Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,45 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,57 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 504,12 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 239,89 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 184,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,58 Mn 2,90 / 3,13
21,66 -8.84% 265,05 Mn 21,42 / 24,44
6,49 -8.72% 98,62 Mn 6,42 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 21,84 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 8,87 Mr 317,75 / 322,25
12,98 8.8% 5,46 Mr 11,64 / 13,12
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
413,00 0.49% 4,18 Mr 407,00 / 416,25
18,50 -0.43% 492,30 Mn 18,28 / 18,66
78,00 -0.13% 3,07 Mr 77,40 / 78,50
193,40 0.73% 5,03 Mr 189,40 / 197,00
749,00 0.4% 1,51 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 223,21 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 98,61 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 115,93 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 110,97 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 215,20 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 298/853 lklk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,377 - 2,384 aras.

Konu: Bana kalrsa.

Duhul
    Feb 2019
    kamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gnderi
    7,825
     Alnt Originally Posted by alicemal Yazy Oku
    lk banka bilanosu akland.

2001(2000 miydi.?) krizi ncesi, ekonomik kriz kmal diye kriz rtkanl yapan sabanc grubunun akbank'.

lgin gibi grnen bir ekilde, ilk eyrekte hi sorun yaamam tersine pozitif kazan gstermi hemde ykl karlklar ayrd halde.?

2 sebepten tr, zel bankalarn kazanlarnn ilk eyrekte bir miktar dmesini beklersiniz.? Birincisi, ilk eyrekte devlet bankalar, zel bankalara kyasla ok uygun artlarda kredi vermeye baladlar. zel banka mterilerini ekmi olmas gerekir ki evremdede geenler var. kincisi ise ilk eyrein sonlar virus sorununu TR de yaamaya baladmz dnem.

Peki durumu nasl kurtarm.?

Tketici kredileri ok artm. Ticari krediler ok az dm.
    Tketici kredileri nin ok artmas, milletin gelirinin dtn ve borlanarak durumunu devam ettirmeye altn gsterir.

Asl ikinci eyrek bilanolarda, milletin ne kadar Tketici kredileri ne saldrd ortaya kacak. Milleti devletin 2bin TL simi kurtarm, (ki o 2bin TL ler ka kiiye datlm, ancak akp gidip dzgn bir hkmet geldiinde ortaya kar ki, ihtimal dahilinde deil.) yoksa bankalara bolca borlanmlarm.?

akbank bilanosu bizim BIST i baya sevindirdi. S&P future "debilirim ha" der gibi duruyor, buna ramen BIST akbank bilanosundan sonra S&P ye direniyor gibi.

Dier bankalara rnek olacakm acaba.?
    Dier bankalarda ayn gelirse, BIST, abd borsalarndan hafiften ayrabilir.
    Faizlerin dmesiyle ellerindeki tahviller de utu gitti.
    Kazanacak tabi ki.
    Bu adamlar her zaman kazanr.
    Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    jmk ya detaysz bilgi iin teekkr ettikten sonra BISTe dnyorum ve ne gryorum,

---

Ben yazdktan sonra BIST ykseliede balad. Ayracak zamanda buldu. shortlar zararna kapama ihtimalim belirdi. S&P dalgasna beinci oynaym, bu sefer akbank sebebi ile tutturamayacam gibi. S&P nin 2800 e yaklamasn ve dnmesini bekliyordum, bu arada BIST de 99 bini grr gibime gelmiti.

her neyse artk, ksmet.
    sabanclar hi sevmemiimdir zaten. Tketime dayal bir holding yaplamas var. leri teknoloji retimleri yok, az ey ERDE retip, fazla ey ithal ediyorlar. 2000 den sonra akbank ilede bol para yapyorlar.

Akamda FED aklamas var. Byk ihtimalle "hepinizi paraya boarm" diyecekler ve aklananlar beenecekler ve S&P future lar bir mddet ykselecek.

Her neyse dedik.
    Yazmamsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2019
    kamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gnderi
    7,825
     Alnt Originally Posted by alicemal Yazy Oku
    jmk ya detaysz bilgi iin teekkr ettikten sonra BISTe dnyorum ve ne gryorum,

---

Ben yazdktan sonra BIST ykseliede balad. Ayracak zamanda buldu. shortlar zararna kapama ihtimalim belirdi. S&P dalgasna beinci oynaym, bu sefer akbank sebebi ile tutturamayacam gibi. S&P nin 2800 e yaklamasn ve dnmesini bekliyordum, bu arada BIST de 99 bini grr gibime gelmiti.

her neyse artk, ksmet.
    sabanclar hi sevmemiimdir zaten. Tketime dayal bir holding yaplamas var. leri teknoloji retimleri yok, az ey ERDE retip, fazla ey ithal ediyorlar. 2000 den sonra akbank ilede bol para yapyorlar.

Akamda FED aklamas var. Byk ihtimalle "hepinizi paraya boarm" diyecekler ve aklananlar beenecekler ve S&P future lar bir mddet ykselecek.

Her neyse dedik.
    Alicemal stad bu arkadalar Lassa'y aldktan sonra siyasilerimizi yurdun drt bir yann otoyollar ile demeye ikna etmiler. Tren yolu vesaire hikaye olmu. yi mi olmu? yi olmu tabi ki...Bana m sana m?
    Selamlar. Burada yazm olduum bilgi, yorum ve dnceler tavsiye ve yatrm danmanl kapsamnda deildir. Webster stad nerede diye sormayn, ite burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    2 gn nce S&P gn ii grafiine bakarak bindiim short dalgas bana yaramad. Dn le sonras abd endeksleri aniden yukar dnd. gilead ila firmasnn remdesivir hap ile ilgili gelen uyduruk haber, endeksi yukar dndrm deniyor.

Tabi ana sebep, bu aralar borsalar ykselmeye hevesli. Her haberi kullanyorlar.
    Bu kez bindiim dalga, abd den gelen haberle bozuldu bende indim. Akam FED toplants olmasayd, yine dalgadan inmezdim nki iyi fiyattan almtm, ancak akama FED in ne diyecei belliydi, para piyasalarna iyi haber ler verecekti ve endeksler ksa sreli ykselecekti. ylede oldu.

Bu arada bizim 6,99 da kazk akm USD/TL, dn gece birden 6.95 e dm.

---

arap Petrol fiyatlarnn 10 dolarlara yaklamas ok iyi oldu.
    Biz ucuza petrol alacamzdan deil. Yine hkmetteki aalar, ucuzluu bize yanstmaz, yukarda har vurup harman savururlar o paralar.

Asl olay urada.

glen leri, gl leri, tayyip leri, davutolu lar, cbbelileri, menzilcileri, sleymanclar, pkk lar, asala lar, iid leri, el kaideleri, mzlman kardeleri, yaratan ey, din deil arap petrolunun paras.

CIA emrediyor, arap eyhleride tm mslman lkelerdeki tarikatlar petrol paras ile besliyor, onlar glendirip mslman lkelerin zerine salyor. Ama onlar glenmesine engel olmak ve gsz drp abd ve ingilterenin ua yapmak. lkelerin kontrolunu CIA ye vermek.

Belki de 100 yldr bu byle.

suudi katillerde para kalmazsa, o zaman bizim tarikatlarda TV kanallarnn parasn deyemezler, para ile genleri yanlarna ekemezler, yanlarndakileri para olmaynca tutamazlar, zamanla klr belki kaybolurlar.

Tabi bu kezde palazlanan N, bunlar beslemeye balamazsa.
    in'in de fazla paras var, suudi arabistan n yerini doldurmaya kalkabilir.
    Rusya da petrol ve gaz fiyatlarnn dmesinden etkilenecek.

Libya da hafter imdiden gerliemeye balad. yemen dede suudi arabistan kaybedecek.

2-3 yl petrol 10 dolarlarda kalsn, mslman lkelerdeki katliamlar azalabilir, belkide biter.

suudi katiller bu kadar eytanlar. u bizim hkmetin, ld iin TR de ulusal yas ilan ettii arap krallar bunlar. Her geldiklerinde tayyip ve gl'e 10 milyonlarca dolarlk hediyeler veren suudi katiller bunlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Bandan beri ne diyordum. Virus bence abd tarafndan retildi. abd nin biyolojik silah yapp dier lkelere yayd da biliniyor ve gemiinde var. abd nin lk biyolojik saldrlar kba ya ve 1950 de.

in den ncede, wuhan a giden abd li askerlerde grlm. Bunu syleyen abd li uzman ve bir soru zerine abd de sylyor.

Yine abd lilerin itiraf gibi baka almas var, Prof. Dr. Temel Ylmaz kesinde yazm. Onada bakas gndermi.

Aklamaya gre, abd de baz niversiteler, bir virus u alp genetiini deitirip, daha hzl yaylan, hayvandan insana, insandan insana ok kolay bulaan bir virus yaratmlar. Ayn u anki covid19 un zellikleri. Yani labaratuvarda kolaylkla retilebiliyor bu tr virusler. Baka virusu alp, hedefe ynelik olarak zerinde oynuyorlar.

Yaz u aynen kopyalyorum.

almann yaynland tarih bundan 5 yl ncesi, 2015 yl.

Yazarlar, North Carolina niversitesi, Arkansas FDA Toksikoloji Aratrma Merkezi, Zrih Bellinzona Mikrobioloji Enstitsnden, Wuhan Viroloji Enstits ve Harvard niversitesi'nden, anonim bir alma.

almada in nalburunlu yarasalarda bulunan SARS korona virsnn revers -ters- genetik sistemi kullanlarak SHCO14 proteini kodlayan yeni bir imerik virs elde ediliyor.

Bu yeni virsn zellikleri ok ilgin. Aratrmadan ksa sonular aada zetlemeye altm.

Bu hibrid virsn etkileri insan havayolu hcreleri zerinde inceleniyor ve almada gnmzdeki pandemi yapan virs gibi ACE-2 reseptrlerini kulland, bu yolla insan havayolu hcrelerinde yeterince oalabilecei, epidemi yapabilme kapasitesine ulaabilecei gsteriliyor.

Ancak bu yeni laboratuvar dizayn virsn epidemik virlans ve insan havayolu epitel hcrelerindeki etkisi yani klasik SARS virsne gre ldrc etkisinin daha dk olduu bulunuyor.

Bu yeni hibrid virsn en nemli zellii de yaylma ekli ve gc. Yaylma kapasitesi ve ekli klasik SARS virsnden farkl.

Normalde SARS korona virs insana iki farkl ekilde bulayor.

Birinci yol, yarasadan sonra baka bir konak canlya atlayp oraya adapte olup mutasyon geirip oradan insana gemesi. lk SARS salgnnda bu ikincil konan kahve ve parfmeride kullanlan €œcivet kedisi€ ya da misk kedisi olduunu iddia eden almalar var.

kinci yol yarasadan insana gemesi. Bu yoldan bulama ancak koronavirsn ilk konak olan insanda mutasyona uramas ve ondan sonra dier insanlara yle geii ile mmkn olabiliyor.

Yeni hibrid SHC014-CoV, ise bunlardan ok daha farkl bir yolu kullanyor, sentetik virs insana geite hibir mutasyona uramadan dorudan insandan insana gei yapyor yani ok daha hzl yaylyor, rklardan ya da ortam farkllklarndan etkilenmiyor ve bulac kapasitesi ok yksek.

almada virsn a ve tedavi direnci konusunda ilgin bir saptama yaplm. €œEldeki SARS temelli immn teraptik ve profilaktik yntemler deerlendirildiinde, bunlar etkisi ve yararl dk bulunmutur, hem monoklonal antikor hem a yaklamlar yeni spike proteinini kullanan CoV enfeksiyonunu ntralize etmede ve korunmada baarsz olmutur€ diyor.

Aratrmada sonu olarak €œBiz bu bulgularn nda, koronavirsnden sentetik olarak tam bir enfeksiyz SHC014 rekombinant virs yeniden trettik ve bu yeni virsn hem in-vitro hem in-vivo gl viral replikasyonunu gsterdik.

Bu almamz, u anda dolamdaki yarasa poplasyonlarndaki SARS-CoV trevlerinin yeniden ortaya kmas ile ilgili potansiyel riske iaret etmektedir€ diyor.

Dnyann en saygn dergilerinden birinde yaynlanan makale zetle bu.

@NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    te bunu diyordum.

99bin gsterirler dedik, short da aldk ancak dn gilead haberi zerine gece FED toplants riski, benim plan bozdu dn shortlar kapamtm.

Ksmet ite.

Durum tabi 3 gn nce sylediimden biraz daha farkl hale geldi. FED gaz ile Seviyeler abd de biraz deiti.
    Son dzenleme : alicemal; 30-04-2020 saat: 16:27.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    vay vay S&P ye bak yaw, tamda 4-5 gn nce grdm dalga tamamland. Tabi araya gilead ila firmas haberi ve FED girince 50-60 puan kadar daha yukarda tamamland ve bi ka gn ge tamamlad. 2800 de bitecekti, 2850 da bitti, tabi hala 2800 e inme ihtimali var.

S&P yide reniyoruz. Davran tarz ar ve salam.

Tabi orda bi ka haftada-ayda %3-5 kazanmak yetiyor, hem derinlik var, paran bykte olsa satnca alan ok, alnca satan ok, hemde %3-5, 1 yllk kazan demek, enflasyon sfr faiz sfr hatta eksi.

Bizde %20 filan kazanmadan balinalar rahat etmiyor, karlarndada bol paral yeterli alc satc yok ve olanda ok rkek, srekli tm gzler balinalarn zerinde. Daha Balinann Eli klavyeye doru giderken tm fon yneticileri ve KY ler "eyvah" deyip sat yada ala geiyor. Balinann eli havada kalyor. Medyayda milleti uyuturmak iin ok etkin kullanmak zorunda kalyorlar. Ar uyuturan duman gibi.

Susa tamamen lke yneticilerinde. Be para etmez insanlar sadece kendi emrini dinlesin ve oralardan sebeplensin diye BIST in bana koyuyorlar. i bo adamda sadece cebine girecek paraya bakyor. Sonutada ne borsada ne lkede dzgn yatrmc kalmyor, borsa deil lke deil mezbaha.

---

bluumberg'in marabas dnm. Akam ege hocay konuk etmi. ege hoca yle bir zrvaladki, deinmeden edemeyeceim.
    Konu almken "bugnn borcunu gelecek nesillere brakmayz." diye sama sapan bir laf etti.?
    nce "nooluyor yaw" dedim, "tamam adam bunad ama bu kadarda deildir" dedim. Aslnda ege hca nn bir saygnl vard, artk TVlere karmasalar iyi olur, her geen programda saygnl yerle bir oluyor.

"Yaw" dedim. "Adam bo deil, imdi aklar bende anlarm."

Aklayamad. Dahada beter zrvalad.

Benmi bo beyinliyim, hocam tt anlayamyorum.

Aklamak iin rnekler verdi, hepside deli samas. "Gelecek sene retilecek elma'y bu sene yememiz mmknm?" diye soruyor. Bunun gibi bir ka soru daha soruyor, sonrada "hihohaha" diye glyor. Ayp olmasn diye Asaf hocada gle elik ediyor tabi Asaf hoca maara adam gibi "hohaaraaa" diye glyor.

"Lang" diyorum "gelecek sene retilecek rn bu seneye aktarmakla, bu senenin rnn gelecek seneye aktarmak arasnda nasl bir ba var.?"

Hi bir ba yok.?
    Sen borcu bu sene retiyorsun ve gelecee aktaryorsun. Yaptn bor ne.? Bir ey satn alrsn, demezsin, yaz tahtaya dersin. Satn aldn ey bir rndr, retimdir. Onu bu yl tketirsin ama borcunu sonraya devredersin. Ama sen dersin.

Bunu devlet yapp 25 senede vade belirlemise, bor tm lkenin borcudur ve gelecek nesillerde der.

u an bile hi gemediimiz kprlerin, hi gitmediimiz hastahanelerin parasn demiyormuyuz. Vergiler neden artyor, bedava devlet hizmetleri neden paral hale geliyor? Maalarn neden srekli alm gc azalyor. ? Hepsi devletin gereksiz yapt bor ve harcamalar dediimiz iin.

"16 milyar dolar yardm ad altnda karlksz 15 ylda dnya lkelerine dattm" diyen bir tepe yneticimiz var. Bu lkede yaplan hereyse bu halka paral, ilaveten TVlere kp IBAN verip parada istiyor. Bu mant hakaret etmeden aklayamazsn.

imdi bile gerekte bizim olmayan, devletteki adamlarn har vurup harman savurmalarn dyorken, gelecek nesillerin demeyeceini nasl sylemeye cesaret edersin.

20 sene sonra, bugn yaplan o otoyollarn, kprlerin, tnellerin, ehir hastahanelerinin paras denmeyecekmi.? Yol bugn yapld ama vade 25 yl.

Neresinden baksan ege hocann kurduu mantn anlam yok. Hani aklamaya bile endim bu kadar bariz bir yanl. Dnyorum ve gremediim biey bulamyorum.

"Yarn retilecek eyi bugn yiyemeyiz, yleyse bugn retilen eyide yarn yiyemeyiz" diye bir nerme de bulunuyor. ki alakasz eyle sebep sonu ilikisi kuruyor. Yaanmam eyi ele alarak yaanm eye sonu retiyor. Yaanmam ile yaanm arasnda ba kuruyor.
    nermenin "farenin bacaklar kesilince kulaklar duymuyor" fkrasndaki nermeden hi bir fark yok. Bunu ege hocadan duyduuma nanamyorum.
    ege hocann kt niyetini ok grdm ama zrva sn ilk defa duydum.

ege hocann artk cppelinin kanallalrnda yada adnan hocann kanallarnda kmasnn vakti gelmi. Oralara daha ok yakacak retimler yapmaya balad.

--- ek

ege hocann bugnki yazsda gereklerden uzak. Teorik dzeyde kalm.
    "Devlet para basyorsa, bunun borlusu halktr, ama alacaklsda halktr" diyere gri olay beyazlatrm. Tabi teoride.

Eer bankada 100TL basm ve 10 kiiye 10 ar TL datmsan, evet borlu alacakl bu 10 kii yani halktr.
    Ama 100 TL basm, 7 kiiye 2 er TL vermi, kalan 86 TL yide dier 3 kiiye vermisen, alacakl 3 kii borlu 7 kii olur. Alacakl ile borlu farkl olur.
    Dnya gereide budur. Bunu teori ile anlatp kendini kurtarmaya alm.
    te bir kt niyet daha.

ege hoca gerekte vatandaa hitab etmez onlara ar gelir. Bu tr yaz ve szlerle eittii kesim, akademisyen kesim. O akademisyenlerde halk eitirler. Uzun zaman sonra lke byle olur.
    Son dzenleme : alicemal; 01-05-2020 saat: 10:24.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    kamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gnderi
    4,401
    Haftalardr, medyada sataacam birini bulamyordum. Hepsi bo yazlard. Zaten yazanda yoktu.

Bugn kime sataacam ardm, o kadar ok derin yazma teebbsnde bulunan olmuki.?

ege hoca'y hallettik, soner yaln kt karma.
    Bir felsefe kitab okumu, analitik dnmeyi renmi. mi.

ok gldm tabi. (Doru drst bir kahkaha atma resmi olmad iin ekleyemedim. Hepsi animasyonlu glme icon'lar. Sabit duran bol kahkahal bir resim-icon-emoji-smiley yok.)

Her neyse.

soner abim, analitik dnmeyi renemezsin. Ancak analitik dnme nedir'i anlatan cmleleri ezberleyebilirsin.

analitik dnme dediin ey, dnem yeteneinin kendisidir. Olaylar grmek ki bunu herkes yapabilir.

Olaylar grdkten sonra o olaylar arasnda DORU balar kurabilme yeteneidir analitik dnme.
    Nesneler arasndada DORU balar kurabilme yeteneidir.

Sebeplerden DORU sonu karabilme, sonulardan DORU sebeplere ulaabilme yeteneidir.

Bu yetenek rk la alakaldr.

3 farkl rk dan evrilmi insanolu dediimiz yaam formlar. Sadece 1 rkta bu dnebilme yetenei vardr ki bu rk da u anki insan nfusunun yaklak %20 sini oluturur. %80 dnemez. EZBERLER.

soner abimin tipine bakyorum, dnebilen rktan deil.

Hali ile analitik dnme yetenei soner abimde olmas imkanszdr. Zaten kitaptan rendim demesi de bunu ispatlar.

Yanl anlamada olmasn. soner yaln kitaplar ve yazlar ile bu lkeye ok faydaldr. Kaznd paray ve n sonuna kadar hak ediyor bence.

Ama bu onu analitik dnme yeteneine sahip biri yapmaz. Ezbere yayor ancak doru eyler ezberletilmi ona anslymki doru mahallede domu.

Bazen "analitik dnme yeteneine sahip eleman aranyor" diye i ilanlar gryorum, onlarada ok glyorum, bildiiniz gibi deil.

pardon, pardon, "analitik dnme yapsn rendim" diye yazm. "analitik dnmeyi rendim" yazmam. Benim eekliim.
    mdi bu kadar yazy silmeyeyim. soner abim analitik dnme yeteneine sahibim dememi, yapy biliyorum demi. kisi arasnda dalar kadar fark var.

kei de arada srada eekleebiliyor. tamam sk sk eekleiyorum.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 298/853 lklk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •