faiz artsada artmasada ki bence faiz arttýrmak hiçbir iþe yaramýyor
faizi ancak para gýrýyorsa arttýrýrsýn. faize para gýrmýyor ký ancak gunu savýyoruz faizden para cýktýgý surece %40 da yapsan para gelmez
gelýsmekte olan ulkelere gýrmýyor artýk para faiz artýþý çözüm deðil.
faizi hiç arttýrmasak bile dolar yüzünden yine batacagýz cunku ozel sektor borcu tepelerde gezýyor.
faiz artýþý sadece daha yavas ölmemize sebep oluyor kaçan para daha yavas kaçýyor totalde hiçbirþeyi önleyemeyecek konumdayýz sadece sýndýre sýndýre batýyoruz.
------------------
tv kanallarý konusuna gelýnce acýkcasý ben foxu ýzlýyorum dýger kanallarýn sureklý yanlý yayýn yaptýgýný düþünüyorum. bu kanallarýn içinde atv de var halk ve ulusal tvde var.
olaylara en objektif þekilde yaklasmaya calýsan kanalýn fox oldugunu düþünüyorum.
belkide foxu yanlý düþünebilirsiniz. fakat bence objektife en yakýn haber yapan kanal. diðer kanallar yanlý oldugunu cok bellý edýyor aþýrýlýklar içeriyor.
zaten bu yuzden en cok reyting alan haber programlarý ýcýnde yer alýyor.
ekonomý kötümü evet kotu cunku bunu cebýne gýren para cýkan paradan zaten anlýyorsun hukuk vesaire gibi temel organlarýn çöktüðünüde etrafýna baktýgýnda anlayabýlýyorsun.
yaný TV dýye býrsey olmasaydý zaten ekonomýnýn pekde ýyýye gýtmedýgýný anlayabýlecektýn bence asýl algýyý degýstýren kanallar yada krýz yokmus gýbý algý yaratmaya calýsan kanallar hukumet kontrollu kanallar.
mualif kanallarýn bazýlarý ise gerçekten onlarda ekonomýyý oldugundan daha beter gösterdiðide bir gerçek abartýyorlar.
ekonomý ýyý degýl ama berbat býr noktada da degýlýz hani.
ABD meselesýne gelýnce yular ellerýnde kolay kolay býrsey yapamayýz yapsakta alacagýmýz rýskler cok buyuk olacaktýr.
Ben hukumetýn abdden tamamen koptuguna ýkna olmadým cunkuu hala incirlik üssünü kullanan bir abd ordusu var.
Ayrýca tepemýzden abd ucaklarý surýye tarafýný bombalýyor destek býrakýyor vesaire iken bizde ayný zamanda o bolgeyi kontrol altýnda tutuyoruz bu nasýl iþ anlam veremedým.
ABD ye rest çekip ordakýlerý býz vuracaz diyoruz ama ayný anda abd o tarafa destek atýyor üstelik incirlik üssünden.
iki taraftan býrý yalan soyluyor ya býz gerçekten vurmuyoruz yada abd destek býrakmýyor. belkýde danýþýklý dövüþ var.
Yani ciddi bir hamle yapmamýz gerekýyorsa once ýncýrlýk üssü kapatýlmalý. tepemýzde abd ucaklarý ucarken kýme neye operasyon yapýyoruz anlamýþ deðilim.
Birde düþünüyorum abd sýlahlarý veya yardýmlarý nereden kalkýpta surýye tarafýna yardým býrakýyor.
Herhalde okyonus otesýnden gelmýyordur bu ucaklar hangý ulkeden kalkýpta oraya býrakýlýyor ?
naptýgýmýz bellý degýl bý oyleyýz býr boyle býr putýncý býr trumpcý kesýlýyoruz. ama her ýký taraftada top gýbý oynuyoruz. Belkýde dogru stratejý budur bilemiyorum ama iþimiz zor cunku yularý vermýþýz sýmdý alacam dýye ugrassak bile birþeyler için artýk cok gec gýbý gorunuyor.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri