Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 289/853 ÝlkÝlk ... 189239279287288289290291299339389789 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,305 - 2,312 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd'de bir korku kaynaðý daha var.

Bizde her problemde millet ve þirketler USd almaya koþmazmý.? Göktaþý düþse USD almaya koþarlar. Böyle bir þartlanma var.

abd'dede her büyük sorunda millet silah almaya koþuyor.

Virusle beraber silah satýþlarý katlanmýþ.

Kitlesel yaðma ve talandan korkuyorlar.

Hatýrlýyorum çok yýllar önce, new york'da geceleyin 2 saat elektrikler bir semtte sönmüþtü. 2 saat boyunca o bölgede maðazalar yaðmalanmýþtý.

abd li vatandaþýn bu þekilde bir davranýþ tarzý var.

Her fýrsatta talan neyi gösteriyor. Büyük bir kesimin ezildiðini. Gelir daðýlýmýnýn çok çok bozuk olduðunu. Geri býrakýlan büyük kalabalýklar olduðunu.

Evet film ve dizilerde, yahudi kanal ve sinenmalarýnda batý için abd için süper ötesi derler. Evet kötülükte süper ötesiler.

Yaðmalayanlarýn ana grubu siyahi ve latinler. Beyaz avrupalý denen kesimden deðil. Ancak o kesimdende ezilen büyük kalabalýklar var. Onlardanda katýlan oluyor.

abd de iþsizlik hýzla artýyor. Ýlginç bir rakamda verdiler, abd de 80 milyon kiþi, günlük iþlerde çalýþýyormuþ.

abd de Günlük iþten ne kast ettiklerini bilmiyorum. Bizde günlük iþçi, kahvelerde ve sokaklarda iþ verenin gelip kendine iþ vermesini bekleyen kalabalýklara denir. Birde tarým iþçisinede deniyor sanýrým. Onlardan tüm yaz iþi belli olan var ama kalfa gelip kendisini çaðýrýnca iþe gidenlerde var. Ýnþaat iþçilerimizde günlük.

Yani bunlara günlük iþçi deniyorsa, 80 milyon rakamý çok büyük. Orada tarýmda makineleþmiþ durumda, portakalý bile makine ile topluyorlar.

Her neyse...
    abd de böyle bir ayaklanma, yaðma ve talan riskide var.

abd de vatandaþa 1000 USd verdiler. Bu paraý abd de harcarsan bizdeki yaklaþýk 1000 TL ye karþýlýk gelir.
    abd de nisan sonunda iþsiz kalan sayýsý büyük ihtimalle 30milyonu geçecek.

Yaðma ve silahlarýn çekilmesi için ortam oluþuyor. Gelirleri azalmasýn diye zengin kesimlere merkez bankasý aracýlýðý ile sürekli trilyon pompalanýrken, en alt kesime bin dolar daðýttýlar.

---

Birde aklýma geldi. Ýsveç de bi kaç göçmen ailesi çocuðu, yaþlýlarýn yanýna gidip öksürerek onlarý korkutuyorlar.

Ne kadar adice ve alçakça bir davranýþ tarzý deðilmi. Çocuklar oraya göçmen olarak gitmiþ, isveç vatandaþý olmuþ ailelerin, Ýsveç de büyüyen çocuklarý.

Herkes bu olayda, Ýsveç deki kötü nün göçmenler olduðunu görür.
    Bense bakýnca daðlarýn arkasýný görürüm biliyorsunuz. Ayrýca adamýn bi bakýþta ciðerini gördüðüm, duvar arkasýnda duran kiþinin dalaðýný görebildiðimde söylenir.

Gördüðüm þuki, Ýsveç, göçmenleri öyle bir ezmiþki, orada büyürken, ezilen ve dýþlanan çocuklar böyle bir nefrete sahip olmuþlar.
    Çocuklar beyaz bir sayfadýr. Ne yazarsan onu taþýrlar. Ýsveç ne yazdý ise, göçmen çocuklarýný o hale getirmiþler. O çocuklarý ben büyütmedim, Ýsveç halký büyüttü.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Züper delikanlý fatih altaylý aðlamýþ.

"Bu ülke bu hale nasýl geldi" diyerek aðlamýþ.

Hemen aynaya bak. Siz getirdiniz.

Anlamayacak biliyorum.

Bu medyada çöreklenmiþ zengin kesim, tüm ülkeyi kendileri gibi sanýrlar. Mesela yýlmaz özdil bugün bodrum ilinden örnek vermiþ. Neden Bingölün ilçesi, Aðrý bucaðý, Hakkari mezrasýndan deðilde bodrum, çeþme gibi kolay para kazananlarýn bölgelerinden örnek veriyor. Çünki oralarý biliyor. (Birde Hatay da biri bunu aðýrlamýþ, ordanda örneði var. Güzel yemiþtir, Hatay Mersin in yemekleri meþhurdur. Afiyet olsun.)

Her neyse, altaylý ya gelirsek, bir kaç örnek vereyim.

Rating(para) için cübbeli denen tarikat liderini kaç kez TV ye çýkardýn.? Adam sýradan bir dini liderken, altaylý programlarýndan sonra stadyumlarda vaaz verir hale geldi.

cübbeli ve diðer tarikat liderleri TV de söylediklerine dikkat edip kabul gören þeyler söylemeye çalýþýyorlar, ancak kendi cemaatine vaaz verirken, gerici tarikat liderleri ne söylüyorsa onu söylüyorlar. Tamamen ülkenin zararýna, ülkenin altýný oyan þeyler. Gelecek nesilleri köleleþtiren, bilimden teknolojiden uzaklaþtýran, diðerlerini düþman gösteren þeyler.

Siyasetçilerin çevresindeki iþ adamlarý, ülkeden nasýl bol para kazanýyorlar.? Anormal ihaleler sayesinde. 100TL ye mal edip, toplamda 150 TL almasý gereken iþi, 500 TL ye mâl ettim deyip 600 TL alýyorlar. Ýþide malzemeden çalýp 50 TL ye yapýyorlar. Kötü malzeme ile yapýlan iþin ceremesinida halk çekiyor. O iþ kýsa sürede kalitesiz iþçilik ve malzeme sebebi ile bozuluyor, tekrar ihale açýlýyor, tekrar bir ihale soygunu.

Peki altaylý ne yaptý. Gitti EN BÜYÜK ihaleyi alan patronlarla oturdu, fotoðraf verdi sonra dans etti. Yani.?
    Yani yapýlan iþi onaylamýþ oldu. Üstüne TV ve gazetede bahsederek parlatmýþ oldu, daha rahat ihale alabilir hale getirdi.

Peki 100 e mal edip, 50 TL kâr'la beraber 150 TL ye kaliteli iþ yapýlabilecekken, 50 TL ye berbat iþ yapýp 550 si kâr, 600 TL alan müteahhitin, her ihalede cebine fazladan giren 500 TL kimin cebinden çýktý.?

Neydi kural. Üretmeden cebine para giriyorsa, bu para diðerlerinden çýkar.
    100 üretmiþ(50 maliyet, 50kâr), 600 almýþ, fazladan cebine üretmediði 500 girmiþ.

O 500 ler hep vergiler altýnda ezilen halktan çýkmýþ, devletten ekstra faydalanamayan ancak vergi de kaçýrmayan-kaçýramayan, iþ adamlarýndan, esnaftan, üreten ama karþýlýðýný alamayan köylüden, maaþlý çalýþanlardan çýkmýþ.

Bu ihalelerle halk fakirleþmiþ. Fakirleþen halk, kim bana yardým edecek diye çaresizce bakýnýrken, akp leri, saadet leri, fetullah cemaatini ve diðer cemaatleri kurtarýcý olarak görmüþ.

1950 den beridir bu soygunun devam ettiðini düþün. Halkýn büyük kesimi fakirleþir ve dine sarýlýr. fakirleþen halk din'e sarýlýr.
    SSCB daðýlýnca, devletin tüm geliri, devlet kilit adamlarý ve yahudilerce paylaþýldý. Özelleþmeye gidince gelirini devletten alan Halk bir gecede korkunç fakirleþti. boris yeltsin denen yahudi soros un adamýndan sonra, rusya da 10 bin tane yeni kilise açýldý.

Tekrar yazayým: fakirleþen halk dine yönelir. Çünki baþka sana yardým eli uzatan yoktur. Din adamý iyi çýkarsa ne ala, ama bir cemaate baðlý din adamý ise.

altaylý'nýn yediði halttan zerre haberi varmýdýr.?

Bir yandan ülkenin bu hale gelmesinde katkýn olacak, diðer yandan fakirleþen millet dine sarýlýp din adamlarý vesilesi ile ülkeyi bu hale getirince de aðlayacaksýn.

Sizcede altaylý gibilerin, benim odunlu yaz kampýnda yeri yokmu.? Var tabiki.
    altaylýnýn dersini bizzat ben vermek isterim. tek derste aydýnlanacaðýndan eminim.

Tüm medya böyle. patronlarla beraber halký sömürürler, ismi gazetecilik olur. Sonra ülke bu hale nasýl geldi derler.

Medya patronlarýna bakýn. Hepsi iþ adamý ve devlette önü açýlsýn diye medya patronu olmuþlar. Sonra baþlamýþlar gazete ve TV leri aracýlýðý ile devletle ortak iþ yapmaya.

hali ile patron kendi iþine yarayacak adamlara medyada yer ve köþe veriyor. beni çalýþtýracak halleri yok. Kullanýþlý aptallarý çalýþtýrýyorlar.

---

Tarihi bir yazý daha oldu. Acele yazdým, çok daha çarpýcý ve saðlam temelli, bol gerçeðe dayanan örnekli yazabilirdim.

Yazýyý gören 7 rektör aradý, kitap yapýp öðrencilere öðreteceklermiþ. Bizim belediye baþganý kalem müdürüne "madalyayý ve maybah mercedesimi hazýrlayýn keçiye takacam." demiþ. Gelsin de, odunlu eðitim kampý için arazi bakalým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 03-04-2020 saat: 12:24. Sebep: coat style
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Virus den önce, tayyipin suriye planý ile beraber, yabancýlar BIST den çýkmaya baþlamýþlardý. hala ayný hýzla çýkýyorlar.

tayyip in çýkardýðý krizler bir türlü bitmedi. 2 sene önce papazla baþladý, her yýl yeni biþey icat etti.

Üzerine virus geldi.

Virus konusunda Avrupa da ne olacaðý belli gibi ancak abd de yeni bir dalga satýþ gelirmi.? Orasý çok net belli deðil.
    Teknik düþebilir diyor. Düþebileceði yerde var. Temeli bilmiyorum, abd ekonomisi ve büyük þirket bilançolarý hakkýnda yeterli bilgim yok.

abd ikinci dalga satarsa, avrupada paralel satacak gibi görünüyor, hiç ayrýþmadý, ikizi gibi davranýyor. Belliki avrupa borsalarý abd fonlarýnýn kontrolunde.

Bizim BIST bir kaç gündür abd ye paralel hareket etmiyor. hatta hiç hareket etmiyor, felç geçirdi gibi. abd de ikinci dalga gelirse, BIST ne yapar.?
    BISTin balinalarý abd korkusunu kullanýp yeni bir dökme hareketine giriþirmi.?

Senet de veya hisse FON da olsam, 80bine iniþleri KADEMELÝ mal almak için kullanýrdým. 85 bin altýnda baþlardým ilk alýþa, her aþaðý 2 bin puanda bir alýrdým.
    80 bin altýný gösterirlersede, güler geçerdim.
    viop da olunca korkudan biþey yapamýyorsun.

Ne zaman korkusuz hale geleceðim, bayaðý bi dayak yedim, normalde dayak, yýllar süren eðitimden daha fazla olgunlaþtýrýr.

Ýlk düðmeyi yanlýþ ilikledim. Sebep o oldu. Üstelik prensiplerimede aykýrýydý, yinede göre göre ilk düðmeyi yanlýþ ilikledim. virus çýkýnca o yanlýþ ilk ilik, tüm diþlerimi döktü.

Ýlk düðmeyi iliklediðim günü lanetle anýyorum. Bu derse gerek yoktu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada, tebrik puanlarý verenlere ve mesajla onurlandýran tüm arkadaþlara teþekkür ederim.
    Keþke sizin kadar medeni olabilseydim. Aile eðitimi ile alakalý tabi benim þahsen suçum yok, tertemizim, püri pak derler ya, o iþte.
    Bu kadar mükemmel birinin viop da kaybetmesi olacak þey deðil ancak maymun dünyasý iþte.
    @NeAcaipDunya

Sn. alicemal boþverin,
    On binlerce insan göçüyor bu dünyadan.Bir varmýþ bir yokmuþ gibi.
    Her þeyin baþý saðlýk. Para tekrar kazanýlabilir.
    Siz yeterki kendinizi yeþilliklerle dolu tertemiz havalý daðlarda hissedin.
    Gerisi hikaye.
    Esenkalýnýz...
    BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
    BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saðol polaris

---

Ýmdi, günlerdir para basma olayý konuþuluyor. Pek çok yerden onay geliyor, hatta gandi bozuntusu kýlýçdaroðlundanda gelmiþ diye duydum.

Para basmak aðaçtan para toplamakla eþ anlamlýdýr. Üretmeden birilerinin cebine para girmesidir.

Kuralýmýz neydi. Üretmeden cebine para girmiþse, bu para MUTLAKA VE MUTLAKA diðerlerinin cebinden çýkmýþtýr.

Para basýlýrsa, basýlan paradan eþit oranda yararlanamayan herkes fakirleþir.

Basýlan paranýn eþit kullanýlacaðýný kaçýnýz düþünüyor.? Siyasi partiler hangi olanaðý tüm halka eþit daðýttý.?

Alýn hazine arazilerimiz.

Kurtuluþ savaþýnda dedelerimiz, ninelerimiz canlarýný verdi ve o arazileri kazandýk.
    Ama kimlere bedava daðýtýldý o araziler.
    Kaçýnýz bedava hazine arazisi edindi.?

Ben en az 1000 Tane bedava hazine arazisi alan gazeteci sayabilirim. Belediye baþkanlarý, kendi reklamlarýný yapsýn diye gazetecilere bolca bu halkýn malýný mülkünü her yýl daðýtýrlar. 1000 arsaya bizzat ben þahitim. Tamam yalan oldu, 500 tanesine þahitim, diðer 500 tanesinide yine arazi alan gazetecilerden bir söyledi. þahit deðilim ama gerçek.

Buda sýrf benim bildiðim, bilmediðim neler daðýtýlmýþtýr.

Peki kaçýnýz zilliyet yolu ile yada iþgal yolu ile hazine arazisine el koyup tapusunu aldý.? Belki %5 filandýr, geri kalan %95 aldýysa kendi parasý ile almýþtýr.

Peki hazine arazisini bedava alamayanlar.? Onlar faydalanamadýklarý oranda fakirleþtiler.

Çünki zamanla araziler deðerlendi. Bedava araziye konupta o araziyi paraya çevirenler bol para harcadýlar, para bol olunca ürün fiyatlarý arttý ve bedava araziden faydalanamayanlar fakirleþtiler.

Diyelimki abd desin, enflasyon sýfýr. Bedava arazi sahibi olanlar, onlarý paraya çevirdi, bolca harcadý ama enflasyon artmadý.
    Bu durumda bedava araziden faydalanmayanlar fakirleþmedimi.? Ýlle enflasyonmu gerekli.?

Hayýr, enflasyon þart deðil.

Bunu anlatmýþtým, farklý örnekle tekrar anlatayým.

10 aile bir kýta da yanyana yanlýz yaþýyorsunuz, maddi durumunuz ve varlýklarýnýz eþit.
    Bu durumda 10 ailede kendini zengin hisseder. Zenginlik fakirlik kavramý olmaz aslýnda.

Sonra ailelerden biri, Mehmet abiler ekstra bolca para sahibi oldu. Diyelim aðaçtan para topluyorlar(Merkez bankasýnýn para basmasý ile ayný þey).
    Diðerlerinin geliri ayný. Mehmet abinin ailesi bolca para harcamaya baþladý. Hiç bir ürünün fiyatýda artmadý. Enflasyon sýfýr.

Mehmet abi, bahçeye yüzme havuzu yaptýrdý, Mehmet abinin çocuklarý yeni ve çok pahalý cep telefonlarý, yeni 3 boyutlu dev TVler, yeni hadran carbon ses sistemleri, yeni süper lüks mercedes SUV lar aldýlar.

Ne oldu.? Diðer aileler fakirleþmiþ oldular.

Yedikleri içtikleri hayatlarý ayný. Gelirleri harcamalarý ayný.
    Ama çok fakirleþtiler. Artýk Mehmet abilerin yaþamýna bakýp kendilerini yoksul hissediyorlar.
    Eþitlik bozuldu. Birileri üretmeden para sahibi oldu.
    Fakirleþen 9 ailenin çocuklarý her fýrsatta Mehmet abi'nin evine gittiler. Mehmet abi'nin çocuklarý kendilerini üstün hissetmeye baþladý, diðer çocuklarý ezmeye ve kullanmaya baþladýlar.

Ne oldu, aða maraba kültürü doðdu. 9 ailenin kýzlarý Mehmet abi nin oðullarýnýn peþinde koþmaya baþladýlar. Sýrf zenginliðe yakýn olmak için Mehmet abilerin yeni yaptýrdýðý konak ta çalýþan olmaya razý oldular. Konaðýn çalýþanlarý olarak, tarlada çalýþanlarý hor görmeye baþladýlar.
    Ne oldu? sýnýf farklarý oluþtu. En tepede Mehmet abi ve sülalesi.(yahudiler) Altýnda konakta çalýþan kalfalarý, uþaklarý hizmetçileri(yahudilere biat edip onlarla ortak çalýþan þirketler). Onlarýn altýnda beyaz ve mavi yakalýlar küçük esnaf, küçük tüccar, en altta tarým iþçileri ve vasýfsýz iþçiler.

Her neyse.. .bu böyle gider. Bir tek kiþinin ekstra para bulmasý kýsa sürede o köyün anna koydu. Maymuna döndü herkes.

Bizim ülkede bu süreç 80 yýl sürdü ve bu hale geldik. Süreci anlatmayý çok isterdimde uzun hikaye. Atatürk öldükten sonra, ülke kaynaklarý siyasiler eli ile belli ailelere pompalandý. Yani aðaçtan para topladý, bunlar hikayedeki Mehmet abi lerdi. Üzerine abd ve ingiliz siyonist yahudileri, Türkiyede bazý yahudi aileleri seçtiler ve onlarý paraya boðdular. Yani aðaçtan para topladýlar filan fýstýk, iþte can sýkýcý sinir bozucu bir hikaye... insanýn katil olasý geliyor. Bizim dedelerimiz ninelerimiz öldü. Ama 80 yýlda o savaþta bize karþý savaþanlarla ortak olanlarýn sömürgesi olduk.

Sonuçta HIRSIZLIÐIN ne kadar korkunç bir þey olduðunu görün.

Hele devlet adamlarýnýn yaptýðý HIRSIZLIK O ÜLKENÝN DÝBÝNE KONULAN DÝNAMÝTTÝR.

Sonuçta, para basmak, heleki akp gibi bir partinin para basmasý cinayettir.

10 yaþýnda çocuða þeker torbasý verip, içinden bir tane al deyip gönderirsen.
    O çocuk iyi eðitimli ise 1 tane alýr.
    Sizce akp nin eðitimi ne.? Tek þekerlemi yetinir. Ýstanbulda ne kadar park varsa, ankarada ne kadar park varsa orman varsa içine bina yapan ve ondan zengin olmaya çalýþan adamlar bunlar. Buda en basit örnek.
    kýlýçdaroðlunun para basýlmasýný onaylamamsý, akýl seviyesinin ne kadar düþük olduðunu gösterir. Eðer onayladýysa tabi, öyle bir haber görmüþtüm.

Hoþ siyasiler çok temizde para basýlýncamý kirlenecekler...

Hayýr.. ellerine þeker torbasý ve kepçe vermiþ oluyorsun. Þeker torbasý bu ülke, kepçede para basma kurumu.
    Son düzenleme : alicemal; 05-04-2020 saat: 11:33.
    @NeAcaipDunya

7. kaç yýl sonra gerçek maaþýn 1500 TL yi geçerse o zaman 1500 TL den fazla almaya baþlayacaksýn.

siyahlandýrýlmýþ cümle sizin cümleniz.
    Kimbilir o maaþa ulaþýncaya kadar bir çok emekliye hak vaki olur, o güne kadar gelecekteki maaþýný önceden almýþ hemde o zamanki paranýn satýnalma gücünden daha güçlü olanýný vermiþ
    bir kere de güzel yaptýlar deyiniz de biz de iþinizin sadece eleþtirmek tayyib'e çelme takma çabasý olmadýðýný düþünelim demeyeyim de zennedelim diyeyim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    eyvah eyvah kitapçý geri gelmiþ.

tayyip'in iyi yaptýðý ve diðer partilerin yapamayacaðý en az 10 madde sayabilirim. hepsi bende madde madde kayýtlý.

Ama söylemem. Neden.?

O zaman tayyipin her yaptýðýný onaylamýþ olurum.

Bunla ilgili örnek vermiþtim diye hatýrlýyorum.

Düþüneyimde mahkemelik olmadan nasýl bir örnek verebilirim bulmaya çalýþayým.!!!

Aðýr örnek olacak.. Ama vurucu olur...

yaw niye uðraþýyorumki... 5bin sayfa yazý, hala biþey öðrenememiþ biriyle niye uðraþasýn.? Diyelimki biþeyler anladý, geride 60 milyon daha var, onlarlada bi zahmet ilgilen.

Milyonlarca deniz yýldýzýndan birini denize geri attýn. 20 dakka sonra o deniz yýldýzý yine kýyýda. Doða böyle. Sen ne yapabilirsinki.?
    Keyif alanlar var. Mutlu oluyorsan deniz yýldýzýný denize attýkça. O zaman tamam.

Ha baþka þey yaparak mutlu olmuþsun, ha deniz yýldýzý kurtararak. Hayat böyle biþey.

her neyse.. 4 dakkam boþa gitti.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 289/853 ÝlkÝlk ... 189239279287288289290291299339389789 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •