Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 368/853 ÝlkÝlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,937 - 2,944 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST yatay yeþil açtý. 1110 üzerinde.

Düne benzer biþeyler olur gibi görünüyor.

Avrupa ülkelerinin kapanma tehlikesine karþý uzun vade oynamayý þimdilik býraktým. Hep long var ama pozisyonu bir kaç günde bir kapatýp tekrar açýyorum.

Avrupa ülkelerinin kendini kapatmayacaðý kesinleþene kadar böyle gideyim.

Bugün ekran baþýnda olmayacaðým.

virus tedbirlerimi artýrdým. Zaten en baþýndan beri devletin açýklamalarýna hiç itibar etmedim, buradada defalarca yazdým ve uyardým.

Çok aþýrý tedbirliydim, þimdi dahada tedbiri artýrdým.

Çünki virusden ölüm bizim sokaða kadar geldi. Çok yaygýn.
    Toplu ulaþýmla gidiyorsanýz veya okula öðrenci gönderiyorsanýz iþiniz þansa kaldý.

Bol þans dilerim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ibrani siyonist bloombergin yaptýðý haber.
    TR bankalarýnýn borcu avrupada sorun yaratabilirmiþ.!

Yaw adiler, yunanistan AB ÜYESÝ iken 2012 de 105 milyar dolar borcunu sildiniz. Daha buðusu üzerinde tütüyor.

TR Cumhuriyetinin tarihinde ödemediði borç yok ve banka rasyolarý kârlarý AB ye göre süper.

Peki yunanistanýn CDS i kaç TR nin kaç.?

105 milyar dolar borcu yeni silinen yunanlýlarýn CDSi 143,
    TRninki 500 ün üzerinde.

Hani TRnin hükümeti puanlanýyor desen, yaw adiler yine ayný þeyi söyleyeceðim, akp baþta iken TRnin deðil yunanlýlarýn borcunu sildiniz, buna raðmen CDSi 143.

Evet böyle ahlaksýz bir oyunun içindeyim ben. akp ve size müstehakta bana deðil.

Süper bir þahsiyet olarak bu ülkede ne iþim var hala hayretler içindeyim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önemli olmasý gereken haberi BIST þimdilik iplemedi.

Sakýz adasý haberi aslýnda BIST açýsýndan olumsuz anlamda çok önemliydi.

"Lozana uymadýnýz" diyor tayyip. 18 yýldýr demedi, þimdi aklýna geldi. Soros körfezinde bizim sularda yunanlýlar yýllardýr petrol kuyusu iþletiyor petrolumuzu alýp götürüyor. 18 küçük ada iþgal edilmiþ, pek çok adaya asker silah gözümüzün önünde yýðýlmýþ, yýllardýr ses çýkarmamýþ.

Ýmdi tayyip sakýz adasý lozan a uymuyor diyor.

Lozan a uymuyor ne demek. Yunanlýlarýn kullanýmýndaki küçük büyük pek çok adada yunanlýlarýn hakký kalmadý demek. Artýk Türkiyenin demek.

Zaten sadece oturma hakký yunanlýlarýnda, egemenlik ve deniz haklarý bizimdi ama tayyip ses çýkarmýyordu. abd nin baþa getirdiði özal döneminde bile ses çýkarýlmýþtý ama tayyip ses çýkarmamýþtý.

neden ses çýkarmadýðý konusunda pek çok dedikodu var, mahkemelik olmamak için yazmayacaðým ama sizde duymuþsunuzdur herhalde.

Þimdi ses çýkarýyor.

Neden.?

Çünki bir yýldýr devamlý olarak gerginlik çýkarma politikasý yürütüyor.
    Millet sýkýntýlarýný düþünmesin, açlýðý iþsizliði düþünmesin diye sürekli gerginlik yaratýyor.
    iþ bankasýna 55 kere el koyma, kiliseleri camiye çevirme, idamý geri getirme, iddianamesi olmayan gazetecileri hapse atma, vb...

Sakýz adasý savaþ sebebi sayýlabilecek kadar ileri aþamalara gidebilir.
    Yunanlýlar hassittir çekerse ki çekeceklerdir, tayyip ne yapacak. karþýlýðýnda adalara el koymasý gerekir.

Ama tayyip hakkýnda ne biliyoruz.?
    Güçsüze acýmasýzca yükleniyor(Suriye ve TR halklarý), ama güçlüye direk mýy mýy muhabbetine dönüyor(abd, AB, rusya)
    Hali ile arkasýnda AB, abd, rusya olan(þaþýrtýcý deðilmi, bunlarýn hepsi yunanlýlarýn yanýnda, bizim karþýmýzda, nasýl baþardýn tayyip dememe gerek yok adam kolkola yürüdüðü herkesle þu an kanlý býçaklý. Sadece paramýzý verdiði geçici dostlarý var. para vermediði an onlarda düþman.) yunanlaýlara ne kadar dayýlanabilir. Tabi koyunlarý görsün diya kabadayýlanýrda, gerçek tek adým atamaz.

Geçmiþ davranýþlarý öyle söylüyor.

BIST görmemezlikten geldi. Ancak çok önemli haberdi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sakýz adasýný Ben yazdýktan 40 dakika sonra BIST ciddi satýþ yedi. Sanýrým robot ve stoplarýn aptallýðý sebebi ile hýzlý bir iniþ çýkýþ oldu viop da.

Þimdi biraz toparladý, bir yerde dengelenir.

1100 üzerinde dengeleneceðini sanýyorum.

Haber ciddi ama AB karþýsýndaki akp, ciddiye alýnacak muhatab deðil.
    O sebeple sakýz adasý muhabbetini fazla ciddiye almamak gerekir. Amacý gerginlik yaratmak olsa gerek. Aranýyor.

Þunuda unutmamak gerekir, tayyip gerçekte AB ye teslim olsada, TV de esip gürleyebilir ve BIST oyuncularý korkup satabilir.

israil e esip gürledi, bir de baktýk "one minut" den sonra arka planda israil le ticaret hacmimiz 5 katýna çýkmýþ.

akp zihniyetinin iþleri böyle.

Ortaðý kendine milliyetçi diyen güruhunda akp den farký yok.

EK: viop tarafýna baktýmda sebep tcell gibi görünüyor. Senet fiyatlarýný ekranda takip etmediðim için göremedim.

Sakýz adasýný ÞÝMDÝLÝK ipleyen yok anladýðým kadarý ile. Olsun daha iyi.

5.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Ýmdi bgAli tabib lerin erdeminden bahsedince aklýma ne geldi.

Zamanýnda gazetecilere ve saðlýk bakanlýðýna mail atmýþtým. Ýlaç fiyatlarý konusunda bu ülkenin nasýl kazýk yediðini.

2 ana sebep görüyorum(eksik olabilir uzmanlýk alaným deðil, mesleðim deðil), birincisi ssk ilaç fabrikasýnýn kapatýlmasý, bazý malzemeler ithalde olsa TR deki ilaç ihtiyacýnýn %85 ini karþýlýyor diye okumuþtum. Bu fabrika kapatýldýktan sonra fetö þirketleri ilaç ithalatýna baþlamýþ onlarýn eline geçmiþ piyasa. Onlarda istediði gibi fiyat belirlemiþler.

Ýkincisi ise doktorlarla ilaç firmalarýnýn anlaþmasý. Bu anlaþma ülke olarak büyük kazýk yememize sebep oluyor.

Doktor ilaç firmasý ile anlaþýp onun ithal ettiði yada ürettiði ilaçlarý yazýyor. karþýlýðýnda ilaç firmasýndan maddi çýkar saðlýyor.

Doktorun cebe indirdiði ilave ilaç þirketi parasýna lafým yok, asýl sorun baþka yerde.

Örnekle gidelim.

Diyelim ben aile hekimiyim, ayda 7500TL ortalama kazanýyorum, 2500TL de ilaç þirketinden kazancým var.

Rakamlar tamamen sallama, hiç bir fikrim yok. belki para deðil hediye alýyorlar(ne farký varsa) belki hiç almýyorlar ancak aldýklarýný herkes söylüyor. Yanlýþsam beni okuyan doktorlardan biri söylesin.

7500 ve 2500 TL üzerinden gidelim.

Bu gerçek örnek,
    Ýmdi ben Urfadaki bir ilaç firmasýyým, 45TL ye satýlan bir orjinal ithal krem var. Orjinal avrupadan ithal kremin üretici firmaya maliyeti yüksek olmalý. Avrupadaki doktor TRye göre en az 5 kat fazla para alýyordur, hammadde ve iþletme maliyetleride 5 kat desen, üzerine AR_GE süreci maliyeti. netçede bu kremi 45 TL ye satmayý uygun görmüþler.(satýþ fiyatlarý doðru diðer rakamlar tahmin)

Ayný kremi TR de Urfa da jenerik olarak üretiyorum. Hiç bir AR-GE maliyetim yok, neyi nasýl üreteceðim dozajý ile belli. hammadde yerli maliyeti avrupaya göre 5 kat az.

Netçede avrupalý orjinal firmanýn krem maliyeti 20TL dir ve 45 e satýp 25TL kâr elde etmeye çalýþýyor.

Urfada ise benim krem baþýna maliyetim 5TL. Bu kremi 30 TL ye satarak büyük kâr elde ederim.

30 TL ye satýþa çýkardým diyelim. Ben piyasaya 30 TL ile çýkýnca orjinal firmanýn satýþý düþecek hali ile indirime gidecek. 45 TL yi 35 TL. yapacak.
    Orjinal 35 olunca mecburen Urfa da indirime gidecek olacak ilacýn fiyatý 25TL.

Derken indirmelerle bir yerde dengelenecek.
    orjinal ilaç maliyeti 20TL idi 30 TL ye satacak kâr elde edecek.
    Urfalý ise maliyeti 5 TL 20 TL ye satacak kâr elde edecek.

Halk da, ister orjinal ister jenerik alacak UYGUN FÝYATA.

AMA MEVCUT DÜZEN DE NE OLUYOR.

Urfalý firma olarak tüm aile hekimlerini, özel hastahaneleri, devlet hastahanelerini dolaþýyorum. Pazarlamacý tutuyorum onlara maaþ veriyorum maliyetim artýyor.

Pazarlamacýlarým hekimlerle anlaþýyor sürekli benim ilaçlalrýmý yazacaklar bende onlara pay vereceðim.

Fiyat belirlemem lazým. Fiyatý ne belirlersem belirleyeyim, benim ilacýn satýþ miktarý deðiþmeyecek. Çünki hekimler yazacak, parayýda vatandaþ ödemeyecek SGK ödeyecek vatandaþ DÝREK hissetmeyecek. SGK DEV zararda olduðu için bu halka dolaylý yansýyacak halkýn hayat kalitesi düþecek ama bunu vatandaþ ilaç fiyatý ile eþleþtiremeyecek. Çünki direk cebinden alýnmadý, devlet araya girdi öyle geçti.

Satýþ fiyatým, satýþ miktarýný deðiþtirmeyecekse neden ucuz fiyat yazayým.? Urfalý olarak fiyatý orjinal ile ayný yaptým. 45 TL.

Orjinali geçirsem sýrýtacak, dikkat çekeceðim. Ucuz yazsam kazancým azalacak, o zaman 45 yaparým.?

5 TL ürün maliyetim 5 TL pazarlamacý maliyetim, satýþým 45 TL al sana dev kâr. Aradaki kâr olan 35 TL nin 10 TL sini hekime ver, krem baþýna 25 TL cebe indir.

Ýlaç firmasý kazandý, doktor kazandý, kim kaybetti.?

Tüm halka girdi, çünki SGK nýn dev borcu halka ilave vergi yansýtýlarak karþýlanýyor. 80 binlik araba oluyor 150bin, benzin oluyor 6TL, asgari ücret 2bin300, emekli maaþý ortalama binbeþyüz.

Ýlaç firmasý doktorla anlaþmasa, REKABET sebebi ile halk kremi yarý fiyatýna alacak. Ýþte serbest rekabet bu.

Devlet görevini yapmayýnca, bu anlaþmayý bozmayýnca, serbest rekabet ortadan kalktý, halka kazýk girdi. Ýster hasta ol, ister olma. Ýster hayatýnda hiç hastahaneye gitme, yinede o kazýk sanada girdi.

Yeni konan ve artan vergiler sebebi ile daha pahalýya ürün ve hizmet alacaksýn, daha az emekli maaþý asgari ücret alacaksýn, devletin tüm hizmetleri paralý olacak.

PEKÝ DOÐRUSU NE.?

Hekim ilaç firmasýndan ayda 2500 TL ortalamamý kazanýyor.
    2500 TL Zam yapacaksýn devlet kurumlarýnda çalýþan doktorlarýn maaþýna. Ýlaç firmalarý ile anlaþmalarýný engelleyeceksin. Anlaþaný meslekten atacaksýn.

Hem doktorlar hak ettiði maaþý alacak hemde halk ilaç firmalalrýndan kazýk yemeyecek.

SGK nýn zararý 60 trilyon ise ilaç firmalarýnýn kazýðý ortadan kalkacaðý için belki sýfýrlanacak, doktorlara zam yapýldýðý içinde biraz daha gider artacak ama toplamda çok kazançlý çýkýlacak.

Bunu saðlýk bakanlýðýna yazdým, TIK yok.

Hepimiz maymunuz istersen 7 sene en aðýr okulu bitir. Konu para olunca saptmayan kaç kiþi var.?
    Bi ben varým, bide himalayalarda yaþayan biri varmýþ ama 10 senedir kayýp. Tekim yani.

---

Göbeðine bitcoin muskasý yazdýrmak isteyen genç ve kütür hatun kiþilerede buradan haber edeyim, yazarým.
    ayhan'ýnda deðindiði gibi kalemim iyidir, göbek üzerinde þiir gibi dolanýr.
    Açýlýn ben doktorum kah:kah
    Ali Cemal Bey'e sevgi ve saygýlarýmý iletiyorum.
    Konuyu güzel özetlemiþsiniz.
    Fetöcü yada sempatizaný olduðunu düþündüðüm birkaç ilaç þirketi var, son 10-15 yýlda kurulan ve ismini söylemeyeceðim bir þehirde fabrikalarý var.
    Bu þirketlerin mümessilleri zaten tipinden tarikatçý olduðu belli. Bu þirketlerin ilaçlarýnýn kalitesi düþük, iyileþtirme gücü zayýf ve yan etkileri fazla. Bunlar benim tamamen hastalar üzerinde gördüðüm deneyimler olup bilimsel bir kanýtýmýn olmadýðýný belirtmek isterim.
    Eþdeðer ilaç diye bir durum var. Yani eczacý doktorun yazdýðý þirketin ilacýný vermek zorunda deðil, kendisi hangisini isterse onu verir. Eczacýlýkta mal fazlasý diye bir ek kazanç kapýsý var. Mesela þirket diyorki benim 5 ilacýmý hastaya ver sana 10 tane ilaç bedava vereyim. Þuna baðlýyacaðým:
    Ýddia ettiðin doktorlar ilaç þirketinden para alýyor genellemesi yanlýþ. 15-20 sene önce nadir olaylar duymuþtum ama bunu genele yýkamayýz. Mesela augmentin antibiyotiðini yazýp evine beyaz eþya, mobilya laptop aldýraný duymuþtum. Hatta ucuz yollu otomobil aldýraný da duydum uzaktan.
    Benim branþýmýn ilaçlarý ucuz. Mümessiller öðle yemeðine götürürler, yada yurt içi kongreye bazen götürürler. Baþka bir promosyon yok olsada almam. Sayýn Necdet Sezer gibi adamým.
    Gögüs hastalýklarý, KBB, dahiliye, ortopedi, fizik tedavi branþlarýnýn ilaçlarý pahahalýdýr, bu branþ doktorlarý yýlda 2 defa yurt dýþý kongrelere gidiyorlar.
    Demek istediðim doktorlar þirketlerden para almýyorlar. O paralarý artýk eczacýlar alýyor. Eczacýlara özür diliyorum

VOG-L29 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    fon adam a aydýnlattýðý için teþekkür ediyorum. Ayrýca FON da olduðu için tebrik ediyorum. FON lardan viop a geçtim, virus çýktý tonla para kaybettim çýkarmaya çabalýyorum. FON da kalsaydým, þansým daha yüksekti.

Uzman doktorun reçete ettiði ilacým var. Aile hekimi ilacýn markasýný deðiþtirdi. Aile hekiminin, uzman doktorun ilacýnýn markasýný deðiþtirmesi anlamsýzdý. Eczacý baþka marka verir o ayrý konu.

Annemin uzman doktorun yazdýðý ilacýnýn markasýný, raporu uzatan diðer þehirdeki diðer uzman doktor deðiþtidi. Markayý deðiþtirmesi anlamsýzdý. Hali ile bence doktorlar ilaç firmalarýndan kazanýyorlar. Yaygýn olmalý. Yapmayan idealist yada ahlaklý bulmayan pek çok doktor vardýr mutlaka ama nereye kadar direnebilecekler. Eþdeðer doktorlar yeni arabalar alýrken onlar kendini geride hissedecekler, hanýmlarý kafa etlerini yiyecek. Nereye kadar direnebilirsin.

Ayrýca takým elbiseli yaðlý enseli ilaç mümessillerini 15 yýldýr aile hekimlerinin ve uzman doktorlarýn kapýsýnda beklerlerken görürüm. Eczanelerdede görürüm. Bi ara onlara dalacaktým, biri gaza getirmedi, gazsýz da dalmak olmuyor.
    Ayrýca örneðini verdiðim ilaç fiyatlarýda teorimi doðruluyor.
    Eczacýlarýn soygununu doktorlar önleyebilir, çünki devlette yönetim kademesindeler, ama önlemek yerine ortak oluyorlar.
    Çok basit yazýlýmlarla eczane soygunu, ilaç soygunu önlenir çünki tüm saðlýk bilgisi artýk bilgisayarlarda. Ama yapýlmýyor. Vergi kaçýran eczanelerde çok kolaylýkla yazýlýmla belirlenir çünki ne demiþtim, artýk tüm saðlýk verileri ortak sunucularda tutuluyor. Ama engellenmiyor.

Ülke böyle.
    Ayrýca gümrükler, tapu daireleri, belediyeler ayrý konu. Devlet bozuk.

.
    Son düzenleme : alicemal; 16-09-2020 saat: 09:30.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yunanlýlarýn CDSi 141 e düþtü. TR hala 512 de.
    USD 7.50 civarýnda.

Dün endeks iyi kapadý. Bi ara düþtü kalktý. O ara kapadýðým longlarýn bir kýsmýný yerine koydum. matrix izin verseydi çok ucuza alacaktým ama yazdýðým fiyatýn daha altýna inmesine raðmen benim emrim gerçekleþmedi. Kýsmet diyelim. fiber ile baðlý olsaydým belkide gerçekleþecekti. Tekrar yükseldikten sonra girdiðim emirler gerçekleþti.

Dün þþlem hacmi fena deðildi.
    TR ve dünya verileri iyiye gidiyor. tek sorun avrupada fransa ingiltere ispanya gibi büyük ülkelerin virus vakalarýnýn çok artmasý.

Türkiyenin uçan arabasý diye pazarlanan cezeri ilk uçuþunu gerçekleþtirmiþ. Baktým uçan araba deðil uyduruk bir tek kiþilik elektrikli helikopter. erdoðanýn damadý baykar'ýn Kendi tasarýmlarý. Kendi tasarýmlarý olduðu için lise projesi gibi olmuþ. Peki baykar ýn IHA larý neden o kadar baþarýlý. Çünki IHA'larý devlet kurumu, ileri teknoloji üreten TUSAÞ mühendislerinin tasarýmý. TUSAÞýn mühendislerini kendi firmalarýna aktararak teknoloji transferi yaptýlar. Parayý devlet verdi. Böyle bir þeyi geliþmiþ bir hukuk devletinde yapamazsýnýz, direk içeri girersiniz aðýr cezada yargýlanýrsýnýz. Bizde ise yasal. Devletin parasý ile devletin ileri teknolojisini devlet baþkanýnýn damadýna aktarýyorsunuz. Afrika ülkesi görüntüsü. Muz cumhuriyeti. Aslýnda Türki cumhuriyetlerdede böyle. Türki cumhuriyetleri ise ingiltere ve abd kullanýyor. Bizde yaydýklarý gibi islam adý altýnda tarikat din lerini oralardada yaygýnlaþtýrdýlar. Amaç Türkleri ayrýþþtýrmak olduðu gibi rus larý ve Çinlileri çevirmek.

her neyse.

BIST anormal gibi görünen bir yükseliþ göstersede yükseliyor. Bugünde farklý bir þey beklemiyorum. Ýnþaat veriside iyi geldi.
    Siyasi sorunlar hariç sorun yok gibi görünüyor.

Bu arada bizim sokaktan ikinci kiþide ambulansla gitti. Onlar için sorun bitti çünki hayatlarý bitti, sorun o aileden geri kalanlarda. hayat böyle ne yaparsýn.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ekonomi kanallarýndaki piyasa uzmanlarý, ekranlarda bu kadar çok görünmemeli.

Adamlarýn ülke EKONOMÝSÝ ile alakalarý kalmamýþ. Onlar için rakamdan ibaret, çizgiden ibaret.

O rakam ve çizgilerin gerçek hayat ve ekonomi ile baðlantýlarýný koparmýþlar. Ülke gerçekleri ile bað kuramýyorlar.
    Bilgisayar baþýnda izole yaþýyorlar.

ÜRETEN ÞÝRKETLERDE çalýþan ekonomistler yorumcu olarak konuþturulmalý.

%20 piyasa ekonomistleri TVlerde görünmeli, %80 ise üreten firmalarda çalýþan ekonomistler görünmeli.

Aracý kurumlarda, bankalarda, akademi çevrelerinde çalýþan ve üretim aþamasýnda hiç bulunmayan ekonomistlerin ekonomi TV lerindeki hakimiyeti bitirilmeli.

Ülkeye zarar veriyorlar.

Üretim aþamalarýnda çalýþan ekonomistler olsa, ülkenin kalkýnmasýnda faydalarý olur. Gerçek hayatýn içindeler ve her aþamasýný biliyorlar. izole deðiller. Soyut dan deðil, gerçekten bahseder. O rakamlarýn ve çizgilerin gerçek hayatta karþýlýðý var. Her rakam ve çizgi milyonlarca insanýn hayatýný iyi yada kötü yönde etkiliyor.

TVlerin kalabalýklar üzerindeki ÇOK YÜKSEK etkisini hesaba katarsak, izole yaþayan ekonomistlerin tahminleri ile halký bilgilendirmek doðru deðil. Hiç doðru deðil. Yapmayýn.
    Bu insana benzer þeyler, kendi pozisyonlarý doðrultusunda halký yönlendirirler, çok yanlýþ, çok yannýþ. Ülke batsa umurlarýnda olmaz yinede kendi kazançlarý doðrultusunda yönlendirme yaparlar.

Piyasa ekonomistleri, rakamlarýn gerçek hayata etkisi konusunda sadece soyut fikirleri var. Hali ile uzayda yaþýyorlar. Birde bunlarýn kalitesizleri ekrana çýkýnca iyice çileden çýkýyorsun.

.
    Son düzenleme : alicemal; 16-09-2020 saat: 11:11.

Sayfa 368/853 ÝlkÝlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •