fibo yýl baþýnda dolar ve altýn yorumu yapmýþtým.
Savaþ çýkmazsa, dolar devletin belirlediði seviyelerde kalacak, yani temmuzda 6.30 civarý yýl sonuda 6.60 civarý demiþtim.
Gram Altýnda enflasyon üzerinde kazandýracak demiþtim. Hem dolar yükseliþi sebebi ile hemde ons altýn yükseliþi sebebi ile. ons altýnda hafif yükselir demiþtim.
Savaþ çýktý.
Virus, savaþ etkisi yaptý tüm dünyada. Bu sebeple dolar/TL yýlsonunda belirlenen devlet hedefine zamanýndan önce yaklaþtý.
Eðer dow da ikinci dalga %20 satýþ gelirse, TR de dolarýn 6,60 seviyesini geçme ihtimali var. 7.0 yi geçmesi bence sürpriz olur. Batýda viruse ilave olarak Finansal kriz çýkarsa geçebilir.
MB dolarý tuttuðu için böyle, yoksa 7.0 yi belki 8.0 i çoktan geçmiþtik.
Ons altýn ise dünyada kaldýraç kapamalarý sebebi ile satýþ yedi diyorlar. Yoksa 1800 ü görmüþtük. Sýradýþý bir olay oldu.
Altýna tahmin yapmak artýk zor. Yýlbaþý tahminim geçersiz hale geldi. Þu an o ons altýn konusunda kafam net deðil. Bir sürü ihtimal var.
dow satýþ yerse, yine kaldýraç kaparlarmý yoksa MB lerin para saçmasý ile bittimi o iþ.?
Virus yaza etkisini kaybettiðinde, belirsizlik bitti biraz altýn satalým derlermi.? Zaten epey sattýlar, yinede satýþ gelirmi.?
ons Altýn konusunda net fikrim yok. Gram altýndada virus etki yitirince dolar/TL bir miktar geri gelecektir. Yeniden 6 TL ye yaklaþacaktýr, belki fazla yaklaþmaz ama 6,30 üzerinde kalacaðýný sanmam. BIST de yükseliþe geçeceðinden USd aþaðý inerde, ne kadar iner tahmin zor. 6.0 nýn altýný görürmü.? Küçükte olsa o ihtimalde var. Dolar inince gram altýnda inecektir. Tabi ons altýnýn etkiside var, o esnada ons altýn ne olur bilemiyorum.
Bu arada dolar sormayýn. Yatýrým için doviz alan ülkeye zarar vermiþ olduðundan, o kiþileri adam yerine koymuyorum.
Bu sefer cevaplamýþ olduk, adam yerine koymadýðýmý unutmuþum.

Yer Ýmleri