Originally Posted by
alicemal
human, çarptýlar demek doðru olmaz.
Virusle satýþlarýn baþladýðý ilk hafta, piyasa yapýcýlar dahil herkesin sermayesi az yada çok küçülmüþ olmalý. O ilk haftayý çok kötü yönettim, oda benim suçum. Baþkasýnýn deðil.
Tabi ana suç BIST yönetiminin. Büyük bir düzenleyici fon oluþturmalýydý.
Bu tür GEÇÝCÝ kriz durumlarýnda, veya balinalarýn abartýlý silkeleme çalýþmalarýnda(90bin 82 bin aralýðý 2 kez), veya abartýlý yukarý çekerek gel gel operasyonlarýnda, satýþlar veya alýþlar SEBEPSÝZ aþýrýya kaçtýðýnda, elindeki fonla karþý iþleme geçmeliydi.
Örneðin köklü bankalarda 3 F/K kabul edilemez. 10 bile kabul edilemez. Tabi tayyip faktörüde var. tayyip i iþin içine katýnca 3 F/K bile fazla gibi duruyor.
Bu tür iþlemlerle, BIST i güvenilir borsa yaparsýn, vur kaççýlar çekilirler, 20 trilyon dolarý boþta tutan gerçek yatýrýmcýlar gelirler.
BIST, siyasetçi arpalýðý olduðu için, o yönetime insanlarý üretsinler diye deðil, BIST parasýndan faydalansýnlar diye koyuyorlar.
Siyasetçinin elleþtiði tüm kurumlar aynýdýr. Çalýþsýnlar, kuruma faydalý olsunlar diye oraya insan koymuyorlar, o kurumdan faydalansýnlar diye koyuyorlar. O koltuklarý iþ yapma yeri deðil, kendilerine ödül olarak görüyorlar. Hepsi haramzade.
Zihniyet bu.
Örneðin belediye baþkaný vekil, o koltuða faydam olsun diye oturmuyor, o koltuktan faydalanmak için oturuyor. Millet de bunu kabullenmiþ durumda. Onlarýn maaþlý çalýþanýmýz olduklarýnýn farkýnda deðiller. Aða maraba kültürü iþte.
Cezasýnýda tüm halk çekiyor. Þimdi yeni giren 250 bin kiþi varmýþ. Ayný bu BIST yönetimi ile onlarýda bir kaç yýlda katledecekler. Çok azý sað kalacak. tabi birde tayyip faktörü var.
her neyse.. ayný þeyleri yazýp duruyorum. Ýþ aracý kurumlarda, onlar bastýrýp fon kurduracaklar. Güven artýnca aracý kurum müþteriside artar. Bu kadarýný düþünemiyor o her gece TV lerde gördüðünüz yaðlý yahudi marabalarý.
FON ile karþý iþlem yeni icadda deðil, çok eskiden beri bilinen bazý büyük borsalarda kullanýlan yöntem.
Hoþ fon kurulsada tayyip faktörü iþin içine girince, her þey anlamsýzlaþýyor. Adam bu ülkenin en az 16 milyar dolarýný ihvanýn hüküm sürdüðü ülkelere hibe olarak daðýtmýþ, sonra bize IBAN vermiþ. Akýl alýr gibi deðil. Malý mülkü yabancýya kapatma, ihaleler ile geleceði borçlandýrma da ayrý... ne ülke yaw, hala umudumuz olmasý ne ilginç.
.
Yer Ýmleri