Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,63 10% 472,27 Mn 3,31 / 3,63
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,91 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 240,75 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 504,55 Mn 6,02 / 6,39
1.349,00 -9.95% 206,72 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 885,50 Mn 2,90 / 3,13
21,72 -8.59% 279,76 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
6,53 -8.16% 115,90 Mn 6,40 / 6,88
3,23 5.56% 22,56 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 9,29 Mr 317,75 / 322,25
192,50 0.26% 5,52 Mr 189,40 / 197,00
13,02 9.14% 5,50 Mr 11,64 / 13,12
411,75 0.18% 4,35 Mr 407,00 / 416,25
18,41 -0.91% 506,97 Mn 18,28 / 18,66
77,95 -0.19% 3,25 Mr 77,40 / 78,50
192,50 0.26% 5,52 Mr 189,40 / 197,00
745,00 -0.13% 1,57 Mr 742,50 / 752,00
93,55 0.38% 230,69 Mn 92,75 / 94,05
115,90 -0.09% 103,11 Mn 114,90 / 116,30
30,96 0.45% 117,91 Mn 30,62 / 31,62
10,77 0.65% 116,46 Mn 10,71 / 10,82
81,70 0.37% 223,82 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 296/853 ÝlkÝlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,361 - 2,368 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    repulse,
    yardým etmeyi çok isterim. Ýhtiyacým kadar teknik analiz bilirim. Netçede ekonomi mezunuyum.

Hacim ve fiyata odaklanmýþsýn. Doðru ancak bu ikisini kullanan indikatörler zaten var. Onlarý inceledinmi.?

Senin grafikte açýklama yok. Siyah çizgiyi neden koydun.?
    Alta balance koymuþsun, onun önemi nedir neden ekledin, sana ne ifade ediyor, karar vermendeki aðýrlýðý nedir.?
    Sað taraftaki renkli çizgiler ne anlam taþýyor ve neden orada. Ana grafikle iletiþimi nedir.?

Þimdi grafiði sen hazýrladýðýn için, bunlarý senin detaylýca cevaplaman gerekir.
    Sen bunlarý detaylýca bana öðreteceksinki, bende kapasitem ölçüsünde bir ileri seviyeye taþýmaya çalýþayým. Veya "bu olmuþ, daha ileri götüremem" diyeyim.?

Bu arada þunu eklemezsem olmaz.
    Fibonacci aç öldü.
    Son dönemin teknik analiz dahisi bizim vefat eden akademisyen hocamýz, teknik analizden para kazanmadý, teknik analiz dersi vererek para kazandý. Yani dersten kazandý, hocalýktan kazandý.
    Araþtýr, þu an aracý kurumlarda kullanýlan Teknik analiz formül ve yöntemlerini icad edenlerin hepside, o formülü kullanarak deðil, formülü satarak para kazanmýþtýr.(tahmin)

Son söz, biþey icad etmen gereksiz. Fiyat ve hacmi kullanan pekçok indikatör var, onlarý kullan illada kullanacaksan.
    Teknik analiz yöntemi icad edeceðim diye boþa zaman kaybedersin.

Bizim gibi orman kanunlalarý ile iþleyen borsalarda, tayyip gibi klavuzu olan borsalarda, Teknik analiz zaten çok etkisizdir.
    Derinliði olan kurallý ve o kurallarý uygulanan borsalarda iþe belli ölçüde yarar.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Uzun süre geçti ancak kendime gelmeye baþladým.

Virüsle ilk büyük kaybýmdan sonra, kalan parayý %50 artýrdým. Tabi son haftalardaki yükseliþte, VÝOP için bu az bir miktar ancak yeni dalga satýþ korkusunu unutmamak gerekir. hele birde ilk dalgada çok dayak yediyseniz.

Ýmdi. Artýk virüsün kaybettirdiði miktarý, aldýðým derslerle beraber geride býraktým.

Artýk kalan para yeni sermayem ve o miktarýn son durumundan oran olarak bahsedeceðim. Yýl sonuna kadar tüm zararý çýkarýp kazanca geçmeyi umuyorum.

Bol para kazanmama tek engel tayyip erdoðan. Adam kriz çýkarma ustasý. 2 yýldýr her yýl en az bir büyük kriz çýkardý.
    papaz olayý, seçim iptali, Suriye iþgal planý gibi algýlanan plan, bir abd bir Rusya ile sürekli kapýþma durumuna baðlý s400 krizi yine ayný duruma baðlý abd yaptýrýmlarý filan... Libya da haklýyýz ona bir þey diyemem ancak Libya krizi de geçmiþ aptallýklarýmýzýn sonucu.

Tüm bu saçmalýklar yabancý sermayenin TR'den ufak ufak çýkmasýna da sebep oldu.

virus olayý geçsin, yine tayyip in saçmalýklarý ile baþbaþa kalacaðýz. Dünyada boþta duran 20 trilyon dolara yakýn para var ve tek kuruþu bize gelmediði gibi, bizdeki eski dolarlarda dýþarý kaçýyorlar. Böyle bir ülkeyiz artýk.

Batý borsalarý eski rekorlarýný bir kaç yýlda kýrýp geçecek. Çünki taze trilyonlar saçtýlar finansa, yeni ve daha büyük balonlar oluþacak ABD de, belki avrupada abd yi takip edecek.

Ama BIST, son 2 yýlda olduðu gibi kaplumbaða hýzý ile ilerleyecek. Tek sebepte akp olacak.

Hali ile geleceðe bol para gözü ile bakmýyorum, bizim iþimiz çok zor olacak. Kimbilir yeni ne icadlar çýkacak.

Evet ne diyordum, tayyip bahsi geçince kontrolum elden gidiyor.

---

Ufak ufak kendime gelmeye baþladým. Yeterli sermaye ile yola devam ediyorum.
    Daha önemlisi olaylara ufaktan hakim olmaya baþladým.

Artýk para piyasalarýnda son bir kaç ayda yediði dayaklarla çok daha olgunlaþmýþ bir keçi var.

Bakalým olgun keçi bu yýl ne yapacak.

---

Þu anki oyun tarzým þu.
    Temel pozisyon üçte bir long hep duruyor.
    Kýsa vadeli gün içi veya bir kaç günlük UYGUN dalgalarda, short aç kapa ve long ilave al kapa þeklinde.

Bu dalgalarý iyi kullanýrsam, kýsa sürede yüksek para yapabilirim.
    Ancak benim sorunum, para piyasalarýna tüm günümü ayýrmak istemiyorum.
    Günde en az 2 saat haber okuyorum(Bu alýþkanlýðým, borsada olmasamda düzenli olarak HER KONUDA haber ve araþtýrma analiz okurum), 2 saatde para piyasalarýna baksam benim için uygun. Ama dalgaya binersem, sürekli ekran takip etmem gerekir.

Nasýl aþacaðým bu sorunu bilmiyorum. Belki emirleri yazýp para piyasasý ekranýný kapamalýyým. Bu durumdada dalga, emrin bir kademe altýndan dönerse kaçýrmýþ olacaðým, dalga bana zarar yazacak.

her neyse... olduðu kadar artýk...

.
    Son düzenleme : alicemal; 26-04-2020 saat: 12:26. Sebep: coat style
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    4,234
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    repulse,

1.- Senin grafikte açýklama yok. Siyah çizgiyi neden koydun.?

2.- Alta balance koymuþsun, onun önemi nedir neden ekledin, sana ne ifade ediyor, karar vermendeki aðýrlýðý nedir.?

3.- Sað taraftaki renkli çizgiler ne anlam taþýyor ve neden orada. Ana grafikle iletiþimi nedir.?

Þimdi grafiði sen hazýrladýðýn için, bunlarý senin detaylýca cevaplaman gerekir.

Sen bunlarý detaylýca bana öðreteceksinki, bende kapasitem ölçüsünde bir ileri seviyeye taþýmaya çalýþayým. Veya "bu olmuþ, daha ileri götüremem" diyeyim.?

tamam.. ))

ama önce görseli HD kalitede yeniden atayým.. önceki düþük çözünürlük gelmiþ.. ))

sýrasýynan cevaplar ;

1. ortadaki siyah çizgi hacim aðýrlýklý ortalama çizgisidir. sabah seans açýlýþý ile baþlar ve akþam kapanýþýnda da hesaplama biter.. yani sadece o gün içerisinde yapýlan iþlemleri baz alýr.. önceki günden devir falan yapmaz. yabancý teknikçiler "VWAP" (Volume Weighted Average Price) derler buna.. )) Piyasa yapýcýlar kullanýr genelde.. likiditeyi görmek isterler önceliknen.. hesaplama yapýlýrken genellikle 1 dakikalýk barlar kullanýlarak yapýlýr..

2. alttaki balance indikatörü klasik kullandýðýmýz volume indikatörüdür.. benim kullandýðým versiyon; standarttan farklý olarak gerçek alýcý ve satýcý emirlerinin adedini gösterir.. yeþil barlar gerçekleþen alým taraflý emirleri, kýrmýzý barlar ise gerçekleþen satýþ tarafýndaki emirleri gösterir.. hani alýþ fiyatý ve satýþ fiyatý diye 2 tane ayrý fiyat var ya piyasada.. iþte o... gerçekleþen emir alým fiyatýndan geçmiþ ise yeþil bara, satýþ fiyatýndan gerçekleþmiþse kýrmýzý bara ilave olur.. balance üzerindeki mavi çizgi ise gerçekleþen emirlerin yani alým ile satým fiyatý arasýndaki farký gösterir.. Mavi çizgi sýfýrýn altýnda ise satýcýlý, sýfýrn üstünde ise alýcýlý piyasa var demektir.. mesela cuma günü viob kapanýþ bültenine bakarsan [buradan bakabilirsin) günlük iþlem hacmini 389.407 olarak göreceksin. bizim balance indikatörünün de 371.902 olarak gösteriyor.. Akþam yayýnlanan kapanýþ bülteni ile benim anlýk gösterge arasýnda arada bazen ufak tefek farklar çýkýyor ama ben de anlayamadým nedendir... ))

3. sað tarafta görünenler kademe doluluk oranlarý.. hangi fiyat kademesinden kaç emir geçmiþ onu gösteriyor anlýk olarak. ekranda yazmýyor ama, fare ile saðdaki çizgilerin üzerine geldiðimde gerçekleþen emir adedini gösteriyor.. renkleri yeþil olanlar çok emir geçenler, kýrmýzý olanlar ise az emir geçenler.. yani yeþil renkli çizgiler y(oðun emir geçen yerler) destek/direnç gibi yorumlanabilir..
    kýrmýzý çizgiler ise nispeten daha az iþlem geçen, daha boþ kademeler gibi düþünülebilir..

þimdilik bu kadar.. ))

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tüh yaw, bi sürü rahatsýz edici soru sordum repulse havlu atar diye.
    Daha hevesli hale gelmiþ. fibonachi aç öldü lafýmsa zerre etki etmemiþ.
    Bi kaç soruyla daha grogi durumuna düþürmeye çalýþalým.

Ýmdi abicim, Olay aslýnda çizgilerden oluþsada, o çizgileri belli niyet ve hedefe sahip insanlar oluþturuyor.
    Olayý zemine indirelim.

1) de likiditeyi gördün.? Likiditenin artýp azalmasý sana neyi ifade ediyor.? Önem derecesi nedir.? Endeks iner yada çýkarken ayný anlamýmý taþýr.? Likidite azalmýþsa ne anlam çýkarmalýyýz veya artmýþsa.?

2) yi anlamasý zor. Hacim deðilde Gerçekleþen alýþ satýþ adedi. 2 emrin toplam hacmi 100 dür, 30 emrin toplam hacmi 50 dir. Hacmi deðilde adedi öne çýkarmanýn sebebi, KY davranýþlarýndan yola çýkmakmý.? Yönü KY mi belirler demek istedin.? Zaten mavi çizgi, endeks çizgisinin gerisinden gitmiþ, önünden gitmesi faydalý olmazmýydý.? Hoþ önden giden indikatör görmedim. Teknik analiz ile görmem de anormal olurdu.? Ancak bi þekilde temel analizi rakamlarla ifade edip teknikle birleþtirmenin yolunu bulursan, göstergenin önden gitme ihtimali var. Baþka türlüsü teknik analizin matematiðine aykýrý. Ýmkansýz.
    Yoksa o anki heyecaný-volatiliteyi mi hesaplamak istedin. Adet sayýsý baþta az, endekste huzur yok, sona doðru adet sayýsý çok az ancak endeks huzurlu bir yükseliþ sergilemiþ. Ordan biþeymi çýkarmamýz gerekiyor.? Mesela ayný huzur endeks inerkende varmý.? Sonra huzur olmasý bize ne anlatmalý.? Huzurluyken istikrarlý iner yada çýkarmý demeliyiz.? Yada baþtaki yüksek alýþ satýþ rakamý ile oluþan volatiliteyi görüp bir anlammý çýkarmalýyýz.?

3) de saðdaki renkli çizgi alanýnýn yerinden þüpheliyim.? Saðdaki her renkli çizgi, soldaki grafikte birden fazla endeks çizgisi ile kesiþiyor. Hangi gündeki geçen emirleri gösteriyor. Son deðdiði yerdeki endeks çizgisine karþýlýk gelen dakikayýmý(yada günü).? Tek zamana karþýlýk geliyorsa, saðda deðil altta olmasý mantýklý. Oraya Sen koymadýn sanýrým, uygulamanýn orjinaline koymuþ olmalýlar.
    Tamam diyelimki doðru yerde. Peki bir kademede çok emir geçmesi ve gerçekleþmesi sayýsý bize ne anlatacak.?

Olayý mutlaka zemine dayamalýyýz. Grafiðe eklediðin her formül, o an iþlem yapanlar durumu ve mümkünse niyeti hakkýnda bilgi vermeli.

En önemli soru. Eklediðin 3 göstergenin birbirleri ile baðý nasýl. Bir numara artmýþsa, iki numarada kýrmýzý ve yeþil eþitse kýsaysa, üç numarada yeþil ve kýsa ise þu sonucu çýkarýyorum. Gibi ortak çýkarmalarýn varmý.?

Bu sorularlada havlu attýramazsam olay ciddi demektir.

Bu arada biraz yüzeysel baktým. Tam anlamamýþ olabilirim. Akþam yada yarýn, daha dikkatli incelerim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    4,234
    tersten baþlýyacam cevap vermeye..

3 no'lu sorunun cevabý :

saðdaki kademe doluluk çizgilerinin yeri konusunda þüphelerin yersiz.. ))

range (aralýk) veriyorum hesaplamayý yaptýrýrken.. yani 24.04.2020 Saat 09.30 ve 24.04.2020 Saat 22.59 aralýðýnda gerçekleþen emirleri hesapla ve onlarý göster diyorum..

fiyat grafiðinde GÜN BAÞI VE GÜN SONU'nu gösteren 2 tane dikey kesik çizgi var.. baþlangýç mavi renkli, bitiþ kýrmýzý renkli.. yani sadece o gün içindeki (belirttiðim aralýk arasýndaki) iþlemleri sayýyor ve kademe doluluk çizgisinin içeriðini güncelliyor..

1. ve 2. sorun biraz kazýk.. )) onlara cevap vermek için zaman istiyorum.. ))

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet, yanýtlardan rePulse abimizin ne yaptýðýný bilmeden bi iþe giriþtiðini gördük. Ne yaptýðýný bilen biri tüm sorularýmý tüm detayý ile açýklardý. Doðru yada yanlýþ önemli deðil, olaya hakim olmak önemli.!

Zaten teknik analiz borsa için AZ gerekli bir konu, birde ne yaptýðýný bilmeden bu iþe girmiþsen, boþa vakit kaybediyorsundur.
    Teknik analizi bilmek deðil, teknik analiz kullanan kiþi ve o kiþilerin potansiyel iþlem hacmini bilmek önemli. Bunu yazmýþtým biyerde ama kimbilir nerde.

Teknik analizin önemini anlatan bir "sürü psikolojisi" yazýmý bi yerlerde yazmýþtým. Benim topikte deðil, o kadarýný hatýrlýyorum. O yazýyý bulup okumalý.

repulse, önce mevcut fiyat hacim indikatörlerini çok iyi bildiðini ve onlarýn eksik yönlerini anlatabildiðini göstermen gerekir. Yoksa neden yeni bir icada giresin.?

"Abi kestirmeden ve ÇABA SARF ETMEDEN daha çok para kazanmak istiyorum"
    Sonuçta buraya vardýk.

Evet grogi durumdaki güzide hevesli repulse'ye son indirdiðimiz kem gözler iþe yaradý ve daðýldý.

Bende gereksiz yere bir konuyu aðýr denetleme ve içine girme derdinden kurtulmuþ oldum. Saygýlý rePulseye saygýmdan dolayý bu kadar uzattým.
    Yoksa, teknik ve temel analiz nedir konusunu örneði ile yazmýþ ve sonra "du yaw, bu kadar sert olma" diye silmiþtim.

Bu arada bugün kafa bulutlu. Os sebeple fazla rencide edici yazmýyorumdur umarým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    4,234
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    repulse, önce mevcut fiyat hacim indikatörlerini çok iyi bildiðini ve onlarýn eksik yönlerini anlatabildiðini göstermen gerekir. Yoksa neden yeni bir icada giresin.?
    bu konu üzerinde çalýþýyorum zaten alicemal abi.. ortada bi fýrýldak durum var ama çözemedim daha.. çözersem oscar da bizim, nobel de bizim, rahat ol.. ))

senin konuya suikast olmasýn diye elle tutulur malzeme bulana kadar araya girip gürültü kirliliði yapmayacaðým ve sessizce okumaya devam edeceðim. selam ve saygýlar abi.. ))

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

Evet, bir problemi daha hallettik. Teknik analiz fazla üzerinde zaman harcanacak bir þey deðil.

Yapacaðýmýz indikatör Bir tek þekilde iþe yarar. Oda endeksi UZUN VADE yönlendirenlerin yani balinalarýn iþlem verileri elinde olmalý. Onlarýn verisi ile oluþturacaðýn model, iþe yarayabilir.

Fark ederlerse gene iþe yaramaz, sana tuzak kurarlar, ergenekona dahil ederler. Karþýnda senin paraný almak için gücünü ortaya koyan devler var.

tabi her ülke borsasý için durum biraz farklý, ancak bizimkisi tam mafya sistemi.? Sadece büyüklere çalýþan bir sistem ve BIST yöneticileride bu sistemin koruyucusu. Karþýlýðýnda güzel paralar alýyorlar yattýklarý yerlerden.

Bunu anlamak için;
    borsalar neden kurulmuþ.? para piyasalarý neden var.? Devletin bu piyasalardaki görevi nedir.? Gibi sorularýn cevabýný bilmek gerekiyor.

Bu sorulalrýn cevabýný biliyorsanýz, bizim ülkenin durumunun mafya sistemine yakýn olduðunu görürsünüz.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 296/853 ÝlkÝlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •