüp dolaþýp eni sonu yine finansa gidiyor. Ama arada kalkýnma oluyor. Ýþsizlik azalýyor, gelirler artýyor.

Direk finansa para verirsen. 2008 de trilyonlar verildi, sonuç bugün. O paralar aþaðýya inmedi para piyasalarýna indi ve finans kesimi sahip ve yöneticilerin kasalarýnda, para piyasasý iþlemleri yýl sonu prim ve kârlarý olarak mýþýl mýþýl uyuyorlar. Kiþisel servetleri katlandý, milyoner milyarder sayýlarý arttý. Halk da deðiþen yok, eskiden neyse sonrada o. Hatta üretmeden zenginleþenler sebebi ile dahada fakirleþti.(bunu anlatmýþtým). Para piyasalarýna giren trilyonlar, emtia yý yani hammadde fiyatlarýný yükseltti, ekstra kazýk oldu ekonomilere.

ÖRNEK: (Örnek taze. 2008 civarý.) Obama döneminde vatandaþa sadece 1 AY vergi indirimi yapýldý. Bu yolla vatandaþýn cebine bir miktar nakit girmiþ oldu. 3 ay boyunca ekonomi rakamlarý düzeldi. Vatandaþ o parayý harcadý.

Finansa trilyonlar verildi. Ekonomiler deðiþmediði gibi, gelir daðýlýmlarý bozuldu. halk içinde gelir sýnýf uçurumlarý oluþtu. Bunlarda eni sonu nefret doðuracak. Ýnsanlarýn keskin sýnýrlarla gruplaþmasý ve birbirlerine saldýrmalarýnýn temelinde gelir daðýlýmý bozukluðu yatýyor.

Finansý kurtarmak istiyorsan, parayý geliri en düþük alt sýnýflara daðýtacaksýn.
    Fabrikalarý kurtarmak istiyorsan, parayý geliri en düþük alt sýnýflara daðýtacaksýn.
    Esnafý kurtarmak istiyorsan, parayý geliri en düþük alt sýnýflara daðýtacaksýn.

Eðer çalýþanlarýna yeterli maaþ verirsen, bunlara hiç gerek kalmaz. Çalýþan alýr maaþýný bolca harcar, HERKES kazanýr, tüm sýnýflar kazanýr. Para her kademeye daðýlýr, dolaþýr.

ege cansen hoca aradý, bu yazýyý okumuþ. "Bitirecem olm seni" diyor.

(Bu arada en alt gelir sýnýfýndan deðilim, yani parayý kendime istemiyorum. Öyle anlayanlar olabilir.
    Gerçek AYDIN böyledir. Kendine zararý bile olacak olsa, doðru ne biliyorsa, onu savunur.
    Kendi doðrusu hatalýda olabilir o ayrý konu.)

.
    Son düzenleme : alicemal; 18-03-2020 saat: 16:07. Sebep: coat style
    @NeAcaipDunya

7. Alicemal abi ;
    Yarýn gene dayaða devam ,dayak manyaðý ettiler,ýslatýp ýslatýp dövuyorlar.[emoji3]
    82binler tutmazsa kayýþ kopar gibi.[emoji848]
    Büyük mavi balinalar dan birinin gittiði yönünde yorumlar okuyoruz.
    Balinalar dan sonra devletlere sýra gelecek gibi,devletlestirmeler havacýlýk saðlýk sektörleri baþta olmak üzre baþladý.
    Corona da bu finansal piyasalardaki balon için geçerli bahane olmayacak gibi.
    Petrol daki bu düþüþ 20 dolarýn altýnda bence bir dünya War habercisi olabilirmi .
    Paranin yonetilecegi merkezi ve güzergahýn belirlenmesi kavgasý Doðu ve Batý arasýnda tarihde bu kadar çetin gecmismidir.
    Syg

Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vurgun dolu çýktý.
    Geçen günki ilk yazýsýnda, bir seferlik short dan para kazanmýþ, kazandýðý için, daha fazlasýný kaybedene kadar kendini dünyanýn efendisi sanan, henüz içi boþ, olgunlaþmamýþ genç bir delikanlý sanmýþtým. Kaybedenleri batanlarý düþünmeden ortada göbek atýyor þuna haddini bildireyim demiþtim. Fakat yapmadým, kendimi nasýl tuttum bilemezsiniz.

