Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 33/853 ÝlkÝlk ... 2331323334354383133533 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 257 - 264 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ABD li araba firmasý FORD, 25 bin iþçi çýkaracakmýþ.?????????

haydaaaaaaa.

Dünya ve ülke Ekonomisini her yýl düzenli takip ediyorsanýz, azcýkta kafa yoruyorsanýz, bu habere çok þaþýrmanýz gerekir.

Neden.?

trump baþa geçene kadar abd nin ekonomik verileri iyi deðildi. Tekrar krize girme ihtimali çok yüksek olarak görülüyordu. Bu seferki kriz çok daha büyük olabilir deniyordu.

trump baþa geçince iþler deðiþti. Adam cahil cesareti ile dünyada herkesi tehdit etmeye baþladý. Avrupa, Çin, Rusya, Hindistan tehdit ettiði büyük güçler. Ayrýca bi sürü küçük ülke, biz dahil.

En çok etkilenende biziz, þu an dünya para piyasalarý kapalý. Cuma akþamý TR para piyasalarý açýkken USD 5,93 idi. Bizim piyasa kapandý, avrupa ve abd piyasalarý açýkken USD 5,87 ye düþtü. Yani ne yapýyorsa, bizim içerdeki þirket ve vatandaþ yapýyor kendi milletine. Kendi bulunduðu agacý kesen gerizekalýlara dönüþtürülmüþüz.
    Her neyse bu konu baþka konu. ABD ye geleyim.

Burdamý yazdým baþka yerdemi hatýrlamýyorum.

ABD ülkesinin gücü tamamen dünyaya hakim medyasýndan geliyor. Dünyada, yahudi kontrolundeki medya oraný %85 diye açýklanmýþtý.

Medyanýn þirketlere olan etkisini nasýl anlatayým bilmiyorum. Medya arkanda ise hýzla büyürsün, karþýndaysa hýzla batar yada küçük kalýrsýn. Medya bu kadar önemli. En yakýn örnek, fetullaha baðlý þirketler. Arkalarýnda akp medyasý ve devlet varken 20 yýlda ne kadarda hýzlý büyüyük, türkiyede en çok kazanan þirketler sýralamasýna girdiler. Arkalarýnda medya ve devlet olmasaydý, rakiplerin karþýsýnda medya ve devlet olmasaydý, hala yerel firmalar olarak ya yaþarlardý ya batarlardý. 20 yýlda çok büyüdüler.

%85 medya, tüm dünyada sabah akþam senin þirketlerinin bedava reklamýný yapýyorsa, rakiplerinide baltalýyorsa, dünya þirketlerine kýsa sürede hakim olursun.

Avrupa, abd, türkiye, rusya ve bazý asya ülkelerinin tüm dev þirketleri yahudilerin elinde. Açýklamasý ise uzun hikaye, yöntemleri neler, nasýl ele geçirip nasýl gizli kalabiliyorlar, ayrýca neden gizleniyorlar. Bu bin yýllara dayanan bir yahudi kültürünün sonucu ama bu ayrý konu.

FORD 25 bin kiþi çýkaracak.

Trump baþa geçtiðinden beri, abd ekonomi verileri hep iyiye gitti. Ýlginçtir AB ninki ve asya ülkelerininkide iyiye gitti.

O zaman FORD neden iþçi çýkarýyor.

Ýþte bu soru uzmanlýk sorusu.

Anlatmasýda uzun ya.!!! zor bir iþe girdim, kýsaca naýl çýkarým diye düþünüyorum.

Ne anlatmýþtým. USD olmasa, abd ülkesi 1 yýl içinde kaosa sürüklenir, iç savaþ çýkar ve dünya lideri abd diye biþey kalmaz.

Çünki ABD ÜLKESÝ ÝÇÝNDE sanayi diye biþey kalmamýþ.
    VAR ama çok pahalý üretiyorlar. Dünyada USD kabul gördüðündende bu pahalý þeyleri halký alabiliyor. Halk alacak parayý nerden buluyor. USD dünyada kabul görüyor ve güçlü abd ordusu abd nin dünyada her türlü kabul görmesini saðlýyor. Bu sebeple ABD merkez bankasý ne kadar çok para basarsa bassýn, enflasyon yükselimiyor, USD nin deðeri düþmüyor. Son 20 yýlda, 23 trilyon kadar fazadan, karþýlýðý olmayan para bastýlar.

Bu karþýlýksýz parayý, dünyanýn herhangi bir ülkesi bassa, Rusya yada Türkiye hiç fark etmez, býrak 23 trilyon dolarý sadece 1 trilyon dolar, bassa, dünyada anýnda parasý pul olur. O para ile ne dünyada nede kendi ülkesi içinde hiç bir þey alamaz haline gelirsin, enflasyon yüzde bine fýrlar.

Peki abd de neden olmuyor. ? Tamamen medya ve arkasýndaki ordu.
    ABD nin tüm finans, medya, sanayi, silah, petrol, ilaç vb. þirketleri yahudilerin elinde. Tek tek, sahipleri ve listesi bende var, on yýllarýn araþtýrmasý. Bzizim ve dünyanýn diðer yahudilerininde var. Her neyse...

Para bu kadar bol basýlýnca, hem halký tembelleþti, hem obez oldu, hemde aç kalmadý.

Ama denizin sonuna geliyorlar. Rusya ve Çin beraberce ABD ye rakip ordu gücü olabiliyorlar. Rakip çýkýncada, ABD nin uydusu olan ülkeler, ufak ufak arýza çýkarmaya baþladýlar.(Rusya hakkýnda þüphelerim var.! Hem Rusyadaki tüm özel dev þirketler yahudilerin elinde, her yýl Rusya dýþýna batýya milyarlarca dolar taþýyorlar ve putin sadece seyrediyor, hemde Rusya abd-ingiltere dolayýsý ile yahudi düþmaný.??? Bu çok büyük çeliþkiyi henüz açýklayamýyorum. Þimdilik abd ve Rusyayý düþman sayýyorum, aksini ispatlayamayacaðým için.)

ABD den uzaklaþmaya baþladýlar.

trump, tüm dünyayý tehdit etmeye baþladý. Paralarý bize gönderin dedi. fabrikalarý bizde kurun dedi. USD nin bolluðundan faydalanan ülkeler direk karþý gelemedi.

ABD bu sayede biraz para ve zaman kazandý. bazý fabrikalar abd ye taþýndý, bazý yeni fabrikalar kuruldu.
    Bu sayede abd verileri bir yýldýr iyi gelmeye baþladý.

Ancak tembelleþmiþ ve obezleþmiþ abd sanayisi ve halký, çok pahalý ve yavaþ üretim yapýyor. O sebeple abd içinde ne kadar bol para olursa olsun, yeterince satýþ yapýlamýyor.

FORD zora düþtü. yavaþ yavaþ diðer fabrikalarda zora düþecek.
    Finans sistemi zaten 2008 de batmýþ ve merkez bankasýbda basýlan trilyonlarla kurtarýlmýþtý. Onlarda iþçi çýkarýp sinyal vermeye baþladýlar.

ABD ve ingiltere ayný durumda. Obez, tembel ve hantallar. Üçüncü sýrada fransa var. Sonra diðer avrupa ülkeleri.
    2. dünya savaþýný kaybedip abd ve ingiltereye teslim olan almanya ise, hep çalýþmak zorunda kaldý. O sebeple onlar, diðer 3 ülke gibi deðiller. Hala sanayileri ayakta ama en büyük þirketlerinin pek çoðuda yahudilerin elinde. 2. dünya savaþýndan sonra pek çoðunu yahudiler ele geçirdiler.

FORD zor durumda. Finans þirketleri serumla ayakta aynen bizim lüks üretim yapam inþaat þirketleri gibi.
    ABD halký obez, tembel ve asyaya göre çok pahalý üretim yapýyor.

Hep söylerim, USD, dünyada geçerli para olmaktan çýksýn aynen TL gibi. ABD 1 yýl içinde kaosa ve iç savaþa sürüklenir. Onlarda birbirinden nefret eden sýnýflar var. Bizde o kadar yok, onlarýn ayrýmý kesin ayrým. ýrk ayrýmý. Bizde mezhep ayrýmý var ve henüz o kadarda birbirimiz ezmedik, nefret köklü deðil sanki. Belkide köklüdürde konu abd.

ABD nin %51 i, siyahi ve latinlerden oluþuyor. Bu kesim devlette hep ikin ci ve üçüncü sýnýf vatandaþ davranýþý gördü. hep ezildiler, hep aþaðýlandýlar. Dedeleri vahþi hayvan gib avrupadan gelen kendilerine beyaz diyen ýrk tarafýndan tüfeklerle avlandýlar. bazý þirketler kelle baþýna ücret ödüyordu. Avrupada bu insanlarý hayvanat bahçelerinde sergiliyorlardý. yani nefretin kökü çok derinlerde ve çok saðlam.

58 yýl önceye kadar açýk ýrkçýlýk devam etti ve hala ötrülü ýrkçýlýk devam ediyor.

Ford 25 bin iþçi çýkaracak.

ABD ve uþaklarýnýn geleceði pek parlak deðil. Ama uþaksan, her taraftan efendi bulursun.
    Son düzenleme : alicemal; 13-10-2018 saat: 17:38.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

O otomotivci ne yapsa iþi zor
    Motor teknolojisi
    Devir pahalý mazot devri
    Misal
    muadili renodan az yakcak ki
    Rekabet gucu yakalayasen
    Ben mesela Salomon kayak ayakkap aldým Bi kez
    Hic bakmadým valla þirket sahibi yahudi mi Muslim mi Hristiyan mi diye
    Bana ne ama zerdust olsa ki bunlarýn düsturu dogruluk durustluk imiþ
    O durumda bizzat tercih olur ama deðilse tabi
    Alýmda
    Kalite fiyat dengesi muhim olan
    Satýmda nasýl denge?
    Bilmiyorum

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Moruk hiç beklemediðim bir konuya deðinmiþ.

"Salomon kayak ayakkabýsý aldým", sahipleri yahudi diye almasamýydým.?

Yahudileri ve insanlarý anlatmaya o kadar odaklanmýþýmki, "peki ne yapalým diye" soru geleceði hiç aklýma gelmedi.

Biyerde yazýyordu, "çözümü bilmiyorsan problemi söyleme."

Aklýma Ankarada'ki kadýn iþ arkadaþým geldi. Her gün dincilere olan nefretini anlatýrdý, asardý keserdi. Baktým dincilerin zincir marketinden alýþ veriþ yapýyor, þaþýrdým.

Ýnsanýn aklýna ilk gelen, nefret ettiðin insanlarla arana en kötü ihtimalle mesafe koyarsýn.

"Bunlar dinci, neden bunlardan alýyorsun" dedim. Cevap kadýnlara özgüydü, "e burada ucuz.!"

Ben böyle bi cevap beklemediðimden, þaþýp kaldým, biþey söyleyemedim. Kadýnýn kocasý merkez bankasýnda yüksek çift maaþla çalýþýyor, kendisi bugünki para ile 6bin TL civarý maaþ alýyor yani ayda evlerine 15 bin TL maaþ giriyor. O markatten alsa, ayda 300 TL belki avantajý olacak.

Nefret ettiðin insanlarý besleyip büyütüyorsun, yarýn tüm dünyan nefret ettiðin insanlarla dolacak.

Zaten dolduda.

Ýnsanlarda fark ettiðim þey "iyi þeyleri istiyorlar, ama o þey için parmak oynatmak istemiyorlar. Birileri yapsýn, bende faydalanayým". Bu tür davranýþa çok rastladým. Ancak iyi bir konuþmacý, bu insanlarý çok kolay biþeyler yapmak için ayaða kaldýrabilir. Tabi eðer kendisi temiz, dürüst ve yüksek kapasiteli ise.

Tabi ben nefret etmiyorum, anlamaya çalýþýyorum, kimse "kötü olayým" diye doðmaz ve kimse "baþkalarýna verdiði zararýn farkýnda deðildir". O sebeple anlamaya çalýþýp anlatabilmek gerekli.

Bence kötü insan sayýsý %1 filandýr. Kötü insandan kastým, sebebi yokken, baþkalarýna bilinçli olarak, bilerek ve isteyerek zarar veren kiþi.

Ýnsanlarýn %100 ü ise zararlýdýr.

Ama verdikleri zararýn farkýnda deðillerdir. Kimisi çok zararlýdýr, kimisi az ama zararsýz kimse yoktur.
    Farkýnda deðillerdir, farkýna varýrlarsada mantýklý sebepleri vardýr. Beyin hemen sebep yaratmaya baþlar.
    "Hak etti"
    "O da çocuðuma zamanýnda þöyle yapmýþtý."
    "Bende çok çektim kimse bana yardým ettimi.?"
    "Aynýsýný banada yaptýlar, þimdi bende onlara yapýyorum."
    "Onlar zengin, ihtiyaçlarý yok."
    vb... bin tane mazeret bulursunuz. Çoðuda haklýdýr.

Bu zararlý ama tümüde iyi insanlarý anlayýp, onlara yaptýklarýný anlatýrsanýz, iyi insan olduklarýndan kabul eder ve size yardým ederler.

Fakat anlamak, anlatmak ve çözüm üretmek, herbiri ayrý ayrý çok zor iþlerdir ve uzmanlýk gerektirir.

Anlamak iþini iyi yapýyorum, dünyada üstüme varmýdýr bilmiyorum. Belki mars da vardýr. Bazý ülkeler Mars'a makina gönderdiler, varmý diye bakýyorlar.

Anlatmak iþinde rezaletim... Anlatma iþini benim yapmamam lazým. Aslýnda yazarken iyiyimde, yüzyüze anlatýrken çuvallýyorum. Sanýrým bozuk hafýzam yüzünden.

Çözüm üretmedede çok iyiyim. En iyi olmayabilirim ama ilk Yüzde üçe girerim diye düþünüyorum.

Salomon kar ayakkabýlarý olayýna gelirsek. Almamak çözümmü.?

Al iþte, cevap vermek istemediðim soruya yine geldik.!!!

Ýlk düþüncem "yahudilerin parasýný verip ülkeden sepetleyelim."
    Tabi ülkenin tüm sermayesi onlarda. Tüm dev þirketler onlarýn.
    Onlarýn parasýný malýný mülkünü ayýr, geriye biþey kalmýyor. Türk zannettiðiniz tüm dev þirketler yahudilerin. Belki %10 u deðildir ama onlarda yahudiye boyun eðmeden TR de ve dünyada biyere gelinemeyeceðinin farkýnda olan gruplar.

Çözüm ne.?
    Þirketlerini satýn alman için, bu ülkede olmayan para lazým. Ülkenin iyi arazilerinin %50 den fazlasýda ellerindedir. Hýzlada topluyorlar.

Çözüm üzerinde düþünmeye gerek olduðunu sanmýyorum çünki, durumu anlayacak bir toplum deðiliz. Çözüme sýra geleceði konusunda milyonda bir ihtimal yok.

Bizim akrabalar çocuklarýný hep avrupada yaþamasý için eðitiyorlar. Her yýl iyi eðitimli binlercesi yurt dýþýna kaçýyor. Yeterli param olsa bende kaçacaðým. 20 yýl içinde, yahudiler ve kölesi olarak yetiþtirdikleri "dinci" denen kesimden baþka pek kimse kalmayacak. Bide ben kalýrým herhalde.

Çözüm düþünmeye gerek yok, "Salomon kayak takýmýný almaya devam."
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Moruk hiç beklemediðim bir konuya deðinmiþ.

"Salomon kayak ayakkabýsý aldým", sahipleri yahudi diye almasamýydým.?

Yahudileri ve insanlarý anlatmaya o kadar odaklanmýþýmki, "peki ne yapalým diye" soru geleceði hiç aklýma gelmedi.

Biyerde yazýyordu, "çözümü bilmiyorsan problemi söyleme."

Aklýma Ankarada'ki kadýn iþ arkadaþým geldi. Her gün dincilere olan nefretini anlatýrdý, asardý keserdi. Baktým dincilerin zincir marketinden alýþ veriþ yapýyor, þaþýrdým.

Ýnsanýn aklýna ilk gelen, nefret ettiðin insanlarla arana en kötü ihtimalle mesafe koyarsýn.

"Bunlar dinci, neden bunlardan alýyorsun" dedim. Cevap kadýnlara özgüydü, "e burada ucuz.!"

Ben böyle bi cevap beklemediðimden, þaþýp kaldým, biþey söyleyemedim. Kadýnýn kocasý merkez bankasýnda yüksek çift maaþla çalýþýyor, kendisi bugünki para ile 6bin TL civarý maaþ alýyor yani ayda evlerine 15 bin TL maaþ giriyor. O markatten alsa, ayda 300 TL belki avantajý olacak.

Nefret ettiðin insanlarý besleyip büyütüyorsun, yarýn tüm dünyan nefret ettiðin insanlarla dolacak.

Zaten dolduda.

Ýnsanlarda fark ettiðim þey "iyi þeyleri istiyorlar, ama o þey için parmak oynatmak istemiyorlar. Birileri yapsýn, bende faydalanayým". Bu tür davranýþa çok rastladým. Ancak iyi bir konuþmacý, bu insanlarý çok kolay biþeyler yapmak için ayaða kaldýrabilir. Tabi eðer kendisi temiz, dürüst ve yüksek kapasiteli ise.

Tabi ben nefret etmiyorum, anlamaya çalýþýyorum, kimse "kötü olayým" diye doðmaz ve kimse "baþkalarýna verdiði zararýn farkýnda deðildir". O sebeple anlamaya çalýþýp anlatabilmek gerekli.

Bence kötü insan sayýsý %1 filandýr. Kötü insandan kastým, sebebi yokken, baþkalarýna bilinçli olarak, bilerek ve isteyerek zarar veren kiþi.

Ýnsanlarýn %100 ü ise zararlýdýr.

Ama verdikleri zararýn farkýnda deðillerdir. Kimisi çok zararlýdýr, kimisi az ama zararsýz kimse yoktur.
    Farkýnda deðillerdir, farkýna varýrlarsada mantýklý sebepleri vardýr. Beyin hemen sebep yaratmaya baþlar.
    "Hak etti"
    "O da çocuðuma zamanýnda þöyle yapmýþtý."
    "Bende çok çektim kimse bana yardým ettimi.?"
    "Aynýsýný banada yaptýlar, þimdi bende onlara yapýyorum."
    "Onlar zengin, ihtiyaçlarý yok."
    vb... bin tane mazeret bulursunuz. Çoðuda haklýdýr.

Bu zararlý ama tümüde iyi insanlarý anlayýp, onlara yaptýklarýný anlatýrsanýz, iyi insan olduklarýndan kabul eder ve size yardým ederler.

Fakat anlamak, anlatmak ve çözüm üretmek, herbiri ayrý ayrý çok zor iþlerdir ve uzmanlýk gerektirir.

Anlamak iþini iyi yapýyorum, dünyada üstüme varmýdýr bilmiyorum. Belki mars da vardýr. Bazý ülkeler Mars'a makina gönderdiler, varmý diye bakýyorlar.

Anlatmak iþinde rezaletim... Anlatma iþini benim yapmamam lazým. Aslýnda yazarken iyiyimde, yüzyüze anlatýrken çuvallýyorum. Sanýrým bozuk hafýzam yüzünden.

Çözüm üretmedede çok iyiyim. En iyi olmayabilirim ama ilk Yüzde üçe girerim diye düþünüyorum.

Salomon kar ayakkabýlarý olayýna gelirsek. Almamak çözümmü.?

Al iþte, cevap vermek istemediðim soruya yine geldik.!!!

Ýlk düþüncem "yahudilerin parasýný verip ülkeden sepetleyelim."
    Tabi ülkenin tüm sermayesi onlarda. Tüm dev þirketler onlarýn.
    Onlarýn parasýný malýný mülkünü ayýr, geriye biþey kalmýyor. Türk zannettiðiniz tüm dev þirketler yahudilerin. Belki %10 u deðildir ama onlarda yahudiye boyun eðmeden TR de ve dünyada biyere gelinemeyeceðinin farkýnda olan gruplar.

Çözüm ne.?
    Þirketlerini satýn alman için, bu ülkede olmayan para lazým. Ülkenin iyi arazilerinin %50 den fazlasýda ellerindedir. Hýzlada topluyorlar.

Çözüm üzerinde düþünmeye gerek olduðunu sanmýyorum çünki, durumu anlayacak bir toplum deðiliz. Çözüme sýra geleceði konusunda milyonda bir ihtimal yok.

Bizim akrabalar çocuklarýný hep avrupada yaþamasý için eðitiyorlar. Her yýl iyi eðitimli binlercesi yurt dýþýna kaçýyor. Yeterli param olsa bende kaçacaðým. 20 yýl içinde, yahudiler ve kölesi olarak yetiþtirdikleri "dinci" denen kesimden baþka pek kimse kalmayacak. Bide ben kalýrým herhalde.

Çözüm düþünmeye gerek yok, "Salomon kayak takýmýný almaya devam."
    [emoji106][emoji106][emoji106]

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

yanlis anlasildiysa ozur
    ben diyom ki
    salomon yahudi ismi diye atladik ama belki sirket musluman bedevi Abdullah in
    yani husamettin ali coraplari olunca musluman
    salomon yahudi mi
    diyom ki
    kaliteyi al
    kalitesizi sat
    takma kafaya
    en son 89 da gorbi rusyayi dagitirken
    sermayeyi vatansever ruslara verdi
    bedavadan ozellestirdi
    ama kendi adamina . yahudiye degil muslim e de degil
    hristiyana da degil
    kime vatansevere
    ama simdi yani dunyada o korumaci seyler cok geride kaldi
    ayrica satcak seyinde kalmadi
    milliyetcilik benimde hosuma gider
    ama realitede uygula da gorelim
    yani gorunen yahudi salomon dan degil husamettin ali (atmasyon isim) coraplarindan daha cok kork derim
    yoksa zati sahsim light bi muslim birey
    fazla yahudi tanidigimda yok
    ama sermayeyi sundan bundan alisveris ediym furyasi taa sumerbank doneminde kaldi
    inan bu soylemin ne olsa da
    100 tl lik mali 10 tl ucuza bul
    ilk sen atlarsin baliklama
    forumlarda oyle boyle herkes der :-)
    sozum sana bana degil genele
    not: mekap marka kayak ayakkap vardi da mi alip giymedik
    not2; once no name aldim 3 gun kullandim sonra baktim dandik gittim al bunu uste kirk tl fazla ver bunu ver . e o da yahudi bu da yahudi noolcek simdi hatta no name kesin yahudi salomon belki fransiz hristiyan :-)
    not3; kendin uretip satmadikca yahudi hristiyan mecusi muslim kimseden kimseye fayda yok bilader iki iki dort bunu unutma
    Son düzenleme : Moruk; 14-10-2018 saat: 11:36.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yok yaw, Moruk laflarým sana deðildi.? Seni eleþtirmedim. yazdýðýmýn %90 ý paralel ama farklý konu.
    "Kaliteli mal üretiyorsa, hýrsýz deðilse filan, kim olduðuna bakmadan malýný alýrým" konusuna girmedim. O farklý biraz. Sadece kadýn arkadaþ aklýma gelince bi kaç cümle yazdým ama çözüm üretip sonuca baðlamadýðým gibi soraki yazdýklarýmla, onun önemini býrakmadým.

Kendi kendime sordum. Sürekli yahudiye sallýyorum ama hiç çözüm yazmýyorum. Sen yazýnca birden duvara toslamýþ gibi hissettim.

Yanlýz Rusya konusunda hiç girmeseydin daha iyiydi.

Çünki gördüðüm kadarý ile bildiklerin tamamen hatalý. Yada Rusya hakkýnda benim bildiklerim hatalý.

Yeltsin döneminde özelleþtirilen rus þirketlerini tamamen Rusyada azýnlýk olarak bulunan yahudiler satýn aldýlar.
    Kendi söylediklerine göre toplam 270 milyar dolar gibi bi paraya Rusyayý satýn almýþlar.

Hakkatende þu an bakýyorsun, haberde yazýyor
    "Rus milyarder, þu kadar yüz milyon dolara londrada þunu satýn aldý."
    "Rus milyarder, þu kadar milyar küsür dolara miami de þunu satýn aldý."
    "Rus milyarder, þu kadar yüz milyon dolara isveçte yat satýn aldý, þirket aldý, otel aldý, uçak aldý."
    "Meþhur Rus fabrikasý lada, fransýz yahudisi renaulta þu kadar dolara satýldý." vb..
    Ruslar parayý dýþarýya taþýdýklarý gibi, içerdeki fabrikalarýda her yýl yahudiye satmaya devam ediyorlar.

Bu görünen kýsmý her sene rus emeðinin milyarlarca dolarýný batýya taþýyorlar ve Putin de seyrediyor.

Her neyse...

Bunlarýn önemi yok.

ABD ve Ýngiltereye bakýyorsun, geleceklerini göremiyorsun. Bu 2 ülke ilk ve en çok yahudilerin eline geçmiþ olan ülkeler.
    yahudi, yaptýklarý ile beraber, hem kendini, hemde sömürdüðü ülkeleri batýrmak üzere.

Bundan çýkýþ yoluda bulamýyorlar...
    ABD 1970 li yýllardan beri gerileme döneminde, ama çýkýþ yolu bulamadýlar.

O yýllarda bulduklarý çözüm, altýna dayalý USD basmayacaðým oldu. Sýnýrsýz USD basma yetkisi çýkardýlar.
    Bu çözümde ABD yi tembellik ve hantallýða itti. Ama bastýklarý o paralarla dünyada satýn almadýklarý kaliteli þirket kalmadý. Yinede batýyorlar, batacaklar...

yahudi, kendi bindiði gemiyi batýrýyor, ve çözüm bulacak kapasitesi yok.

tahminim en kötü þeyi yapacaklar yada ihtimal yüksek.
    Her þeyi baþtan almak için dünya savaþý çýkarýp Çin'i yerle bir etmek isteyecekler.

Batý aþaðý giderken, yahudinin kontrolunde olmayan ve saðlýklý büyüyen tek güçlü ülke Çin gibi görünüyor.

ABD ve müttefiklerinin ORDU gücü, þu an için ÇÝN i dümdüz etmeye yeter.
    Ama 20 yýl sonra yetmeyecek gibi görünüyor.

O sebeple 20 yýl içinde, bir dünya savaþý çýkarsa þaþýrmayacaðým.

Son 2 yýlda bu ihtimali, bi kaç farklý yerde bi kaç kere yazdým...
    @NeAcaipDunya

Abi öncelikle taným düzeltme yapalým
    Cionik yada macunik :-) onlar. Kitapta yazýlý yahudi degiller
    Dovletleri parcalayip
    Parasal hakimiyet düzeni getirme istiyenler

Bu gruba þu an için Havra ya gidip isinde gücünde olan saf temiz yahudi dahil deðil . onlar ayrý bi sýnýf abi.

Yani sürüye kuzu postu üstünde giren kurtlar kuzu deyuldir yani
    Bu arada kuzu nickli biri var
    Onun niye o nick i aldýðý da belli oldu az

Otekilerin isteði mutlak hakimiyet:
    Tek hakim onlar ve dovlet movlet yok dünya var tekil
    polis yargi sargi doktor hemþire ebe hepsi bunlarýn adamý :-)
    Hesapta
    Nah onlarýn adamý
    Var mý lan öyle
    Diðer tiplerde salak
    Hee diycekler
    Oldu caným ilk ben diyim bak
    Hee

Þimdi bu mümkün deðil

Yapay zeka devlet kontrolünde
    Yani bilmemne arama motorun olsada kumanda uniteyi filorida keyp kenevirilda kenevir tarlalarý üstü firlatirkene uydu abd devletinin . Uydu olmasada onu taþýyan mekik mekik olmasa rampa rampa olmasa üs
    Yani ondan bilgi kaciraman
    Rahat ol yav
    Yani hayali korkulara ihtiyaç yok

Ben de biþey var sandým

Ha olaki mücadeleyi kazancak oldular
    Kazaen hersey ras gitti
    Saf ve temizlerde (yukarda tanýmladýk ya , amma köken ayný felan diye yakýnýz ya baba muhabbetine vs diye gaza gelip) doðru yönü secmezlerse yani o esnada gaflet gofret dalalet buna duserlerse, onu o zaman düþünürük. Kacirmayik atlarik hiç merak etme. Aloo ilerde çevirme var Muhittin abiijimmm

Ben 40 sene içi pek öyle bi olay beklemiyom
    O esnada da öteye göçerim zate
    Sorun yok bana

Arada tabi abur cubur yerler zarar ziyan gorcektir
    O tabiatýn kanunu
    E ne edek ciddi çalýþkan disiplinli prensipleri doðru düzgün dürüst akilli efendi temiz tertipli duzenli ozenli yeterli ve gerekli olunmamasý neticesi doga kanunu bi hazin son. netcen
    Son düzenleme : Moruk; 14-10-2018 saat: 14:28.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

neyse Moruk.
    Bu niki nerden seçtin, her yazdýðýmda sana biþey demiþim gibi rahatsýz oluyorum.

kuzu nikini eskiden tanýrým. stah, trendHound filanda vardý, iyi ekipti, daðýldý, bende yazardým onlarlada kendi nikimi unuttum. Yýllar içinde 100 sitede 100 nik kullandýk.

Yahudileri ben bir tutuyorum. Siyonist diye ayýrmýyorum.
    Pek çok yazar ise ayrý tutuyor. Yada tüm yazarlar diyeyim.

Bu tabi herkesin kendi görüþü. Ben ayýrmýyorum. Sebebinide bi yerde yazmýþtýmda bi daha yazmayayým. Yani hükümet arýza ise, millet arýzadýr, o hükümet, o millet içinde yetiþti ve o millet seçti.

Benim mantýðým bu. Zaten yahudi demiyeyimde Ýsrailoðullarýnýn Musa ile baðýný incelersekte, yine toplu olarak bir tutma eðilimi hasýl oluyor bende.

ABD ingiltere fransa almanya bunlarýn son 300 yýllýk, ispanyanýn 500 yýllýk tarihini bilmek gerekiyorki, devletinde siyonistin-yahudinin elinde olduðunu bilmen için. Yani, google un motoruda, devletin motoruda siyonistin elinde.

Her neyse yaw, her yazdýðým cümleyi açmam için 100 cümle, onlarýda açmam için yüzlerce cümle katlanarak gitmeli.
    O sebeple yeni konu açýlmasýn diye kýsa keseyim. Hoþ nasý kýsa olduysa artýk.

Tabiki sistem içinde mutlu olmaya çalýþarak devam ediyorum.
    Yazmamýn sebebi stres atmak.
    Savaþ çýkarsada büyük þehirde olmamanýn faydasý var. Senin tahminin "olursa 40", bense 20 yýlý geçeceðini sanmam.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 33/853 ÝlkÝlk ... 2331323334354383133533 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •