abd'de bir korku kaynaðý daha var.
Bizde her problemde millet ve þirketler USd almaya koþmazmý.? Göktaþý düþse USD almaya koþarlar. Böyle bir þartlanma var.
abd'dede her büyük sorunda millet silah almaya koþuyor.
Virusle beraber silah satýþlarý katlanmýþ.
Kitlesel yaðma ve talandan korkuyorlar.
Hatýrlýyorum çok yýllar önce, new york'da geceleyin 2 saat elektrikler bir semtte sönmüþtü. 2 saat boyunca o bölgede maðazalar yaðmalanmýþtý.
abd li vatandaþýn bu þekilde bir davranýþ tarzý var.
Her fýrsatta talan neyi gösteriyor. Büyük bir kesimin ezildiðini. Gelir daðýlýmýnýn çok çok bozuk olduðunu. Geri býrakýlan büyük kalabalýklar olduðunu.
Evet film ve dizilerde, yahudi kanal ve sinenmalarýnda batý için abd için süper ötesi derler. Evet kötülükte süper ötesiler.
Yaðmalayanlarýn ana grubu siyahi ve latinler. Beyaz avrupalý denen kesimden deðil. Ancak o kesimdende ezilen büyük kalabalýklar var. Onlardanda katýlan oluyor.
abd de iþsizlik hýzla artýyor. Ýlginç bir rakamda verdiler, abd de 80 milyon kiþi, günlük iþlerde çalýþýyormuþ.
abd de Günlük iþten ne kast ettiklerini bilmiyorum. Bizde günlük iþçi, kahvelerde ve sokaklarda iþ verenin gelip kendine iþ vermesini bekleyen kalabalýklara denir. Birde tarým iþçisinede deniyor sanýrým. Onlardan tüm yaz iþi belli olan var ama kalfa gelip kendisini çaðýrýnca iþe gidenlerde var. Ýnþaat iþçilerimizde günlük.
Yani bunlara günlük iþçi deniyorsa, 80 milyon rakamý çok büyük. Orada tarýmda makineleþmiþ durumda, portakalý bile makine ile topluyorlar.
Her neyse...
abd de böyle bir ayaklanma, yaðma ve talan riskide var.
abd de vatandaþa 1000 USd verdiler. Bu paraý abd de harcarsan bizdeki yaklaþýk 1000 TL ye karþýlýk gelir.
abd de nisan sonunda iþsiz kalan sayýsý büyük ihtimalle 30milyonu geçecek.
Yaðma ve silahlarýn çekilmesi için ortam oluþuyor. Gelirleri azalmasýn diye zengin kesimlere merkez bankasý aracýlýðý ile sürekli trilyon pompalanýrken, en alt kesime bin dolar daðýttýlar.
---
Birde aklýma geldi. Ýsveç de bi kaç göçmen ailesi çocuðu, yaþlýlarýn yanýna gidip öksürerek onlarý korkutuyorlar.
Ne kadar adice ve alçakça bir davranýþ tarzý deðilmi. Çocuklar oraya göçmen olarak gitmiþ, isveç vatandaþý olmuþ ailelerin, Ýsveç de büyüyen çocuklarý.
Herkes bu olayda, Ýsveç deki kötü nün göçmenler olduðunu görür.
Bense bakýnca daðlarýn arkasýný görürüm biliyorsunuz. Ayrýca adamýn bi bakýþta ciðerini gördüðüm, duvar arkasýnda duran kiþinin dalaðýný görebildiðimde söylenir.
Gördüðüm þuki, Ýsveç, göçmenleri öyle bir ezmiþki, orada büyürken, ezilen ve dýþlanan çocuklar böyle bir nefrete sahip olmuþlar.
Çocuklar beyaz bir sayfadýr. Ne yazarsan onu taþýrlar. Ýsveç ne yazdý ise, göçmen çocuklarýný o hale getirmiþler. O çocuklarý ben büyütmedim, Ýsveç halký büyüttü.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri