Akþam ekonomi kanallarýný izledim. siyonist bankalarla bizim devlet kurumlarýmý kapýþýyor, bilgi alabilmek için.
ekotürk kanalý maalesef gece olaya fransýz davrandý. Olayýn arka planý ve gerçekleri anlatabilirdi.
Geriye siyonist bluumberg kanalý kaldý onu seyrettim. Onlarda malum olaya siyonist gözlükleri ile baktýlar. "yabancý bankalarýn istediklerini vermemiz gerekiyor" fikrini dolaylý ve teknik yollarla anlattýlar. Tarafsýz olamadýlar.
Görünen oki, olay siyonist bankalarýn iþi.?
TR den kazançlarý azalýnca, Türkiye ve dünyadaki güçlerini kullanarak bizim ülkeyi ve devlet kurumlarýnýn burnunu sürtüyorlar, istediklerini alabilmek ve daha çok kazanabilmek için.
Öyle alýþtýrmýþsýn.
ege hoca yine güzel þeyler anlattý, "enflasyonu düþürmek için maaþlarý düþürelim" demediði zamanlarda anlattýklarýný dinlemek büyük keyif.
asaf hoca da maalesef ayný görüþteymiþ ama dolaylý yoldan anlatýyor. "enflasyonu düþürmek için talebi düþürmek lazým" diyor. Talebin düþmesi için milletin az ürün almasý gerekir, buda milletin geliri düþük olmalý anlamýna gelir, sonuç: maaþlar azalacak.
Maaþlar azalýnca fabrikalar kime satacak.?
Ýhracat.
Ya ihraç ettiðin ülkelerdede sizin gibi sömürge kafalýlar var ve oradaki maaþlarýda düþürmüþlerse.? Yok o ülkeler iyi maaþ veriyorlar, biz vermeyelim. Bizim halk insan gibi yaþamasýn, köle gibi yaþasýn.
Tabi bunun hiç bir mantýðý yok, zaten bu 2 adamda akademisyen ve öðrencileri var. Bende iþletme eðitimi aldým 4 yýl ve bana öðretilen ise þuydu.
"enflasyon olmamasý için tam rekabet olmalý ve devlet rekabet þartlarýný saðlamakla görevlidir."
"tam rekabetin olabilmesi için adalet gereklidir, þirket kayýrmayacaksýn."
"tam rekabetin olabilmesi için ülkede hukuk egemen olmalýdýr."
"tam rekabetin olabilmesi için, devlet rekabetin olmadýðý yerlerde devreye girmeli, teþvik ve desteklerle yeni þirketler yaratmalý gerekirse kendisi önderlik etmeli. Rekabet yaratýlana kadarda kartel ve tekel oluþumunu engellemeli."
Bunlar olduðu zaman, þirketler daha verimli çalýþmak zorunda. Daha kaliteli malý daha ucuza üretmek zorunda.
Daha kaliteliyi daha uygun fiyata üretebilmek için ar-ge yapmalýsýn. Olabildiðince çok kendin üretmelisin, ithal etmemelisin.
Ýþte o zaman enflasyon düþer hemde ülke ilerler.
Hem ithalat azaldý, hem fiyatlar düþtü, hem teknolojin ilerledi.
Olayýn maaþlarla alakasý yok, maaþý vereceksinki o insanlarýn fazla parasý olsun, fabrikalarda üretilen ürünü alabilsin.
Bana üniversitede 4 yýlda öðretilen bu.
ege ve asaf hocalarda ayný þeyi öðretmiyorlarmý öðrencilerine.?
TV lerde anlattýklarý ise tam olarak rekabeti baltalayýcý þeyler. Öðrettiklerine ters. Tabi öðretiyorlarsa.
Belkide "devleti olabildiðince teþvik ve destek alarak sömüreceksin, çalýþtýrdýðýn iþçileri olabildiðince çok sömüreceksin" diye anlatýyorlardýr. Tabi teknik terimlerle, genç beyinler anlamasýn diye.
ben mezun olduktan sonra devirmi deðiþti.?
Bu hocalar þirketler, çalýþana az para versin, devlet teþvikleri ile yaþasýn, þirket zora girince yine devlet kurtarsýn, rekabet olmasýn, ar-ge yapmasýnlar, parça ithal etsinler istiyorlar. rahat yaþamak istiyorlar. Zor istemiyorlar.
asaf hocayý bilmiyorum ama ege hoca öðretmenliðinin yanýnda þirketlerde yöneticilik ve danýþmanlýk yapýyor, patron larla ayný
masadalar.
Patron aðzýndan konuþuyorlar ama gençleri zehirliyorlar.
.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri