TR ekonomisi Genel durumu anlayabilmek için, her çeyrekte bilançolarýna yüzeysel baktýðým 24 þirket var. 8 Tanesi büyük bankalar.
Takip ettiðim bu þirketlerde;
Bankalarýn hepsinin cirosu artmýþ. Hepsi kâr etmiþ. Sadece 2 tanesinin kârý %14 civarý az bir miktar düþmüþ. Diðer hepsinin kârý enflasyon üzerinde artmýþ. Kamu bankalarý rekor kýrmýþlar. En büyüklerin F/K larý 3 le 5 arasý deðiþiyor. Ýnanýlmaz ucuz.
Sanayi ve hizmet þirketlerinde, 16 taneden sadece 3 tanesi zarar açýklamýþ. Diðer hepsi kâr açýklamýþ. Üçte ikisinin cirolarý ve kârlarý düþmüþ.
BU, EN KÖTÜ OLMASI GEREKEN ÇEYREK.
Turizmin durduðunu, ülkelerin kapandýðýný düþünürsek, Durum çok iyi görünüyor.
Þu an TR yi olduðundan çok daha kötü gösterenler, siyasetçiler ve onlarla kapýþan sömürgeci yahudiler.
Gidiþatýmýz cehenneme o ayrý konu.
Þu an BIST analizi yapýyoruz ve BIST seviyesi, bilançolarý yansýtmýyor.
Siyasilerin ve sömürgecilerin kavgasýný yansýtýyor. yansýtmasýda normal tabi.
Bir sonraki çeyreðin bundan daha kötü gelmeyeceðini varsaymak yanlýþ olmaz.
Tek sorun, avrupa ve abd de vaka sayýlarý artmaya devam ediyor. Avrupada ikinci dalgaya girmemiþ olan ülkelerde girmeye baþladý. Bunun etkisi piyasalara þu ana kadar yansýtýlmadý.
Yansýtýlacakmý.?
Bilmiyorum, görüntü ortada ve yansýtýlmýyor. Virus dendimi FED ve AMB trilyonlar basýp daðýtýyorlar.
Sabah sabah bilançolarý neden inceledim.?
Bugün ne kadar daha inebiliriz onu kavrayabilmek için.
TUPRS ve PETKM deki sýradýþý olayýn sonlanmasýný bekleyeceðiz. Onlar BISTi aþaðý çekiyorlar, nereye kadar çekerler bilemiyorum.
Üzerine yabancýlar hala yüksek oranda satýyorlar, asýl problem bu.
Yabancý satýþýnýn önemli kýsmý yeni giren 400 bin kiþi ile karþýlanmýþ olmalý.
BIST deki Son %20 lik çakýlma, yeni giriþleri yavaþlatmýþtýr. "anacýým" diyerek baþka yerlere yönelmiþlerdir. Þimdi yine benzer çakýlma olursa, BIST e girebilirmiyim diye inceleyen bir grup daha vaz geçecektir.
BIST'i yönetmek sanat iþi. Sebep sonuçlarý doðru baðlayamayan, ezber beyinli 3 emir eri koyarsan olmaz. BIST yönetim kuruluna bir güreþçi birde müftü oturtulmalýydý.
Sonuç olarak, gerçekte þu an ciddi bir iniþ olmamalý ama oluyor. abd borsalarý rekor üzerine rekor kýracaklar, yine tepedeler.
.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri