"Mayýs ta sat git" cümlesinden çok bahsediliyor. Bu konuya girmem gerekir.
Hazýr olun giriyorum.
Yaw dingiller, sýradan bir yýlmý yaþýyoruzki, sýradan yýllara özgü bir tekerlemeyi söylüyorsunuz.
Evet satýp gidenler olacaktýr, çünki endeksler dip yaptýðýnda alýpda buralara kadar çok iyi kazananlar mutlaka vardýr. Onlar satýp gidebilir.
Ancak endeksler virus sebebi ile çok düþtüler ve hala düþükler. Aslýnda þu anki ekonomileri tam olarak yansýtýyorlar, o yönden bakarsanýz düþük deðiller ancak, virus olayýnýn gelip geçici vaka olduðunu düþünme eðilimindeyiz. 6 ay içinde ekonomilere etkisi büyük ihtimalle sýfýrlanacak.
6 ay sonra ekonomiler normale dönecekse, þu anki endeks deðerleri düþük hale gelmiþ olacak. Yani mayýsta sat git, 6 ay sonra gel... "oppaallaaaaa, sürpriiiz. Endeksler %30 yukarda."
ÝHTÝMALi yüksek.
O sebeple dip seviyeden sonra çok kazanamayanlar, bu yükseliþi kaçýrmak istemezler.
Kaçýnýz virus düþüþünden zarar etmedi ve dipten alýp parasýný 2 ayda ikiye üçe katladý.?
KY ye sormuyorum FON yöneticilerine soruyorum. KY nin tamamýný toplasan BIST deki paranýn %5 i etmiyor.
Kaç FON yöneticisi bu soruya EVET diyecek.
Fon yöneticilerini iþe karýþtýrýnca, benim kafa da karýþtý. Acaba onlarý bu analize sokmakla doðrumu yaptým.?
Her neyse, sonuçta mayýsta sat git olayýnýn bu yýl iþlemesi normal olmaz, sürpriz olur. Yýl normal deðil.
---
Bu arada S%P future daki çanak oluþumunu(ters dalga) söylemiþtim. Gördüðünüz üzere formasyon iþliyor. 30 dakkalýk grafikle bakýnca bariz.
Çok temiz iþ çýkarýyor. 2800 e indiðinde ve daha aþaðýsýný gördüðünde hiç telaþ yapmadým. Üstelik sebebini açýkladýðým þekilde short suzda yakalanmýþtým. Zerre endiþe etmedim. Hatta aþaðýdan %10 long artýrdým.
Dalgayý çok temiz yapýyor ve temel bilgiler ise daha aþaðý inmesinin mantýksýz olduðunu söylüyor.
Tekniði temel bilginizle desteklemezseniz, iþiniz þansa kalmýþ demektir.
Evet yine kendini bilmezlik yapýp akýl verdim. Sanýrým bendede biraz maymunluk var. Saf keçi olamayabilirim. Tabi ne kadar keçi ne kadar maymun olduðumu bildiðimi biliyorsunuz. Lafýn geliþi galiba lý konuþtum.
Evet sabah sporunu bitireyim, ekran baþýnda olmayacaðým.
Bugün bizim BIST de operasyon olmazsa, ekstra bir haber gelmezse, yeniden 100 bini geçeriz.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri