MB elindeki USD shortlarý nasýl kapamayý planlýyor acaba.
Ben göremiyorum, þu an ne kadar var, kapamaya baþladýmý? Hala alýyormu.? Merakta etmiyorum çünki uzun vade planlarýmý bozmaz ama aksatabilir.
O kadar shortu kapamaya durup dururken baþlarsa, normalde BIST in allak bullak olmasý lazým.
Büyük oyuncu olmanýn zor tarafý budur.
KY isen elinde 30 binle girersin, ne alýrsan al, BIST de dovizde yaprak kýpýrdamaz.
Orta oyuncusun, elinde 50 milyon var, parça parça büyük senetlere paylaþtýrýrsan ve USD yi yine parça parça alýrsan yine piyasada oynayan biþey olmaz çünki karþýlýðý orta oyuncuda çoktur.
Büyük oyuncuysan.?
Bizde büyük oyuncular, bankalar fonlar.
Tahtalarýn spekülatörlerini saymýyorum. Onlar BISTin deðil tahtanýn büyük oyuncusu. En tepeyi diyorum.
Þimdi bankalar fonlar öyle plansýz programsýz dalmaz. Dünya piyasasý ve medyasý kimin elinde.? Yahudi finans kurumlarýnýn.
Þimdi bi ülkeye daldýklarýnda, tek baþlarýna oynamazlar, ortak hareket ederler. O zaman oyuna koyduklarý para çok büyük hale gelir.
Bu parayý bizim büyüklükteki hangi ülkeye soksalar, anýnda o piyasa allak bullak olur. Bikaç banka ve fonun TR piyasasýna girsiðini düþünün. Ellerinde 10 milyar dolar.
Hadi biraz garan biraz TL biraz aselsan alalým dediler.
Yapamazlar.
Parayý daðýtýp yaymalarý gerekir. O parayý direk nereye sokarsan sok fiyatlarý uçar. Dahada yükseltmen lazýmki kar edesin, uçuk fiyata almýþsan, dahada uçurup bulutlarýn üstüne çýkardýn satacak büyük oyuncu lazým. Büyük oyuncu bilgilidir almaz.
Büyük oyuncunun parayý yaymasý ve parça parça girmesi gerekir ama buda yetmez. Bizim oyuncularda batýlýdan daha çakaldýr. Anýnda farkeder ve fýrsattan yararlanmanýn bin türlü yolunu bulur. Ya senle hareket eder milletin ebesini ortak beller, yada deli gibi baðýrýr çaðýrýr ortalýðý toz duman eder.
Bize gelen büyük oyuncular ortak olduðundan, almaya kalktýklarýnda, alabilecekleri çoklukta, karþýlarýnda satmaya istekli baþka büyük oyuncu bulamazlar.
Satmaya kalktýklarýndada, almaya istekli baþka büyük oyuncu bulamazlar.
Alýrken tüm milletten alýrlarsa ancak istedikleri kadar alabilirler. Satarkende tüm milletin almaya istekli olmasý lazým.
Yani anca tüm küçük ve orta yatýrýmcýlara satmalarý lazýmki, ellerindeki dev ürünü satabilsinler.
O zaman ne yapmalarý lazým. Tabiki tüm halký almaya yada satmaya istekli hale getirmeleri lazým.
Ya temettüler?
Adam ciddidir, soymaya deðil temettü ile gelir saðlamaya gelmiþtir.
Evet bu tür oyuncuda çoktur ama geçen ay temettü hesabý yaptým.
VOB da birisi düþüþü temettü daðýtýmýna baðlamýþtý. Bende bi inceleyeyim demiþtim temettü daðýtýmý endeks düþüþünü ne kadar açýklar.?
Endek 120 den 90 a düþmüþ ve hazirandan beridir.
Hesaplarý yaptým, temettü daðýtýmý endeksin düþüþünde sadece %2,5 kadar etkili olmuþ. Yani ciddiye almaya deðer biþey deðil. Düþüþü bununla açýklayamazsýn.
Peki ya bedelsizler.? Onuda siz hesaplayýn, bedelsizle uðraþmadým.
Toparlayayým.
En büyük oyuncularýn sahipleri ortak çalýþýrlar. Ellerindeki milyarlarca dolarý soktuklarýnda karþýlarýnda milyarlarca dolarlýk alýcý ve satýcý bulmalarý lazým. Bizim gibi küçük ülkede bu zor.
O sebeple tüm halký almaya yada satmaya yönlendirmeleri lazýmki iþ yapabilsinler.
Ýþte bunun içinde medyayý kullanýrlar.
Finans sahiplerinin çoðu yahudi. Ekonomi kanallarýna bakýn sahipleri yahudi.
BloombergHT: 2 ortaklar, biri bloomberg, new york eski belediye baþkaný, yahudi. hemde siyonist. Diðer ortak turgay ciner, kripto yahudi.
NTV: sahibi tek oda ferit þahenk, yahudi. tamamen ithalata çalýþan bu zibidi, USD oplayýnca zora düþtü, para eden herþeyini satýyor bu ara. NTV yide baþka bir yahudiye satarsa þaþýrmam.
Peki bu 2 haber kanalýnýn haberleri aldýklarý ajans? routers: yahudi.
Gazeteleri de var. Düne kadar hepsi yahudi idi, þimdi dincilerin elinde, ama dinciye para ile herþeyi yaptýrýrsýn, istediðin yazýyý yazdýrýrsýn.
Yazý çok uzadý.
Büyük oyuncu mal alacaðý zaman, gazeteleri ve TV leri aracýlýðý ile halký satmaya yönlendirir. karamsar bir tablo çizerler ve kalabalýklarý satmaya iknaya çalýþýrlar. Gazete ve TV lerinde çalýþanlarý kendi iþlerine yarayacak tiplerden seçerler. yani o bayýldýðýnýz yorumcularýn çoðu aslýnda maþa.
Satmak istediklerindede tüm halký almaya yönlendirmeleri lazým. Onuda TV ve gazeteler aracýlýðý ile yapmaya çalýþýrlar.
Eskiden çok kolay baþarýrlardý. Millet henzü o kadar uyanmamýþtý, internet yoktu yada az kullanýlýyordu. Þimdi milletin bi kýsmý durumu kavramaya baþladý.
Özellikle internet, yahudilerin dünyadaki oyunlarýný çok bozuyor. Benim gibi adamlar durmadan yazýyorlar. Milletde zamanla anlamaya baþlýyor. En azýndan inanmasada aklýnýn bi kenarýna yazýyor çünki herþey ortada zaten.
Yazmaya baþlayýnca, neden baþladýðýmýda unutup baþka yerlere gidiyorum hep.
MB den girdik.
Nasýl satacak o kadar þort u dedik.
MB büyük oyuncu, satacakken almaya istekli bi çoðunluk olmalý dedik. Olay yahudilere geldi. Asýl büyük oyuncu onlar ve hem TR de hem dünyada ortak hareket ediyorlar.
Sömürmek için dünyadaki medya larýný kullanýyorlar. %85 onlarýn kontrolunde deniyor. Ýnsanlarý belli bir yöne þartlandýrmakta kullanýyorlar.
Her neyse... biraz haber okuyayým. trump FED e çatmýþ ki. FED yahudilerin Kâbe sidir. Siyonist yahudilerin bir þirketidir FED denen abd merkez bankasý.
FEd dediðinin USD yi basan matbaa.
Bizim MB ninde %20 si yahudilerin. 100 yýl önce tamamý yahudilerindi.
Almanya ve japonya 2. dünya savaþýnda yenilince, para matbaalarý CIA yani yahudilerin eline geçti, onlar basmaya baþladýlar þimdi bilmiyorum. Ýngiltere ve fransanýnkilerde 1. ve 2. dünya savaþlarýnda yahudilerin eline geçti diye hatýrlýyorum.
Ayrýca alman ve japon gizli servislerini kuranda CIA.
Her neyse... Bu ülkelerin savaþlarýda ayrý konu. Yahudilerin sistemlerinden en önemlisi savaþ çýkarýp, savaþtan para kazanmak.
Bakýn 1. ve 2. dünya savaþlarýna. O iþlerde yüzlerce milyon insan öldü, þehirler dümdüz ama kârlý çýkan varmý diye bakarsan. yahudi þirketleri dünyayý kaplamýþ bu savaþlardan sonra.
Yer Ýmleri