Bugünki yazýsýndan görüyorumki içi boþ deðil. Epey geniþ bir bilgisi var, düþünüyor kafa yoruyor.
    Peki endeks düþtükçe vurgun un göbek atmalarýna, ibiþliklerine katlanacakmýyýz.?

Bilemiyorum, bilemiyorum.

---

vurgun endeks konusunda fikrim var ancak yazmýyorum. 82 bin konusunda yorum yapamam.
    Neden yazmýyorum, tutmama ihtimali yüksek, yazarsam birileri zarar edebilir diye yazmýyorum.

Endeks yükselirken yazýyordum çünki anormal bir durum yoktu.

Borsalar için belirsizliklerin önemli olduðunu hatýrlatayým.
    Borsalarýmýzý en çok etkileyen batý ülkelerinde, ne kadar belirsizlik var bunu düþünmen lazým.

Ortaya çýkan KÖTÜ durumlar her zaman gerçekleþmeden önce fiyatlara girer.
    Önceden satar sonra bakarlar. Belirsizlikler bittiðinde, gerçekleþmiþ tüm kötü olasýlýklar fiyatlara girmiþtir. Hesabý belli olan gerçekleþecek kötü geliþmelerde fiyatlara girmiþtir.

Düþünmemiz gereken, AB ve abd'de ne kadar belirsizlik var.?

Kötülüðü yaratan ne.? Önce ticaret savaþlarýydý þimdi ise virus.

Batýda virus konusunda ne kadar belirsizlik var. Yaratacaðý tahribatýn ne kadarý belli. Ne kadarý belli ise o kadarý þimdiden fiyatlara yansýmýþtýr.

Belli olmayan ne kadarý var? Bunu hesaplamak lazým.
    Ben hesapladým ancak tutmama ihtimali yüksek, çünki en önemli ülke abd de virus henüz yeni baþladý. Bizdede yeni baþladý.

Bizde rakamlarýn gizlendiði açýk, henüz 200 kiþi yakalanmýþken 2 ölü var. Almanyada 1000 kiþiye gelirken ancak 1 ölü oldu. Buda bizdeki yakalanan sayýsýnýn þu an için binden fazla olduðunu ancak test yapýlmadýðý için bilinmediðini gösterir. Haftalardýr diyorum, devlete bakmayýn, her ihtimale karþý kendi ailenizin önlemini alýn.

Bizde þirket kurtarmalar virusten önce baþlamýþtý. hükümette bulunanlar önce devlet bankalarýndan milyarlarý çevrelerine daðýttýlar, hazineden teþvik adý altýnda milyarlarý daðýttýlar. Onlarda devlet parasý ile büyüdü. Sonra o beþ para etmez þirketlerden bazýlarý batmaya baþlayýnca, yine bizim paramýzla satýn alýnýyorlar, sahibinin cebine yüzmilyonlar koyuyorlar.

Her ay intihar eden sayýlara yenileri eklenecek. Çoðu haber olmuyor, kendi halinde ölüp gidiyorlar.

Hepimiz ölen insanlarýn katiliyiz bu düzeni oy vererek desteklediðimiz için.
    Halbuki tek yapmamýz gereken, oy kabinine girdiðimizde, oy pusulasýna "keçiyi tek geçerim" damgasý vurmak. Tek oy alamýyorum.

Üzücü.

Batan mavi balina deðildir. Kambur balinadýr. Endekse yön verebilen güçteki balinalar yahudidir ve ortak çalýþýrlar.
    Diðer balinalardan batan olur, mavi balinadan batan olmaz. batmýþsada planlýdýr.
    Nasýl yahudi Lehman'ý batýrýp sonrada diðer yahudilere devlet hazinesinden trilyon dolarlarý daðýtma bahanesi yarattýlar. nasýl önce ikiz kuleleri kendi yarattýklarý örgüte vurdurup 5bin kendi insanýný öldürdüler, ortadoðuya girme bahanesi yarattýlar. Planlýdýr hepsi.

Virusu çýkaranda büyük ihtimalle yahudidir ve ne olacaðýný, ne yapacaklarýný, iþ bittiðinde neler kazanmýþ olacaklarýný planlamýþlardýr.
    Son düzenleme : alicemal; 19-03-2020 saat: 09:37.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 282/853 ÝlkÝlk ... 182232272280281282283284292332382782 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •