Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,42 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 27,52 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 222,76 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 503,42 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 881,84 Mn 2,90 / 3,13
1.359,00 -9.28% 155,17 Mn 1.354,00 / 1.508,00
21,66 -8.84% 240,82 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
6,56 -7.74% 85,93 Mn 6,55 / 6,88
3,18 3.92% 20,30 Mr 3,06 / 3,32
319,00 0.55% 8,32 Mr 317,75 / 322,25
13,07 9.56% 5,37 Mr 11,64 / 13,12
412,00 0.24% 3,97 Mr 407,00 / 416,25
24,04 6.84% 3,66 Mr 22,36 / 24,18
18,37 -1.13% 458,79 Mn 18,28 / 18,66
77,70 -0.51% 2,83 Mr 77,40 / 78,50
191,90 -0.05% 2,69 Mr 189,40 / 193,10
745,00 -0.13% 1,37 Mr 742,50 / 752,00
93,35 0.16% 208,87 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 94,28 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 112,77 Mn 30,62 / 31,62
10,78 0.75% 106,96 Mn 10,71 / 10,82
81,90 0.61% 200,53 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 367/853 ÝlkÝlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,929 - 2,936 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ekoTürk yine bitcoin reklamý yapýyor.

Türkiyeyi her koldan bitcoine þartlandýrýyorlar. bluumberg bir taraftan, ekoTürk bir taraftan, akademisyenler okullarda bitcoin anlatýyor diðer taraftan.

Her taraftan Türkiyeye bitcoini dayatýyorlar. Millet hergün bitcoin dinleye dinleye, bir gün bitCoin i iþlem için kabul ettiðimizde kimse yadýrgamayacak.

Sizi hazýrlýyorlar. þartlandýrýyorlar. Bitcoini kafanýzda normalleþtiriyorlar.

bitcoin kabul edildiðinde, normal birþey olmuþ gibi hiç itiraz etmeyeceksiniz.

Þu an nasýl USD yüzünden eliniz kolunuz baðlý. USD hareketleri ile nasýl bir üzülüp bir seviniyorsun. Kaðýt paralar ortadan kalkýnca bu seferde USD yerine bitcoin ile sevinip üzüleceksin.

Kendi paran deðil abd parasý.

ÇÝN kendi blockChain parasýný üretti kullanýyor. Ama Türkiye abd bitcoin i için hazýrlanýyor. Biz sömürgeyiz ÇÝN deðil.

Yine sömürge olmaya devam edeceksin, yine koyunluk devam.

Medya bu kadar önemli... yahudi kanallar seni sürekli sömürge olmaya hazýrlýyor. 24 saat hiç dinlenmiyorlar.

ekoTürk de belliki abd ye çalýþýyor. 1 haftada ikincidir bitcoin programý yapýyorlar. fetö kanalýdýr diye düþünüyorum.

Ülkeyi nasýl dönüþtürüyorlar, bizzat þahit oluyorsunuz. Tabi benim gibiler anlatmasa dünyadan haberiniz olmuyorda.

Birgün devletteki abd ye çalýþan bir bakan açýklayacak, banka iþlemlerinde bitcoin serbest oldu diye. Ýleride bir yýl baþka bir abd ye çalýþan bakan açýklayacak, devlet iþlemlerinde TL yanýnda bitcoinde geçerli diye.

Bu þekilde ilerliyor bu iþler.

2006 da ssk ilaç fabrikasýný tayyipin bakanlarýndan biri kapattý. Ülked ehiç birimiz ses çýkardýmý.? Normal karþýladýk çünki medya bizi hazýrlamýþtý. mahfi eðilmez gibi sadi uzunoðlu gibi, Akademisyenler hazýrlamýþtý. Normal kabul ettik.

Þu an ilaçta tamamen dýþa baðýmlýyýz. Komþularýmýzýn 10 TL ye kullandýðý ilacý 30 TL ye kullanýyoruz.

Bankalarý sattýn, medyayý sattý, madenlerini sattýn, limanlarýný sattýn, þimdi ormanlarýný satýyorsun. hepsine seni hazýrlýyorlar. Ses çýkaramýyorsun. Devletin yani halkýn her þeyi özelleþtirildi, kimse ses çýkarmadý, çünki hazýrlandýnýz. Ýlmek ilmek yýllarca sizi iþlediler. Sattýk, þimdi hepsi ibrani soyunun, sen onlara çalýþýyorsun. Gelen parayýda yine ithalat için kullanýp onlara veriyorsun.

"Siyasiler çalýyor özelleþtirelim" dendi. Yýllarca bu iþlendi.

Çözüm özelleþtirmek deðil çalan siyasilerin elini konu kesmek, cezalandýrmak, kirli polis ve yargýyý düzeltmekti. Ama sattýk.
    Çalan siyasiye boyun eðen polis ve yargýyý düzeltmedik. Ayný yolsuzluklar devam ediyor. Sattýn yolsuzluk bitmedi. Yolsuzluk polis ve yargý sisteminin düzeltilmesi ile biter.Onlara ellemedin tersine siyasiye boyun eðsinler diye ekstra zamlar yaptýn boyun eðme rüþveti verdin.

Medya bu kadar önemli.

Þimdi koyunlarý bitcoin için hazýrlýyorlar.
    bitCoini anlatanlarý iyi seyredin. Onlar dostunuz deðiller.

bitcoin abd parasý, kontrol onlarda, CIA projesi.

Kaðýt paralar ortadan kalktýðýnda, aynen kaðýt USD yi kullandýðýnýz gibi abd blockChain parasý bitcoini kullanýn istiyorlar.
    abd ye baðlý kalmaya devam edin istiyorlar.

Para larýnýn dünyada kullanýlmaya devam edilmesi, abd için ölüm kalým meselesi demek.

.
    Son düzenleme : alicemal; 14-09-2020 saat: 12:00.

https://mobile.twitter.com/emre_demi...42923332005888

Ali cemal ekonomi ve tarikatlar üzerine iyi yazýyon kaleminde güzel yazýyor. Peki senin kalem mi güzel yazar bunun ki mi
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yaw bende bitcoin e bulaþmayýn itiraz edin diye kadýn göbeklerine mi yazsam.

Yobaz, kadýný tahrik etmek için külot bölgesine dayama yapýyor. kadýn tahrik olursa ileri gidebilir. o hesap. Genç kýz olsa kurtuluþu yok, itirazda edemez. Oraya giden ezilmiþ kiþiliktir, otoriteye itiraz edemez.

Evet sanýrým yobazýn taktiði daha etkili. Üzerine kadýn parada veriyordur.

Benim üniversite mezunu önemli iþler yapmýþ süper modern kadýn arkadaþlarýmdan biri, bir hafta önce gitti hocaya muska yazdýrdý. 250 TL verdi.

Maymunsunuz diyorum kimse anlamýyor. Eðitimle bilgi sahibi oluyorsunuz ama kafa yine maymun kafasý.
    Mesela ayhan Atatürk resimleri ile dolaþýyor, ama yatýrým amaçlý USD peþinde koþturuyor. maymun yine maymun.
    þaka þaka, ayhan maymun deðil tabiki. ben maymunum keçi rolü yapýyorum Hoþ keçiler maymundan daha gerizekalýlar.

Yaw benim bitcoin yazýsý geride kalmasýn. Çok önemliydi. Gelecek nesilleri kurtaracaktým.

Ali cemal yazdýklarýný silmiþ sonra
    https://twitter.com/i/status/1305129506047393796
    bir halt olacaðý yok.

5. 2006 da ssk ilaç fabrikasýný tayyipin bakanlarýndan biri kapattý. Ülked ehiç birimiz ses çýkardýmý.? Normal karþýladýk çünki medya bizi hazýrlamýþtý. mahfi eðilmez gibi sadi uzunoðlu gibi, Akademisyenler hazýrlamýþtý. Normal kabul ettik.

Bu bilgi hatalý. Türk Tabipleri Birliði ve Saðlýk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasý tüm güçleri ile karþý çýktýlar. Hem buna, hem de bilinçli biçimde kötü hizmete zorlanan SSK. Hastanelerinin devredilmesine. Ne yazýk ki etkili olamadýlar. Tarihimizi de savunmak boynumuzun borcu.
    Sonuçta deðil, yoldadýr erdem.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bgAli, bende tam TTB ve SSHES hariç yazacaktým unutmuþum. Saðol hatýrlattýðýn için. SSK ilaç fabrikasý kapatýlmasý bilgisi doðru. Hatalý deðil, ses çýkaran yok bilgisi hatalý. 2 kurum ses çýkarmýþ, tabi asýl olan medyada önde olanlarýn ses çýkarmasý. Muhalif siyasi partilerin ortalýðý ayaða kaldýrmasý ve 600 km yürümesi.
    Ýmdi Hatalý deyince hepsi hatalýymýþ gibi algýlanýr, bu da senin hatan. Þaka þaka, sende hata yok ben eþeðim. Pardon keçi. Evet mükemmel deðilim kolaya kaçýyorum.

Yine tali yoldan meydana dalan oldu.

---

murat muratoðlu biþeyler yazmýþ, ondan esinlenerek eklemeler yaptým.

akp sürekli Türkiye olarak uçtuk kaçtýk dünya bizi kýskanýyor diyor ya.? Oradan aklýmýza takýlan sorularý soralým.

Madem Türkiye uçuyor, madem ülke çok kalkýndý, demektir ki çok zenginleþtik.

Ýndir o zaman araba vergisini 150 bine satýlan sýfýr araba 80 bin olsun.
    Ýndir o zaman yakýt vergisini 6TL ye satýlan yakýt 3 TL olsun.
    Zam yap o zaman asgari ücrete 5 bin TL net olsun.
    Zam yap o zaman emeklilere maaþlarý 2 kat çýksýn.
    Kaldýr ilaç ve hastahane katký payýný.
    Kaldýr otoban ve köprü geçiþ ücretlerini.
    Devlet hastahaneleri ve devlet okulllarýnýn ödeneklerini 2 katýna çýkar, 3 katýna çýkar eksiklerini gidersinler bir MR beklemek 20 gün sürmesin(daha 10 ay olmamýþtýr 20 gün bekledim, deðil diyenin diþini kýrabilirim. MR olmayabilirde baþka isimli biþey olur ama 20 gün bekledim)
    Kur o zaman otomobil fabrikalarý, güneþ ve rüzgar enerjisi fabrikalarý, millet iþ bulsun çalýþsýn hemde halkýn ve sanayinin kullandýðý elektrik faturalarý yarýya insin.
    Yap o zaman þehir hastahanelerini devlet parasýyla, çocuklarýmýzý 20 yýl borçlandýrma.
    Yap o zaman nükleer santrali devlet parasý ile, çocuklarýmýzý 20 yýl borçlandýrma.
    Yap o zaman otoyollarý köprüleri tünelleri devlet parasý ile, çocuklarýmýzý 20 yýl borçlandýrma.
    ... uzar gider.

Madem kalkýndýk zenginleþtik, neden yapmýyorsunda üzerine vatandaþtan IBAN istiyorsun.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýmdi bgAli tabib lerin erdeminden bahsedince aklýma ne geldi.

Zamanýnda gazetecilere ve saðlýk bakanlýðýna mail atmýþtým. Ýlaç fiyatlarý konusunda bu ülkenin nasýl kazýk yediðini.

2 ana sebep görüyorum(eksik olabilir uzmanlýk alaným deðil, mesleðim deðil), birincisi ssk ilaç fabrikasýnýn kapatýlmasý, bazý malzemeler ithalde olsa TR deki ilaç ihtiyacýnýn %85 ini karþýlýyor diye okumuþtum. Bu fabrika kapatýldýktan sonra fetö þirketleri ilaç ithalatýna baþlamýþ onlarýn eline geçmiþ piyasa. Onlarda istediði gibi fiyat belirlemiþler.

Ýkincisi ise doktorlarla ilaç firmalarýnýn anlaþmasý. Bu anlaþma ülke olarak büyük kazýk yememize sebep oluyor.

Doktor ilaç firmasý ile anlaþýp onun ithal ettiði yada ürettiði ilaçlarý yazýyor. karþýlýðýnda ilaç firmasýndan maddi çýkar saðlýyor.

Doktorun cebe indirdiði ilave ilaç þirketi parasýna lafým yok, asýl sorun baþka yerde.

Örnekle gidelim.

Diyelim ben aile hekimiyim, ayda 7500TL ortalama kazanýyorum, 2500TL de ilaç þirketinden kazancým var.

Rakamlar tamamen sallama, hiç bir fikrim yok. belki para deðil hediye alýyorlar(ne farký varsa) belki hiç almýyorlar ancak aldýklarýný herkes söylüyor. Yanlýþsam beni okuyan doktorlardan biri söylesin.

7500 ve 2500 TL üzerinden gidelim.

Bu gerçek örnek,
    Ýmdi ben Urfadaki bir ilaç firmasýyým, 45TL ye satýlan bir orjinal ithal krem var. Orjinal avrupadan ithal kremin üretici firmaya maliyeti yüksek olmalý. Avrupadaki doktor TRye göre en az 5 kat fazla para alýyordur, hammadde ve iþletme maliyetleride 5 kat desen, üzerine AR_GE süreci maliyeti. netçede bu kremi 45 TL ye satmayý uygun görmüþler.(satýþ fiyatlarý doðru diðer rakamlar tahmin)

Ayný kremi TR de Urfa da jenerik olarak üretiyorum. Hiç bir AR-GE maliyetim yok, neyi nasýl üreteceðim dozajý ile belli. hammadde yerli maliyeti avrupaya göre 5 kat az.

Netçede avrupalý orjinal firmanýn krem maliyeti 20TL dir ve 45 e satýp 25TL kâr elde etmeye çalýþýyor.

Urfada ise benim krem baþýna maliyetim 5TL. Bu kremi 30 TL ye satarak büyük kâr elde ederim.

30 TL ye satýþa çýkardým diyelim. Ben piyasaya 30 TL ile çýkýnca orjinal firmanýn satýþý düþecek hali ile indirime gidecek. 45 TL yi 35 TL. yapacak.
    Orjinal 35 olunca mecburen Urfa da indirime gidecek olacak ilacýn fiyatý 25TL.

Derken indirmelerle bir yerde dengelenecek.
    orjinal ilaç maliyeti 20TL idi 30 TL ye satacak kâr elde edecek.
    Urfalý ise maliyeti 5 TL 20 TL ye satacak kâr elde edecek.

Halk da, ister orjinal ister jenerik alacak UYGUN FÝYATA.

AMA MEVCUT DÜZEN DE NE OLUYOR.

Urfalý firma olarak tüm aile hekimlerini, özel hastahaneleri, devlet hastahanelerini dolaþýyorum. Pazarlamacý tutuyorum onlara maaþ veriyorum maliyetim artýyor.

Pazarlamacýlarým hekimlerle anlaþýyor sürekli benim ilaçlalrýmý yazacaklar bende onlara pay vereceðim.

Fiyat belirlemem lazým. Fiyatý ne belirlersem belirleyeyim, benim ilacýn satýþ miktarý deðiþmeyecek. Çünki hekimler yazacak, parayýda vatandaþ ödemeyecek SGK ödeyecek vatandaþ DÝREK hissetmeyecek. SGK DEV zararda olduðu için bu halka dolaylý yansýyacak halkýn hayat kalitesi düþecek ama bunu vatandaþ ilaç fiyatý ile eþleþtiremeyecek. Çünki direk cebinden alýnmadý, devlet araya girdi öyle geçti.

Satýþ fiyatým, satýþ miktarýný deðiþtirmeyecekse neden ucuz fiyat yazayým.? Urfalý olarak fiyatý orjinal ile ayný yaptým. 45 TL.

Orjinali geçirsem sýrýtacak, dikkat çekeceðim. Ucuz yazsam kazancým azalacak, o zaman 45 yaparým.?

5 TL ürün maliyetim 5 TL pazarlamacý maliyetim, satýþým 45 TL al sana dev kâr. Aradaki kâr olan 35 TL nin 10 TL sini hekime ver, krem baþýna 25 TL cebe indir.

Ýlaç firmasý kazandý, doktor kazandý, kim kaybetti.?

Tüm halka girdi, çünki SGK nýn dev borcu halka ilave vergi yansýtýlarak karþýlanýyor. 80 binlik araba oluyor 150bin, benzin oluyor 6TL, asgari ücret 2bin300, emekli maaþý ortalama binbeþyüz.

Ýlaç firmasý doktorla anlaþmasa, REKABET sebebi ile halk kremi yarý fiyatýna alacak. Ýþte serbest rekabet bu.

Devlet görevini yapmayýnca, bu anlaþmayý bozmayýnca, serbest rekabet ortadan kalktý, halka kazýk girdi. Ýster hasta ol, ister olma. Ýster hayatýnda hiç hastahaneye gitme, yinede o kazýk sanada girdi.

Yeni konan ve artan vergiler sebebi ile daha pahalýya ürün ve hizmet alacaksýn, daha az emekli maaþý asgari ücret alacaksýn, devletin tüm hizmetleri paralý olacak.

PEKÝ DOÐRUSU NE.?

Hekim ilaç firmasýndan ayda 2500 TL ortalamamý kazanýyor.
    2500 TL Zam yapacaksýn devlet kurumlarýnda çalýþan doktorlarýn maaþýna. Ýlaç firmalarý ile anlaþmalarýný engelleyeceksin. Anlaþaný meslekten atacaksýn.

Hem doktorlar hak ettiði maaþý alacak hemde halk ilaç firmalalrýndan kazýk yemeyecek.

SGK nýn zararý 60 trilyon ise ilaç firmalarýnýn kazýðý ortadan kalkacaðý için belki sýfýrlanacak, doktorlara zam yapýldýðý içinde biraz daha gider artacak ama toplamda çok kazançlý çýkýlacak.

Bunu saðlýk bakanlýðýna yazdým, TIK yok.

Hepimiz maymunuz istersen 7 sene en aðýr okulu bitir. Konu para olunca saptmayan kaç kiþi var.?
    Bi ben varým, bide himalayalarda yaþayan biri varmýþ ama 10 senedir kayýp. Tekim yani.

---

Göbeðine bitcoin muskasý yazdýrmak isteyen genç ve kütür hatun kiþilerede buradan haber edeyim, yazarým.
    ayhan'ýnda deðindiði gibi kalemim iyidir, göbek üzerinde þiir gibi dolanýr.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün ortada kapadý, kötü yaný bankalara satýþ olmasýydý.
    Dünki iyi haber TRde sanayi üretimi %8,4 artmýþ.

Veriler düzelirken fiç ve moodies in not düþürmeside ilginç. Onlarýn notlarýnýn zerre önemi olmadýðý, yatýrým yapýlabilir seviyesinde not aldýðýmýzda belli olmuþtu. Türkiyeye ilave yatýrým gelmemiþti.

Türkiyeye gelen yatýrým not a bakan yatýrým deðil.

Ya mecburiyetten gelen yatýrým, yada Türkiyeden yurt dýþýna para kaçýran vatan hainlerinin, yabancý para korumasýnda tekrar Türkiyeye girmesi. Yabancý para deðil, bu ülkenin parasý, hýrsýz soysuzlarýn elinde yurt dýþýna çýkýp, yabancý fon görünümünde geri giriyor. Onlarda not a bakmýyor.

Örneðin yatýrým yapýlabilir seviyesine çýktýðýmýzda büyük yatýrým gelmedi ancak tekrar notumuz çok düþtükten sonra wolkswagen firmasý TR de yatýrým yapmaya geldi.

Not çok düþtüðü halde geldi. Fabrika kurmaktan son anda vaz geçti o ayrý konu.

Yine Khodro geldi, Japonlarýn çelik yatýrýmý geldi. Hepside not düþtükten sonra.

Notlara ve görünüme bakýpta iyi olduðu zaman gelen YABANCI parasý çok az ve çok küçük.

USD dünyada düþünce biraz ons altýn arttý. Baþka sebebide olabilir çünki USD, avro karþýsýnda dün o kadarda düþmedi. Buna karþýn aþý haberleri yoðunlukta.

ons altýný alanlar 2 haber haricinde bir sebeple almýþ olmalýlar. Belki büyük MB lerden piyasaya girip yüksek miktar altýn alanlar olmuþtur.

Bugün BIST de ne olacak.? USD/TL 7.50 civarýnda. MB nin faiz kararýna kadar bu civarlarda dolanýr demiþtik. Aþaðý inmesine izin vermezler, zaten görünürde "gaz bulduk" haberi harici sebepte yok.

tayyip gerginliði artýrmak için yeni biþey icad etmezse bugün BIST 1100 üzerinde kalýr gibi. Bankalar önemli bugün alýrlarmý satarlarmý bilemiyorsun. Bir alýp bir satýyorlar.

Bugünde önceki günlere benzer herhalde.

Fransa, Ýspanya, Ýngiltere. Bu üç ülkeden biri kendini kapatabilir. Virus Vaka sayýlarý çok yükseldi. 2. dalga içindeler.
    Bu ülkelerden biri kapatýrsa BIST e ilk etapta satýþ gelecektir. Sonrasýný ben þimdiden bilmez.
    israil kendini yeniden kapadý, abd kapamadý, kapamayacakta. Zaten abd 2. dalgasý düþüþ trendine girdi.

Bu sebeple çok düþük kontratla oynuyorum ve kazancý görünce kapatýyorum.

.
    Son düzenleme : alicemal; 15-09-2020 saat: 09:57.

Sayfa 367/853 ÝlkÝlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •