Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 318/853 ÝlkÝlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,537 - 2,544 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cevdet, doviz tahmini vermem çünki dovize yatýrým yapan gözümde bu ülkeye zarar veren adamdýr.
    ons Altýn BU SENE ÝÇÝN ucuz deðil artýk. (gram altýn USD seviyesine baðlý olarak deðiþiyor. USD de 7 yi geçmezsek, gram altýnda ucuz deðil.)

Bu sene en çok kazancý yýl baþýnda da söylemiþtim, BIST verecek.

tayyip yeni kriz çýkarmazsa, Libya ve Suriyede ilave sorun çýkmazsa, yeni bir ülkeye dalaþmazsak, USD uçup kaçmazsa, trump bize bulaþmazsa, bu sene BIST yýlý olur.

Çok fazla eðer var ama mal bu. Tamamý akp nin suni çýkardýðý sorunlar.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dýþ ülke baðlantýlý kanallar Türkçe yi katlediyor abicim yaw.

Dýþ ülkeyle koyun koyuna olanlar, yabancý sahipli ekonomi kanallarý.

bluumbergdeki kadýn anlatýyor, cümlesini "takip ediyor olacaðýz." ile bitiriyor.

Yaw ablacým, "takip ediyor olacaðýz" ne ifade ediyor hiç düþündünmü.? "takip edeceðiz." le arasýnda ne fark var.?

Spor kanalýnda eski voleybolcu kadýn voleybol maçýný yorumluyor, takým sayý alýnca "topu öldürdük" diyor.
    "Sayý almak" yerine "top öldürmek" deyimini kullanýyor.

"ediyor olacaðýz" ý ilk kullanan, batan yahudi kanalý cnbc-e deki sarýþýn ekonomist kadýndý. Ben ilk ondan duydum, düzenli olarak kullanýyordu. Kendisi ile bir çay içmek isterdim doðrusu. "Bak kýzým, doðru bu yannýþ bu" diye anlatmak isterdim. Oda bana orta parmak hareketi ile haklýsýn abicim derdi.
    Peki Nerden yumurtladý bu deyimi?

Yurt dýþýnda eðitim görüp gelmiþ veya yurt dýþýnda bir müddet çalýþmýþ, yaþamýþ insanlar, bizim ülkeye gelince orada kullanýlan deyimleri Türkçeye çevirirken, deyimi çevirmiyor, kelimeleri birebir çevirip kullanýyorlar. Deyim yerine kelime çeviriside her zaman doðru olmuyor ve bu yanlýþý fark edemiyorlar.

Sarýþýn kadýn her gün TVlerde olduðu içinde, bu kullaným tarzý çabuk yayýldý.

Diðer yahudi kanalýda kullanmaya baþlamýþ, bloombergin kadýnlarýda kullanýyorlar.
    Sorsan "takip ediyor olacaðýz" ile "takip edeceðiz" arasýndaki fark ne? diye cevaplayamaz. Ezberlemiþ kullanýyor. Kendisi ile bir çay içsek mesela, tabi önce ellerini bantlamalý, neyse ne diyordum.

Ne biliyoruz insan ýrklarý ile alakalý. 3 grup insan ýrkýndan 2 grubu ezberler kullanýr diye.

Kadýnýn tipine bakýyorsun, ezberci asya ýrkýna mensup.

Doðru yanlýþ, iyi kötü ayrýmýný ezberci ýrklar þu þekilde yaparlar. Toplumda kabul gören insanlar yapýyorsa, doðrudur. Aile büyükleri kabul etmiþse doðrudur. kabul etmemiþlerse yanlýþtýr.
    Havuç veriyorlarsa doðrudur, dayak yiyorsan yanlýþtýr.

Bu þekilde öðrenirler. Normalde bu þekilde ezberleyenler çocuklardýr. hayatta kalmak amaçlý özellikle anne ne yaparsa aynýsýný yaparlar. Bu azalarak 25 yaþýna kadar devam eder. 25 yaþýndan sonra düþünmeye ve analiz etmeye baþlarsýn. Doðru ile yanlýþý ayýrd etmeye baþlarsýn. Bu öðrenme süreci ölene kadar sürer. Kendi doðrularýný yanlýþlarýný oluþturursun.

Bu 2 ýrkta ise öðrenme yok. Hayat boyu ezber ile devam ediyorlar maalesef.

TV ise bu ýrklar için aile büyüðü gibidir. Ýlginç þekilde TV yi en tepeye koyuyorlar. Orada ne çýksa ezberleyip yutuyorlar. TVlerin bu 2 ýrk üzerinde hipnoz etkisi var.

her neyse... bu konu çok su götürür. Kötü yaný gençleri bunlar yönlendiriyorlar. Aile ve okullar kadar TV lerin gençler üzerinde etkisi var. Yanlýþ cümle kurma sorun deðil, asýl gençleri tembelliðe, kestirmeden para kazanmaya yönlendiren tonla program var. Bunlarý gören ise yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    S&P 3100 den aþaðý inmedi. Ýhlaller oldu.
    Þimdide 3120 ortalama dediðim yeri geçmeye çalýþýyor. Þu an 3130 u geçmiþ durumda.

3120 yi bu kadar çabuk geçerse þaþýrýrým. Dün sinyali vermiþti 3100 aþaðýsýna inmeye pek niyetli deðilim demiþti. O anlarda portfoyu deðiþtirmiþtim, hatta kaza ile pasife yazýp unuttuðum emirlerde gerçekleþmiþ bayaðý bir riskli pozisyonla günü kapamýþtým. Gece stresli geçti benim için.

Akþam seansýndada fazladan gelenleri kapamadým. Baktým S&P ye satýþ geldikçe birileri viop da tahtaya yazýlan shortlarý topluyor.
    Peki viop da kaç kontrat olursa olsun, gece seansýnda o kontratlarý toplayacak güce ve cesarete kim sahip.? Bireysel olamaz, paran çok hepsini topladýn, peki spot açýlýnca endeksi yönlendirecek güce sahipmisin.? Terse giderse o kadar long u ne yapacaksýn.? Hali ile akþam seansý kurumsal alýcý bu iþi yapmýþ olmalý. Kurumsal olmanda yetmez, piyasa yapýcýsý balina olman gerekli. Akþam seansýnda bizde açýk kurum yok. Yurt dýþý olmalý.

Her neyse, bunlar hep varsayým, tahmin, doðru olmayabilir. yakýn zamanda varlýk fonumu alýyor acaba demiþtim, meðerse 350 bin BOL PARALI(kobi kredileridir.) yeni giren varmýþ. Yani mantýklý olsada varsayýmlarým doðru olmayabiliyor.

Her neyse detaya girmeyeyim.

3120 bu kadar kolay geçilirse þaþýrýrým. Önceki dalga tepelerini geçmek 4-5 gün sürüyordu hatta haftalar sürenleri vardý. Alýcýlar çok istekli görünüyor.

Ayrýca bir þey daha dikkatimi çekti.

S&P grafiðini sanki birileri, bazý kurallara uygun olarak çiziyor gibi.

Planlý bir çizim gibi görünüyor. Dalgalarýn küçüðüde büyüðüde belli bir düzene göre þekilleniyor. Çok þaþýrýyorum doðrusu.

Bana kalýrsa abd borsalarýnda düzeni saðlayan bir mekanizma var.

Hani ben BIST için söylüyorum ya. Manipulatörler, patronlar ve spekülatörlerin sýnýrlarý aþanlarýný cezalandýran bir sistem diye. Sanki abd hisse borsasýnda bu var gibi.

BÜYÜK SÜRPRÝZ olmuyor. Ekonomik veri ve göstergelere dayalý þekilde ilerliyor. Sýnýrlarý zorladýðý oluyor ama ihlaller olsada dýþýna çýkmýyor. Görünmez bir el düzeni saðlýyor gibi.

Peki sonuç?

Bu düzen sayesinde Tüm dünya parasý abd borsalarýna akýyor.

BIST yöneticileri lafým size.

Her neyse yaw. Siyasilerin kamu kurumlarýna koyduklarý þahsiyetlerle ben bolca çalýþtým.
    Bunlara biþey anlatmaya çalýþmak imkansýz.

Ýçlerinde istisna olarak kapasiteli ve iyi niyetli olanlar oluyor. Onuda bikaç senede kovalýyorlar. 10 maymunla bir keçiyi bir kafese koyarsan, o keçi 3 salise orada dayanamaz. Örnek beni strese soktu, baþka örnek vereyim.

vermiyorum...
    Son düzenleme : alicemal; 05-06-2020 saat: 10:46.
    @NeAcaipDunya

4. Abi bence en iyi ýrk
    Þu ezbere yaþýyanlar
    Kafa yormuyon etmiyon
    Doðru yerdede doðru ýrk ý yalýyolarsa da
    Ohhh
    Hep tatlý en kebap yaþantý onlarda ya.
    Aslýnda ismini yazmýyým hýrsýzlýklarýyla meþhur india kökenli bi ýrk var
    Bunlar kadar kafa çalýþsa bende haftada 3 en az uzaya gider gelirim
    Bunlarýn en iri yarý kuvvetlileri topal yada deli ayaðýna yatar
    Ellerinde kavgada kullanmaya hep deðnek vardýr asýl ekibin önü yada ard ý peþi sýra giderler emniyet alma için felan artýk heralde
    Asýl ekip yani Kadýnlarda artýk mutfak balkon bahçe sabah erken saatte ne bulsa at arabasiydi eskiden þimdi pikap yada kamyonetliler
    Yani enselensede kadina vuramiyon ya küfür de edemen
    Yani bu kadar strateciyi ben düþünsem
    Ýnan çalýþýp zengin olurum ya
    Kýsacasý insan doðasýna akýl sýr ermez

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Dýþ ülke baðlantýlý kanallar Türkçe yi katlediyor abicim yaw.

Dýþ ülkeyle koyun koyuna olanlar, yabancý sahipli ekonomi kanallarý.

bluumbergdeki kadýn anlatýyor, cümlesini "takip ediyor olacaðýz." ile bitiriyor.

Yaw ablacým, "takip ediyor olacaðýz" ne ifade ediyor hiç düþündünmü.? "takip edeceðiz." le arasýnda ne fark var.?

Spor kanalýnda eski voleybolcu kadýn voleybol maçýný yorumluyor, takým sayý alýnca "topu öldürdük" diyor.
    "Sayý almak" yerine "top öldürmek" deyimini kullanýyor.

"ediyor olacaðýz" ý ilk kullanan, batan yahudi kanalý cnbc-e deki sarýþýn ekonomist kadýndý. Ben ilk ondan duydum, düzenli olarak kullanýyordu. Kendisi ile bir çay içmek isterdim doðrusu. "Bak kýzým, doðru bu yannýþ bu" diye anlatmak isterdim. Oda bana orta parmak hareketi ile haklýsýn abicim derdi.
    Peki Nerden yumurtladý bu deyimi?

Yurt dýþýnda eðitim görüp gelmiþ veya yurt dýþýnda bir müddet çalýþmýþ, yaþamýþ insanlar, bizim ülkeye gelince orada kullanýlan deyimleri Türkçeye çevirirken, deyimi çevirmiyor, kelimeleri birebir çevirip kullanýyorlar. Deyim yerine kelime çeviriside her zaman doðru olmuyor ve bu yanlýþý fark edemiyorlar.

Sarýþýn kadýn her gün TVlerde olduðu içinde, bu kullaným tarzý çabuk yayýldý.

Diðer yahudi kanalýda kullanmaya baþlamýþ, bloombergin kadýnlarýda kullanýyorlar.
    Sorsan "takip ediyor olacaðýz" ile "takip edeceðiz" arasýndaki fark ne? diye cevaplayamaz. Ezberlemiþ kullanýyor. Kendisi ile bir çay içsek mesela, tabi önce ellerini bantlamalý, neyse ne diyordum.

Ne biliyoruz insan ýrklarý ile alakalý. 3 grup insan ýrkýndan 2 grubu ezberler kullanýr diye.

Kadýnýn tipine bakýyorsun, ezberci asya ýrkýna mensup.

Doðru yanlýþ, iyi kötü ayrýmýný ezberci ýrklar þu þekilde yaparlar. Toplumda kabul gören insanlar yapýyorsa, doðrudur. Aile büyükleri kabul etmiþse doðrudur. kabul etmemiþlerse yanlýþtýr.
    Havuç veriyorlarsa doðrudur, dayak yiyorsan yanlýþtýr.

Bu þekilde öðrenirler. Normalde bu þekilde ezberleyenler çocuklardýr. hayatta kalmak amaçlý özellikle anne ne yaparsa aynýsýný yaparlar. Bu azalarak 25 yaþýna kadar devam eder. 25 yaþýndan sonra düþünmeye ve analiz etmeye baþlarsýn. Doðru ile yanlýþý ayýrd etmeye baþlarsýn. Bu öðrenme süreci ölene kadar sürer. Kendi doðrularýný yanlýþlarýný oluþturursun.

Bu 2 ýrkta ise öðrenme yok. Hayat boyu ezber ile devam ediyorlar maalesef.

TV ise bu ýrklar için aile büyüðü gibidir. Ýlginç þekilde TV yi en tepeye koyuyorlar. Orada ne çýksa ezberleyip yutuyorlar. TVlerin bu 2 ýrk üzerinde hipnoz etkisi var.

her neyse... bu konu çok su götürür. Kötü yaný gençleri bunlar yönlendiriyorlar. Aile ve okullar kadar TV lerin gençler üzerinde etkisi var. Yanlýþ cümle kurma sorun deðil, asýl gençleri tembelliðe, kestirmeden para kazanmaya yönlendiren tonla program var. Bunlarý gören ise yok.
    Alicemal aðabey bir de þuna el atsanýz.

Son zamanlarda siyasilerin aðzýnda..
    Þunu þunu yaptýk/yapacaðýz.

Bunu bunu yaptýk/yapýyoruz.

Bu nedir ya..iki kelimeyi bir arada kullanmak.

Bir b.k u yemiþsen yemiþindir zaten.
    Acaba yaptýðýmýz þeyde bir yanlislik varsa kivirabilirmiyiz diye böyle esnek konusuyorlar.

Hani biz bu iþi yaptýk ama olmamýþ gibide kabul edebilirsiniz gibi.falan.

Neyse ya nerden aklima geldiyse þimdi.

Sonraki 1 ay valatilit3 çok yuksek

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bitdom ne söylediðini anlamadým, ama Yapay Zeka(robot) olma ihtimalin kurduðun cümlede var.

Yapay Zekâ(YZ)'mýsýn diye diðer gönderilerine baktým. Evet, YZ olma ihtimalin yüksek.

---

Bu tür yapay zekâ(YZ) leri geliþmiþ ülkeler yazýyorlar, test için sosyal medya mecralarýna salýyorlar. Onlarda girdikleri ortam hakkýnda bilgi yopluyor. Topladýklarý bilgilerden hangi konu hakkýnda yazýldýðýný anlamaya çalýþýyor. Anlamýþsa katýlým yapýyor.

Bunlar temel bazda ve yazýldýklarý amaç doðrultusunda ÖÐRENEN yazýlýmlar.
    Ýnsanlara göre avantajlýlar çünki hafýza kapasitesi problemleri yok, unutma dertleri yok.

Kurduðu cümleye bakýlýrsa, benim topikte ne olduðunu anlayamamýþ gibi. Normal.
    Bir yazýmý okuyupta, "aaa bu bizden yaw" deyip sarýlmaya kalkanlar, diðer yazýmý okuyunca elinde silah beni aramaya baþlýyorlar. bitdom'un ne yazdýðýmý anlayamamasý son derce doðal. Yanlýz valatilit3 diye bir kelime kullanmamýþýmdýr, nereden bulduysa.?

Tabi YZ olmama ihtimalide var ancak bana YZ gibi geldi.

Yýllardýr Test amaçlý dünyaya salýyorlar YZ leri.

Gözlemim sadece, gerçeði bilmiyorum.

Seçim dönemlerindede kullanýyorlardýr YZ leri. Ýnsanlarý hedef doðrultusunda yönlendirmek amacý ile. Biz henüz farkýnda deðiliz ancak 5-6 yýldýr YZ olduðunu düþündüðüm katýlýmlar diðer sosyal medya mecralarýndada gördüm.

yazanlarda BENCE %99 oranlarla Türk deðil. israel, abd, ingiltere, Rusya, Çin bu tür ülkeler bu iþin üzerinde çok çalýþýyordur.

Bizimkiler yazmýþsa, yabancýlarla ortak olup bylock gibi hýrsýzlýk amaçlý kullanýp, peak þirketi sahipleri gibi çalýþan üreten insanlarý haraca baðlamaya çalýþýyorlar. baþka ülkeye saldýrmak yerine kendi halkýný soymaya ve sömürgeleþtirmeye çalýþýyorlar.
    Son düzenleme : alicemal; 06-06-2020 saat: 10:02.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2019
    Ýkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Üstad yanýlýyorsun. Adam bir defa merhaba demiþ, robot der mi yaw:
     Alýntý Originally Posted by Bitdom8 Yazýyý Oku
    Merhaba,

BJKAS grafik Ýlgili grafikten görüldüðü üzere, kýrmýzý sinyallerin son 4 seansta belirgin bir gerileme olduðu savunulabilir.
    Osilatörler(göstergeler): Momentum, hafif düþtükten sonra 0.16 ‘da bulunmaktadýr. Bunun yanýnda EWO (Eliot Wave Osilatör) ‘nun netliðini düþük hacim ile azaldýðýný ve 0.27 ‘ye indiðini gözlemliyoruz. Stokastik(stoch) çizgisi %36 ile oldukça aþaðýlara yönelimli olarak devam ediyor. Sýnýrýn altýna inerse fiyatta tepki alýþý olasýlýðý artmýþ olacaktýr. Aroon up çizgisi ise % 0 olup olumsuz etkisi olan bir durum çünkü tabanda bulunmaktadýr.
    Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 318/853 ÝlkÝlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •