Fiyatların içinde olan bir müjde açıkladığından, BIST direk aşağı yöneldi.
Sülük bankalarda USD ye hücum etti.
Aşağıda bir yerlerde dengelenmesini bekleyeceğiz.
Yabancı satışıda tam gaz devam ettiğinden, ne kadar aşağı iner bilemiyorum. Dip çalışması görünce alışada geçerim.
Son iki haftada yabancılar 900 milyon USD lik senet sattı. Zararına satıyorlar. başka taraftan hedge ile kazanıyorlarsa bilmiyorum. belki kaldıraçlı shortlarla malı götürdüler.
Neticede doğalgaz doğalgazdır, 2023 de faaliyete geçecek deniyor. Seçime yetiştirecekmiş.
tayyipin geçmişine bakarsam, inanmak için hiç bir sebep yok.
Benim inanmam önemli değil, yabancıların ve bizim fon yöneticilerinin inanması önemli.
Sonuçta bu gaz çıkacaksa, USD ye bağımlılık çok az daha azalacağından, USD yükselişini frenleyecektir. hali ile kazanma ümidi kalmayan USd stokçusu ebleh sürü de, USD lerini satmaya başlayacaklardır.
Sonuçta dolaylı yoldanda olsa ülkeye katkı sağlayacaktır çünki USd seviyesi bir miktar kontrol altına alınacaktır. Halka katkısı bu şekilde olabilir. Direk katkısı ise her zaman olduğu gibi siyasetçi ve çevresindekilere olacaktır. hangi firmalar, isim isim belli.




Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri