Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 3/853 ÝlkÝlk 123451353103503 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 17 - 24 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Senin aný güzel ve çarpýcý.
    Bende aný anlatmaya bayýlýrým. Anlaþacaðýz anlaþýlan.

Aklýma ne geldi. Ýþ bankasý.

Son iþ bankasý genel müdürü, iþ bankasýnýn muhasebe müdürüydü.

Önceki genel müdür ayrýlýnca, yerine muhasebe müdürünü bankaya genel müdür yaptýlar.??? neden acaba.???

Ýkinci mesleðim ekonomistlik. Hiç bir profesyonel iþletmede, muhasebe müdürü genel müdür yapýlmaz, eðer bacaklarý güzel deðilse yada patron akrabasý deðilse.

Bankanýn patronu yok. o zaman müdürün bacaklarý güzel olmalý.

Aha bi aný daha aklýma geldi...

20 yýl kadar önce, ülke çapýnda þubeleri olan, YARI ÖZEL, PATRONU OLMAYAN, devletin arpalýðý olarak kullanýlan bi firmada merkezde teknik elemaným.

Mersin þubede sistemde sorun oldu. Þubede iþler durdu. Sistemin düzeltilmesi lazým yoksa tek iþ yapýlamayacak.
    Acele uçaða atladým gittim sistemi düzelteceðim. Ben düzeltmezsem tüm þube yatacak o kadar önemli bir görev.

Benle ayný anda merkezden 2 muhasebe çalýþanýda uçaða atladý mersine gidiyorlar bir muhasebe semineri varmýþ. Ayný anda adanada uçaktan indik. Ben mersine en hýzlý neyle giderim diye hesap yaparken. Baktým mersin þube, muhasebe elemanlarýný alsýn diye minibüs göndermiþ, o ikisini alýp gittiler, ben havaalanýnda öylece kaldým.????

Gezi için gelen muhasebe elemanlarýný aldýrdýlar, sistemlerini düzeltip iþ yapýp para kazanmalarýný saðlayacak beni orada býraktýlar.

Neden acaba muhasebe servisi bu kadar önemli.??? Pazarlama yapýp para kazandýran servis deðil. Satýlan malý üreten servis deðil. AR_GE ile iþletmeyi geliþtiren servis deðil.???
    Sadece paranýn kaydýný GÝREN servis. kalaný yazýlýmlar yapýyor. Niye diðerlerinden daha önemli ki.?
    Ýþin komik tarafý, muhasebe yazýlýmlarýnýda benim içinde olduðum ekip kurdu ve muhasebe yazýlýmý eðitimlerini bile tüm þubelere biz verdik...

Demek olay muhasebe servisinin niteliðinde deðilde, girdikleri kayýtlarý bilmekte yatýyor. Firma paralarý nerelere harcýyor. tabiki kasanýn baþýndaki adam, hangi para nereye harcanýyor, hepsini biliyor. Bu bilgi onlarý önemli yapýyor, tabi ahlaki açýdan çürümüþ iþletmelerde.
    Son düzenleme : alicemal; 26-07-2018 saat: 14:51.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada borsayý aksatmayayým.

Borsa endeksini saatlik takip etmiyorum. Zaten portfoyum çok saðlam.

Kazandýrýrken Az kazandýrýyor ama kaybettirirkende az kaybettiriyor. O sebeple günlük panik yapmama lüksüne sahibim.

Daha uzaktan ve saðlýklý bakabiliyorum.

Ýlk yazdýðým gibi, ekstra bir geliþme olmazsa, kasým aralýk aylarýna kadar hisse senedi portfoyum aynen kalacak. Altýn ve FON portfoyumde deðiþikliðe gidebilirim.

Sadece günlük ekonomik geliþme ve kararlarý takip ediyorum. Ekstra bir geliþme olursa yeni duruma göre pozisyon alayým diye.

Bizim ülkede ekstra geliþmelerde MAALESEF pek sýk oluyor.

Devleti yönetenler, yön deðiþtiripte abd ile kucaklaþmaya karar verirlerse, borsa hýzla çýkýp, doviz düþebilir. Tabi yine bu yýl için geçerli... Uzun vadeyi sanayi belirler ve sanayiyi düze çýkaracak bilgiye ve gerçekçi niyete hükümet sahip deðil..

Tersine devleti yönetenler tamamen batý ile baðý koparýp atarsada, borsa yýl sonunu görmeden aþaðý gidebilir döviz 5 TL yi 2 dakkada kýrýp atabilir.

Böyle bir ülkede yaþýyosan borsa da oynamakta çok zor oluyor maalesef.

Teknik analizide temel analiz gibi kullanan bir TEMEL ANALÝZ kullanýcýsýyým.

O sebeple bu sayfalarda temel analiz bilgisi vermeye çalýþacaðým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son durum:
    %17,64 idi, þimdi %26,33 pozitifteyim.

Bu hesap, geçmiþ 7 ayýn hesabý deðil, 7 ayýn K/Z sinin yýllýða uyarlanmýþ hesabýdýr. Yani bu þekilde devam ederse, yýl sonunda %26,33 pozitif deðerle yýlý kapatacaðým anlamýnda. Yýl sonu uyarlamasý olduðundan, biraz hýzlý yükselip düþer, þaþýrmayýn.

Bu arada kelimeleri renklendiremiyorum, ilginç. Renk penceresi seçim yapamadan kapanýyor.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "Bizim ülkede ekstra geliþmelerde MAALESEF pek sýk oluyor."

Evet dün yazdýðým cümle bu.
    Akþamýna ekstra geliþme oldu. ABD baþkan yardýmcýsý aðýr konuþarak türkiyeye yaptýrým uygulayacaðýz dedi.

Dolar yükseldi borsa alçaldý.

Maalesef bizim ülke böyle... Hukuk yok, devlet, devlet deðil. yarýn kendinin ve ülkenin baþýna ne geleceðini bilemiyorsun.

Ýran'a, Suriye'ye söyledikleri cümleleri kendi sömürgeleri Türkiyeye de söylediler sonunda.

Aslýnda onlar açýsýndan bakarsanýz haklýlarda.

10 yýldýr, sahte deliller üreterek askerleri, savcýlarý, hapse attýk. Dünya gördü.
    Uyduruk sebeplerle 70 bin sivil halký, öðrenciyi hapse attýk. Dünya gördü.

Hukukun olmadýðý, savcýnýn, polisin, hakimin kafasýna göre insan tutukladýðý ve bazýlarýnýn hapislerde öldüðü bir ülkeyi seyrediyorsunuz.

Kendi vatandaþýnýz o ülkede tutuklanmýþsa, çýldýrýrsýnýz. Vatandaþýnýz suçluda olsa çýldýrýrsýnýz çünki karþýnýzda hukuk tanýmayan, kiþisel çýkarlarý için her þeyi yapabilecek zihniyette insanlar var. Onlara vatandaþýnýzý býrakmak istemezsiniz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Peki abd sýnýrlamalarý bizim borsayý nasýl etkileyecek.?

ABD nin ilk hamlesi, uluslararasý kuruluþlardan, bizim devletin, kredi almasýný sýnýrlamak. Bizim devlet dünya bankasýna gidince, dur bakalým diyecekler. Dünya bankasý ABD ye uyarsa krediyi vermeyecek. Yada IMF için geçerli. Belki abd bankalarýnýda etkilerler.
    Tasarý henüz yasalaþmadý, süresi var.

Görüntüde uzun vadeye yayýlmýþ, fazla zararlý olmayacak bir durum gibi görünüyor. hatta devlet adamlarý akýllý olsa faydasý bile olur.

Ardýndan silah satýþlarýný askýya alabilirler. geçmiþte bunun bizim ülkeye büyük faydasý oldu. Aselsan, roketsan, TAI(Tusaþ, TEI), Havelsan, meteksan, hep batýnýn bize silah satýþ ambargosu koymasý sayesinde ortaya çýktý. Þu an bizim ülkenin, dünyayala yarýþan, ileri teknoloji üreten tek þirketleri.

Gece, asya ve abd borsalarý açýkken dolarda fazla yükselmedi.

Borsaya þimdilik etkisi olmaz eðer daha baþka biþey çýkmazsa altýndan.

Artýk borsa daha temkinli yükselecektir. Alým yapanlar sürekli saða sola ve kuzeye güneye bakacaktýr. Biraz zaman geçinceye kadar.

Biraz zaman geçince herþey unutulur. Ama bizim ülke 3 dakka rahat durmuyorki. Bi nefes alamýyoruzki. Yine biþey çýkabilir...

Sonuçta, bu geliþme, borsa yönünü kalýcý olarak deðiþtirecekmiþ gibi görünmüyor, sadece kredi sýnýrlama tasarýsý ile kalýrlarsa. Ek biþey çýkarýrlarsa bakmak gerekir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD ekonomisi, trump un yarattýðý rüzgârla 2. çeyrekte çok iyi derecede büyüdü. Geliþmiþ bir ülke için %4.1 büyüme sýra dýþýdýr, çok iyidir.
    Büyüme ise sanayi kesiminden ve facebook twitter instagram gibi arkasýnda sanayisi olmayan ne idüðü belirsiz devlerden ve perakendeden yani üreten deðil satandan geliyor.

trump ne yapýyorda clintondan beri on yýllardýr doðru dürüst büyüme göstermeyen çoðu zaman sýfýr ve altýnda büyüme gösteren ABD ayaða kalktý!.

trump ýn büyüme yöntemi kalýcýmý.?

Bugün bu sorulara yanýt arayacaðýz.

...

Bulamadýk, paydos, herkes daðýlsýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "ABD niye geliþiyor kardeþim?" sorusunun yanýtýný bir önceki oturumumuzda tartýþýp sonuçlandýrdýktan sonra, bu seferde "Türkiyeye ne oluyor kardeþim.? Ne halt yemeye 110bin hedefi koydun.?" sorusunun yanýtýný arayacaðýz...

Bende hayret ediyorum 110bini nerden çýkardým.???

BIST in Lokomotif sektörü bankalar... "dellilik bu" dediðinizi duyar gibi oluyorum. Bankalar sanayi yada hizmet sektörü gibi ÜRETÝM YAPMIYOR, nasýl ülkenin lokomotifi olur.?

"Para demek üretim demektir... üretirsen paran olur... banka ise ürettiðin parayý sayar ve cebe indirir... bankalarýn, senin ülkenin lokomotifi ise sen soyuluyorsun demektir kardeþim... " dediðinizi duyar gibi oluyorum.

Tabi ben ayný görüþte deðilim, bu sizin görüþünüz...

Bankalar, ülkenin göstergesi BIST te lokomotif olabilir ama ülkenin lokomotif sektörü otomotiv sektörüdür. Sonra tekstil ve turizmdi ama akp ile beraber inþaat sektörüde tepede yerini aldý.

Otomotiv bu yýl son aylarda durdu. Üretilen otomotiv (her türlü motorlu araç ve parçalarý) in %80 i ihraç ediliyordu zaten. 1.700.000 araç üretiyorsun ama bu millet hepsini alamadýðýndan, aslýnda yarýsýný bile alamýyor, %80 nini ihraç ediyorsun.
    %20 si yurt içinde satýlýyor.

Son durum þu. Yurt içi satýþlar son aylarda çakýldý. %40 daraldý. Sebebi: geçen yýl eylül ayýndan beri arabalara %50 ortalama ile zam yapýldý. Niye zam yapýldý. Arabalarýnýn çoðu tam ithal, bütün olarak getiriyorsun, Türkiyede üretiyorum dediðin arabalarýnda %70 parçasýný ithal edip, burada birleþtirip satýyorsun. OTOMOTIVDE DIÞA BAÐIMLISIN.

Bu ülke nin firmalarý dünyanýn en ileri teknolojisi IHA ve SIHA üretiyor, çok daha geri teknoloji arabayý nasýl üretemez.???

Üretir... Üretirde... offffff, offffff... nasýl anlatayýmki...

Her neyse ya.!!!

Ýnþaatýda geçen seneden beri devlet bankalarý parasý ve hazine garantisi ile ayakta tutmaya çalýþýyorlar...

Þimdi þu 110 bin tahminin ne olacak... bankalar ilk beþ ayda %5 ancak kârlarýný artýrabilmiþler... enflasyonun %15 olacaksa bu sene %5 demek ne demek.? %10 zarardasýn demek.
    Düzelirmi.?
    Sanmýyorum son gelen veride, banka kredi hacimleri yerinde saymýþ.???

Aralýða kadarki 110 bin hedefi konusunda þüpheliyim... dayandýrabileceðim gerçekçi bir temel yok gibi görünüyor, belki ben göremiyorum... üstüne habire abd ve avrupalýlar tokatlýyor...

Son çare ikinci çeyrek kârlarýný incelemeye geldi. sektörlere bakalým ne yapmýþlar...

Ýkinci çeyreklerin hepsi gelsin durumu yeniden inceleyelim diyerek ülkemiz analizinide dürüp bir kenara kaldrýyoruz...

eðer hükümet dediðimiz kiþi ve damadý, çin devlet yetkilileri ile kucaklaþmaya devam ederlerse, belki yeni bir rüzgar sanal da olsa yakalayabiliriz.
    damatý dün gördüm, çinlinin biri ile kucaklaþmýþ. Yüklü borç almýþ aðzý iki karýþ ona seviniyor... borç alanýn bu kadar sevindiðini ilk defa gördüm. tabi gelen borç bizim cebimize girmeyecek, ama bizim cebimizden ödenecek... demek ona gülüyor...

eðer hükümetin kendiside, damadý gibi bi çinli ile kucaklaþýrsa, çin rüzgarý diye ortalýða heyecan katabilirler... tabi bu yazýyý görüpte, koþup aksarayda ilk gördüðü çinliyi kucaklarsa olmaz... Çin hükümet baþkanýný kucaklamalý, yetmez eli ile tavuk yedirmeli, tren filan demeliler..
    Son düzenleme : alicemal; 28-07-2018 saat: 12:30. Sebep: ek
    @NeAcaipDunya

8. faiz artsada artmasada ki bence faiz arttýrmak hiçbir iþe yaramýyor

faizi ancak para gýrýyorsa arttýrýrsýn. faize para gýrmýyor ký ancak gunu savýyoruz faizden para cýktýgý surece %40 da yapsan para gelmez

gelýsmekte olan ulkelere gýrmýyor artýk para faiz artýþý çözüm deðil.

faizi hiç arttýrmasak bile dolar yüzünden yine batacagýz cunku ozel sektor borcu tepelerde gezýyor.

faiz artýþý sadece daha yavas ölmemize sebep oluyor kaçan para daha yavas kaçýyor totalde hiçbirþeyi önleyemeyecek konumdayýz sadece sýndýre sýndýre batýyoruz.

------------------

tv kanallarý konusuna gelýnce acýkcasý ben foxu ýzlýyorum dýger kanallarýn sureklý yanlý yayýn yaptýgýný düþünüyorum. bu kanallarýn içinde atv de var halk ve ulusal tvde var.

olaylara en objektif þekilde yaklasmaya calýsan kanalýn fox oldugunu düþünüyorum.

belkide foxu yanlý düþünebilirsiniz. fakat bence objektife en yakýn haber yapan kanal. diðer kanallar yanlý oldugunu cok bellý edýyor aþýrýlýklar içeriyor.

zaten bu yuzden en cok reyting alan haber programlarý ýcýnde yer alýyor.

ekonomý kötümü evet kotu cunku bunu cebýne gýren para cýkan paradan zaten anlýyorsun hukuk vesaire gibi temel organlarýn çöktüðünüde etrafýna baktýgýnda anlayabýlýyorsun.

yaný TV dýye býrsey olmasaydý zaten ekonomýnýn pekde ýyýye gýtmedýgýný anlayabýlecektýn bence asýl algýyý degýstýren kanallar yada krýz yokmus gýbý algý yaratmaya calýsan kanallar hukumet kontrollu kanallar.

mualif kanallarýn bazýlarý ise gerçekten onlarda ekonomýyý oldugundan daha beter gösterdiðide bir gerçek abartýyorlar.

ekonomý ýyý degýl ama berbat býr noktada da degýlýz hani.

ABD meselesýne gelýnce yular ellerýnde kolay kolay býrsey yapamayýz yapsakta alacagýmýz rýskler cok buyuk olacaktýr.

Ben hukumetýn abdden tamamen koptuguna ýkna olmadým cunkuu hala incirlik üssünü kullanan bir abd ordusu var.

Ayrýca tepemýzden abd ucaklarý surýye tarafýný bombalýyor destek býrakýyor vesaire iken bizde ayný zamanda o bolgeyi kontrol altýnda tutuyoruz bu nasýl iþ anlam veremedým.

ABD ye rest çekip ordakýlerý býz vuracaz diyoruz ama ayný anda abd o tarafa destek atýyor üstelik incirlik üssünden.

iki taraftan býrý yalan soyluyor ya býz gerçekten vurmuyoruz yada abd destek býrakmýyor. belkýde danýþýklý dövüþ var.

Yani ciddi bir hamle yapmamýz gerekýyorsa once ýncýrlýk üssü kapatýlmalý. tepemýzde abd ucaklarý ucarken kýme neye operasyon yapýyoruz anlamýþ deðilim.

Birde düþünüyorum abd sýlahlarý veya yardýmlarý nereden kalkýpta surýye tarafýna yardým býrakýyor.

Herhalde okyonus otesýnden gelmýyordur bu ucaklar hangý ulkeden kalkýpta oraya býrakýlýyor ?

naptýgýmýz bellý degýl bý oyleyýz býr boyle býr putýncý býr trumpcý kesýlýyoruz. ama her ýký taraftada top gýbý oynuyoruz. Belkýde dogru stratejý budur bilemiyorum ama iþimiz zor cunku yularý vermýþýz sýmdý alacam dýye ugrassak bile birþeyler için artýk cok gec gýbý gorunuyor.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 3/853 ÝlkÝlk 123451353103503 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •