Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 369/853 ÝlkÝlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 2,945 - 2,952 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST hafif artý açtý.

USD 7.50 sýnýrýnda. geçerse BIST de hafif bir satýþ gelecektir. Ama kýrmýzý bile kapasa ciddi bir düþüþ olacaðýný sanmýyorum. Tabi ne kadar geçeceðine ve ne kadar hýzlý gideceðinede baðlý.

Geçer, geçmez tahmini yapmam doðru deðil, tutturamam herhalde. Sadece bana Türkiyenin ve dünyanýn ekonomik gerçekleri ile uyumsuz geliyor. Diðer yandan hükümet durmadan dolar harcýyor ama dolar geliri az, buda USD yükseliþi ile uyumlu.
    Anormal bir durum içindeyiz.

Libyada tayyip yeni anlaþma yapmýþ. Ýçeriðe baktým bomboþ. Türkiyenin kuyruðuna teneke baðlamýþ gibiler. serrac batýlýlarla anlaþtý iddialarýný doðrular nitelikte. Libya ile anlaþmayý orada Libya en kötü durumda iken yapacaktýn. Þimdi durum düzeldi anlaþma yapmaya kalkýyorsun.

imam kafasý bu kadar çalýþýyor ancak damadý bayraktarýn bir sürü IHA sýný yüzlerce milyon dolara Libyaya sattý, tayyip ailesinin kazancýda o olur. Türkiye'nin libya'da harcadýðý yüzmilyonlarsa, bize giren kýzým. Yani Türk halkýna giren kýsým. Bizim vergiler gitti.

BIST yükselmeye devam ederse ciddi direnç 1130 üzerinde.
    Arada yeni kriz çýkmaz, USD de yükselmezse, en fazla üç beþ yýlda 1130 a varýrýz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýlk defa bir haberTürk yazarýndan tarafsýz, ahlaklý ve iyi bilgi veren bir yazý gördüm. Gökhan Þen in bugünki yazýsý.

abdurrahmanda arada iyi bilgi veren yazýlar yazýyor ancak öyle yazýlarý da varki, "Türkiyeye zarar veren birilerine hizmet ediyorum diye" baðýrýyor.

güntay ise "mal meydanda" diyor. Ben patronlara hizmet ederim, doðru yanlýþ ayýrmam diye meydana çýkmýþ. Bilgi veren yazýlarýda çok ama adamýn resmini görünce, abdurrahmaný odun olarak kullanýp buna dalayým diyorum.

altaylý ise en çok eleþtirdiðim, yerdiðim yazarlarý ancak adam iyi niyetli gibi görünüyor. yarým yamalak akla sahip olduðu için yaptýðý rezilliklerin farkýnda deðil. Þeyhin yýkandýðý suyu içince kendini ermiþ sanan mürüdler vardýr, altaylý da bilim adamlarý ile arkadaþ olunca kendini ermiþ sanmýþ. Çok okunuyor buda ülkenin genel durumu ile alakalý. Ayný yazýlarý benim kuracaðým ülkede yazsa, direk spor muhabirliðine sepetlerim.

Bunlarýn tamamý kendi görüþüm. Belki ben odunum bunlar akýllý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önceki yazýlarýmda ne yazýyordum.

Birileri üretmeden zenginleþiyorsa, cebine giren para mutlaka ve mutlaka baþkalarýnýn cebinden çýkýyordur.
    Daha iddialýda yazmýþtým. Ýsterse merkez bankasýnda para bassýn zenginleþsin, baþka insanlarý soymasýn, yinede o para tüm halktan çýkar.

Örnekleri ile anlatmýþtým.

Ýþte ispatý, yýllardýr ülkede GSYIH düþüyor yani geri gidiyoruz yani üretim azalýyor.

Ancak her yýl milyoner ve milyarder sayýmýz artýyor. Yine artmýþ. Normalde azalmasý gerekir çünki üretim azalmýþ. 10 elma üretip satýp 100 TL kazanýrken 8 elma üretip satmýþsýn 80 TL kazanmýþsýn. Her yýl üretilen toplam para azalmýþ ama milyoner sayýn artmýþ. Hali ile zenginlik üretimden kaynaklanmýyorsa, diðerlerinin cebinden alýyorsun.

Devletin, vergilerimizi har vurup harman savurmasý sonucu hepimiz fakirleþiyoruz.

Savrulan paralarda birilerinin cebine giriyor zenginleþiyor. Devletten zenginleþenlere iþ yapanlarda zenginleþiyor. Adamlar devleti soymuþ gelmiþler, ailelerine lüks arabalar satmýþsýn, otelinde aðýrlamýþsýn, elbiseler satmýþ, restoranlarýnda yedirmiþsin, yazlýk villa, lüks daire, daireye mobilya, beyaz eþya satmýþsýn vb. Adam sanada bol keseden saçmýþ çünki kolay kazanmýþ, sende kazandýn sende saçacaksýn, böyle bir zincirleme. Soyanlardan faydalanan bir çemberler grubu var.

Azýnlýk grup zenginleþip milyoner sayýlarýný katlarken, para halkýn büyük kýsmýndan çýkýyor. Çalýþmasýnýn karþýlýðýný alamýyor. her sene yaþam kalitesi düþüyor. Aldýðý ve faydalandýðý ürünlerin fiyatý, cebine giren paradan daha hýzlý artýyor.

Bu para bizden nasýl çýkýyor.?

Devlet ilave vergileri, devletin eksik hizmetleri, devletin parasýz hizmetlerinin paralý hale getirilmesi, vergilere zamlar vb.

YENÝ BÝR VERGÝ AÇIKLANMIÞ.

Arsan var zamanla þehir içinde kaldý imar geldi. Arsan 100 bin TL ediyordu imar gelince 150 bin TL ediyor.
    Görevli emlakçýlar gelip deðer artýþýný buluyor, bu örnekte 50bin tl. deðer artýþý var. Devlet senden o 50 bin TL yi ya hemen, yada arsa satýþýnda alýyor.

Arsana 3 kat imar vardý 5 kata çýktý. 2 katlýk ilave deðer artýþýný yine devlet senden alýyor. Arsa imarlýydý turizm imara dönüþtü, yine cebine elini daldýracaklar. Senin atadan kalan arsan sayesinde zenginleþme umudunun bir kýsmýný senden alacaklar, ailenden alacaklar.

Deðer artýþýnýn tamamýnamý yoksa belli oranýnamý el koyuyorlar, yazmamýþlar. Diyelim Ýmar planý köyüne gelmiþ, köy deðil mahalle olmuþsun. Bahçen ve içinde evin var. 10bin TL verdin bahçeyi parsel yaptýn artýk tapuda arsa olarak görünüyor. Arsaya dönünce deðeri arttý, deðer artýþý devlete ama 10 binTL senden çýktý oda devlete. Her halukarda geçiriyorlar.

5 milyon yurtiçinde, 3 milyon kuzey suriyede insan besle. 50bin kuzey suriyede 10 bin libyada yabancý paralý asker besle, ihalelerle devletin parasýný har vur harman savur. 100 TL lik iþi 500 TL ye yaptýr. havaalanýn varken yýk yenisini yaptýr, ihtiyacýn yokken kanal yaptýr. Tüm bu paralar senden çýkýyor. Ýþin kötü yaný bendende çýkýyor.

Dað dayanmaz.

Bu ülkeye düþman olsaydým ve kazara beni devlet baþkaný yapsaydýnýz, en fazla akp nin yaptýðý kadar bu ülkeye kötülük edebilirdim.

Daha kötüsüde gelecek, bu günleride ararýz hiç merak etmeyin.
    Seçimlerde tek oy alamýyorum, ülkenin geleceði karanlýk.

.
    Son düzenleme : alicemal; 16-09-2020 saat: 15:05.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd trilyonluk paketi hala çýkaramadý. abd S&P endeksi bundan önceki tepesi olan 3400 altýnda dolanýyor. Ne demiþtim, trilyonluk paket çýkana kadar buralarda dolanýr, 1 trilyondan fazla biþey çýkarsa yükselir, trilyon iþi uzar ve soðursa daha aþaðý iner demiþtim teknik seviyede vermiþtim. 3230 ve 3050 ne kadar iþ uzarsa o kadar aþaðý iner. Sadece abd de aþýdan iyi haber yönü belki döndürür.

Akþam FED den beklenen oldu. Beklenenden iyi biþey gelmediði içinde satýþ geldi.

Biz batýdan ayrýþalý çok olmuþtu. Sorunumuz yabancý satýþýydý. Üzerine MB den faiz artýþý beklentisi eklendi.
    Ege denizi sorunlarý soðudu, Sakýz adasý sorununu kimse iplemedi.

Faiz artýþýný garantiye almak için USD/TL yi sürekli yükseltiyorlar. Þu an yine 7.50 altýnda görünüyor ama 9:00 da TR bankalarý açýlýnca tekrar 7:50 yi geçireceklerdir.

Görünen oki MB toplantýsýna kadar yükseltebildikleri kadar yükseltmeye devam edecekler. Bankalar ceplerine girecek para için herþeyi yapabilecek hale gelmiþler. Zaten ibrani soyunun özelliði bu. Son yüzyýllardaki tüm savaþlarýn, soykýrýmlarýn en az %50 sinin arkasýnda BENCE onlar var.

TR deki bankalardada hakim hisse siyonist ibranilerde.

USD arttýðýna göre BIST ne olur.

Hafifte olsa Yükseliyordu, 7.50 geçilirse hafif satýþ gelir demiþtim, geldi.

USD nin yükseliþ hýzýna baðlý olarak BIST hafiften düþecek gibi görünüyor. Olurda USD yükselmezse rahat yeþil kapatýrýz. USD fazla yükselmezse yine hafif yeþil kapama ihtimalimiz var.

Aslýnda yükselmeye istekliydi. Balinalar öyle yada böyle yükseltiyordu. Yada balinalar kenardaydý BISTe yeni giren taze KY parasý ile portfoy yöneticileri fon yöneticileri yükseltiyordu. Hangisi emin deðilim. Hala yeni giriþ var.

Yükselmeye istekli olduðu için USDnin 7.50 yi geçmesine büyük tepki vermedi ama yükseliþte durdu. Küçük bir ralli yapacak görünümü vardý. Sanýrým KY parasý ile yapýlýyordu, balinalarda kenardaydý. Ýmdi balinalar topa girdi ve USDyi yükselttiler.

MB toplantýsýna kadar yükseliþ açýsýndan iþler iyice zorlaþtý. Küçük zig zag larla yukarý aþaðý yerimizde sayacaðýz gibi görünüyor.
    ne kadar yükselip düþeceðimiz USD ye baðlý. USD deki Ani yukarý hareketler BIST de panik yaratýp stoplar robotlar devreye girebilir.

USD hafif hafif yükselirse BIST de ciddi düþüþ beklemiyorum. 1100 altýný gösterip tekrrar yukarý döndürürler diye düþünüyorum. zig zaglarý yakalayabilirsem para kazanma fýrsatý aslýnda. Dün ani düþüþü yakalamýþtým ama long emrimi matrix iþleme almadý kaçýrdým.

TR inþaat ve sanayi ekonomik verileri ÇOK iyi geldi. BISTin düþüþünü engelledi demek gerekiyor.

Kýsa vade oynama BANA HÝÇ UYGUN DEÐÝL ama mal bu ne yapacaksýn.

Uzun vadeli oynarken, hiç bir veriye dayalý olmadan anlamsýzca endeksi hýzlý düþürüp silkeliyorlar ve sebebi olmadýðý için hazýrlýksýz yakalanýyorsun.
    Hisse de olsan sorun yok ama viop da olunca para kaybediyorsun saðlýðýný kaybediyorsun. Sebepsiz volatiliteleride BIST yönetimi engellemiyor seyrediyor. BISTin güvenilirliði yok oldu adamlar hala mal pozisyonundalar.
    Sebepsiz yüksek düþüþler sebebi ile viop da uzun vade oynamak çok zor, mecburen ÞU AN ÝÇÝN kýsa vadeye dönmüþ durumdayým.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    endeks kýrmýzý açtý ancak USD 7.53 ü geçtiði halde yinede 1100 altýna düþmedi.
    Demekki endeks yükselmek istiyor.

Fakat USD 9:00 dan 11:00 e kadar hýzlý arttý. 2 saat de 4 kuruþ arttý. Ürkütücü doðrusu. Umarým bu hýzda gitmez.
    Bugün kenarda beklesem iyi olacak.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST yükselmek istiyor varsayýmým iþliyor. USD 7.55 i geçti, batý borsalarý kýrmýzý ama BIST düþmüyor.
    Sebeplerini 50 kere yazmýþtým. Zaten düþüðüz, BIST i tutan p.zvnkler 2 kez silkeleyip yukarý pozisyon aldýlar falan filan.

MB nin faiz kararýna 1 hafta var daha, 5 iþ günü eder. USD yi 5 günde daha ne kadar yükseltebilirler. Hadi yükseliyor tayyip yüksek faiz konusunda "vermem" diyor, siyonist bankalar "ver" diyor. Arada halk eziliyor, ne tayyibe nede siyoniste bir þey olmaz.

Mevduat faizleri zaten 13 oldu diyorlar. MB nin politika fazizi artsa ne fayda edecek.? Bankalarýn devletten nasýl kazandýklarýný bilmediðimden yorum yapamýyorum. Yanýlma ihtimalim de var.

---

fatih altaylý dene uyduruk milliyetçi, yarým yamalak akýllý köþeden yazar tüm yazýda siyonist yahudi amazo-n com sitesinin reklamýný yapmýþ.

Sonrada bunu haber yapayýmmý diye çok düþündüm demiþ.

Herif milliyetçi ve temiz geçinmese konu etmem de, adam "öcalan'ý almaya italyaya gidiyorum" yazýsýný yazan adam, Kardak kayalýklarýna askerlerimizle bayrak dikmeye giden adam. Yani aþýrý milliyetçi havasýnda.

Sonrada ülkeye vermediði zarar yok. þaibeli devlet ihalelerini beyazlatýyor, tarikat liderlerini parlatýyor, yabancý siteynin reklamýný yapýp Türk halkýný ithalata yönlendiriyor.

Diceksiniz amazo-n firmasý TR de sattýðý mallarýn bir kýsmýný TR de üretiyor.

Bunu diyeni ufalamak lazým.
    Tonla ithal mal gelecek, kâr yurt dýþýna gidecek.

Yerli siteleri reklam etseler, üretimde çok daha fazla yerli, kâr de yurt içinde kalacak. Büyüyen yerli ler baþka fabrikalar kuracak ve ülke kalkýnacak. amazo-n gibi yabancýlarýn 5 faydasý olacaksa yerlinin uzun vadede 50 faydasý olacak.

Ýþin ilginci bu tür reklamlara rtük ün karýþmamasý. Sadece tayyipi eleþtirirsen köt altýna gidiyorsun.

Milliyetçiyim diyorsan, Atatürk ün hedeflerinin peþindeyim diyorsan, cebinde dolar taþýmazsýn, yurt içi ve yurt dýþýndaki sömürgecilerin reklamýný yapmazsýn. Zaten patronu ibrani kökenli.

her neyse... adamý okuyorum ama sinirlerimi çok attýrýyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Virus vaka sayýlarý avrupada de yükseliþte. Fransa, Ýspanya, