Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 300/853 ÝlkÝlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,393 - 2,400 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "Mayýs ta sat git" cümlesinden çok bahsediliyor. Bu konuya girmem gerekir.

Hazýr olun giriyorum.

Yaw dingiller, sýradan bir yýlmý yaþýyoruzki, sýradan yýllara özgü bir tekerlemeyi söylüyorsunuz.

Evet satýp gidenler olacaktýr, çünki endeksler dip yaptýðýnda alýpda buralara kadar çok iyi kazananlar mutlaka vardýr. Onlar satýp gidebilir.

Ancak endeksler virus sebebi ile çok düþtüler ve hala düþükler. Aslýnda þu anki ekonomileri tam olarak yansýtýyorlar, o yönden bakarsanýz düþük deðiller ancak, virus olayýnýn gelip geçici vaka olduðunu düþünme eðilimindeyiz. 6 ay içinde ekonomilere etkisi büyük ihtimalle sýfýrlanacak.

6 ay sonra ekonomiler normale dönecekse, þu anki endeks deðerleri düþük hale gelmiþ olacak. Yani mayýsta sat git, 6 ay sonra gel... "oppaallaaaaa, sürpriiiz. Endeksler %30 yukarda."

ÝHTÝMALi yüksek.

O sebeple dip seviyeden sonra çok kazanamayanlar, bu yükseliþi kaçýrmak istemezler.

Kaçýnýz virus düþüþünden zarar etmedi ve dipten alýp parasýný 2 ayda ikiye üçe katladý.?
    KY ye sormuyorum FON yöneticilerine soruyorum. KY nin tamamýný toplasan BIST deki paranýn %5 i etmiyor.

Kaç FON yöneticisi bu soruya EVET diyecek.

Fon yöneticilerini iþe karýþtýrýnca, benim kafa da karýþtý. Acaba onlarý bu analize sokmakla doðrumu yaptým.?

Her neyse, sonuçta mayýsta sat git olayýnýn bu yýl iþlemesi normal olmaz, sürpriz olur. Yýl normal deðil.

---

Bu arada S%P future daki çanak oluþumunu(ters dalga) söylemiþtim. Gördüðünüz üzere formasyon iþliyor. 30 dakkalýk grafikle bakýnca bariz.
    Çok temiz iþ çýkarýyor. 2800 e indiðinde ve daha aþaðýsýný gördüðünde hiç telaþ yapmadým. Üstelik sebebini açýkladýðým þekilde short suzda yakalanmýþtým. Zerre endiþe etmedim. Hatta aþaðýdan %10 long artýrdým.

Dalgayý çok temiz yapýyor ve temel bilgiler ise daha aþaðý inmesinin mantýksýz olduðunu söylüyor.
    Tekniði temel bilginizle desteklemezseniz, iþiniz þansa kalmýþ demektir.

Evet yine kendini bilmezlik yapýp akýl verdim. Sanýrým bendede biraz maymunluk var. Saf keçi olamayabilirim. Tabi ne kadar keçi ne kadar maymun olduðumu bildiðimi biliyorsunuz. Lafýn geliþi galiba lý konuþtum.

Evet sabah sporunu bitireyim, ekran baþýnda olmayacaðým.

Bugün bizim BIST de operasyon olmazsa, ekstra bir haber gelmezse, yeniden 100 bini geçeriz.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Ben borsacýyým hep hisse taþýrým
    evet bu sene diðer seneler gibi deðil
    3 aydýr öylesine yatýyor iþletmeler
    daha ne kadar yatacak o da meçhul
    hadi yatmaktan kalktý diyelim
    sosyal mesafe falan filan
    bu sene bu iþ yaþ alicemal abim
    ama para bol
    borsacýlar bu seneyi pas geçip 2021'i de fiyatlayabilir.
    Son düzenleme : kitapci34; 05-05-2020 saat: 10:13.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    kitapci, zten söylediklerin olmasa, 6 ay sonra %30 deðil %60 fazlasýný görebiliriz derdim. %30 ile sýnýrlý tuttum.

Ama söylediklerin tabiki olacak þeyler.

---

Bugün ne olmuþ.?
    USD 7.10 a doðru yükselince BIST de korku satýþý olmuþ.

Oyuncular 7.0 TL üzerine alýþýncaya kadar, çekingen davranmalarý normal. 7.0 TL nin 2 kuruþ altýndayken BISTi yükseltiyorlardý USD/TL seviyesinden rahatsýz deðillerdi. Çünki alýþmýþlardý.

7.0 üzerine de alýþýp hazmetmeleri gerekir.

Tabi bu seviyeler halk için rezalet.
    7.0 TL Bu halkýn üretim seviyesini, bu ülkenin geliþmiþlik seviyesini yansýtmýyor. Tamamen akp nin ve tayyip'in kapasitesini yansýtýyor.
    7.0 TL de biel cari açýk ayný hýzla devam ediyor. Rezaletin daniskasý ki bunu taa en baþýndan görüp söylemiþtim. Efsane keçi ne demiþti. Bu adamlarla deðil 6 TL(o zaman 6 TL idi) 20 TL olsa yinede ithalat ihracatý katlar. Deðiþen biþey olmaz. Önce kendi halkýný soymaktan vazgeçeceksin, adam olacaksýnýz demiþtim.

Þimdi giydirecem ama karþýmda anlayacak kafa yok. Anlayabilseler zaten bu partiler bu ülkede olmazdý. Bunlar yerine baþýmýzda dünya lideri efsane yönetici trump olurdu, ki babasý bu pýrlantayý yetiþtirmiþ, dedesi deseniz efsane, az þey pazarlamamýþ. du yaw... Bi yerde yanlýþ baðladýk.

Neyse artýk
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir yýl kadar önce, batý borsalarýnda oynamak kolay olmalý diye varsayýmda bulunmuþtum.

Gördünüz iþte batýda oynamak ne kadar kolay.

Bizim BIST batýya kitlenince orayýda mecburen takibe baþladým.
    Batý endeksi konusunda þöyle olacak dediðimde hep tuttu. Hemde batýda yaþamýyorum buradan analiz ve tahminde bulunuyorum.

Ama BIST e bak. Dansöz gibi her rüzgara boyun eðiyor. Hükümet saçmalýklarý bir yandan, BIST yöneticileri diðer yandan. Düzgün yönetilmediði için BIST de herhangi bir büyük oyuncu endeksi bir günlüðüne esir alýp KY ye kan kusturabiliyor. Tabi o gün pozisyonu tutan KY ler kendilerini kral sanýyor, onlara O GÜN sorsan durum iyi.

Hukuk sistemimiz saçmalýk diðer yandan. Temiz dürüst para bizim yargý sistemine ve BIST yönetimine güvenemediði için gelmiyor. tayyip bile Türk müteahhitle anlaþmalarý USD üzerinden yapýyor ve çoðu anlaþmada Londra mahkemeleri sorumlu. Kendi devletin sana kazýk atýyor.

Bizim BIST de UZUN VADEDE en azýndan kaybetmiyorsan, avrupa ve abd borsasýnda kral olursun yaw.

Valla S&P de oynamak aklýma yatmak üzere.

Zaten virus bitse bile BIST'in baþ problemi tayyip yerinde duruyor. Suriyeydi, Libyaydý veya daha yeni bi sürü saçmalýk. Mevcut problemlerden USD ye olan baðýmlýlýðýmýz.

Üzerine abd piyasalarýna enjekte edilen trilyon dolarlar var. Önümüzdeki 2-3 yýl S&P sürekli yükselecek. Koca bir balon yapacak. 3 yýl mokoko.

Biz ise BIST de kan aðlayacaðýz. Bi sorun bitecek diðeri baþlayacak. Zarar etmedikmi sevineceðiz. Bir sürü manipulatör ve spekülatörün oyuncaðý durumundayýz. 3 günlüðüne 3 kuruþ kazandýmý kendini kral sanan KYlerin yazýlarýný okuyup katlanmak zorunda kalacaðýz filan.

S&P ye bak, son tahminim çanaðý bitirmek üzere. rayda giden trem gibi nereye ne zaan gideceði, hangi yoldan ilerleyeceði belli.

Bu arada BIST ise bir spekülatör yüzünden oyuncak olduk, o bitti USD yüzünden yeniden periþan olduk. Hep rezalet. Yarýn ne çýkacaðýný bilmenin imkaný yok. Bilsen BIST ona göre davranmayýp tam tersi davranabiliyor. Derinlik yok, spekülatörün insafýna kalmýþ durumdayýz.

Derinlik olmamasýnýn tek sebebide bu güne kadarki BIST yöneticileri ve onlarý atayan hükümetler.
    @NeAcaipDunya

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Bir yýl kadar önce, batý borsalarýnda oynamak kolay olmalý diye varsayýmda bulunmuþtum.

Gördünüz iþte batýda oynamak ne kadar kolay.

Bizim BIST batýya kitlenince orayýda mecburen takibe baþladým.
    Batý endeksi konusunda þöyle olacak dediðimde hep tuttu. Hemde batýda yaþamýyorum buradan analiz ve tahminde bulunuyorum.

Ama BIST e bak. Dansöz gibi her rüzgara boyun eðiyor. Hükümet saçmalýklarý bir yandan, BIST yöneticileri diðer yandan. Düzgün yönetilmediði için BIST de herhangi bir büyük oyuncu endeksi bir günlüðüne esir alýp KY ye kan kusturabiliyor. Tabi o gün pozisyonu tutan KY ler kendilerini kral sanýyor, onlara O GÜN sorsan durum iyi.

Hukuk sistemimiz saçmalýk diðer yandan. Temiz dürüst para bizim yargý sistemine ve BIST yönetimine güvenemediði için gelmiyor. tayyip bile Türk müteahhitle anlaþmalarý USD üzerinden yapýyor ve çoðu anlaþmada Londra mahkemeleri sorumlu. Kendi devletin sana kazýk atýyor.

Bizim BIST de UZUN VADEDE en azýndan kaybetmiyorsan, avrupa ve abd borsasýnda kral olursun yaw.

Valla S&P de oynamak aklýma yatmak üzere.

Zaten virus bitse bile BIST'in baþ problemi tayyip yerinde duruyor. Suriyeydi, Libyaydý veya daha yeni bi sürü saçmalýk. Mevcut problemlerden USD ye olan baðýmlýlýðýmýz.

Üzerine abd piyasalarýna enjekte edilen trilyon dolarlar var. Önümüzdeki 2-3 yýl S&P sürekli yükselecek. Koca bir balon yapacak. 3 yýl mokoko.

Biz ise BIST de kan aðlayacaðýz. Bi sorun bitecek diðeri baþlayacak. Zarar etmedikmi sevineceðiz. Bir sürü manipulatör ve spekülatörün oyuncaðý durumundayýz. 3 günlüðüne 3 kuruþ kazandýmý kendini kral sanan KYlerin yazýlarýný okuyup katlanmak zorunda kalacaðýz filan.

S&P ye bak, son tahminim çanaðý bitirmek üzere. rayda giden trem gibi nereye ne zaan gideceði, hangi yoldan ilerleyeceði belli.

Bu arada BIST ise bir spekülatör yüzünden oyuncak olduk, o bitti USD yüzünden yeniden periþan olduk. Hep rezalet. Yarýn ne çýkacaðýný bilmenin imkaný yok. Bilsen BIST ona göre davranmayýp tam tersi davranabiliyor. Derinlik yok, spekülatörün insafýna kalmýþ durumdayýz.

Derinlik olmamasýnýn tek sebebide bu güne kadarki BIST yöneticileri ve onlarý atayan hükümetler.
    Alicemal abi,
    Son mesajini tam 5 kere arka arkaya okudum ve karar verdim.

Ilk secimlere kadar (bu 2023 te olabilir daha erkende olabilir..
    Borsadaki hesaplarimi kapatiyorum.
    Bana bu dogru yolu gösterdiðin için teþekkür ederim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    boshyatýrým en azýndan son tepe 124 bine gelmemizi bekleseydin. %24 civarý kazanç demek. Bu sene içinde gelme ihtimalimiz yüksek.Aslýnda çok da yüksek deðilde, ben ulaþacaðýmýzý düþünüyorum. (Þu anki ana sorun USD seviyesi. Onun altýnda yatan ana sorunsa kötü devlet yönetimi. Onunda altýnda yatan sorun, bu iþleri normalleþtiren özal ailesini yargýlamamamýz tabi temiz bir savcý hakim yargýç olacak, onunda arkasýnda yatan sorun siyonist yahudilerin bu ülkeye bu sistemi özellikle kurmasý. Sistem özallarý ve akp leri yaratýyor.)

Riskli oynamadan hissede isen saðlam þirket veya viop da isen 2/4 longla oturup bekleseydin. Sonra çýkýp çýkmamaya karar verseydin daha iyi olurdu. Tabi paranla iþ kuracaksan çýk derimde, kurmayacaksan 124 bini bekle ama günlük oynamadan.

Dün akþamki yazýyý bulutlu kafa ile yazmýþým. Allahtan zýrvalamamýþým. yaptýrýmlar, potansiyel iran ambargosu, akdeniz sebebi ile AB yaptýrýmlarý, rusya ve abd ile yýlda bi kaç kere kapýþmamýz bir ona bir ona dönmemiz, þeçimler le ilgili kanunsuz kararlarý, þirketlere el koyma hevesi, fetö ile akp nin yeniden ortak gibi görünmesi(fetö savcýlarýnýn serbest býrakýlmasý) ve s400 gibi problemleri eklemeyi unutmuþum. hepside tayyipin þahsi kararlarý ile yarattýðý problemler.
    Son düzenleme : alicemal; 06-05-2020 saat: 09:48.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD neden 7.0 yi geçti.

KGF kredi paketi açýklandýktan sonra. Çevremde de baþvuranlar var. 500 milyara kadar þirket sahiplerine kredi veriliyor. Paranýn ana kýsmýný tabiki akp liler alýyordur. Alýr almaaaz dooðruca doviz bürosuna koþuyor olmalýlar.

Alýrken imzalatýlan belgeler varmýþ usd almayacaksýn gibi. Ama denetleyen olmadýðýndan o imza anlam ifade etmiyor.

Zaten para basýlmaya baþlanmýþ, ATM den çektiðim paralar gýcýr gýcýr, sýfýr paralar el deðmemiþ.
    Üzerine teþvik paketlerinin dovize gitmesi.

Her teþvik paketinden sonra doviz fiyatlarý artýyor. Bunuda herkes görüyor. Ama yinede sürekli teþvik adý altýnda akp liler besleniyor. Demekki bilinçli tercih. Bu kadar kör olamazlar ya.!!

Bugüne kadarki tüm teþvikler geri çaðrýlsa, USD/TL belkide 6.0 nýn altýna inecek. Ama medyada yaratýlacak kaosla yine 6.0 ya inmezdi...

her neyse.. gözünün önünde emeðin kredi olarak daðýtýlýyor. Devlet bankasý ve KGF kredilerinin ne kadarý batak yazýlýyor acaba. Onlarýn ne kadarý çalýþanýn sýrtýna yükleniyor.

Devlet bankalarýna bakman yeterli.
    Ayný büyüklükteki özel bankalarýn yarýsý kadar kâr elde ediyorlar. Bu ne demek. Kötü yönetim ve verilen kredilerin geri dönmemesi sebebi ile belki baþka sebeplerde vardýr, her yýl devlet bankasý baþýna yaklaþýk 3 milyar TL buharlaþýyor.

Bu devlet bankasý baþýna 3 milyar TL çalýþanýn vergilerinden çýkýyor. Hem hazineye gitmeyen banka parasýný bizden ek vergi olarak alýyorlar. Hemde o kredileri alan yaþam formlarýnýn bol harcamasý ve dovize koþup yükseltmesi sebebi ile hayat pahalýlýðý oluþuyor ve sonuçta yine talandan faydalanamayan halk fakirleþiyor.

Sabah sabah sinirlerimi bozdunuz yaw. Bu konularý 50 kere yazdým ben.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    gökhan þen bugün iyi bilgi veren bir yazý yazmýþ. Az yazýyor ama yazýnca okunuyor. Kötü niyet veya aptallýkda sezmiyorum o adamýn yazýlarýnda.

Halbuki tipine bakarsan yahudi tipini andýrýyor. Aslýnda rengini saymazsan doðulu arap tipide var. rengi ise bulgar göçmeni rengini andýrýyor, yada yugoslav. Balkan deyip iþin içinden çýksakmý.

Niye tipler beni o kadar ilgilendiriyor.
    Irkçý diyecek süzmeler için kendi özlü sözlerimden birini asayým hemen.

Merada otlayan sýðýr'san, arslan'ýn, leopar'ýn tipini bilmen, görür görmez tanýman, senin için ailen için ölüm kalým meselesidir.

Özlü sözdeki sýðýrý, ben söylerken keçi diye deðiþtirmem gerekiyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 300/853 ÝlkÝlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •