Faizler düþtüðünden beri, 350 bin yeni oyuncu BIST'e girmiþ ve 45 milyar TL getirmiþ. Ben bunu 250bin kiþi ve 5 milyar olarak hesaplamýþtým. 45 milyarmýþ. Demekki KOBÝ kredileri dolara gittiði kadar hisse senedinede gelmiþ. Halada kredi paketi açýklýyorlar.
Krediyi takip edende yok. EN önemlisi bu. Verilen kredi amacýna uygun kullanýlýyormu. Halkýn parasýný veriyorsun hesabýný soracaksýn.
Dünki haber, Ýsviçrede KOBÝ lere verilen kredileri kuruþuna kadar takibini yapmýþlar. %99'u doðru ve amacýna uygun kullanmýþ, sadece %1'i þirket için deðil baþka amaçla kullanmýþ.
Onlarada hesabýný sormuþlar, paralarý geri alýp ceza vermiþler.
Ýþte problem burada. Yargý sisteminde.
Bizde denetim, yakalama, yargýlama, GERÇEK ceza verme yok.
Siz sanýyorsunuzki Ýsviçre halký ne kadar temiz dürüst.
YANLIÞ.
Onlar dayak yiye tiye, ceza yiye yiye, aðýl içinde oturmayý öðrenmiþler. Kýpýrdasalar devlet organlarý cezayý yapýþtýrýyor. Yan baksalar, devletten yumruðu yiyorlar.
Almanyadada ayný. Nefes aldýrmýyorlar.
adnan menderes yaptýklarýnýn cezasýný gördü, ülke 20 yýl rahat etti. Bütün ileri teknoloji þiretlerimiz o dönem kuruldu. TUSAÞ, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN.
Sonra özal geldi, getirildi...
özal'ý yargýlamadýk... ne oldu.. bugünlere geldik, dahada beterine gidiyoruz.
Ýsviçre almanya denetliyor, yakalýyor, yargýlýyor. Oranýn halký da MECBUREN kurallara uyuyor. artýk alýþkanlýk edinmiþler, kural dýþýna çýkmak akýllarýna gelmiyor. Ama yinede çok sýký denetleniyorlar.
Serbest olsa, bizim milletin yediði tüm haltlarý fazlasý ile Ýsviçrelide yer, Almaný da yer hemde daha fazlasý ile.
Bizde, polis, savcý, hakim, yargýç... Bunlar iþlerini yapmadýðý-yapamadýðý için ortalýk hýrsýz kaynýyor.
Yargý sistemimini bu hale getirende siyasetçiler le ortaðý medya yani TVler gazeteciler ve patronlarý. Kendi çýkarlarýna kullana kullana bu hale getirdiler.
Vay efendim bakan kendisini aramýþ, general telefon açmýþ filan... Bununla övünüyorlar, utanmadanda köþelerinde yazýyorlar. Utanman gerekir.
Bakan, general, emniyet amiri. Bunlar gazeteciye hesap vermez. Yargýya hesap verir. Devletin denetleme kurumlarýna hesap verir.
Ama yargý o kadar rezil hale getirilmiþki, gazeteciler bile yargýnýn üzerinde. Birde ahlaksýzca kendilerini arayan, bakan, emniyet amiri, generali yazýyorlar.
O gazeteciler ve patronlarý, ayaðu düþmiþ devleti tabiki kendi çýkarlarý için kullanmaya baþlýyorlar. Gazetcinin yazlýðýnýn önündeki denize, deniz uçaðý iniyor gazeteciyi alýyor gidiyor. Ýþ bu hale geliyor. Halkýn parasý gazeteler aracýlýðý ile paylaþýlýyor. özel uçaklar denize iniyor.
yargý ise siyasetçiler tarafýndan kendi önlerine atýlacak fazladan maaþlara ikramiyelere takla atmaya baþlýyorlar.
Ne yazýyordum yaw... nerelere geldik...
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri