Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 31/853 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 241 - 248 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Görüldüðü üzere, USD ne kadar arsýz davranýrsa davransýn, BIST düþmeye o kadarda hevesli deðil.

Sebeplerinide bi kaç sefer madde madde açýkladým. Tekrar yazmayayým.

Hýzla yükselecek hiç demedim. Ekonomik veriler malum.
    USD 6 nýn altýna düþerse aralýk gibi 110 görme ihtimali var dedim. 95 bin altýna iniþlerdede hisse portfoyumu korkmadan artýrdým.

Tabi cesur hareket edebiliyorum, çünki orta-uzun vade oyuncuyum. Bir kaç günlük veya haftalýk hareket, beni çok rahatsýz etmiyor.

Bu haftalarda 90 bin altýna inme ihtimali var. Ýnerse yine hisse alýp maliyet düþüreceðim.
    Yýl sonu için planlarým, hafiften sekteye uðramaya baþladý. Bir miktar deðiþtirmek zorunda kalabilirim.
    Yýl sonunda enflasyon üzerinde gelir elde etme hedefim vardý. O hedeften umudum epey azaldý.

Ýddia ediyorum, bizim BIST deki oyuncular, dax yada S&P-DJ de oynasýn, %90 oranýnda baþarý saðlarlar. Bu ülke piyasasýnda o kadar çok anlamsýz hareket var, o kadar çok siyasi hareket var, o kadar çok spekülatif oyunlar varki, küçük oyuncular olarak o kadar çok dayaklar yiyoruzki, yinede ayakta kalmayý baþarýyorsak, anlamlý hareketler yapan dax ve S&P de haydi haydi baþarýlý oluruz.
    Avrupada yaþayýpta BIST de oynayan varsa, "kendine gel abicim" derim. Ahada dedim.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kötü-iyi bir haber okudum. Müthiþ bir haber.
    Kötü yaný, abd li bi þirketin baþarýsý, iyi yaný ise gerçek anlamda uzay çaðý adýmlarýndan önemli birini atmýþ olabiliriz.

Füzyon ve fizyon kelimelerine ne kadar aþinasýnýz bilmiyorum.

Soðuk füzyonuda mutlaka en az bir kere duymuþsunuzdur ama anlamýný bilmiyorsunuz yada biliyordunuz, unuttunuz.

Soðuk füzyon, insan eli ile küçük bir güneþ yaratmanýn bilimsel adý. Güneþ, sýnýrsýz sayýlabilecek bir enerji kaynaðýdýr ve bedavadýr. Soðuk füzyondan amaçlananda bu.

Soðuk füzyon reaktörü geliþtirmek için çabalayan milletler çok, ama baþarabilen yoktu. Ya akp baþaracaktý, yada baþka milletler.
    akp, din ve Allah adýna para peþinde koþtuðundan, soðuk füzyonu baþaramadý ama abd li bir firma baþarmak üzere.

abd li firma deyince, bulan bilim adamlarýnýda abd li yada avrupalý sanmayýn. Þu aralar batýda hangi buluþu okursam okuyayým, ya lideri, yada ekip elemanlarý doðulu. Çinli yada hintli. abd, bolca parasý ile bu ekiplere çalýþma imkaný veriyor, ekiplerin yarattýðý buluþlarý sahipleniyor. Bilim adamlarý, para nerede ise oraya giderler çünki çalýþmalarý için bolca paraya ihtiyaçlarý vardýr. Geçmiþtede öyleydi, gelecektede öyle olacak.

Evet, soðuk füzyon reaktörünü lockheed martin firmasý yapmýþ ve ticari sürümünü 5 yýl sonra kadar piyasaya sürecekmiþ.

Ýyi yönleri;
    mevcut reaktörler gibi binlerce dönüm arazide, tonlarca su ve çok tehlikeli nükleer yakýt kullanmýyor.
    25 kg yakýt ile 15 yýl boyunca enerji veriyor.
    kamyon kasasýna sýðacak büyüklükte.
    yakýtý, mevcut nükleer reaktörlerin yakýtýndan çok daha ucuz elde ediliyor ve radyoaktif deðil.

Kötü yönleri. Görünürde yok, sadece abd gibi saldýrgan sömürgeci bir ülkenin baþarmýþ olmasý kötü.

Yakýt önemli. Mevcut nükleer reaktörlerin kullandýðý, radyoaktif olan plutonyum ve uranyum kullanmýyor. Hidrojen atomunun farklý þekilleri olan döteryum ve tridyum kullanýyor. Hidrojen atomundaki yüksüz parçacýklar olan nötronlarýn sayýsýndaki farklýlýk, döteryum ve tridyumu oluþturuyor. Temelde hidrojen kullanýlýyor ve doðada bolca mevcut.

Bu reaktörün geliþtirilmesi sonucu, uzaya çýkýþ çok ucuzlayacak ve gerçek anlamda bolca uzay seyahatleri yapýlabilecek, ayda, marsta bolca enerji üretilebilecek filan. Artýk olabilecekler hayal gücünüze kalmýþ.
    Demir adam (iron man) in göðsündeki reaktöre epey yaklaþýlmýþ oldu.

Tabi lockheed martin in doðru haber yaptýðýný düþünürsek vede çin, hindistan gibi baþka ülkelerin daha geliþmiþ bir reaktör yapmadýðýný düþünürsek. Çin ne yaparsa gizli yapýyor. Zamanýnda varyag isimli uçak gemisini, bizim istanbul boðazýndan geçirmek için, kumar gemisi olarak kullanacaðýz demiþlerdi, ama o gemiyi inceleyip uçak gemisi yaptýlar.

Her neyse, biz þimde esad ý nasýl devirecez, katar dan alacaðýmýz milyarlarla, suriyedeki katilleri nasýl örgütleyecez, tarikatlarý devlete nasýl yerleþtirecez onlara bakalým. Önemli iþlerimiz var, USD olmuþ 6 TL.
    Son düzenleme : alicemal; 08-10-2018 saat: 15:08.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýnanmasý zor bir haber daha.

Bu kýþ, normalden ÇOK ÇOK daha soðuk olacakmýþ. Mini bir buzul çaðýna girecekmiþiz.

Nasa açýklamýþ.
    Bu haber aslýnda eski. 2020 - 2021 civarý mini buzul çaðý deniyordu, þimdide bu kýþ diyorlar.
    Ben ciddiye almadým ama yinede bir þirinceye gitmekte fayda var.

Bizim adi medyamýz, bazý yerleri meþhur yapýp para kazandýrmakta epey mahirdir.
    2012 yýlýnda uzaydan bir gezegen gelip dünyanýn anna koyacak dendiðinde, bizim medya hemen "Dünyada sadece þirince" kurtulacak diye haber yaptý.

Þirince haberleri TVlerde ve gazetelerde duyulunca, milletde þirinceye akýn etti. Ben çok yakýným 20 dakkalýk yol. Turiztik gezi amaçlý gittim baktým, bildiðin köy. Ama reklamý bol olduðundan iyi para kazanmýþ ve evleri tamir etmiþler o sebeple temiz ve güzel görünüyor. Eski bir rum köyü. Bi kaç þarap fabrikasý ve taþ bir yolu var. Birde tarihi kilisesi var. temiz bakýmlý olmasý dýþýnda diðer köylerden ayýran bi özellik yok. Ama medyada dostu fazla.

Bu ara özellikle yahudi medyasýnda, orta anadoludaki bir tuz bölgesinin, haber adý altýnda çaktýrmadan reklamý yapýlýyor. Orada kurulan firma, bu reklam amaçlý haberler sayesinde hýzla satýþ yapýp zenginleþecektir. medyanýn o kadar büyük etkisi var. Hakkýnýzda kötü haber yaparlarsada eðer çok saðlam firma deðilseniz birden bire batarsýnýz. Çok saðlamsanýzda kötü duruma düþersiniz ve geliþmeniz engellenir. Bu tuz firmasýnýn sahibi yahudiler olmalý ve destek oluyorlar. rakibiyseniz, büyüme konusunda þansýnýz çok az. Bu örnek, medyanýn 80 yýlda yahudileri nasýl tüm ülkenin sahibi haline getirdiðini gösterir.

Mini buzul çaðýnýn bu kýþ geleceðine inanasým zor. Bi kaç ay sabredip göreceðiz.
    Son düzenleme : alicemal; 08-10-2018 saat: 14:36.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçenlerde ne yazmýþtým.

Milyoner milyarder sayýmýz, bu krizlede çok artacak.

Neden yazmýþtým.?

Her krizde olduðu gibi, bu krizdede halkýn çoðunluðu fakirleþecek. yani ürettiðinin karþýlýðýný dahada az alacak.

Peki altýn kuralýmýz neydi.

Üretim deðiþmemiþse ve birileri fakirleþiyorsa, fakirleþen kesimin cebinden çýkan paralar, mutlaka ve mutlaka birilerinin cebine giriyordur.
    Yada tersi;
    Üretim deðiþmemiþse ve birileri zenginleþiyorsa, zenginleþen kesimin cebine giren paralar, mutlaka ve mutlaka birilerinin cebinden çýkýyordur.

Bugün MB nin açýkladýðý verilere göre, milyoner sayýmýz son 8 ayda 50bin kiþi artmýþ. sebebi USD krizi ve suriye savaþýnda pek çok kiþinin malý götürmesi. Biliyorsunuz, arap ülkeleri açýkladýlar, Türkiye üzerinden, 123 milyar dolar suriye savaþýna para gönderdik. Türkiye üzerinden mal ve silah geçerken elbette aracýlar malý götürecekler. 123 milyar dolar 3-5 senede. Korkunç bir para.

Halkýn çoðunluðu, gelen zamlarla fakirleþti ve fakirleþiyor. Maaþý 10 artýyor ama satýn aldýðý ürünler 20 artýyor, hali ile elindeki para artsada daha az ürün satýn alabiliyor, fakirleþiyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bayraktarý kaale alan kaldýmý bilmiyorum.
    Adam devletin ekonomisinden sorumlu. YERSEN sorumlu tabi.

Devletin enflasyon önlemlerini açýklýyor. Kimsenin umursadýðýný sanmam. Sadece ekonomi kanallarý, mecburiyetten olayý yorumluyorlardýr.

Adam açýklamýþ, Türkçeye çevirirsen þunu söylemiþ.
    "Kafam boþboþ. Kafalarýna silah dayadýk, indirirlerse ne ala.?"

Demekki hükümetle damadý, sadece cep doldurma ve TVlerde hipnoz seanslarýna devam edecek. Baþka biþey yok.

Bugün marketteydim, 2 hafta önceye kadar en pahalý diþ macunu 22 TL idi, þimdi 34 TL fiyat koymuþlar.
    Pastorize Günlük süt 4 küsür TL ydi 8 ay kadar önce, þimdi 6 küsür TL.

Asgari ücrete, emekli maaþlarýna ne zammý yapacaklar. Enflasyonu %20 bilemedin %25 den hesaplayýp zam yapacaklar. Maaþýna %25 zam, aldýðý ürüne %50 zam.
    Milletin maaþlý kýsmý fakirleþecek. Peki fakirleþen kesimin cebinden çýkan para kimin cebine giriyor.?
    Tabiki devletten beslenenlere. 1 hafta önce devlet bankalarýna iþsizlik maaþý fonundan 11 milyar TL aktarýldý. Halkýn parasý, bankalardan kredi alanlara aktarýlacak. %65 oranýnda hýrsýzlýða gidiyormuþ. Yýllardýr hayvancýlýða 100 sýðýr al 70 inin parasý benden diye milyarlar aktarýldý ama et sorunu çözülmedi hala ithalat var ve devam edecek. Demekki sýðýr hikayesindende bayaðý bi haketmeyene transfer oldu.

Kobilere yapýlan faizsiz krediler, iþyeri kuracam diyenlere ayrýlan Hibe ler hepsi hayal oldu uçtu gitti, çünki alýnan paralar hakkaten kullanýlsaydý, bugün ucuz ürüne boðulmuþtuk. Demekki ceplere girdi, ya bankalarda faizde yada yurtdýþýna gitti. fakirleþenlerden paralar çýktý, bu tür yöntemlerle bir kesimin cebine girdi. Adi hýrsýzlýðýda saymýyorum. Fonlarda milyarlarca TL lik kayýp var ve dava açýlmýyor.!!! Savcýlar korkudan dava açamýyorlar. kayýp var deyip kenara çekiliyorlar.

Fakirleþen Maaþlý kýsma mal satan esnafta durum ne.?

Ben 4 TL den günde 1 süt alýyordum, haftada 7 süt. esnaf benden haftada 7 süt parasý kazanýyordu.
    Þimdi süt oldu 6 TL. Esnaf yine 7 süt satsa, %50 fazladan kazanmýþ ve zenginleþmiþ olacak. Ben fakirleþecem çünki maaþým yada gelirim %50 artmadý ama esnafýn artmýþ olacak.

Ama ben artýk haftada 7 deðil 4 süt almaya baþladým.

Yaþam kalitemden kýstým, yani fakirleþtim. Saðlýksýz 3 TL lik süt de alabilirdim. Yine haftada 7 tane içerdim ama kalitesiz kanserojen süt içmiþ olurdum, yine fakirleþmiþ ve hayat kalitemden fedakarlýk etmiþ olurdum.

Ben 4 süt almaya baþladým. hali ile esnaf fiyata %50 zam yaptý ama kârý ve geliri ayný kaldý.
    Madem ayný kaldý, niye zam yaptý bu esnaf.????

Esnafýn durumu genelde bu. Ürünlere, maaþlara gelen zamdan fazla zam gelirse, millet aldýðý malýn miktarýný azaltýr yada daha kalitesiz daha ucuz mala geçer ve esnafýn geliride, kârýda yaklaþýk ayný kalýr. (bu genel yaklaþým, istisnalarda var tabiki, ilaçtan kýsamazsýn mesela, yada bebeðine geliþme çaðýnda kalitesiz ürün alamazsýn.)
    Ýþte bu sebeple bu BIM ler A101 ler ve yerel market zincirleri çýktý ve yayýldý. Millet fakirleþtiðinden daha kalitesiz ama ucuz mal satan marketlere geçti ve yaþam kalitesinden kýstý.

Maaþlý kesim kazanamadý, maaþlý kesime mal satan esnaf, %50 zam yaptýðý halde para kazanamadý.??? E kim kazanýyor kardeþim, yada niye zam yapýldý. Fýkrada olduðu gibi, "deðiþen biþey olmadýysa biz bu boku niye yedik."

Bu sistemde tek kazanan hýrsýzlar ve siyasetçiler...

Bu sistemin kuruluþuda demokrasi ve kapitalizme dayanýyor. temellerini kim atmýþ, niye atmýþ, bu aralar merakým ona. Araþtýrýyorum.
    Altýndan yahudilerin çýkacaðýndan eminim. tarihte yahudilere devlette görev alma ve pek çok esnaflýk türü yasaklanmýþ. Onlarda dolaylý yollardan ülkeleri ele geçirme sistemleri yaratmýþlar. Mutlaka bi yerden çýkacak yine bu yahudiler. Demokrasinin kuruluþuda, okullarda bize öðretilene göre yahudilerle alakasý yok görünüyor ama tarihte öðretilenlerin en az yarýsý yalan dolan uydurma. özellikle 1000 yýldan daha eski tarihin %50 den fazlasý uydurma. 2000 yýldan eskinin %80 sallama. yeni tarih bile yalan yazýlýyorken eskiyi siz düþünün. 200 yýl sonra hükümetle damadý asil insanlar olarak anýlacaklar. hesabý siz yapýn. Bugün asil ve soylu dediklerinizin atalarý azýlý hýrsýz ve katiller.

her neyse...

Eðer bu konularda biþey bilmiyorsan. Sürekli çalýþtýðýn halde nasýl fakirleþtiðini anlayamazsýn.
    Sistem elini direk senin cüzdanýna sokmuyor. Dolaylý yollardan hüüüüüp, birde bakmýþsýn, çocuðunun okul masraflarýný bile karþýlayamaz haldesin. Evine ayda 2 kilo KALÝTELÝ et zor alýr hale gelmiþsin.
    Olayý anlayamazsýn, kendi beceriksizliðine yada kadere baðlarsýn.

Ýþte alicemal haftalardýr çok basit þekilde, herkesin anlayabileceði gibi anlatýyor, sistem nasýl soyuyor diye.
    Son düzenleme : alicemal; 09-10-2018 saat: 16:02.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    100bin tekrar denenecek gibi görünüyor. USD de hafiften destek oluyor gibi görünüyor.

Hükümetle damadý 2 hafta boyunca konuþmasalar, belki geçebilir.
    99.400 civarýnda alçalan trend hattý var. En azýndan orasý denenecek gibi.

Portfoy aynen duruyor. Hisseler aynen duruyor. Plan ayný.
    90 bin altýna inersede hisselere takviye düþünüyorum.

Üst üste O kadar kötü habere raðmen USD %5 bile yükselemedi. BIST de ayný þekilde düþmedi.
    Çünki ucuz.

Tabi BIST de ucuz göreceli kavram halinde. Ülkenin dolayýsý ile þirketlerin geleceði karanlýksa, ucuz deðil.
    Ama bu ülke yine idare eder. Yalama oldu ülke.
    Her zaman yapýlan gibi milleti soyarlar yine bankalar ve bist firmalarýnýn çoðu ceplerini doldurur diyorsanýz, BIST ucuz.

Ýnþaat hariç diðer sektörlerin durumu geçici diye sebepleri ile yazmýþtým. Enerji sektörünüde çok yüksek zamlarla kurtardýlar. Milletin cebine eller direk daldý, þirketler kurtuldu. Halbuki kapitalist sistemde hatalý iþ yapan batar, daha hatasýz ve verimli üretim yapan doðar.

Bu þekilde halkýn cebinden þirketler kurtarýlmaya devam edince... Yeni nesillerde, nefret, kin, düþmanlýk, gruplaþma, ayrým, dýþlama, sürü halinde güvenlik elemanlarý, yüksek önlemler, sitelere yüksek güvenlik, yüksek duvarlar, bazý semtlere girilememesi, hapishanelerin dolup dolup taþmasý vb...
    hepsi devletin yaptýðý bu kayýrmalarýn sonucudur...

Ama bu devletide bu millet seçti...
    Ama seçilen devlet eðitim sistemini bozarak, polis zoru ile kayýrmacýlýk yaparak milleti aptallaþtýrdý... aptallaþan millet daha kötü yönetim seçti, daha kötü yönetim dahada milleti aptallaþtýrdý, o aptal millet...

Yumurta tavuk gibi görünüyor... Ancak deðil.
    Suçu millete atmak kolay yön. Gerçek bir aydýn bunu yapmaz. Bu sistemin baþlangýcýna, sistemi kuran kiþilere gider...

Ýlk defa kayýrma ne zaman yapýlmýþ. Ýlk defa ülke kaynaklarý hangi kayrýlmýþ kiþilerin ceplerine aktarýlmýþ.
    Ýlk büyük yolsuzlukta ceza vermeyen savcý hakim polis kim, dönem ne, dönemdeki güçlülerin arkasýnda kimler var, o güçlüleri kim oraya getirmiþ... Gerçek aydýn bunlarý arar ve cahil halka suçu atmaz.

TV lerde sisteme muhalif olarak gördüðüm kiþileri dinliyorum. Bir müddet sonra bakýyorumki, adam kendi hýrsýzýný getirmek için o kadar çaba sarfediyor. Þu ana kadar temiz adam bulamadým. En önde gidip en çok baðýranlar bile þu anki cep dolduranlar gitsin, benim adamlarým gelsin bende faydalanayým derdinde. TV lerde sokaklarda kimse halk için muhalefet yapmýyor.

TVlerde ve mecliste görülen partiler o kadar yozlaþmýþki, saðlýklý tek parti kalmamýþ.
    Siyasiler ve medya yani gazeteler Tv ler ayný yatakta birbirlerini yaratýrlar. Yani siyasetçin bozuksa, medyadaki köþe yazarý, yorumcu, patron düzgün olamaz. Yada medyan bozuksa siyasetçin düzgün olamaz. Hali ile TV lerde boy gösteren, iktidar, muhalif hiç kimse temiz deðil, birbirlerinin ürünü.
    Yani her hangi bir muhaliftede umut yok. Onlarda kendilerine sýra gelsin, kendi cepleri ve rahat yaþamlarý olsun istiyorlar, seni beni düþünen yok. En azýndan TV ve gazetelerde. hepsi, kendi iþlerini görsün diye patronlarýn getirdiði, parti paralarý ve devlet paralarý ile beslenen adamlar.
    Bazýlarýda dýþardan maaþ alýyor, dýþ güçlerin iþine yarar sipariþ yazýlar yazýyor..
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yarýn rahibin karar günü.? Býrakacaklarmý? Býrakmayacaklarmý.?

BIST i deðiþtirecek bir karar deðil bence.? Çünki gerçek sorun rahip deðil.

Rahip býrakýlýrsa, borsa ve dovizde kýsa süreli bir rahatlýk yaþanacaðý kesin. Ama büyüklerin yön kararýný deðiþtirmez.

Yani asýl niyet BISTi düþürmekse, borsaya bi yüz bin denemesi yaptýrýrlar, o ara "uçuyoruz, kaçýyoruz" diye gelecek olan millete mal çakýp, yönü aþaðý çevirirler.

Yani asýl niyet BISTi yükseltmekse, rahip serbest býrakýlmazsa, BIST e hýzla bi aþaðýyý gösterirler, gelen satýþ yoðunluðuna göre 1 veya 2 kademe aþaðý gidip orada satýþlarý aþaðýdan toplarlar ve yönü yukarý çevirirler.

Daha önce bahsettiðim sebeplerden dolayý yönün aþaðý olma ihtimalini düþük görüyorum. Rahip býrakýlmaz ve 90 binin altýna inersek, takviye yapacaðým senetlere. Zaten bi kaç kez daha yazdým.

Tabi ben orta-uzun vade oyuncuyum, kýsa vadeli oyuncu olsam, çok farklý strateji izlerdim.

Dünki hýzlý sayýlabilecek düþüþ biraz sebepsiz gibi görünüyordu.
    Büyükler kenarda durunca, ortam, orta boy spekülatörlere kalmýþ olabilir.

Detay bilmediðim içinde son bi kaç gündür USD neden 6 yý aþaðý zorladý ve bugün düþtü, daha önce ise yükselmesi gerekirken neden isteksizdi onu bilemiyorum. Belki MB baskýsý, belki piyasadan doviz toplayanlarýn bi kýsmýnýn yakalanmas filandýr ama önemi yok...

Planým ayný... BIST de yükseliþe oynuyorum ama hýzlý yükseliþ için sebep yok. Yükselmemek için sebep çok.
    E ozaman niye düþüþe oynamýyorum.?

Yönü belirleyen büyük oyuncular, bu iþi görev olarak yapmýyorlar, para kazanmak için yapýyorlar. Onlar uzun vadeli oyuncular. Kalabalýklardan ucuza mal toplayýp, kalabalýklara pahalýya mal satmak ana hedefleri.

Bunu gösden kaçýrýrsak, hep kaybederiz. Ucuza mal toplamalarýnýn en güzel zamaný, karanlýk dönemlerdir. Satýþ içinde aydýnlýk dönem.
    Her zaman 1 yýl sonra ekonomi ne olacak deyip ona göre uzun vade yön belirlemeliyiz. Bana görede, hükümet yeni savaþ çýkarmazsa, BIST seviyesini uzun vadede belirleyen þirket bilançolarý düzelecek. Ýnþaat sektörü hariç.

Ýyi olmayacak ama idare eder duruma gelecek. BIST de uzun yýllar boyunca büyük yükseliþler beklememek gerekiyor. Uzun vadede, orta seviyeli yükseliþler ve düþüþlere oynamak mantýklý.

Mevcut iktidar, ekonomiyi düzeltecek kapasite ve niyetde olmadýðýný gösterdi.
    Arap þeyhi havasý atýp, maraba kafasý ile hareket ediyor. Aldýðý hediye altýnlar ve uçak ortada. Hovardalýðý ortada.

Ayakkabý boyacýsýna 2 kez büyük ikramiye çýkýyor(BU GERÇEK OLAY, 3 kezde olabilir, net hatýrlamýyorum). Þu an hala ayakkabý boyacýsý ve parasý yok. Hovardalýk yapmýþ, saçmýþ savurmuþ.
    Hükümetteki kapasitede bu ayakkabý boyacýsý kadar. Fark ise ayakkabý boyacýsý lehine. Boyacý kendi parasýný har vurup harman savurdu, baþkasýnýnkini deðil.

Her neyse...
    BIST de satanlar, rahip in býrakýlmayacaðýný düþünüyor olmalýlar. mantýkende býrakýlmayacak gibi görünüyor.
    Bense hükümetin geçen hafta "kararý hukuka býrakacaðým" lafýndan, rahibi býrakmaya niyeti var gibi algýladým. Suçu hakime atmanýn hazýrlýðýný yapýyor gibiydi.

"Ben býrakmadým, rahip býraktý eeeeeey abd, birde hukuk yok diyordunuz. Olayýn 6 ay sonraki seçimlerle alakasý yok eeeeey avrupa, rahipi býrakýrsam USD düþer, seçimlere düþük USD ile girersem çok oy alýrým, ellerinden aldýðým eþeði geri vermiþ olacaðým çok sevinecekler, eeeeey okyanusya."
    Son düzenleme : alicemal; 11-10-2018 saat: 11:43.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hükümetin çok yakýný olupta, açýklayacaðý kararlarý önceden bilenler, para piyasalarýnda amma servet yapar deðilmi.?

Mesela hükümetin papaz konusunda ne karar verdiðini bugünden biliyorsun. Koy tüm sermayeni long olarak VIOP a, al kredi ve USD ye short.
    Yarýn karar açýklanýnca, yükselen VIOP ve düþen USD ile pozisyonunu boz. Bi kaç saatte küçük bir servet yap.

Her seferinde böyle oyna... yedi sülaleni ihya edersin.

Peki mesela bilal oðlan yada damatla ailesi bu iþleri yapýyormudur.?
    Karakter uygun, niye yapmasýnlar.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 31/853 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •