Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 292/853 ÝlkÝlk ... 192242282290291292293294302342392792 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,329 - 2,336 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ekonomik verileri uzun süredir göz ardý ediyoruz.
    TR þubat sanayi üretimi verisi uydurma olsada 1.2 artmýþ.
    Çinde zaten çýkýþ baþlamýþtý, kapanmýþ olan bazý fabrikalar yeniden üretime baþladý. Mart PMI yý çok iyi geldi.

Avrupa ve abd de henüz hareket yok. abd de en az 1 ayý var eðer virus vaka sayýsý bu þekilde aþaðý inmeye devam ederse. Fakat onlarýnda matbaalarda sýfýr maliyetle basýp finansa ve yahudi þirketlere bolca daðýttýklarý trilyonlarca dolarlarý var. Buna raðmen 40 milyon kiþi aç, 7 milyon kiþi sokaklarda evsiz.

Çok ünlü bir mankenin, köprü altýnda karton evde yaþarkenki fotoðraflarýný görmüþtüm. Bazý Sokaklarda tonla evsiz çadýrý. Çadýrý iyilikseverler daðýtmýþlarmýþ. Ne iyi insanlar deðilmi. Öðle yemeðine özel uçakla parise gelir dönerler, ceplerindeki para tamamen FEDin parasýdýr, emek karþýlýðý deðil soygun karþýlýðýdýr. 7 milyon insan sokaklarda yaþar ve bu ülke bizim aydýnlalrýmýzca vahþi olarak tanýmlanmaz, süper ülke olarak tanýmlanýr. yahudi medya 70 yýlda bize bunu öðretti, þartlandýrdý.

Bizim TVlerde 7/24 sizi aðýla sokmak ve orada tutmak için çalýþýyorlar, o TV ekranlarýnda gördüðünüz besili suratlar.

Bir kaç gün önce yazdýðým gibi shortu býraktým. Sadece long kullanýyorum ve arada korkunca kapýyorum. Sonra tekrar açýyorum filan.
    kapama ve açma kararý içinde açýksa S&P 5 dakkalýk grafiðe, kapalý ise S&P dakkalýk Future endekse bakýyorum. Ýlave pek bir faydasý olmuyor ama yinede bakýyorum.

Hala ikinci dalga satýþ korkusu var bende. S&P geçmiþ endeksine bakýnca, 40 gün sonra bile satýþ dalgalarý gelmiþ. tabi kýyaslamak doðru deðil, sebep ve trilyon miktarlarý farklý.

Bu arada USD iyi yükseldi.?

Perþembe günü yabancý iþlem rakamlarý gelsin. BIST ve DIBS den çýkýþ varmý görelim. tamam para basacam dendi de, yinede USD nin bu kadar yükselmesi ilginç.

Belliki hükümetin hedeflerine uygun. 6.70 i geçtiðinde MB biþeyler yapmaya çalýþtý.
    Hükümet 6.70 i kötü görmüyor olmalý. Netçede hükümetteki herkesin cebi dolar dolu. Tüm servetlerinin dolar üzerine olduðundan eminim. Belediye baþkanlarýnýnda. Adamlar dolara tapýyorlar.

Birde USd 6 yý geççtiði halde ithalat gümleyip, ihracat patlamadý. Bununda sebebini yazmýþtým. dolarý 20 TL yapsanýzda bir þey deðiþmez, ithalat hep ihracattan çok fazla olur. Öküz ayný çünki. Arabayý ne kadar deðiþtirirsen deðiþtir, arabayý çeken öküzler ayný ise, hýz deðiþmez. Bundan kastým akp yada tayyip deðil, 70 yýlda bizim kültürü, yahudi medya bu hale getirmiþ. akp dahil tüm partiler ve onlarý adam sanýp oy verenler öküz. hali ile tüm ülkeyi kapsadýk. 70 yýllýk þartlanma nýn sonucu bu.

Geriye tek efsane keçi kaldý. Bir dahaki seçimde ne yapýyoruz. Oy kaðýdýna keçi damgasý basýyoruz. Damgayý Patates dende yapsanýz olur.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün BIST yine S&P future'a endekslenmiþ.? Yani abd dev FON larýnýn tuttuðu yularýn ucunda bizim finans kesimi.

Bizde balina tuzaðýndan savrulan ölü balýklarý kapmaya çalýþan martýlar gibiyiz.
    Balinalar dipten aðýzlarýný açmýþ, kurduklarý baloncuk tuzaðýnýn içinde kalan balýk sürüsünü lüpleye lüpleye yukarý çýkýyorlar. Milyonlarca balýk, balinalarýn aðzýndan giriyor. Kurtulmaya çalýþanlar saða sola ve yukarý kaçýþýyor. Yukarý kaçýþanlardan yüzeye çýkanlarýda martýlar kapmaya çalýþýyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    4,234
    hani o ünlü firmalar ürün tanýtýmý için þey yapýyorlar ya alicemal abi "toplantý"

hah iþte onun adýna "lansman" diyorlar.. ))

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay repulse gelmiþ, hemde pek çok yazýyýda okumuþ. Sanýrým virus krizinin etkilerini attý üzerinden.
    Benim katýldýklarým kokteyl gibi biþey deniyordu sanýrým, lansman deðilde.

---

S&P yeniden fibo %50 nin altýna indi.
    abd borsalarýnýn hareket tarzýný bilmediðimden, bir sonuç çýkaramýyorum. Geçecekmi yoksa aþaðýmý dönecek. Bizim BIST gibi mafya babalarýnýn oyuncaðý olmuþ SAHÝPSÝZ dansöz deðil, aðýr abi havalarýnda.
    Gün içi hareketlerde aþaðý doðru 2'li meme yapmýþ. Biliyorsunuz meme bereket demek.

Sabah haberi dinleyeyim dedim, bloomberg deki sabah haberlerini veren kadýn öyle bir anlatýyorki, sanki dünyaya çarpmak üzere olan dev göktaþýndan canlý yayýn yapýyor.

Öyle panik, öyle telaþ.

Vitamin kontrolu yaptýrmalý, biþeyler fazla yada az olabilir. Bu kadýn yýllardýr hep böyle. Sabah haberlerini Milli maç canlý yayýný yapar gibi anlatýyor. Kadýný 3 dakka dinle. Her þeyini satýp Alaska ya yerleþme isteði doðuyor.

Neyseki sürü psikolojisine girme huyum yok. Bi kaç kere girip þöyle bi baktým çýktým. Deðmez girmeye.

Ne diyordum.
    S&P ne yapacak.

Þimdide abd borsalarýný takip etmek gerekiyor yaw.! BIST i bilmek için abd yi bileceksin. Saçmalýða bak. Tabi þikayet etmek yerine alýþmak gerekiyor. Çin öyle deðil, kaptýrmamýþ ülkesini yahudiye. henüz tabi.

Sanýrým abd þirket bilançolarý ile S&P bi tarafa doðru hareketlenecek. ABD de bilançolar açýklanmaya baþlamýþ.
    Bankalarýndan bazýlarý, FED ve devletle yaptýklarý iþlerde kazandýklarý paralarla durumu düzeltmiþ görünüyor.

Kural neydi. Üretmeden cebine para giriyorsa, o para kalabalýklardan çýkar.
    Hali ile FEDin saçtýðý paralar, bazýlarýnýn kiþisel servetlerini kabartýrken, milyonlarca insanýn açlýk seviyesine düþmesine sebep olacak. 40 milyon aç'ýn yanýna bir 20 milyon daha eklenecek. O kiþisel servetin artmasý, 20 milyon kiþiden çýkacak.

Bu Rakamlarý salladým, örnek olsun amaçlý.(40 milyon rakamý doðru diye hatýrlýyorum)

S&P diyorduk.

Þimdide abd bilançolarýný takip etmek lazým. Netçede büyük paniklik biþey yok gibi. Tabi yanýlabilirimde. Krizden sonra kafa kalmadý pek bende. Olaylara hakim deðilim, korku hakim biraz.

Korku nun sebebi neydi.?
    Bilgi eksikliði.

abd þirket bilançolarý ve borsa davranýþlarýný bilmediðimden veya hakim olmadýðýmdan, þu an biraz korku hakim bana.

Tabi S&P nin aþaðý dönmesi için, þirket bilançolarýnda beklenmeyen bir þey olmasý gerekir. Belli ölçüde zarar beklenenler içinde. Yani fiyatlarda. Beklenenin dýþýna çýkýlmasý gerekir. batma ihtimali yüksek þirketler gerekir. Yoksa aþaðý dönse bile kýsa süreli olur.
    Ama dediðim gibi, abd borsalarýnýn hareket tarzýný bilmiyorum. O sebeple ne söylesem boþ. Seyredip göreceðiz.

Bu krizde neyi gördük.
    Avrupa ve TR borsasý yularý abd fonlarýnýn elinde. Yönü seviyeyi onlar belirliyor.
    Baþka ne gördük. TR de finans deðerlerini mesela USD seviyesini TR deki yabancý bankalar belirliyor. Ne halt yeniyorsa içerdeki yabancý bankalar aracýlýðý ile belirleniyor. Devlet bankalarý ve iþ bankasýda o bankalara katýlýyorlar. farklý davranmak akýllarýndan geçmiyor. Ýþ bankasýný anlarýmda, devlet bankalarýný anlamam.

Ne zamana kadar TR deki yabancý bankalarla ayný davrandýlar.
    tayyip erdoðan devlet bankalarý ve merkez bankasýnýn kafasýna silah dayayana kadar. O zaman ayrýþtýlar ve ayrýþmanýn iyi olduðunuda gördük. Yabancýnýn kýçýný koklamanýn anlamý yokmuþ.

Devlet bankalarý faiz indirince hem tonla müþteri kazandýlar, hemde kazançlarý arttý. Soymasalar çok daha kazançlý olurdu.

Demekki yabancýdan korkmayýp, kendin olman yeterli. Tabi önce yahudi medyasýnýn yularýný ele almak gerekir.

Ýçerdeki yabancý bankalar, içerdeki ve dýþarýdaki yahudi medya ile ortak çalýþýyor. Medya halký hazýrlýyor, sonra þirketler aracýlýðý ile vuruyorlar yada malý götürüyorlar.

yahudi medyayý bu ülkeden çýkarmak gerekir. Böylece sömürge olmak yerine, yahudi medyanýn yerini dolduracak yobaz medya sayesinde kýsa sürede þeriata geçebiliriz ve birilerinin kölesi oluruz. Du yaw, mevcut yahudinin alternatifi daha kötü görünüyor. Ýki ucu moklu deðnek. Hoþ bizdeki yobazlarýn sahibide yahudi.

her neyse artýk.
    Son düzenleme : alicemal; 16-04-2020 saat: 09:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne zamandýr benim topik'e yazý yazan yok.

Genelde genç beyinlilerden(genç kalan beyin, 17 yaþta takýlý kalan) yazan oluyor, onlarý nazikçe ötelemem zor oluyor. Netçede öyle bir kafa yapýsýna sahip deðilim. Normal bir insana çok kolay gelebilecek bir iþi, her seferinde yüzüme gözüme bulaþtýrýyorum.

Ancak EQ su yüksek beyinlere ihtiyacým var. EQ: nedir. Sebep sonuçlarý doðru baðlayabilen kiþiler.
    O kiþiler sayesinde, birbirimizin eksiðini, tecrübe eksikliðini tamamlayabilirr ve dünya ölçeðinde FARK YARATABÝLÝRÝZ

Genelde cahil cesaretine sahip insanlarla muhatab oluyorum. Yanlýþ anlamayýn, bunlar ÖZ de iyi insanlar ancak ne kendine nede çevresine pek faydasý olmayan insanlar.

Aradýðým þey. Benim eksiðimi kapatacak ölçüde EQ ve IQ su yeterli nsanlar.

O tür inanlar varsada, bana özel mesaj ile saygýsýný belirtip kenara çekilen insanlar.

Benim saygým, sizin bana gönderdiðiniz saygýnýn 10 kat üzerinde.

Ancak, bu ülkede fark yaratabilmek için, bilgi biriimimizi paylaþmalýyýz.
    Hiç bir beklentimiz olmadan.

Biliyorum, siyasi partilerde bu mantýk üzerine kurulu ve tek amaçlarý, milleti soymak.

Ancak BEN keçiyim.

Yani EGOO tavanda. Ancak maddi çýkar beklentisi sýfýr seviyede.

Derdim kendime paye deðil. Ülkedeki ezilenleri kurtarmak.

Her neyse yaw. Niye ezilenleri kurtaracak kadar salak olasýnki.? Bilmiyorum, belki bir EQ su yüksek psikolog yanýtlayabilir. Bende yanýtalarýmda. Elektron bulutu sebebi ile yemiyor.

Baþlangýç konusunu unuttum.

Kafa bulutluç

Kimseye deðdirdi isem özür dilerim...

Bilgisayarý açmamam lazýmdý da, açýk býrakmýþým...

Hwer neyse artýk...

Yarýn sabah bulutsuz kafa ile yazayým..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Ali cemal abi merhaba, dýþardan izleyip bilgilenmek daha faydalý oluyor...Ama madem istedin bir kaç kelam edeyim..Ha bu arad EQ ,IQ falan anlamam.Zaten çok yüksekte deðildir...

Benim son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum var..Bu virüs olayý öldürücülük açýsýndan tarihteki bir çok vakadan daha az olmasýna raðmen ekonomileri etkelemesi açýsýndan benzersiz bir durum oluþturdu deniyor.Ama ben ayný kanaatte deðilim ..Sistem zaten çýkmaza doðru gidiyordu.Batýya (senin tabirinle siyonist ailelere) düþman lazým.en azýndan servet transferi yapmak için.Yada daha da zenginleþmek için.Bu nedenele tam olarak hegomonya kuramadýklarý ülke çin uygun bir aday gibi duruyor.
    Herkes çinin teknolojisine vs...ne kadar ileri gittiðinden bahsediyor ama çini çin yapan þey aslýnda tarihsel genlerinden gelen ticaret yeteneði.Adamlar M.Ö de sonrada bu ticaret iþinde bayaðý iyiler...Bakma sen þu budizmi mudizm, vs...gibi dinler bunlarý afyondan çok önce uyuþturdu da yüzyýllarca uyuþmuþ gibi yaþadýlar.Sonrasýnda maoizim bunlarýn eðitimlilerini katledince ortada ilim bilim kalmadý.Zaten daha önce olanlarda ingilizlerden mirastý.Yani faydasý maydasý da yoktu.

Ama adamlar son yirmi yýlda hangi sebeble olursa olsun genlerindeki ticari yeteneði tekrar kullanmaya baþladý. Bunuda taklitçilikle vs yapmaya baþlayýnca batý bunlarý ucuz iþ gücü gibi gördü.Kullanmaya baþladý.Ama boynuz kulaðý aþar misali bunlar fazla palzalandýlar. Resmen dünya ticaretini domine etmeye kalktýlar..Bütün olay burdan çýkýyor..

Þimdi bir bahane ile bunlarý durdurmalarý lazým..Bu virüs olayý da tam bahanesi olacak bence.Kontrol edemiyor yada kullanamýyorsan boðacan misali.Zaten çinin demografik yapýsý da buna çok uygun.Virüsü kim çýkardý bilemem ama bildiðim bir þey varsa çini zor günler bekliyor.En azýndan ekonomik olarak.

Önce bu ABD tahvillerini çinin kucaðýna verdiler..Çin belkide 20 yýllýk birikimini bunlara yatýrdý.Son yýllarda uyandý altýna yöneldi ama ne fayda ..elinde 3,5-4 trilyon dolarlýk tahvil var...Dolar kölelerin Altýn krallarýn parasý olunca berbat bir durumda kalmalarý an meselesi.
    Sözün kýsasý virüsden sonra çok daha çetin savaþlar bekliyor dünyayý....
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Ali cemal abi merhaba, dýþardan izleyip bilgilenmek daha faydalý oluyor...Ama madem istedin bir kaç kelam edeyim..Ha bu arad EQ ,IQ falan anlamam.Zaten çok yüksekte deðildir...

Benim son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum var..Bu virüs olayý öldürücülük açýsýndan tarihteki bir çok vakadan daha az olmasýna raðmen ekonomileri etkelemesi açýsýndan benzersiz bir durum oluþturdu deniyor.Ama ben ayný kanaatte deðilim ..Sistem zaten çýkmaza doðru gidiyordu.Batýya (senin tabirinle siyonist ailelere) düþman lazým.en azýndan servet transferi yapmak için.Yada daha da zenginleþmek için.Bu nedenele tam olarak hegomonya kuramadýklarý ülke çin uygun bir aday gibi duruyor.
    Herkes çinin teknolojisine vs...ne kadar ileri gittiðinden bahsediyor ama çini çin yapan þey aslýnda tarihsel genlerinden gelen ticaret yeteneði.Adamlar M.Ö de sonrada bu ticaret iþinde bayaðý iyiler...Bakma sen þu budizmi mudizm, vs...gibi dinler bunlarý afyondan çok önce uyuþturdu da yüzyýllarca uyuþmuþ gibi yaþadýlar.Sonrasýnda maoizim bunlarýn eðitimlilerini katledince ortada ilim bilim kalmadý.Zaten daha önce olanlarda ingilizlerden mirastý.Yani faydasý maydasý da yoktu.

Ama adamlar son yirmi yýlda hangi sebeble olursa olsun genlerindeki ticari yeteneði tekrar kullanmaya baþladý. Bunuda taklitçilikle vs yapmaya baþlayýnca batý bunlarý ucuz iþ gücü gibi gördü.Kullanmaya baþladý.Ama boynuz kulaðý aþar misali bunlar fazla palzalandýlar. Resmen dünya ticaretini domine etmeye kalktýlar..Bütün olay burdan çýkýyor..

Þimdi bir bahane ile bunlarý durdurmalarý lazým..Bu virüs olayý da tam bahanesi olacak bence.Kontrol edemiyor yada kullanamýyorsan boðacan misali.Zaten çinin demografik yapýsý da buna çok uygun.Virüsü kim çýkardý bilemem ama bildiðim bir þey varsa çini zor günler bekliyor.En azýndan ekonomik olarak.

Önce bu ABD tahvillerini çinin kucaðýna verdiler..Çin belkide 20 yýllýk birikimini bunlara yatýrdý.Son yýllarda uyandý altýna yöneldi ama ne fayda ..elinde 3,5-4 trilyon dolarlýk tahvil var...Dolar kölelerin Altýn krallarýn parasý olunca berbat bir durumda kalmalarý an meselesi.
    Sözün kýsasý virüsden sonra çok daha çetin savaþlar bekliyor dünyayý....

Slm..

Sizin benim bildiðimi peygamber deveside biliyordu,amma velakin yapýlmasý gerekeni yaptý...

Bu iþlere kader diyorlar deðerli forumdaþým.

8.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ne zamandýr benim topik'e yazý yazan yok.

Genelde genç beyinlilerden(genç kalan beyin, 17 yaþta takýlý kalan) yazan oluyor, onlarý nazikçe ötelemem zor oluyor. Netçede öyle bir kafa yapýsýna sahip deðilim. Normal bir insana çok kolay gelebilecek bir iþi, her seferinde yüzüme gözüme bulaþtýrýyorum.

Ancak EQ su yüksek beyinlere ihtiyacým var. EQ: nedir. Sebep sonuçlarý doðru baðlayabilen kiþiler.
    O kiþiler sayesinde, birbirimizin eksiðini, tecrübe eksikliðini tamamlayabilirr ve dünya ölçeðinde FARK YARATABÝLÝRÝZ

Genelde cahil cesaretine sahip insanlarla muhatab oluyorum. Yanlýþ anlamayýn, bunlar ÖZ de iyi insanlar ancak ne kendine nede çevresine pek faydasý olmayan insanlar.

Aradýðým þey. Benim eksiðimi kapatacak ölçüde EQ ve IQ su yeterli nsanlar.

O tür inanlar varsada, bana özel mesaj ile saygýsýný belirtip kenara çekilen insanlar.

Benim saygým, sizin bana gönderdiðiniz saygýnýn 10 kat üzerinde.

Ancak, bu ülkede fark yaratabilmek için, bilgi biriimimizi paylaþmalýyýz.
    Hiç bir beklentimiz olmadan.

Biliyorum, siyasi partilerde bu mantýk üzerine kurulu ve tek amaçlarý, milleti soymak.

Ancak BEN keçiyim.

Yani EGOO tavanda. Ancak maddi çýkar beklentisi sýfýr seviyede.

Derdim kendime paye deðil. Ülkedeki ezilenleri kurtarmak.

Her neyse yaw. Niye ezilenleri kurtaracak kadar salak olasýnki.? Bilmiyorum, belki bir EQ su yüksek psikolog yanýtlayabilir. Bende yanýtalarýmda. Elektron bulutu sebebi ile yemiyor.

Baþlangýç konusunu unuttum.

Kafa bulutluç

Kimseye deðdirdi isem özür dilerim...

Bilgisayarý açmamam lazýmdý da, açýk býrakmýþým...

Hwer neyse artýk...

Yarýn sabah bulutsuz kafa ile yazayým..

Misafirlerinize hakaret ediyorsunuz insanlar sizden çekiniyor kibirlisiniz kibir sizi ve karþýnýzdakini yoruyor....bilgilisiniz çok bildiðinizi zannediyorsunuz bildikleriniz bazan yanlýþ olabilir iþin kötüsü bunun farkýnda deðilsiniz tek ses her daim büyük hatalarý getirir münazaraya tartýþmaya açýk deðilsiniz buda size yanlýþlardan hatalardan dönme þansý vermiyor sanýrým sosyal yaþamdada yalnýzsýnýz paylaþmak istediðiniz bir çok þeyi insanlarla paylaþamuyorsunuz....

Bilmek iyidir....çok bilmek sorun yaratýr...bildiklerini paylaþmak meziyet ister....

Çok bilmek büyük yüktür sorumluluðu vardýr....çok bilmek çoðu zaman ...kibir ve paranoyaklýk getirir...

Çok bilmek çoðu zaman insanlara yorgunluk ve yanlýzlýk getirir.

Zeki ve bilgili insansýnýz...zekanýz aklýnýzý yoruyor...iþin kötü tarafý çok zeki ve çok bilgili olduðunuzu zannediyorsunuz fakat deðilsiniz...

Çok akýllý olduðunuzu zannediyorsunuz fakat deðilsiniz...

Kibiriniz sizi aldatýyor þaþýrtýyor yanýltýyor...

Sayfa 292/853 ÝlkÝlk ... 192242282290291292293294302342392792 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •