Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 325/853 ÝlkÝlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,593 - 2,600 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bluumberg in marabalarý, dünki yüksek hacimli yükseliþi TCELL in tayyip çe alýnmasýna baðladýlar.

Ben düþünüyorum, bað nerede kafam almýyor. Neden varlýk fonu bir þirketi aldý diye BIST uçsun ve yüksek hacim olsun. FON yöneticileri TCELL satýþýný nasýl yorumladýda hacim yüksek oldu.?

Anlamadi ben.

Olsa olsa yabancý satýþýnýn geçen hafta alýþa dönmesi diye yorumlarým. Dünde yabancýlar satsaydý ayný yükseliþ olurmuydu, yükselen kafalar anýnda kýrýlýrdý. Sonra neden kamu parazitleri þirket aldý diye tcell e bu kadar alýþ geldi.? Onuda bilmiyorum. Ne gördüler.?
    Dünki hareketde, yükseliþ baþlangýcý yada mal daðýtýmý ile düzeltmeye hazýrlýk diye yorumlarým.

Bu seviyede ve son geliþmelerle BIST için ne mal daðýtýmý mantýklý, nede ciddi bir düzeltme BIST için mantýklý.

Geriye yükseliþ baþlangýcý kalýyor.

Eðer yabancýlar bu haftada almaya devam ederse, 114,5 bini görebiliriz belki geçebiliriz.
    Ben yabancý alýyormu bilemem, ancak perþembe 14:00 de TCMB sitesi açýklayýnca önceki haftayý görebiliyorum.
    Ama aracý kurumlar günü gününe bi þekilde biliyorlar.
    Son düzenleme : alicemal; 19-06-2020 saat: 10:17.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Sayýn Ali Cemal;

Son bir iki yýldýr ülkedeki ekonomik yapýnýn çoktan çökmesi gerekirken,kenardan kýyýdan yapýlan stratejik hamlelerle ülke ekonomisinin ve gelecek projeksiyonun bir þekilde ayakta tutulmasýný nasýl yorumluyorsunuz?

Hep dile getirilen bir söz var.Devlet ayrý hükümet ayrý diye.Geri planda bu yapýlanlarý ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne baðlýyorum.Mevcut hükümetin bu tip hamleleri yapacak ne akýl ne vizyon nede gayesi olabileceðini düþünmüyorum.Türkcell hamlesini de bu þekilde yprumluyorum.

Sizin Devlet aklý yada kimilerine göre derin devlet denen olguya karþý bakýþ açýnýzý merak ediyorum.Sizce böyle bir yapý geri planda ülkenin geleceðini programlýyor olabilir mi?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dealer zor bir soru sormuþsun, sorduðun sorunun cevabý geçmiþ yazýlarýmda parça parça var, ama kim okuyacak þimdi.?

Zaten düþüncen de belli benden onay istiyorsun.

Onaylýyorum.

Biz çok zengin ve yeterli iyi eðitimi olan bir ülkeydik.
    Zenginlik cebindeki, kasadaki para deðildir, eðittiðin gençlerdir, ileri teknoloji þirketlerindir. Daðlarýn, ormanlarýn, denizlerin, limanlarýn, vadilerin, tarlalarýn, bahçelerindir. Ülken için çalýþan insanlarýndýr.

1980 e kadar hepsi bizimdi, teknolojik þirketlerimiz 1973 de kurulmaya baþladý(TUSAÞ-TAI Naim Talu) (süzmenin biri viop tarafýnda 1973 lerde kurulan þirketleri, 1960 da astýðýmýz abd hizmetkarý adnan menderes ve abd ajaný celal bayar a baðlamýþtý, cehalete baðladým) Sonra diðer teknoloji þirketlerimiz kuruldu TUBÝTAK(1973 Cemal Gürsel) ASELSAN(1975) HAVELSAN(1982-Bülent Ulusu) ROKETSAN(1988-Savuma Sanayi Ýcra Komitesi isteði ile)

Özel sektör dev þirketleri ve medyasý ise tamamen koç, sabancý, eczacýbaþý gibi azýnlýklarýn elindeydi ve teknolojimizin geliþmesinde engeldi. Görevleri ülkenin emeðini dýþarý aktarmak, teknolojik geliþmeyi engellemekti. Ama yinede üstte isimlerini verdiðim bu þirketleri kurabildik, bir kaç güzel adam zamanýnda kurabildik. adnan menderesi asýp celal bayarý kovalayýnca, 20 yýl kadar abd etkisinden kurtulduk. O ara bu þirketleri kurduk. Kuran kahramanlarýn isimlerini bilmezsiniz ama abd hizmetkarlarýnýn isimlerini, adnan menderesleri, turgut özallarý ezbere bilirsiniz. Size ezberleten ülkeye hakim yahudi medyasý.

özalla beraber, herþeyi paraya dönüþtürdük ve yahudilere satmaya baþladýk. Paraya dönüþünce kendimizi her aptal gibi zengin sandýk. halbuki sattýðýn malýn mülkün parasýydý. Ülkeye hakim yahudi gazete ve TV leride "aferim süperiz" diye yapýlanlarý parlatýyordu.

akp ile beraber kalan herþeyide sattýk, üzerine 500 milyar dolar borçlandýk, ve borçla ithalatla yine her cahil gibi kendimizi zenginleþmiþ sandýk.
    Orduya ait TUSAÞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi þirketlere tarikatlarý dolduruyoruz, yakýnda onlarda pazifize olurlar. Teknolojilerini akp þirketlerine ve yahudilere aktardýk, halada aktarýyoruz, aktarýlan teknolojilerimizin listesini 2 kere yazmýþtým.

Eðitim sistemimizi akp dinamitledi, o zenginliðimizde kaybolup gidiyor. Kamu þirketlerimiz çoðu gitti, bankalarý söðüþlemek için ellerinde tutuyorlar. maden haklarýmýz, ormanlarýmýzýn bir kýsmý tarým alanlarýmýzýn çoðu azýnlýklarýn ve yabancýlarýn elinde.

Ülke hala zengin ama artýk Türk halkýna ait deðil. Biz iþçiyiz.

Devlet geleneðimizde akp ile beraber yok olup gidiyor. Arkadada devlet kalmamak üzere. Orduyu akp fetullahla beraber pasifize etti, içini oydu, polis zaten tarikatlarýn elinde.

Her neyse...

Caným sýkýldý yine.

Soruna tam cevap olmadý ama bunla idare et. Haber okuma saatim.
    Son düzenleme : alicemal; 19-06-2020 saat: 10:57.
    @NeAcaipDunya

4. Türkcell'de garip þeyler oluyor

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet cemal Tcell ilginç, þirketlerle ilgilenmediðim için detayý pek bilmiyorum.

---

abd borsasýnda son gün satýþlý seyir izledi.

Son geliþmelere bakýp ciddi realizasyon olma ihtimali %50 nin altýna düþtü demiþtim.

En kötü an o andýr. "Tamam artýk o þey olmayacak" diyerek rahatladýðýn andýr.

Senin gördüðün þeyi milyonlarca küçük-orta oyuncuda görür "tamam artýk olmayacak" der ve pozisyon alýr.

Balinalarýn beklediði budur.

Pozisyon alarak sürü haline gelmiþ milyonlarca oyuncu.(S&P için milyon, BIST için yüzbinler demek daha doðru)

Sürünün aldýðý pozisyonun tersine hareketle sürünün önemli kýsmý lüplenir.
    Tabi bunlar tamamen varsayým, olurmu olmazmý bilmiyorum. Bende sürüdeki koyun gibi bekliyorum. Balinalarýn bu stratejisine karþý tek silahým uzun vadeli oyuncu olmam.

---

BIST için iyi tarafsa, abd borsasýna son günlerde direnmesi. Dahada iyisi, 2 hafta önce yabancýlarýn almasý ve dün yani son iþ günü bankalara alýcý gelmesi.

Hali ile S&P de sürüler lüplenirken, biz az etkileneceðiz gibi görünüyor. Belkide tamamen ayrýþýrýz eðer pazartesi bankalara alýþ gelmeye devam ederse.

BIST ucuz, S&P deðil.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yahudi habertürk'ün ekonomisti Gökhan Þen bugünki yazýsýný KY lerin korunmasýna ayýrmýþ.

Baþlýðý görünce umutlanmýþtým.

Ýçeriði okuyunca, vatandaþýn BIST de hiç oynamadýðýný anladým. Yazmýþ olmak için yazmýþ.

Yinede hiç yoktan iyidir. Belki aracý kurumlara ilham olurda KYlerin korunmasý için BIST yönetimine baský yapýp yöntem gösterirler.
    KY yi en iyi tanýyanlar onlar, üstelik personelleride kendi adlarýna oynadýklarýndan, hem tahtalardaki patronlarý bilirler, hemde KY lerin nasýl hafifletildiðini.

Tek bilmedikleri KY olmazsa sizde olmazsýnýz. Onu anlamak içinde beyin lazým tabiki.

Tekrar hatýrlatayým.

Birincisi tahtada manipulatör yakalamakla olmaz. Yakaladýktan sonra BIST avukatlarý aracýlýðý ile manipulatör ün tüm maddi varlýklarýný alýp paraya dönüþtürüp, etkilenen KY lere daðýtacaksýn. Önce masrafýný kesersin. Etkilenen KY lerin listeside aracý kurumlarda var. Listeyi al, parayý oransal olarak etkilenenlere daðýt. Para artarsa keçi ye gönder, eðitim kampýna odun alsýn.
    "Biz yakaladýk, mahkemeye verin paranýzý alýn" demek, KY ile dalga geçmekten baþka biþey deðil. KY alamaz.

Þirket patronuda iþin içindeyse, onuda alaþaðý edeceksin. Þirketini elinden alacak kadar aðýr ceza vereceksin. Ýngiltere BISTi Kýbrýs Türkü Polly Peck'i nasýl alaþaðý etti.

Ýkincisi, 90 binden 82 bine iniþte olduðu gibi, spekülasyon sýnýrlarýný zorlayan, manipulasyona kayan büyük oyuncularý aðýr cezalandýracaksýn. Giderse ne yaparýz diye korkma. Giden 1 kötünün yerine gelen 3 iyi olur. Nasýl cezalandýracaðýnýn yöntemide ortada. FON kur, aðýr silkelemeye geçen balinanýn tersine iþlem yap.

Bunun tartýþýlacak tek yaný, zamanlamasýdýr. Balina ne zaman ölçüyü aþtý ve BIST in tüm oyuncularýna zarar vermeye baþladý, onu tartýþýrsýn. Cezalandýrmayý tartýþmazsýn, tokmakla ineceksin beynine.

Bence 90 binden 82 bine iniþ tam zamanýydý. Günlük hareketti, hýzlý ve derindi, ekonomik karþýlýðý yoktu. Butür parametreleri belirler, kurallar oluþturursun.
    @NeAcaipDunya

Samimi ve içten uygulamalar

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    yahudi habertürk'ün ekonomisti Gökhan Þen bugünki yazýsýný KY lerin korunmasýna ayýrmýþ.

Baþlýðý görünce umutlanmýþtým.

Ýçeriði okuyunca, vatandaþýn BIST de hiç oynamadýðýný anladým. Yazmýþ olmak için yazmýþ.

Yinede hiç yoktan iyidir. Belki aracý kurumlara ilham olurda KYlerin korunmasý için BIST yönetimine baský yapýp yöntem gösterirler.
    KY yi en iyi tanýyanlar onlar, üstelik personelleride kendi adlarýna oynadýklarýndan, hem tahtalardaki patronlarý bilirler, hemde KY lerin nasýl hafifletildiðini.

Tek bilmedikleri KY olmazsa sizde olmazsýnýz. Onu anlamak içinde beyin lazým tabiki.

Tekrar hatýrlatayým.

Birincisi tahtada manipulatör yakalamakla olmaz. Yakaladýktan sonra BIST avukatlarý aracýlýðý ile manipulatör ün tüm maddi varlýklarýný alýp paraya dönüþtürüp, etkilenen KY lere daðýtacaksýn. Önce masrafýný kesersin. Etkilenen KY lerin listeside aracý kurumlarda var. Listeyi al, parayý oransal olarak etkilenenlere daðýt. Para artarsa keçi ye gönder, eðitim kampýna odun alsýn.
    "Biz yakaladýk, mahkemeye verin paranýzý alýn" demek, KY ile dalga geçmekten baþka biþey deðil. KY alamaz.

Þirket patronuda iþin içindeyse, onuda alaþaðý edeceksin. Þirketini elinden alacak kadar aðýr ceza vereceksin. Ýngiltere BISTi Kýbrýs Türkü Polly Peck'i nasýl alaþaðý etti.

Ýkincisi, 90 binden 82 bine iniþte olduðu gibi, spekülasyon sýnýrlarýný zorlayan, manipulasyona kayan büyük oyuncularý aðýr cezalandýracaksýn. Giderse ne yaparýz diye korkma. Giden 1 kötünün yerine gelen 3 iyi olur. Nasýl cezalandýracaðýnýn yöntemide ortada. FON kur, aðýr silkelemeye geçen balinanýn tersine iþlem yap.

Bunun tartýþýlacak tek yaný, zamanlamasýdýr. Balina ne zaman ölçüyü aþtý ve BIST in tüm oyuncularýna zarar vermeye baþladý, onu tartýþýrsýn. Cezalandýrmayý tartýþmazsýn, tokmakla ineceksin beynine.

Bence 90 binden 82 bine iniþ tam zamanýydý. Günlük hareketti, hýzlý ve derindi, ekonomik karþýlýðý yoktu. Butür parametreleri belirler, kurallar oluþturursun.
    Bu yazýnýza imza atarým. SPK ve diðer piyasayý denetleyen kuruluþlar her zaman ipe un seriyorlar. Son zamanlarda bist100 borsamýza yoðun yeni Ky giriþi var. Bunu hükümet diðer enstürümanlarýn önünü keserek yapmaktadýr. Bilinçli algý operasyonu mevcut. Ky nin korunmasý için, yastýk altýndaki atýl deðerlerin ekonomiye kazandýrýlmasý için çok katý cezalarýn gündeme getirilmesi ve uygulama noktasýnda taviz verilmemesi gerelmektedir. Samimi ve içten görev yapan kuruluþlar ve yöneticilere acil ihtiyaç duyulmaktadýr. Önemli olan niyettir, bu niyetin Ky'den yana olmasý için piyasa oyuncularýnýn da çok gayret göstermesi gerekmektedir. Saygýlarýmla.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yakýn akrabamýz yak'a teþekkür ediyoruz. Netçede yak da tibet öküzüdür, yüksek mecralarda gezer. Farkýmýz ise keçi sürü sevmez, keçi sürüye kýzar, keçi sürüye üzülür, keçi kýrgýn.

Ýmdi ana konuya dönelim.
    Ne kadar KY, kiþisi manipulatör den yediði kazýðý þanssýzlýk beceriksizlik deðil, kendilerine atýlan kazýk, BIST yönetiminin aymazlýðý suçu olduðunu anlarsa, aracý kurumlarý o kadar çok kiþi dürter.

Dürrtülen aracý kurumlarda BIST yönetimine gider ve "yaw bu KY sürüsü biþeyler istiyor, ancak büyük para kazandýðýmýz patronlar, -karýþmayýn sürümüze- diye bize kýzýyorlar. Naapalým bilemiyoruz." Derler.

Netçede aracý kurumlarda BIST yönetimini uyarmýþ olur. Uyarýlmýþ olan BIST yönetimide hemen lüks makam arabalarýna atlayýp, "karidesleri hazýrla problem var biz geliyoruz" diye balinalarýn yanýna giderler.

Netçede yine BIST yönetimi karides yedi, bize faydasý olmadý.

Olsun, önemli deðil. Biz dürtelim.
    Ýzin verirseniz, twin özlemin çalýþtýðý aracý kurumlarý ben dürtmek istiyorum.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 325/853 ÝlkÝlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •