Ekonomik verileri uzun süredir göz ardý ediyoruz.
TR þubat sanayi üretimi verisi uydurma olsada 1.2 artmýþ.
Çinde zaten çýkýþ baþlamýþtý, kapanmýþ olan bazý fabrikalar yeniden üretime baþladý. Mart PMI yý çok iyi geldi.
Avrupa ve abd de henüz hareket yok. abd de en az 1 ayý var eðer virus vaka sayýsý bu þekilde aþaðý inmeye devam ederse. Fakat onlarýnda matbaalarda sýfýr maliyetle basýp finansa ve yahudi þirketlere bolca daðýttýklarý trilyonlarca dolarlarý var. Buna raðmen 40 milyon kiþi aç, 7 milyon kiþi sokaklarda evsiz.
Çok ünlü bir mankenin, köprü altýnda karton evde yaþarkenki fotoðraflarýný görmüþtüm. Bazý Sokaklarda tonla evsiz çadýrý. Çadýrý iyilikseverler daðýtmýþlarmýþ. Ne iyi insanlar deðilmi. Öðle yemeðine özel uçakla parise gelir dönerler, ceplerindeki para tamamen FEDin parasýdýr, emek karþýlýðý deðil soygun karþýlýðýdýr. 7 milyon insan sokaklarda yaþar ve bu ülke bizim aydýnlalrýmýzca vahþi olarak tanýmlanmaz, süper ülke olarak tanýmlanýr. yahudi medya 70 yýlda bize bunu öðretti, þartlandýrdý.
Bizim TVlerde 7/24 sizi aðýla sokmak ve orada tutmak için çalýþýyorlar, o TV ekranlarýnda gördüðünüz besili suratlar.
Bir kaç gün önce yazdýðým gibi shortu býraktým. Sadece long kullanýyorum ve arada korkunca kapýyorum.
Sonra tekrar açýyorum filan.
kapama ve açma kararý içinde açýksa S&P 5 dakkalýk grafiðe, kapalý ise S&P dakkalýk Future endekse bakýyorum. Ýlave pek bir faydasý olmuyor ama yinede bakýyorum.
Hala ikinci dalga satýþ korkusu var bende. S&P geçmiþ endeksine bakýnca, 40 gün sonra bile satýþ dalgalarý gelmiþ. tabi kýyaslamak doðru deðil, sebep ve trilyon miktarlarý farklý.
Bu arada USD iyi yükseldi.?
Perþembe günü yabancý iþlem rakamlarý gelsin. BIST ve DIBS den çýkýþ varmý görelim. tamam para basacam dendi de, yinede USD nin bu kadar yükselmesi ilginç.
Belliki hükümetin hedeflerine uygun. 6.70 i geçtiðinde MB biþeyler yapmaya çalýþtý.
Hükümet 6.70 i kötü görmüyor olmalý. Netçede hükümetteki herkesin cebi dolar dolu. Tüm servetlerinin dolar üzerine olduðundan eminim. Belediye baþkanlarýnýnda. Adamlar dolara tapýyorlar.
Birde USd 6 yý geççtiði halde ithalat gümleyip, ihracat patlamadý. Bununda sebebini yazmýþtým. dolarý 20 TL yapsanýzda bir þey deðiþmez, ithalat hep ihracattan çok fazla olur. Öküz ayný çünki. Arabayý ne kadar deðiþtirirsen deðiþtir, arabayý çeken öküzler ayný ise, hýz deðiþmez. Bundan kastým akp yada tayyip deðil, 70 yýlda bizim kültürü, yahudi medya bu hale getirmiþ. akp dahil tüm partiler ve onlarý adam sanýp oy verenler öküz. hali ile tüm ülkeyi kapsadýk. 70 yýllýk þartlanma nýn sonucu bu.
Geriye tek efsane keçi kaldý. Bir dahaki seçimde ne yapýyoruz. Oy kaðýdýna keçi damgasý basýyoruz. Damgayý Patates dende yapsanýz olur.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri