Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 303/853 ÝlkÝlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,417 - 2,424 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bilançolar demiþken, bizdeki sistemin nasýlda çalýþaný soygun amaçlý kurulduðuna açýk örneði bu yýl yaþýyoruz.

Halk bank henüz açýklanmamýþ.
    Vakýfbankýn bilançosuna bakýn. O bilançoya bakýnca siz biþey göremeyeceksiniz ancak ben makineli tüfeði ve üç beþ nükleer bombayý alýp ülkeye dalasým geliyor.

Vakýfbank bilançosu uçmuþ kaçmýþ.! Satýþý kazancý katlanmýþ.

Peki bunun nesi kötü, sevin iþte.

Neden satýþlar uçtu kaçtý.?

Çünki tayyip ne yaptý, devlet bankalarýnýn baþýna silah dayadý. Kardeþim faizi düþüreceksin.
    Devlet bankalarýda emir kulu, faizi düþürdüler ve diðer özel bankalardan daha ucuza kredi vermeye baþladýlar.

Sonuç ne oldu.? Diðer bankalardan yani sürüden ayrýldýn, daha uygun þartlarda halka satýþ yaptýn. Hem halk kazandý, hem banka kazandý, diðer bankalarýn müþterilerini de kaptýn.. yahudi sisteminin dýþýna çýktýn.
    Ne oldu öldünmü.?

Hayýr kazancýnda kârýnda arttý.

Peki bunu neden daha önce akýl edemedin.?

Çünki sistem içinde kimse sana sataþmýyordu(yahudi medya ve diðer soysuzlar). Tüm bankalar hepiniz halkýn sýrtýnda güle oynaya yiyip içiyordunuz.

Ne zaman tayyip eski kankasý, yoldaþý, yahudi sistemi ile kapýþtý, o zaman mecbur kaldý bankalarýn kafasýna silah dayamaya. Bilerek bilinçli yaptýðý biþey deðil. Þartlar onu oraya sürükledi, ve kapasitesi ölçüsünde her zaman yaptýðý gibi silahý dayadý.

Peki madem sistemin dýþýna çýkýnca kazanç katlanýyor. O zaman neden devlet bankalarý ve iþ bankasý bugüne kadar sistem dýþýna çýkmadý.?

Çünki devletimizi yönlendiren, iþletende ayný sistem. Devlet yöneticileri ve devlet bankasý yöneticileri sistemin dýþýna çýkarmý.? O koltuklara o beþ para etmez adamlarý oturtan zaten bu sistem. chp de ayný bu sistemin üretimi o sebeple iþ bankasýda sömürgecilerle ortak.

Otomotivde ayný. bankalar gibi sistem içinde halký soyuyorlar.

Bir otomotiv firmasý sistem dýþýna çýksa, aynen vakýfbank gibi satýþlarý katlanacak 5 , 10 yýlda dünya firmasý olacak. Diðer otomobil firmalarýda fiyat kýrmak zorunda kalacaklar. Aynen banka faizlerinde olduðu gibi.

Vakýfbank bilançosu, bizim nasýl bir soygun sistemi içinde olduðumuzun açýk delili. Bu bilançodan nobel ödüllü ders kitabý yazýlýr.
    Tabi benim için, gören göz için, keçi için.

Ülkede serbest piyasa sisteminin olmazsa olmazý rekabet yok. Ülkenin tüm kaynaklarý mevcut sistemin tepesindeki yahudi firmalara gidiyor. Sömürge ahalisiyiz.

GÖRünce delirmemek iþten deðil.

.
    Son düzenleme : alicemal; 12-05-2020 saat: 11:33. Sebep: coat style
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son USD krizinden ne öðrendik.?

USD/TL nin 7 TL den 7.26 TL ye kadar çýkýþýndan ve sonrasýnda 7.0 TL ye geri dönmesinden ne öðrendik.?

Siz biþey öðrenemediniz, bense zaten 10 yýllardýr biliyor ve yazýyordum.

----

Olayý deþelim.

7.0 TL iken, içerideki yahudi finans kurumlarý ile iþ birliði yapan dýþarýdaki yahudi kurumlarý, para kazanabilmek için ortak hareket ediyorlar. Türkiye gibi bir ülke için küçük sayýlabilecek bir para ile, müdür gözetiminde bir kaç broker dealer, aralarýnda alsat yapýp, sanal al-satlar yapýp, USD/TL yi 7.26 ya kadar çýkardýlar.

Olay bu kadar basit ve kolay gerçekleþti.

Koskaoca bir ülke, 83 milyon nüfusu olan, onlarca milyon ailesi olan Türkiye gibi bir ülkeyi, KOLAYCA krize sokabilmek bu kadar kolay.
    Eðer korkulup önlem alýnmasaydý, USD bir yerde patlayýp, 8, 10 TL leri bulabilirdi.

demirel, Ecevit, çiller, Sezer, dönemlerini hatýrlayýn. Krizler çýktý. Hepside bir kaç yüz milyon USD ve Türkiyede ki yahudi medyasý iþbirliði ile çýktý.
    Ýçerdeki yahudi medya, dünyanýn sonuymuþ gibi gösterdi, hükümetler deðiþti. Bu dayaklar sonucunda pek çok soygun kanunu çýktý, sömürge kanunlarý çýktý. Ülkede yahudiye ucuza satýlmadýk çok az yer kaldý.

Halbuki bu soytarýlarýn kafasýný kýrmak ne kadar kolaymýþ deðilmi.?

Birincisi medya gücünü yahudinin elinden alacaksýn.
    Ýkincisi ülkeni koruma refleksi ile hareket edeceksin.

Bir tek basit kuralla, 3 yahudi finans devini dize getirdi tayyip. Bu kadar kolaymýþ iþ. SADECE KENDÝ ÜLKENÝ KORUMA ÝÇGÜDÜSÜ ÝLE HAREKET ETMEN GEREKÝYORMUÞ.
    Tabi ülkeyi 70 sente muhtaç hale getirende tayyip, o sebeple övdüðümü sanmayýn.

Hatýrlayýn o krizler çýktýðýnda medyadaki sömürgeci soytarýlarý. Yabancý gelmezse biteriz diyenleri. Yabancýyý küstürmememiz lazým diyenleri. Özelleþtirmemiz lazým, medya özgür olmalý diyenleri. Þirketler birleþmeli diyenleri. Krizler sonucu Tarým ve saðlýk bakanlarýný hatýrlayýn. Yerli Ýlaç ve tohum fabrikalarýný kapatýp, yabancý þirketleri içeri sokanlarý.
    Hepsi BENCE vatan haini. Bilerekmi yaptýlar, aptallýklarýndanmý yaptýlar bilemem ama yaptýlar.

Medya bu kadar önemli.?

Kesinlikle medyamýz, þirket sahibi olmayan, yahudilerin kullandýðý azýnlýklardan olmayan kiþilerden oluþmalý ama yetmez. Çok sýký denetlenmeli ve en küçük hatada yedi sülalesi bellenmeli.

Tabi bunu akp yapmamalý. Ben yapmalýyým. akp yaparsa yahudiye muhtaç hale getirir adamý ki, þu an o haldeyiz. mhp, iyi ve chp de yapmamalý. Sadece ben yapabilirim o iþi. Sizde bana ada çayý getireceksiniz.

Hadi bakiim.

Bugün kendimi kral gibi hissediyorum. Sebebi BIST de bugün üç kuruþ kazanýp kendimi kral sanmamla alakasý yok. Öyle sananlar maymun ýrkýndan evrilenlerin iþi. Kudretli Keçi'lerde havaya girmek olmaz.

.
    Son düzenleme : alicemal; 12-05-2020 saat: 17:53. Sebep: cota style
    @NeAcaipDunya

3. Alicemal Bey,

Devletin Vakýfbank ve Halkbank'a hisse karþýlýðý nakit sermaye enjekte etmesini bu þekilde deðerlendirebiliriz deðil mi. O halde bizimkiler doðru olaný yapýyor sanýrým.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    S&P ye gelince, hoþ artýk BIST kimseyi takmýyor. Bu seviyede birilerin satýþýnýn bitmesini bekliyor gibi görünüyor.

S&P son aþaðý dalgayýda bitirdi, sonraki dalga nýn yukarý tepe dalgasý olmasý muhtemel. Henüz belli deðil, þu an gün içi grafikte simetrik üçgen yapýyor. Simetrik üçgen, geldiði yönele ayný yönde kýrýlma ihtimali yüksek. Simetrik üçgende, alýcýlarda satýcýlarda baskýn deðil. heves ayný.

Ancak bunun temel verilerle desteklenmesi gerekir. Temelde, FED in finans sistemine para yaðdýrmasý devam ediyor. Þimdide þirket tahvillerini almaya baþladýlar ancak alýrken þirketten deðil, o tahvilleri elinde bulunduran finans sisteminden alýyorlar.

Yani finans sistemine para hibe ediyorlar. Kendi çalýþan halklarýný soyuyorlar. Kural neydi. Üretmeden cebine para giriyorsa, bu para diðer üretenlerden çýkar.

Direk þirketten alsa, bu kabul edilebilir çünki þirketler üretim yapýyorlar, aldýklarý parayýda yine üretime aktarýp, iþçi sayýsý artýrýp, üretim alanlarýný artýrýp, rekabet sayesinde fiyatlarýn artmasýný engelliyorlar. Doðru deðil ama kabul edilebilir, para genele yayýlýyor. Finansa verirsen, büyük oranda direk finans üst yöneticileri, ve patronlarýn kiþisel servetine ekleniyor. Halka yayýlmýyor o para. Direk hýrsýzlýk.
    Yöntem, daha öncede yazdýðým gibi, þirkete ortak olma þeklinde olmalý. Kriz bitince yine ortaklýk payýný satarsýn. Soygun olmaz, kalýcý kamulaþtýrma olmaz.

S&P ye dönersek, yukarý yeni dalgayý Temel veri destekliyor ancak bir temel veri daha varki, ikinci dalga korkusu. Avrupa ve abd de virus kurallarý gevþetiliyor. Acaba yeniden yayýlmaya baþlarmý korkusu var.

Diceksinizki, halkýn ölmesini zaten o ülkeyi yönetenler destekliyorlar, ikinci dalga hoþlarýna gider, üçüncü nerde diye bakarlar. Netçede bu dalgayla gönül rahatlýðý ile FED'de basýlan trilyonlarý iç ediyorlar.

Ancak yinede dalga korkusu ilk anda para piyasalarýnda satýþa sebep olur. Sonra isterse 10 milyon kiþi ölsün, kimsenin umrunda olmaz. Aynen þu anda olduðu gibi.

Sonuca gelirsem, S&P de yeni dalga ne zaman baþlar, ne tarafa olur henüz gördüðüm bir þey yok. Bende bekliyorum. Dalga hangi tarafa olursa olsun, büyük olmaz, trend deðiþtirici olmaz.

En azýndan bu haftalýk. Tabi ekstra bir geliþme olmazsa.

Bizde etkili olabilecek geliþme, bilançolar açýklanýyor. Þimdilik fena gitmiyor bilançolar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dragon, ne diyeyim bilemiyorum.
    Bazý þeyleri doðru yapýyorlar. TCMBnin müdehaleleri, devlet bankalarýnýn özel bankalarla ayný þeyi yapmamasý filan.
    Ancak ana þeyleri yanlýþ yapýyorlar. Her 1 doðruya karþý 10 tane çok büyük kötü þey yapýyorlar.

Kýzýný erkeklere pazarlýyorsun, ama kýzýnýn oralarý fazla yýpranmaktan yara oluncada yara merhemi sürüyorsun. Doðru yaptýklarý þeyler, merhem sürme iþi. Merhem tedavisinide kahramanlýk olarak "yersen" pazarlýyorlar.

Bu konuda kiþisel konuþma taraftarý deðilim, o sebeple en kýsa ve doðru anlaþýlacak þekilde yazmaya çalýþtým.
    Örneklerim çok rahatsýz edici genelden özür dilerim, öylede olmasý lazým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    S&P de son dalga bittikten sonra, yeni oluþumun ne olacaðýný kestiremediðimi söylemiþtim. Yukarýda aþaðýda olabilir demiþtim.
    Dün Gece spot piyasaya satýþ geldi. Satýþlar, kýsa vade kanal desteðinde durdu.
    Bu sabah vadeli piyasada, kanal desteðinin üzerinde biraz toparlanma var.

Akþam yahudi ekonomi kanallarýnda, abd deki kötü þeyleri ön plana çýkardýlar. abd piyasasýna satýþ psikolojisi hakim oluyor gibi. Normalde deðiþen bir þey yok, biþey olursa tamamen psikolojik olacak.
    Kanal da konuþan ekonomistler, pasif konuþuyorlardý ancak piyasaya yön verenlerin hikayesi farklý olabilir. Bunu bilemiyorum.

Eski grafiklerle filan karþýlaþtýrýyorum. Satýþ gelebilir, ancak geçmiþde o grafikleri oluþturan olaylarla ayný þeyleri yaþamýyoruz. Yön verenlerin portfoy durumu farklý olabilir. Zaten abd grafikleri ve oyun tarzý benim için yeni. Öðrenme aþamasýndayým.

Bizde ise bilançolar kötü ortama raðmen iyi geliyor. Ýlk çeyrek bilançolarý olduðunun ancak ikinci çeyrek bilançolarýnýn kötü geleceðinin farkýndayým. Yinede ilk çeyrek bilançolarý biraz umut veriyor. Tabi BIST açýsýndan konuþuyorum, halkýn durumu açýsýndan deðil.

Olurda abd borsasý ciddi bir realizasyona girerse, iyi gibi gelen bilançolar sebebi ile bizimki ayný oranda katýlmayabilir.
    Zaten BIST de acayip bir alýcý satýcý anormallikleri var. Normal seyrinde gitmiyor. Devletle birileri kavgalý, devletmi alýyor, kavgalý olanlarmý satýyor, genel bir EM çýkýþýný biliyoruz, alýcýlar ne kadar güçlü. Biraz karýþýk ortalýk.
    Dün alýcýlar daha güçlüydü mü? Yoksa satýcýlar dün istekli deðilmiydi.? Hacim bayaðý yüklüydü.

abd borsasýnda þu an için ciddi bir realizasyon olasýlýðýnýda %50 nin altýnda görüyorum. Ama yanýlabilirim.

Ayný anda short ve long oynamaya çalýþýyorum. Longlar sabit, shortlar dalgaya göre alýnýyor, satýlýyor.

Pek baþarýlý olduðumu söyleyemem, çünki ekrana arada sýrada bakýyorum. Satmak istediðim yere geldiðinde kaçýrmýþ oluyorum. Kaçýrmamýþsamda aklýmda asýl iþim olduðu için mal gibi ekrana baka baka satýþ yerini kaçýrýyorum. O esnada kafa aðýr teknik iþ sebebi ile gitmiþ oluyor. Yada beceremiyorumdur yaw. Netçede pek iyi gitmiyor. Kazanýyorum ama ciddiye alýnacak kadar deðil.

Toplam zararý kurtarana kadar, ay sonlarý bilanço yazmayacaðým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    finike
    Gönderi
    1,378
    buraya bu kadar yoðun emek verip paylaþýmda bulunuyorsunuz.çok teþekkürler..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    uður saðol

---

S&P future (S&P spot da de yakýn seyrediyor) dün geceden beri 2800 üzerinde direniyor.

Önceki Çanak tamamlandýðýnda, devamýnda yukarýmý, aþaðýmý gidecek, bu sefer kararsýz olduðumu söylemiþtim. Aþaðý indi, 2800 lere geldi.

Son bir kaç gündür yahudi haber araçlarýnda olumsuz bir hava yaratýldý, kötü haberler ön plana çýkarýldý. 2800 altýna düþme ihtimalini, çýkma ihtimaline karþý daha düþük görmeme raðmen, longlarýn yanýna short alarak önlemimi almýþtým. Ýyi yerden short aldýðým için, endeks yukarý dönsede zarar etmem, en kötü ihtimalle maliyetine kaparým.

Ýyi yerden almak çok önemli. Ýyi yeri kaçýrýrsanýz, O ACI ÝLE sonrasýnda hatalý kararlar alabiliyorsunuz. En azýndan bende böyle, sizdede böyledir herhalde.
    Arada sýrada böyle hatalý kararlara saç baþ yolduðum oluyor. Sebebi iyi yerde almamak. Ýyi yerde alamadýn kaçýrdýysan, bir daha elleþmemek gerekiyor, sonraki iyi yere kadar. Ama sýkýyosa elleþme.

Long alacaksan, GÜNÝÇÝ aþaðý dalganýn çukurunda yada yakýnýnda almalý, short alacaksanda GÜNÝÇÝ yükseliþ dalgasýnýn tepesinde yada yakýnýnda almalý.

BIST de düzenli dalga yok, ani iniþ ve çýkýþlar, uzun süre yatay bekleyip yön belli etmemeler. Ne tekniðe uyuyor, nede kýsa vade temele. Sebebi söylemiþtim. BISTi yönetenler. Türkiyenin talan sistemine uygun kafalar dolduruyor oralarý.
    Baþýndan beri temiz yatýrýmcýnýn kaçmasýna sebep oldular, geriye vurkaççýlar ve mecburiyetten giren banka fonlarý kaldý. Birde bu iki grubu yolmaya çalýþan balinalar var. Onlarda ortak çalýþan dev yahudi bankalarý-fonlarý olmalý. Yeni örnek 3 yahudi banka birleþmiþ, USD/TL yi manipule ediyorlar.
    BIST yönetiminin temiz yatýrýmcýlarý kaçýrmasý sonucu, boþta bekleyen 20 trilyon dolarýn kuruþu da gelmiyor. Bu sebeple Derinlik te yok. Kumarý sevenler geliyorlar.
    S&P future da güniçi grafiklerde düzenli dalgalar oluyor. En azýndan ben arada sýrada yakalayabiliyorum.

Her neyse...

S&P future aþaðý inerse, nereye kadar iner. 2750 de destek var, ancak eðer 2800 aþaðý kýrýlýrsa 2750 de durmasýda zor. Daha aþaðý destekleri de bilmiyorum. Sürekli destek direnç aramak çok vakit alýyor, iþime gelmiyor. En iyisi aracý kurum raporundan araklamak.
    Son düzenleme : alicemal; 14-05-2020 saat: 10:08.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hayrettin bir durum.
    Bizim bankalar her sabah açýlýr açýlmaz ilk iþleri USD/TL yi yükseltmek olurdu.
    2 gündür bunu yapmýyorlar.

Demekki ne gerekiyormuþ.? Odunlu çoban gerekiyormuþ. Kafa kýracaksýn. Ahlaksýz oyunculara destek veren medya marabalarýnýn da kafasýný kýracaksýn. Medya desteði olmadan büyük iþ çeviremezsin.

Medya marabalarý ve efendilerinin kafasý ise hiç kýrýlmýyor. Sadece akp'nin akçeli hedeflerine çomak sokanlarýn kafalarý kýrýlýyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 303/853 ÝlkÝlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •