Dün bir züccaciyeciye girdim.
Tamamen yerel bir züccaciyeci, sýradan, kamerasýz ve küçük sayýlabilir. Küçük bir þehrin, küçük bir ilçesinin, küçük bir züccaciyecisi.
Baþka þey almaya girmiþtim ancak kasiyere para öderken, kasiyerin arkasýnda bir kaç tane bayaðý gösteriþli duvar saati gördüm.
Bunlar pilli digital saatlermi? diye sordum. Çin üretimi digital saatlerin bazen ömrü kýsa oluyor ve garanti problemi var, o sebeple. Duvar saatleri benim için önemlidir.
Kadýn evet pilli dedi. Konu kapandý. Hepsi o.
Bugün google karþýma duvar saatleri reklamlarý çýkardý.
Dünden beridir, belkide hiç bir zaman internette duvar saati diyede yazmamýþým.!
Ne anladýk buradan. Evet analitik düþünün, olaylarý birbirine baðlayýn.
Züccaciyecide cep telefonu cebimdeydi.
Buda demektirki, cep telefonu kamerasý ve mikrofonu sürekli açýk ve sizi kayýt ediyor.
Önceki örnekte, nasýl evdeki spor aðýrlýðýnýn aynýsýnýn karþýma çýktýðýný anlatmýþtým. Orada kamera devreye girmiþti.? Züccaciyecide ise belliki mikrofon devreye girmiþ. Konuþmalarý kayýt etmiþ.
Cep telefonlarýnýn pil ömrünün bitme sebeplerinden en önemlisi, android iþletim sisteminin, sizi sürekli kayýt etmesi.
Þimdi bizim pardus iþletim sisteminin önemini kavrayabildikmi.?
Onun önüne kim engel çýkardý ise, o kiþi yada kiþileri sallandýrmalý.
Hoþ pardus da mevcut bir abd li iþletim sisteminin farklý versiyonu, ancak kodlarý bizim kontrolumuzdeydi. Aslýnda tam olarak doðru deðil. Kodlar devlet kontrolunde, devletimizde abd kontrolunde...
her neyse... yine uþak devlete denk geldik, boþ bir yazý oldu.
Ýnsan bu kadarmý umutsuz olur. Hepsi sizin yüzünüzden. Tek oy alamadým.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri