Moruk hiç beklemediðim bir konuya deðinmiþ.
"Salomon kayak ayakkabýsý aldým", sahipleri yahudi diye almasamýydým.?
Yahudileri ve insanlarý anlatmaya o kadar odaklanmýþýmki, "peki ne yapalým diye" soru geleceði hiç aklýma gelmedi.
Biyerde yazýyordu, "çözümü bilmiyorsan problemi söyleme."
Aklýma Ankarada'ki kadýn iþ arkadaþým geldi. Her gün dincilere olan nefretini anlatýrdý, asardý keserdi. Baktým dincilerin zincir marketinden alýþ veriþ yapýyor, þaþýrdým.
Ýnsanýn aklýna ilk gelen, nefret ettiðin insanlarla arana en kötü ihtimalle mesafe koyarsýn.
"Bunlar dinci, neden bunlardan alýyorsun" dedim. Cevap kadýnlara özgüydü, "e burada ucuz.!"
Ben böyle bi cevap beklemediðimden, þaþýp kaldým, biþey söyleyemedim. Kadýnýn kocasý merkez bankasýnda yüksek çift maaþla çalýþýyor, kendisi bugünki para ile 6bin TL civarý maaþ alýyor yani ayda evlerine 15 bin TL maaþ giriyor. O markatten alsa, ayda 300 TL belki avantajý olacak.
Nefret ettiðin insanlarý besleyip büyütüyorsun, yarýn tüm dünyan nefret ettiðin insanlarla dolacak.
Zaten dolduda.
Ýnsanlarda fark ettiðim þey "iyi þeyleri istiyorlar, ama o þey için parmak oynatmak istemiyorlar. Birileri yapsýn, bende faydalanayým". Bu tür davranýþa çok rastladým. Ancak iyi bir konuþmacý, bu insanlarý çok kolay biþeyler yapmak için ayaða kaldýrabilir. Tabi eðer kendisi temiz, dürüst ve yüksek kapasiteli ise.
Tabi ben nefret etmiyorum, anlamaya çalýþýyorum, kimse "kötü olayým" diye doðmaz ve kimse "
baþkalarýna verdiði zararýn farkýnda deðildir". O sebeple anlamaya çalýþýp anlatabilmek gerekli.
Bence kötü insan sayýsý %1 filandýr. Kötü insandan kastým, sebebi yokken, baþkalarýna bilinçli olarak, bilerek ve isteyerek zarar veren kiþi.
Ýnsanlarýn %100 ü ise zararlýdýr.
Ama verdikleri zararýn farkýnda deðillerdir. Kimisi çok zararlýdýr, kimisi az ama zararsýz kimse yoktur.
Farkýnda deðillerdir, farkýna varýrlarsada mantýklý sebepleri vardýr. Beyin hemen sebep yaratmaya baþlar.
"Hak etti"
"O da çocuðuma zamanýnda þöyle yapmýþtý."
"Bende çok çektim kimse bana yardým ettimi.?"
"Aynýsýný banada yaptýlar, þimdi bende onlara yapýyorum."
"Onlar zengin, ihtiyaçlarý yok."
vb... bin tane mazeret bulursunuz. Çoðuda haklýdýr.
Bu zararlý ama tümüde iyi insanlarý anlayýp, onlara yaptýklarýný anlatýrsanýz, iyi insan olduklarýndan kabul eder ve size yardým ederler.
Fakat anlamak, anlatmak ve çözüm üretmek, herbiri ayrý ayrý çok zor iþlerdir ve uzmanlýk gerektirir.
Anlamak iþini iyi yapýyorum, dünyada üstüme varmýdýr bilmiyorum. Belki mars da vardýr. Bazý ülkeler Mars'a makina gönderdiler, varmý diye bakýyorlar.
Anlatmak iþinde rezaletim... Anlatma iþini benim yapmamam lazým. Aslýnda yazarken iyiyimde, yüzyüze anlatýrken çuvallýyorum. Sanýrým bozuk hafýzam yüzünden.
Çözüm üretmedede çok iyiyim. En iyi olmayabilirim ama ilk Yüzde üçe girerim diye düþünüyorum.
Salomon kar ayakkabýlarý olayýna gelirsek. Almamak çözümmü.?
Al iþte, cevap vermek istemediðim soruya yine geldik.!!!
Ýlk düþüncem "yahudilerin parasýný verip ülkeden sepetleyelim."
Tabi ülkenin tüm sermayesi onlarda. Tüm dev þirketler onlarýn.
Onlarýn parasýný malýný mülkünü ayýr, geriye biþey kalmýyor. Türk zannettiðiniz tüm dev þirketler yahudilerin. Belki %10 u deðildir ama onlarda yahudiye boyun eðmeden TR de ve dünyada biyere gelinemeyeceðinin farkýnda olan gruplar.
Çözüm ne.?
Þirketlerini satýn alman için, bu ülkede olmayan para lazým. Ülkenin iyi arazilerinin %50 den fazlasýda ellerindedir. Hýzlada topluyorlar.
Çözüm üzerinde düþünmeye gerek olduðunu sanmýyorum çünki, durumu anlayacak bir toplum deðiliz.
Çözüme sýra geleceði konusunda milyonda bir ihtimal yok.
Bizim akrabalar çocuklarýný hep avrupada yaþamasý için eðitiyorlar. Her yýl iyi eðitimli binlercesi yurt dýþýna kaçýyor. Yeterli param olsa bende kaçacaðým. 20 yýl içinde, yahudiler ve kölesi olarak yetiþtirdikleri "dinci" denen kesimden baþka pek kimse kalmayacak. Bide ben kalýrým herhalde.
Çözüm düþünmeye gerek yok, "Salomon kayak takýmýný almaya devam."

Yer Ýmleri