Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,43 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 225,12 Mn 76,30 / 85,95
17,30 9.98% 29,45 Mn 16,41 / 17,30
6,39 9.98% 503,49 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 882,43 Mn 2,90 / 3,13
6,42 -9.7% 90,34 Mn 6,42 / 6,88
1.355,00 -9.55% 157,56 Mn 1.354,00 / 1.508,00
21,70 -8.67% 245,68 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,16 3.27% 20,74 Mr 3,06 / 3,32
319,25 0.63% 8,38 Mr 317,75 / 322,25
13,04 9.3% 5,39 Mr 11,64 / 13,12
411,75 0.18% 4,01 Mr 407,00 / 416,25
24,08 7.02% 3,74 Mr 22,36 / 24,18
18,38 -1.08% 460,39 Mn 18,28 / 18,66
77,75 -0.45% 2,84 Mr 77,40 / 78,50
192,70 0.36% 2,85 Mr 189,40 / 193,10
745,50 -0.07% 1,37 Mr 742,50 / 752,00
93,35 0.16% 209,78 Mn 92,75 / 94,05
115,90 -0.09% 96,05 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 113,30 Mn 30,62 / 31,62
10,77 0.65% 107,59 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 201,48 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 32/853 ÝlkÝlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 249 - 256 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2019 da USD ortalamasý ne olacak.?

Buyrun buradan yakýn.

Fon yöneticilerinin, para piyasalarýndaki karar alýcýlarýn, mutlaka doðru kestirmesi gereken bir deðer.

Tabi burada deðil afrika ülkesi kongo da.

Burada, fiyat ne olursa olsun, maliyet vatandaþýn üzerine yýkýlýp alemlere dalýnýyor.

Al enerji sektörü. Tam bir gerizekalý gibi az bulunur ve fiyatý sürekli artacak olan element doðalgazdan, sanayi ana girdisi olan elektriði üret. Duvara toslayýnca, zararý yýk milletin üstüne.

Al inþaat sektörü. Her yere kuleleri dik, anormal yüksek fiyatlardan sat kârý cebe indir, 15 tane ferrari, 10 tane londrada lüks ev al, inþaat sektörü duvara toslayýnca, devlet bankalarýndan faiz desteði al, yýk vatandaþýn üstüne.

Hali ile USD 5 deolsa, 10 da olsa, maliyeti yine vatandaþa yüklerler.

Ama biz yinede tahmin etmeye çalýþalým.?

Fiyat 5 veya altýnda olursa, eski sistem, bolca ithalatla yine yabancýya çalýþmaya devam ederiz.
    Fiyat 6 ve üstü olursa. Yeni sistem. yada unuttuðumuz çok eski sistemde diyebiliriz. Ülke küçülerek devam eder, daha az ithalat, doha çok ihracatla biraz belimizi doðrulturuz, ama küçülmemiz þart, devletinde hovardalýðýna kýsýtlama gelir. Yeni sarayla, uçaklar, özel jetlerle yurt dýþýna devlet kesesinden ailecek yýlda 3bin vekil gezisi, yapýlamaz. Taþ çatlasa 2999 tane yapýlabilir...

Her neyse...
    devletin küçülmesi, ekonominin küçülmesi þart olur... Bankalar tam eþkiya dinazorlara dönmüþler onlarýnda küçülmesi þart olur.
    yani... sanýrým 6 TL altýnda devam edeceðiz yani ölene kadar mokoko...

Yok yaw...
    Bu ülkede önümüzdeki ay ne olacaðýný bilemiyorsun. Akla hayale gelmeyecek olay, suriyeye ordu sokup emevi camisinde çay içecem diyen bi hükümete sahibiz. olacak þey deðil. akýl hayal alýr gibi deðil.
    ordu generaller 15 yaþýndaki delikanlýnýn inanmayacaðý delillerle hapse atýldý, yaprak kýpýrdamadý, akýl hayal alýr gibi deðil.

Yani önümüzdeki sene için USD yi tahmin etmek akýllýca deðil. 4.78 ile 11.53 TL arasýnda biþeyler olur tahminimce... önlemimizi bu rakamlara göre alsak iyi olur. hadi hayýrlý olsun.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD neden bi kaç gündür düþüyor.?
    Para piyasalarýný yedek iþ olarak takip ettiðimden detay ekranlarým yok. Þu an kör durumdayým ne olduðunu anlamýyorum.

5-6 yýl öncesine kadar tüm gün para piyasalarýndaydým, matrix ekranlarým vardý, bazen dizÜstü nü alýr, deniz kenarýnda hep ayný cafe ye iner, oradan takip ederdim.

Keyifli bir dönemdi.

Derken mesleðim doðrultusunda bir projeye baþladým ve matrixleri kapadým. Þimdi yedek iþ olarak bakýyorum.

Detay ekranlar olmayýncada, duruma dair elimde bir veri olmuyor, veri olmayýncada tahmin yapamýyorum. Ama saðolsunlar genelde VIOP tarafýna bakýnca neler döndüðünü az çok kestirebiliyorum. Ama hala son 3 günde borsanýn düþtüðü günde bile USD neden aþaðý baský yaptý onu çözemedim.

Tek tahminim þu olabilir. Bazý güçlü paralý gruplar(bankalardan bazýlarý genelde sahibi abd li yahudiler olan) rahibin býrakýlacaðýný önceden öðrendi. Matrix ekraným olaydý, USD ye baský kuran aracý kurumdan durumu belki anlayabilirdim.

Mesela darbeden 2 iþ günü önce merrill lynch denen abd yahudi bankasý vob da yüklü shortlara baþlamýþtý.

Þu an tek mantýklý açýklama, rahibin býrakýlacaðýný bi þekilde birileri öðrendi ve cep doldurmaya bakýyor. Ýki üst yazýmda hükümet yakýný olsam, para piyasalarýndan yedi sülalemi ihya edebilirdim diye yorum yazmýþtým.

Yada para piyasalarýndan para toplayanlarýn bir grubunu dahamý yakaladýlar acaba. Bi þekilde fetö ye çelmemi taktýlarki.? Tabi olayý fetöye baðlamakta iþin kolayýda, þu an kör durumdayým.

Her neyse... seyredip görecez...

Zaten beni ilgilendirmiyor, benim orta vade hedefim var ve rahibin býrkalýp býrakýlmamasý, beni çok etkilemiyor desemde. rahip býrakýlmazsa 3 kazanacaðýma 1 kazanýrým oda belki. Yükseliþ daha uzun vadeye yayýlýr. yeni tehditler gelir. Ama abd tüm dünyayý tehdit ettiðinden, içerde biz millet olarak tehdidi abartmasak, tehdit edene destek olmasa medya ve bankalar, dünyada kimsenin trump ý taktýðý yok, ekonomi aynen devam ederdi.

Millet olarak topluca, deli hastanesine týkýlsak, pekte mantýksýz olmaz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hükümet þimdide fýratýn doðusuna harekat yapacaðýz demiþ.

Sanýrým suriye harekatýna hala para veren petrol ülkesi var. O para kesilsin istemiyor. Yada bu devletin parasý, askeri bol haracama diye kayýtlara geçiyorsa, o harcama kaleminin kesilmesini istemiyor.

Olayda mantýk yok çünki. Tek baþýna abd ye karþý hareket yapamazsýn. Tabi gizli baþka anlaþmalarýn yoksa bilemiyoruz.
    Ya rusya ile ortak hareket yapacaksýn, mümkünse çin ede yanaðýný uzatacaksýn makas alsýn diye. Yada kendi ülkenin halkýnýn ekonomisi ile ilgileneceksin. NORMAL bir insan bunu yapar.

Tabi kendine çoban diyerek halký koyun yapan biri için analiz yapmanýn mantýðýda yok. Ama sinirlenince, bakýyorum analize baþlamýþým.

Bal tutan parmaðýný yalar hesabý yapýyor olmalý bu suriyede ordu tutma iþini. Þu ana kadar açýklanan rakamlar, 150 milyar dolar Türkiye üzerinden geçmiþ. yani Türk devleti üzerinden. Balý biz taþýmýþýz yani devlet taþýmýþ.

Son 8 ayda milyoner sayýmýz 50 bin kiþi artmýþ ve ekonomik üretim düþmüþken bu gerçekleþmiþse, balý kamyonlarla kimin taþýdýðý ortada.
    Milyarder sayýmýz açýklanýrsa, balýn kontrolunu kaç kiþi yapmýþ oda ortaya çýkar ya.

Ýnanýlmaz arkadaþ nasýl bir ülkede yaþýyoruz, bu millet nasýl bu hale geldi.???

Hoþ nasýl geldiðini tek tek anlattým... Ama her seferinde þaþýrýyorum arkadaþ ya.!!!!

Satacak biþeyler bulmak için milletin yatak odasýna kadar girmiþ bu hükümet. Ama suriyeden çýkmýyor, inanýlmaz biþey... Hoþ çýksa ne deðiþecek... baþka bir sistemle bal olayý devam edecek ya. Bu seferde ona delireceðim...

Çevrem iyi eðitimli insanlarla dolu. Çocuklarýný hep yurt dýþýnda yaþamaya hazýrlýyorlar. Çocuðum olsa bende öyle yapardým sanýrým.

Bu kesim, bu ülkeyi 20 yýl içinde boþalttýðýnda, tamamen IRAK, SURÝYE, LÜBNAN gibi bir ülke olacaðýz....

inanýlýr gibi deðil.
    chp li yöneticiler ... aðýr hakaret yazacaðýmda... herifler kim en iyi koltuða oturacak diye kavga halinde.

Þu, yabancý ordu þehre girerken, meleklerin cinsiyetini tartýþan hristiyan papazlardan farklarý yok.. Belkide ortak hareket ediyorlardýr, baykaldan beridir tüm veriler onu gösteriyor. Ayný yerin ürünü gibiler.

sputniknews.com sitesinde yeryüzünün güzelleri 2018 yarýþmasýnýn kýzlarý sergilenmiþ. Ordaki bikinili güzellerden bile biþey anlamadým. Yani bu hükümetle damadý, sinirlerimi ne hale getirmiþ, siz düþünün artýk.

Bu kadar kötü haber içinde tek yüzümü güldüren konu, günde 1.8 milyon harcamasý olan saray ýn bütçesine, %233 zam yapýlmýþ.
    Ne güzel deðilmi.?
    Þimdi tüm parti vekilleri toplanýp, kendi maaþlarýnada %80 zam yaparlar, gazetelerde yayýnlamaz. Olur biter, ülke güllük gülistanlýk.
    Son düzenleme : alicemal; 12-10-2018 saat: 14:19.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saat 15:47

Savcý, papazý suç iþlemek ve 35 yýl hapis savlarý ile tutuklamýþtý. Peki þimdi.???

papaz davasýnda savcý nýn bugünki isteklerine bakýlýrsa, papazýn yolu abd gibi görünüyor. belki kalýr izmire elçi atanýr, yada vali yapar izmir in anahtarýný verirler.

"savcý, -örgüt üyeliði- suçlamasýyla 10 yýl hapis cezasý istedi, Brunson hakkýndaki adli kontrolün ise kaldýrýlmasýný talep etti."

Býrakacaklarý kesin gibi algýladým, ama bellide olmaz. arada hükümet bi laf çakar, papaz parmak iþareti yapar, trump tweet atar...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Taaaa 3 gün önce hükümet sinyali vermiþti, bende yazmýþtým. Hukuka býrakacam dediyse, býrakma sinyalidir diye.

Bakalým USD ne olacak.

USD ye oynayan alt tabaka ve orta tabaka zararý kabullenmek istemeyecektir. Ama büyüklerden biri vurmaya baþlayýnca, sedye ile ringi terk edecekler. Tabi normali buda.

Brunson görünen yüz. Asýl sorun, hükümetin, abd ye naz yapmasý. suriye ýrak ve iran konularýnda abd ye karþý gelmesi.

O sebeple, USD konusunda hýzlý bi iniþ gelmezse þaþýrmam.

Ama inersede en karlý MB olur herhalde.
    @NeAcaipDunya

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Taaaa 3 gün önce hükümet sinyali vermiþti, bende yazmýþtým. Hukuka býrakacam dediyse, býrakma sinyalidir diye.

Bakalým USD ne olacak.

USD ye oynayan alt tabaka ve orta tabaka zararý kabullenmek istemeyecektir. Ama büyüklerden biri vurmaya baþlayýnca, sedye ile ringi terk edecekler. Tabi normali buda.

Brunson görünen yüz. Asýl sorun, hükümetin, abd ye naz yapmasý. suriye ýrak ve iran konularýnda abd ye karþý gelmesi.

O sebeple, USD konusunda hýzlý bi iniþ gelmezse þaþýrmam.

Ama inersede en karlý MB olur herhalde.
    Bütün yazýlarýnýzý okudum. Tümüne en içten duygularýmla katýlýyorum. Yazýlarýnýzý okurken sanki bu yazýlarý ben yazmýþým gibi hissettim. Bu düþüncelerinizi yazýya dökerken vermiþ olduðunuz emeklere de çok teþekkürler ediyorum. 1998 den beri borsada yatýrým yapan bir kiþiyim. Mühendis kökenli bir kiþi olarak hem özel sektör ve hem de devlet sektöründe çalýþtým. Görevlerim esnasýnda hem Türkiye'de ve hem de tüm dünyada sistemin nasýl çalýþtýðýný ancak belli bir yaþtan ve tecrübeden sonra anlamýþ durumdayým. Hayatýmdaki tek kötü alýþkanlýðým borsada yatýrým yapmak olduðuna inanýyorum. Yönetenlerin, daima sömürü sistemine uygun davrandýklarýný ancak anlamýþ durumdayým. Bizi bilgilendirdiðiniz için çok teþekkür ediyor, saygýlar sunuyorum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by yak Yazýyý Oku
    Bütün yazýlarýnýzý okudum. Tümüne en içten duygularýmla katýlýyorum. Yazýlarýnýzý okurken sanki bu yazýlarý ben yazmýþým gibi hissettim. Bu düþüncelerinizi yazýya dökerken vermiþ olduðunuz emeklere de çok teþekkürler ediyorum. 1998 den beri borsada yatýrým yapan bir kiþiyim. Mühendis kökenli bir kiþi olarak hem özel sektör ve hem de devlet sektöründe çalýþtým. Görevlerim esnasýnda hem Türkiye'de ve hem de tüm dünyada sistemin nasýl çalýþtýðýný ancak belli bir yaþtan ve tecrübeden sonra anlamýþ durumdayým. Hayatýmdaki tek kötü alýþkanlýðým borsada yatýrým yapmak olduðuna inanýyorum. Yönetenlerin, daima sömürü sistemine uygun davrandýklarýný ancak anlamýþ durumdayým. Bizi bilgilendirdiðiniz için çok teþekkür ediyor, saygýlar sunuyorum.
    Teþekkür ederim yak.?
    Benzer hayat yaþamýþýz ve benzer deneyimlerden geçmiþiz.
    Bende sanýrým 1990 la 1992 i arasý bi yerde borsaya girdim ve hep küçük paralarla oynadým.

Þimdide yarý gýrgýr yarý harçlýk çýkarma amaçlý devam ediyorum. Bol þans dilerim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Akþam 21 civarý komþu kadýnýn kýzýnýn düðününe katýlmam lazým. Ýyi bir kadýn komþu, sýk sýk tavuklu pilav getiriyor. kendisi dul.

Dur yaw... yoksa.!!!

Leng bu kadýn bana yazýyor galiba.?

Kadýn 2 koca öldürmese, belki düþünebilirdim, hazýr ayaðýma gelmiþ deðilmi.?

Yok yaw, evleneceðim kadýn için yataða atma isteðim olmalý. Bu kadýn için öyle bir içgüdüm yok.?

Mecburen düðüne gitmem lazým. çarpýcý fistanlar giyinip, biraz çevreyi keseyim. Belki kendime gelin adayý bi tane bulurum.
    Zengin görünmem lazým. Diþiler güce tapar. Eðer güçlü isen yani para sahibi isen, 50 karýn olsa, ellibirinci olmayý diþiler kabul eder. Sonrada diðer 50 tanenin ayaðýný kaydýrmaya çalýþýr.

Böylede embesiller.

Hoþ erkeklerinde diþilerden pek bi farký yok ya. Evde 50 tane diþisi olsa ellibirincinin peþinde koþar. hala maymunluktan kurtulamamýþýz.

Aklý baþýnda bi kadýn bulsam, banada ilgi gösterse, azcýkta yataða atma isteði uyandýrsa, hemen evlenecem. Ama bu civarda akýllý kadýn bulmak imkansýz.

Dýþarda tek kadýn göremezsin. hepsi evlerde, çok azý çalýþýyor. Çalýþanlarda al benili ise hemen kapýlýyor. Sokakta diþi çok az erkek dersen sallasan 72 taneye deyiyor.

Evlerdeki kadýnlarda dizi seyrede seyrede embesillikten kurtulamýyorlar. Dýþarý çýkýp çalýþsalar beyin kendine gelecek. Ama evde kapalý kalýnca zeka yerlerde sürünüyor. O zamanda hadi diyen her erkeðin peþinden koþup, ellibirinci olmayý kabul edecek kadarda az geliþmiþ bir beyinle kala kalýyorlar.

Evdeki kadýnlarý görebilmenin en kolay yoluda düðünler.
    Geri zekalý arýyorsan, düðünden bi kýz seç beðen al.

Her neyse. Fizik yerinde ama yaþ geçti. Düðünden kýz kaldýrma ihtimalim 3,5 milyonda 0.07

Gideyim, görevimi yapayým döneyim. Þimdiden iþkence olmaya baþladý bana. Ama mecbur gidecez, kadýn tavuklu pilavlarý getirdi, karþýlýðýný vermesem bana yakýþmaz. 20 dakkada olsa bi görüneyim, takabilirsem biraz kaðýt para takayým. Yöntemide bilmiyorum ya.!!! Kültürel gelenekleri hiç bilmem. kalabalýk ne yaparsa uymaya çalýþacaðýz artýk.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 32/853 ÝlkÝlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •