Görüldüðü üzere, USD ne kadar arsýz davranýrsa davransýn, BIST düþmeye o kadarda hevesli deðil.
Sebeplerinide bi kaç sefer madde madde açýkladým. Tekrar yazmayayým.
Hýzla yükselecek hiç demedim. Ekonomik veriler malum.
USD 6 nýn altýna düþerse aralýk gibi 110 görme ihtimali var dedim. 95 bin altýna iniþlerdede hisse portfoyumu korkmadan artýrdým.
Tabi cesur hareket edebiliyorum, çünki orta-uzun vade oyuncuyum. Bir kaç günlük veya haftalýk hareket, beni çok rahatsýz etmiyor.
Bu haftalarda 90 bin altýna inme ihtimali var. Ýnerse yine hisse alýp maliyet düþüreceðim.
Yýl sonu için planlarým, hafiften sekteye uðramaya baþladý. Bir miktar deðiþtirmek zorunda kalabilirim.
Yýl sonunda enflasyon üzerinde gelir elde etme hedefim vardý. O hedeften umudum epey azaldý.
Ýddia ediyorum, bizim BIST deki oyuncular, dax yada S&P-DJ de oynasýn, %90 oranýnda baþarý saðlarlar. Bu ülke piyasasýnda o kadar çok anlamsýz hareket var, o kadar çok siyasi hareket var, o kadar çok spekülatif oyunlar varki, küçük oyuncular olarak o kadar çok dayaklar yiyoruzki, yinede ayakta kalmayý baþarýyorsak, anlamlý hareketler yapan dax ve S&P de haydi haydi baþarýlý oluruz.
Avrupada yaþayýpta BIST de oynayan varsa, "kendine gel abicim" derim. Ahada dedim.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri