Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 287/853 ÝlkÝlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,289 - 2,296 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    izmut yüzüme soðuk su atmýþ gibi oldun. Biraz týrstým doðrusu.
    Yazdýklarýma dikkat ediyorum da, kontrolden çýktýðým çok oluyor.
    Ölçüyü kaçýrdýðýmý fark edince sileyim diye tekrar yazýya dönüyorum, ama silemiyorum. 90 dakika geçince silinmiyor, deðiþtirilemiyor.
    Loglama olayýný biliyorum. Sanýrým benzer mesleki tecrübeye sahibiz.

---

abd de virus sonunda depara kalkýp Çin i geçti.

Avrupada bazen yataya baðlama belirtisi oluyor, ertesi gün bakmýþsýn tekrar yükseliþe geçmiþ.

80bin civarý anlaþýlan BISTin dib'i olacak. Yeni dalga düþüþ olurda BIST düþüþe 90bin üzerinden baþlarsa, 80bin altýný çok fazla görmez gibi.
    Tabi her zaman balinalarýn silkeleme amaçlý, senette 7-8bin puanlýk, viop da 10-15 bin puanlýk gün içi anormal satýþ yaptýðý günler oluyor, o kadarýný tahmin edemezsin.

Bunun önüne geçecek olan BIST yönetimi. Öyle birþeyin akýllarýnda olduðunu sanmam. Balinalarla bol komisyon karþýlýðý ortak gibiler.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yahudi medyasý ekonomistlerinden en "zeki" olaný, viruse çözüm olarak öneri PAKETÝ sunmuþ: Finans kesimine, þirketlere para daðýtýn, parayýda dýþarýdan borç alýn.

Bunlarýn nakaratlarý bellide, siyasilerden bunlarý adam yerine koyup dinleyen çok oluyor, insan ona sinirleniyor.

Mesela bi kaç yýldýr sürekli teþvik paketleri daðýtýlýyor.

Ürünü almasý gereken kalabalýklarýn cebinde para yok(ege hocaya selam olsun, nedense aklýma geldi gene),
    ürünü üretip satacak kesimlere para yaðdýrýyorlar.

Onlar zaten mevcut ürünlerini satamadýðýndan, gelen paralara hayýr demiyorlar, alýp götürüp dovize yatýrýyorlar. Her teþvikten sonra doviz hesaplarýnda ciddi artýþlar oluyor.

Teþviklerin önemli kýsmýda batýk para olarak devlet bankalarýnýn hanesine yazýlýyor. Büyük ihtimalle devlet bankalarý, daha teþviði verirken, verilen krediler deðil batýk krediler hanesine iþliyorlardýr.

Devlet bankalarýna Dönmeyen kredileri iþleyen kaç gazete TV var.? Býrak dönmeyen kredileri iþlemeyi, üzerine hergün daha fazla daðýtýn diyen yahudi kanallarý var.

Þu ana kadar iþe yarayacak önlemler, en alt seviye emekliye yapýlan zam. Bu para direk piyasaya harcama olarak girecektir. Diðeride konut kredileri faizinin silah zoru ile düþürülmesi. Onlarda "yeniden" geçici rahatlama yaratacak.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    virus süper ileri avrupa ve abd de uçuþa geçti. Çinde durdu ama yeniden hareketlenecek gibi. Sýfýrlanmýyor.

Çin'in nüfusu 1 milyar 400 milyon.
    abd nüfusu 330 milyon ama Çin i üç dakkada katladý geçti. Tabi bunda sayým farklýlýðýnýn etkisi olabilir. Çin'in toplam rakama katmadýðý hastalarý abd katýyor olabilir. Olmayabilirde çünki Çin, virüslü bölgeleri hemen kapadý, aðýr önlemler ve sertlik kullandý, abd kapamadý ve hala gevþek.

Ýtalya 60 milyon Çin i geçti, Ýspanya 46 milyon Çini geçmek üzere. Germanya 83milyonla nüfuslarý eþitlemiþiz, Franklar ve sakson adasý nüfusu 67 þer milyon.
    Bunlarýn hepsi Çin i geçecek görünüyor.

Biz doþ kulvardan ataða kalktýk ama geçmeyiz çünki ne yeterli tarama yapýyoruz, nede doðru söylüyoruz. Bu kadar palavrayý halkýn önemli kýsmýný yutturabildiðimiz için dünya bizi kýskanýyor.
    Ýlk vaka açýklandýktan günler önce yüksek ateþ ve öksürük belirtileri ile ölenler var.

Ne sonuç çýkardýk.

Germanya hariç batýlýlar nüfuslarýný çok buluyor, ayýklama yapacaklar.

veya siyonistler dünyada seyreltme yapýyor. siyonist yahudilere aþý daðýtýlmýþtýr merak etmeyin. bill gates öldü, zukerberg öldü, bezos öldü, bloomberg öldü, veliaht rockefeller öldü, veliaht Warburg öldü, baba lazard öldü, veliaht rothschild öldü gibi haber çýkarsa, ha yahudilerde aþý yokmuþ diyeceðiz, teori çökecek.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son 2 günde bir kaç ülke virusun ilacýný buldum diye açýklama yaptý.
    Bakalým dow ve peþinden bizim borsalar bu açýklamalardan etkileneceklermi.? dow future larý biraz artýda.

Açýklamalarýn ciddiyetini bilemiyorum tabiki, 2 kiþi bu ilaçla iyileþti diyende var. Açýklamalarý ciddi bulmazlarsa etkilenmezler. Ciddi bulurlar ama büyüklerin planý baþkada olabilir.

Savaþ ve salgýn hastalýk dönemleri, siyonist yahudilerin dünya þirketlerini dolayýsý ile ülkeleri ele geçirdikleri dönemler.
    Hedeflerindeki Çin devleti ve yönetimi, kendi þirketlerini korudu görünüyor. Bizim BIST yönetimi ise siyonistlerle ortak sýrtýmýzdalar, soygundan komisyon, prim ve pay alma derdindeler.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Merkez bankalarý trilyonlarý saçtý, yinede borsalar beðenmedi.

Basitçe anlattým, tezgahtaki ekmeði satamayan fýrýn sahibine, sen para veriyorsun yeni fýrýn aç diye. Lang mevcut ürününü satamýyor.
    Fýrýncýlara kredi versin diyede finans kesimini paraya boðuyorsun. 2008 den beri böyle.
    Lang fýrýncýlar ekmek satamýyor. Millette para yok ekmek alsýn.

Öyle sistem kurmuþsunki, medya desteðinde halký on yýllardýr fakirleþtiriyorsun. Sürekli gelir seviyesi yüksek kesime para daðýtýyorsun.
    Köy kuralý neydi, üretmeden cebe giren para, diðer insanlarýn cebinden çýkar.
    Üst gelir grubuna daðýttýðýn trilyonlar, bu trilyonlardan faydalanamayan alt gelir gruplarýndan çýktý. Fakirleþtirdin onlarý.

Ekmek alamýyorlar, haaaala finansý paraya boðuyorsun fýrýncýlara kredi versin diye.

Fýrýncý parayý almýyor, finansçýda o parayý para piyasalarýna sokuyor, sanalda borsalar yükseliyor, yükselen sanal deðerin parasýný finans kurumunun kasasýndan alýp prim, maaþ, kâr payý adý altýnda kiþisel servetine ekliyorsun.

Para piyasalarýnda EMTIA fiyatlarýný artýrdýðýn için üretim maliyetlerini dolayýsý ile ürün maliyetlerini artýrýyorsun. Artan ürün fiyatlarý, maaþý ayný oranda artmayan büyük kalabalýklarý fakirleþtiriyor. Çifte kazýk.

Finans çalýþanlarýnýn cebine üretmedikleri iþin paralarýný doldurdun, yüzbinlerce zengin yarattýn. Onlar bolca harcadý, yine araba ev arsa gibi bazý ürün fiyatlarýný artýrdýn. O ürünleri alabilecek orta gelirle çalýþan-üreten bir kesimi yine fakirleþtirmiþ oldun gelirleri azalmadýðý halde alabilecekleri ürünleri alamaz hale geldiler. Ýþte Üçlü kazýk.

2008 krizi ile virus krizi çok farklý tabi. Ama sonuçta bu krizleri, halkýn cebinden alýp bazý kesimlerin cebine para koymak için kullandýlar.

virus krizinin çözümü ise faklý. Söylediðim naylon elbiseleri herkese daðýt, dýþarda giymeyi mecbur býrak, olay bitti. Herkes iþinde alýþveriþinde olur, para piyasada döner..

Tabi geç kaldýlar. Bundan sonra yapmanýn anlamý kalmadý. Yeni baþlayan ülke varsa onlar uygulayabilir.

Her krizin sonunda, çalýþan, üreten kesimler fakirleþiyor. Krizlerle cebini dolduran kesimin ise paralarý koyacak yeni depolar inþa etmeleri gerekiyor.

Tamamen içgüdüsel ve hayvani bir durum. Evrildiðimiz maymun gruplarý ile alakalý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dow pardon S&P endeksi nin düþüþ bölgesi olarak 2 rakam vermiþtim. 2100 ve 1800.
    Buralara inerse, o zaman ucuzlamýþ olacak.
    Tabi tamamen dýþarýdan bir gözlem. S&P þirketlerinin bilançolarý ve F/K larý hakkýnda hiç bir bilgim yok. Soyut sayýlýr batý borsalarý hakkýnda yazdýklarým. Ancak yazanda benim, hiç bir þey bilmeden yazsamda netçede keçi yazýyor, doðru olma ihtimali yüksektir. Dolaylý veriden gerçeðe ulaþma uzmaný yazýyor.

2193 seviyesini 23-03 tarihinde görmüþ.

abd de virus hýzla arttýðý için, abd endekslerinin düþmesi, o kadar trilyon dolara raðmen normal olabilir.
    Anormal olan, avrupa ve BISTin birebir onlarla beraber hareket etmesi.

Aslýnda bu durum, avrupa ve BIST deki büyük para sahiplerinin, abd bankalarý fonlarý olduðunu gösteriyor. Bu dönem gibi radikal bir dönemde, adam tüm dünyadaki varlýklarýný satýþa çýkarýyor olmalý.
    Avrupa ve BIStin balinarý açýk. abd li banka ve fonlar olmalý. O bankalarýn fonlarýn sahipleride siyonist yahudiler.
    Ya planlý yapýyorlar, yada kontrol dýþý geliþti.

Adamlarýn geçmiþine bakýnca, planlý yaptýklarý kesin dersin. Hep kaos dan beslenmiþler. Doðal Kaos çýkmayýncada kendileri çýkarmýþlar(Savaþlar, darbeler, ayaklanmalar, salgýnlar). Dünyaya hakim medyalarý olmasa, kaosdan beslenmeyi baþaramazlar. Medya bu kadar önemli. Zevzeðin biri ne diyordu, "yaw yüklenme medyaya býrak özgür olsun."
    Þimdi ben bunlarý nasýl muhatab alayým. Bilgi sýfýr, fikir bol, o fikiri söyleyecek cesareti de var. Cahil cesareti denir ya.

her neyse.

cafe lerin kapanmasý kötü oldu. Arabada sahil keyfi arada yapýyorum da... idare ediyoruz iþte.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine para istiyor.

Futbol kulüplerinin sahibi yoktur, yýllýk 600bin dolarlýk oyuncuyu yýllýk 2 milyon dolara transfer ederler, aradaki 1.400 milyon dolarlýk farký, futbolcu, menajer ve kulüp baþkaný her yýl yerler. Takýmda 26 oyuncu var hesap edin.
    Kulüp 10 yýllar sonra borç bataðýna saplanýr ama parayý yiyenlerin sorumluluðu sýfýr dýr. Hemen halktan para isterler. Futbol kulübümüz batýyor aman para verin. Yüzbinlerce ne döndüðünü bilmeyen bilgisiz saf insan para verir forma alýr. Futbolcu ve yöneticilerin ferrari paralarýný destekler.

---

Ormanlarý müteahhitlere madencilere açarlar. Her yýl yüzbinlerce aðaç kesilir, milyonlarcasý arazi açmak için yakýlýr yerine binalar yapýlýr. Ormanlar azalýnca bu sefer müteahhitlere ormanlarý veren ve yakýlan ormanlara bina yapýlmasýna ses çýkarmayan devlet, aðaç dikme seferberliði baþlatýr. 10 TL ye aðaç diktiriyoruz der. Yüzbinlerce insanýn verdiði 10 TL ler aslýnda müteahhit ve onlarla ortak çalýþan devletin cebine girer.

---

Kýzýlay her yýl sizden kan alýr. Milyonlarca insan yarýn benimde ihtiyacým olacak der bolca kan verir. Ýhtiyacýn olduðunda senden bedava altýðý kilolarca kaný, sana para ile satar. Aldýðý para ile gider vakýflara milyonalarca lira baðýþ yapar. Kalkarlar 100 bin TL lik altýn alýr birilerine ödül diye takarlar. Sen evsizsindir giderler baþka ülkelerde ev yapýp oranýn insanlarýna bedava verirler. Senin kanýnla birileri lüks içinde yaþar. Millet uyanmaya baþlayýnca TV de kan istemeye baþlarlar.

---

Þimdide tayyip çýkmýþ TV de 7 aylýk maaþýmý baðýþlýyorum, sizde verin diyor. Ýstanbul belediye baþkaný olmadan önce yani 25 sene önce ... bu kýsma tayyip ve ailesinin damatlar dahil servetlerini yazmýþtým ancak ortada olan bu bilgi sebebi ile baþým belaya girmesin diye sildim...

Þimdi ben para verdim sizde verin diye Milletden para istiyor.

Verdiði para, ailesinin yýllýk cirosunun 10binde biri bile deðil. Yani hanýmýnýn, petrol þeyhleri gibi Paris'te sokak kapatýp bir günde harcadýðý para bile deðil.

Oðlunun NewYork Manhatten da, aldýðý baðýþlarla kendi vakfý adýna yaptýrdýðý apartmanýn deðerinin dörtbinde biri bile deðil.

Suriyede maaþa baðladýðý radikal gruplarýn AYLIK masrafýnýn üç binde biri bile deðil.
    Son düzenleme : alicemal; 31-03-2020 saat: 10:56.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST e gelince, ne olacaðý hakkýnda hala fikrim yok.

Fikir olmamasýnýn sebebi neydi.? Bilgi eksikliði. Yeterince bilgiye sahipseniz kafanýz net olur.
    Gölde timsah varmý bilmiyorsanýz, suya gireyimmi girmeyeyimmi kararsýz kalýrsýnýz. Ama gölü tanýyorsanýz, yeterli bilgiye sahipseniz, göle girme yada girmeme konusunda net olursunuz.

Moral bozukluðundan ekonomiyi ve dünyayý bu aralar fazla takip etmedim. Ancak iyide oldu, stres kalmadý. Spora yeniden baþladým, kendime bol zaman ayýrýyorum. Bu viop, insaný insanlýktan çýkarýyor. Ama Türkiyede, Çinde deðil. Çinli borsa yatýrýmcýsýda, oyuncusuda kafasý rahat. Aslýnda borsada oyuncu olmamalýda, bu kaldýraç ve açýða satýþ gibi araçlar, borsayý oyuna ve kumara çevirmiþ. kaldýraçlar ve açýða satýþlar olmasa, bu kadar volatilite ve iniþ çýkýþlarda anormallikler olmaz.

Her neyse.

Kafam net deðil demiþtim. Kalan parayý buraya kadar korudum.

Ýkinci dalga satýþ gelirmi.?

Belirsizlik kaldýmý ona baðlý. abd de batan olurmu.? Fed'e bakýlýrsa olmayacak deniyor.

Ancak abd de o kadar hýzlý þekilde hasta sayýsý artýyorki, bunun ekonomiye etkisi konusunda finans kesimi kararsýz olmalýki abd borsalarýný kararlý þekilde yükseltmiyorlar.
    Avrupa ve BISt de zaten bu dönemde abd borsalarýný taklit ediyor. Normalde 100 bin altýnda ucuzuz eðer virus etkisi en fazla 3-4 aya bitecekse.
    90 bin altýnda ise bedavayýz. Ancak viopun kötü tarafý, dökmek için 15-20 bin puan birden günlük indirip çýkarabiliyorlar ve þansýna doðru pozisyonda deðilsen ayvayý yiyebiliyorsun. BIST yönetimide o esnada yýl sonu alacaklarý milyonlarca TL lik primleri hesapladýklarýndan, farkýnda olmuyorlar rezaletin.
    Hadi þansýna birincide doðru pozisyondasýn ama 1 seferle bitmiyorki, bi sonrakinde ayvayý yiyorsun. BIST yönetimi ise ikramiye yi ayda 1 keremi 3 keremi alsak diye hesap yapmakla meþgul olduðundan, katliamýn farkýnda olmuyor.

BIST yönetiminede çaktýktan sonra, günü kapayalým.
    FON dan ve senetten çýkmasaymýþým iyiymiþ. Satmadýnmý zarar etmiyorsun.
    Ama nereden bileceksin virusu ve kuzey Suriyeyi iþgal planýný, esadý devirme tehdidini. Hepsi üst üste geldi. Sat kenara çekil, bekle olayýný becermek gerekiyordu, bu krizde onu öðrendik. Yani umarým öðrenmiþimdir, o esnada psikoloji devreye giriyor ve keçiden maymuna dönüþüyorsun.

O psikolojiye ancak endekse yön verenler girmez. Endeks nereye inecek, nereye çýkacak bilirler. Kendi parasý ile oynamayan fon yöneticilerinde bile maaþ ve kariyer korkusu olur.? Mu desem olmayabilir. Zaten kurumlarýn kurallarý vardýr, onu uyguluyorlardýr, maaþ garanti yani, müdürün poposunu görsen yeter. Bu durumda o psikolojiye girmeyebilirler. Onlarýn korkusu müdürün poposunu görememektir.

O kadar zarardan sonrada akýl verebiliyorum ya.! kendimi dövsem yeridir yani.?
    Kimsede çýkýp demiyorki, "lang sende adammýsýn, o kadar zarar ettin hala akýl veriyorsun."

Biri desede, forumdan ayrýlmak için bahanem olsa.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 287/853 ÝlkÝlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •