MSCI krizini çabuk atlattýk, doðru sonuç çýkarmýþým. Ufaktan faydalandým da diyebilirim.
---
Az önce gökhan þen'in bugünki yazýsýný okudum.
Bu sefer önceki 2 taneden daha doðru yaklaþým sergilemiþ.
Onunla farkýmýz, önem verdiðimiz konular.
O daha çok, "akýllý ol emþerim soydurma kendini" fikrine odaklý.
Ben ise "Denetleme ve cezalandýrma kurumlarý görevini yapsýn. Ondan sonra akýllýyýmdýr aptalýmdýr beni ilgilendirir. Tüm paramýda kaybedersem beni ilgilendirir, SENÝ ÝLGÝLENDÝRMEZ"
Onlara bu iþi yapmalarý için maaþ veriyoruz. Sen iþini yap, suçluyu yakala, aðýr cezalandýr ayaða kalkamasýn, zarar görenlere suçludan aldýðýný ver telafi et edebildiðin kadar. Sonrasý seni ilgilendirmez. batarým çýkarým suç bende.
Seni ilgilendiren tek þey, aldýðýn maaþýn karþýlýðýný vermektir.
Hatýrlarsanýz, polis içinde ayný görüþü söylüyorum. Polis "soydurma kendini akýllý ol" diyor. YANLIÞ.
Sen iþini yapýyormusun, aldýðýn maaþý hak ediyormusun.? Daha iþin nedir onu bilmiyorsun, polisin yetki ve sorumluluklarýný anlat desem anlatamazsýn.
dur yaw, konu polis deðildi.
Vergi daireleri ticaret hayatýný denetleyip, suç iþleyenleri cezalandýrmak zorunda, onun için maaþ alýyorlar. Ama onlar ne yapýyor. "Bakkaldan Fiþ almazsan sana ceza keserim." Kendi maaþ aldýðý görevini senin üzerine yýkýyor. Dur yaw konu buda deðildi ama gördünüz, kamu kurumlarýnda kendi maaþ aldýklarý sorumluluklarý yapmayýp halkýn üzerine yýkmak bir gelenek olmuþ.
Sonuçta geldiðim nokta þu.
Düzeni saðla diye maaþ veriyoruz, ama sen düzeni saðlamak yerine, kendi sorumluluðunuda bana yýkýyorsun. Akýllý ol diyorsun. Halk akýllý olmak zorunda deðil, onun için maaþ vermiyorsun, çalýþsýn diye maaþ veriyorsun. Çalýþmazsa iþten atýyorsun.
Kamu kurumlarý ise çalýþan insaný korumak zorunda, hem can güvenliðini hem mal güvenliðini. AKILLI OL KENDÝNÝ KORU DÝYEMEZSÝN. Beni korumak için maaþ alýyorsun.
Daha nasýl anlatayým bilemiyorum.
Bu konuyu kaçýncý anlatýþým. Hala anlatamýyorum.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri