dolarla ilgili etkisini yorumlamayabilir misiniz
dolarla ilgili etkisini yorumlamayabilir misiniz
osed, öncelikle burasý soru cevap yeri deðil, benim aðlama yerim gibi biþey oldu. Ýkincisi sorunu anlamadým. Yinede biþeyler yumurtlayayým. Teknik ve çok önemliymiþ gibi görünen bir cevap istiyorsan, diðer topiklere bakman lazým.
USD/TL devlet tarafýndan kontrol ediliyor. Seviyesini ancak onlar bilir.
Bir tahmin yapamam. Yapaný ciddiye almam. Olmasý gerekeni ise söyleyebilirim.
Bu Hükümetin deðeri USD/TL olarak bu 6.70 TL ler,
Türkiyenin deðeri 3.0 - 4,0 TL arasý olmasý gerekir.
Henüz imam hatibe dönüþmemiþ okullarýmýzda Eðittiðimiz gençlerimizin deðeri ise USD dende avro danda daha deðerli.
Ýmam hatibe dönüþmüþ okullarýmýzda okuyan gençlerimizse, onlar harcanmýþ olan kaynaklarýmýz. Hayat boyu acý çekecekler ve verdikleri kararlarla bu ülkeyede acý çektirecekler. Çektiriyorlar. Hiçbirzamanda verdikleri zararýn farkýnda olmayacaklar. Doðru yaptýklarýný zannedecekler.
USD/EUR filan diyorsan, o konu takibimde deðil. Devletler kendi ÇIKARLARI doðrultusunda kendi paralarýnýn seviyesini kontrol ediyorlar. Kendi gücü yetmeyen ülkelerin paralarý ise, siyonist yahudilerin çýkarlarý doðrultusunda londra ve new york finans piyasasýnda belirleniyor.
Bizim gibi yahudi kontrolundeki ülkelerde ise, kendi paraný kontrol etmeye çalýþtýðýnda, yahudi medya ve yahudi akademisyenler "yandýk, bittik, yanlýþ, böyle olmaz, yoksa gelmezler" diye her gün baðýrýyorlar. Kendi besledikleri maraba sürüsü ve þartlandýrýlmýþ ergenlerde onlarý takip ediyor.
---
S&P de dün akþam korkulan olmadý. Düþmedi.
Tabi bu düþmeyecek demek deðil. Elbette düzeltme gelecek. Ancak bu kadar korkmanýn alemi yok demek istedim.
Biraz içiniz doluymuþ gibi görünün fon yöneticileri.
Korku, bilgi ölçüsüdür.
Bak yaw, yine özlü söz yumurtladým. hemen not edeyim, harika biþeye benziyor. Virgül olan yerde duraksamayý unutmayýn. Duraksayýp nefes alýn. "Korku," sonra "bilgi ölçüsüdür." Bu þekilde okumazsanýz heba olur.
Ne kadar korkuyorsan, ÝLGÝLÝ KONUDA bilgin o kadar azdýr.
Kolay hazýmlý gaz yapmayan birde örnek vereyim. Anlamayan kalmasýn. "Gölün sularýnýn içinde ne olduðunu biliyorsan, bilgin ölçüsünde korkmazsýn." Kafan net olur, göle girersin yada girmezsin.
Gölde biþey olmadýðýný iyi bilirsin, suya girersin.
Veya gölde timsah olduðunu biliyorsun, timsahlarýn boyunu, insanlara bugüne kadarki etkierini, sayýlarýný biliyorsundur, güvenli mesafede durur korkmazsýn ama göle de girmezsin. tehlikeye göre önceden önlemini alýrsýn bu sebeple korkmazsýn.
Fon yöneticisi.
Korku ile iþ yapýyorsan, mesleðinde bilgin yetersiz demektir. Hemen eðitim almalýsýn. Yada meslek deðiþtirmelisin. Eminim yapabileceðin harika iþler vardýr.
.
Son düzenleme : alicemal; 09-06-2020 saat: 09:19. Sebep: coat style
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Vay canýna yine aynýsý oldu.
S&P future da, normalden biraz daha uzun kýrmýzý bir çizgi oluþtu, aynen dün akþamki S&P saat 17:00 küsürdeki gibi. 3 saniye içinde BIST yine 1000 puan düþtü.
Sanýrým aracý kurumlarýmýz, eli en çabuk elemanlarýný kýrmýzý tuþun baþýna koymuþlar.
Yandýk valla.
Böyle devam ederse, bu borsa adamý tabuta koyar.
abd future lara neden satýþ gelmiþ.? abd nin resmi resesyona girdiði açýklanmýþ.
Aman ne sürpriz.
---
ben neden þikayetçiyim.?
Dün Long azalttým ama ilave short almadým o sebeple. Short almýþ olsaydým þu an düþmesi lazým fikrini savunacaktým.
Ne biliyoruz. Beyin, aldýðý pozisyonu haklý çýkaracak argümanlar üretmeye baþlar.
netçede keçi beynide hayvan beyni.?
Not: Yanlýz 3200 e kadar düþüþ, haber üzerine PANÝK satýþ sebepli olduðu için, bu haberide bilinen yani önemsiz gördüðüm için, S&P deki bu düþüþü operasyon amaçlý kullandým. 4-5 saat içinde S&P future eski yerine gelecektir yada yaklaþacaktýr. Ýlave bir haber gelmezse.
realizasyon baþlasaydý, bu tür bir habere ihtiyaç duymazdý.
Bakalým operasyon baþarýlý olacakmý.? Yoksa Yanýlacakmýyým.?
Baþarýlý olursa, kazanacaðým ekstra parayý akþam yiyeceðim.
.
Son düzenleme : alicemal; 09-06-2020 saat: 11:02.
@NeAcaipDunya
Tahmin ettiðim gibi oldu. S&P tekrar yükseldi ve eski yerine geldi.
Satýþ asya deðilde abd de baþlasaydý, durum farklý olabilirdi.
BIST ise 108500 desteðinde tutundu. Bizim fon yöneticileri orada alýþa geçti. O kadarda boþ kiþiler deðillermiþ, kendileride karar verebiliyorlar anlaþýlan. Tabi son 5 ayda ellerine verilen 45 milyar TL leri var.
Biraz profesyonel olun ve size paralarýný emanet eden 350 bin kiþiyi koruyun. Sadece para babasý spekülatörleri korumayýn. Kanýný emdiðiniz beden ölürse, sizde ölürsünüz.
Toplanýp gidin BIST yönetimine. Bir fon oluþturmalarýný söyleyin. "Küçük Yatýrýmcýlarý", Spekülatörlerin ekonomik temele dayanmayan, BISTi toptan silkeleme ve aþýrý alým bölgelerindeki "gel gel" yapma yöntemi ile baþlattýklarý mal daðýtýmýndan korusun.
Bunun önemini anlatýn. KY yi koruduðunuzda, BISTi korumuþ olursunuz, dolayýsý ile kendinizi korumuþ olursunuz. Anlamak çok zor olmasa gerek.
BIST de güvenilirli artýnca, katýlýmcý sayýsý belki 5 milyona çýkacak.
Tüm dünyadan yatýrýmcý yaðar diyemiyorum, onun için hükümetide düzeltmeniz gerekir. Onu yapamazsýnýz ama BIST yönetimini, dolayýsý ile BISTi düzeltebilirsiniz. Kendinizi korumak için KYyi koruyun, bunun için BIST yönetimini düzeltin. yada daha iyi yapýn, düzeltin demek aðýr olabilir.
Son örnek: Olduðu zaman yazmýþtým, 90 binden 82 bine doðal olmayan bir hýzlý hareket oldu. Açýkça silkelemeydi. Eðer FON olsaydý, 90 bin altýnda alýþa geçer ve silkelemeye geçen spekülatörü cezalandýrýrdý. Bir dahada bu tür bir þeye hiç bir spekülatör cesaret edemezdi. FON yönetimi aldýðý mallarýda, endeks in aþýrý yükseldiði yerlerde ufaktan vermeye baþlardý. Hýzlý aþýrý düþüþlerde alýr, aþýrý ve hýzlý yükseliþlerde satar. Tabi bunun yöntemini ben söyleyemem, o konunun içinde olan profesyoneller kurallarý oluþturmalý ve uygulamaya sokmalý. Ben sadece doðru YOLU gösterebilirim.
---
O 1.5 milyon kiþinin en az 1.4milyonu KY dir herhalde.
@NeAcaipDunya
Geliþime bakarak S&P de dün realizasyon baþlamayacaðýný söyledim, haklýda çýktým. Ancak þunuda söyledim, bende realizasyon bekliyorum. Dün olmadý ama bugün yada yarýn da olmayacak demek deðil.
Longlarý azalttým, ilk fýrsatta short da ekleyip ayný anda long ve shortlu pozisyonada geçeceðim. Long var, yanýna short koyacaðým. Ýyi yerden koymam gerekir, fýrsat kollayacaðým.
Þu da varki, tüm dünya abd de realizasyon bekliyorken, realizasyon olurmu.?
Herkesin beklediði þey hisse borsalarýnda pek olmaz.
Bilmiyorum, önlemimi alayým bekleyip göreceðiz.
Dün Umarým, realizasyon baþladý satayým diyen ASYA'lý büyüklerin bir miktar gazý alýnmýþtýr. Böylece derin bir realizasyon görmeyiz.
Dünki satýþ abd uykudayken baþladý. Demektirki asya lý büyükler sattýlar. Satanlar gerçek asya lýmýydý yoksa asya daki abd bankalarýnýn þubelerimiydi onu bilemiyorum. Endeks geri döndüðüne göre sanýrým gerçek asya lý fonlar satmýþ olsa gerek. Satýþlarý baþarýlý olmadý.
Araba abd nin, Direksiyonda abd liler olduðuna göre, dünki baþarýsýz hikaye, þoföre "kenara çek" diyen bi kaç saki içmiþ japon yolcu olsa gerek diye düþünüyorum. Þoför kenara çekmedi, hareket halinde 2 sarhoþu camdan dýþarý attý.
Tabi bunlarýn hepsi hayali senaryo. Gerçekte ne oldu bilemem.
@NeAcaipDunya
Dün sabah, haberle baþlayan S&P düþüþüne inanmadýðýmý, küçük bir operasyon yaptýðýmý, akþamada kazanacaðým parayý yiyeceðimi yazmýþtým.
Dün sabah aldýðým extra longlarý Dün akþam kapatamadým, ancak bu sabah kapattým.
Kazandýðým paranýn ise ancak küçük kýsmýný yiyebilirim, netçede bir aðzýmýz var. Lüksede düþkün deðilim. Bu durumda benim gibi evrimin tepelerinde dolaþan efsane bir dað keçisi ne yapar.? Fazla parayý stoklamaz, halkýn eðitimi için kullanýr.
Bugün gidip artacak para ile viþne aðacý dallarý satýn alayým. Onlarý oduna dönüþtüreyim. Odunlu eðitim kampýna ilk yatýrýmý yapmýþ olayým.
Þimdi gözlerim yaþardý.Bir keçi bu kadarmý yüce olur. Kendi parasýný eðitim için, bilim için kullanan bir ermiþ keçi. Ayýptýr söylemesi mükemmelim yaw.
![]()
@NeAcaipDunya
Ýlginç. Dünki ayný satte yeniden S&P ye ayný görüntüde satýþ geldi.? Sabah 09:00 civarý doðuda hangi borsa açýlýyorki.? Moskovamý satýyor yoksa.?
Dünün benzerimi olacakki.?
Bilinmez. Bu sefer operasyon düþünmüyorum.
@NeAcaipDunya
SPk baþgan'ý konuþmuþ. Baktým hikaye. Hakiki bir siyasetçi gibi bomboþ konuþmuþ.
Þu kadar manipülatör e bu kadar yüz milyon ceza kestik demiþ. Bu ise yüz kýzartýcý.
Neden.?
Örnekle anlatayým.
Ben Ýstanbuldaki bir manipülatör üm. Bir tahtada, þirket sahibi patronla anlaþýp oynama yaptým. 10 bin kiþiyi çarptým. Patronla parayý paylaþtýk.
SPK beni yakaladý. yakalýyorda.
Bana 30 milyon ceza kesti, benden aldý parayý cebe indirdi. Patrona ellemedi, o kazandýðý ile kaldý. Biliniyorki, çoðu manipülasyonda patronla ortak çalýþýrlar.
Patronu geçtik. Peki Zarar gören 10bin kiþi.?
Onlar yedikleri kazýkla kalýyorlar.
SPK onlara diyorki.? Kardeþim biz tahtada manipülatör ü yakaladýk, sizde gidin mahkemeye verin paranýzý alýn.
Çüþþ, resmen terbiyesizlik.
Adam Bingöl'de yada Adana'da bu senetden almýþ, 20 bin TLsi gitmiþ.
Avukat tutacak, avukat istanbula gidip manipülatörün mal varlýðýný arayýp bulacak, bulursa haciz iþlemi baþlatacak filan.
Bir avukata gidin, durumu anlatýn. "kardeþim ben Ýstanbul dan nasýl adamý bulayýmda paraný alayým" diyecektir. Dürüst olmayaný ise paraný alacaktýr ama haczedecek mal bulamadým deyip iþin içinde çýkacaktýr.
Olmasý gereken. SPK nýn avukatlarý var, gücü var. manipulatör'ün çarptýðý miktar belli, kimleri ne kadar çarptýðý aracý kurumlarda var. Tüm gücünle bastýr al manipulatör den neyi var neyi yoksa, en son avukatlarýn masrafý ve ücretini kes, kalanýný çarpýlanlara daðýt.
30 milyonu cebe indir, utanmadan kenara çekil.
peki bu iþten kim kaybetti, kim kazandý.
SPK kazandý, 30 milyonu cebe indirdi. SPK yöneticileri yýl sonunda bu paralardan prim alacaklar.
Patron kazandý attýðý kazýk cebinde kaldý.
10bin KY kaybetti, yedikleri kazýkla kaldýlar. Belki güçlü 5-10 kiþi peþine düþer belki bi kaçý parasýný geri alýr hepsi o.
SPK baþganý maval okumuþ.(maval okumanýn anlamýný bilmiyorum)
---
Balinalarý ise konuþmada es geçmiþ. Netçede karides kardeþliði var.
Manipulatörler tahta bazýnda iþlem yapýyor ama spekülatör balinalar toplu katliam yapýyorlar. Silkelediklerinde büyük küçük tüm oyuncular zarar görüyor.
Silkelemeye karþý bir açýklama ise yok. FON kur, silkelemelerde karþý bacaðý oluþtur. hepsi o. Fon un parasýnýda yapýlan iþlemlerden küçük miktar kesersin, zamanla büyür dev olur. Sonra para kesmeyi býrakýrsýn. Zaten aþaðýda alýp yukarýda satacaðýn için, FON kendi kendine büyür.
Son düzenleme : alicemal; 10-06-2020 saat: 15:22.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri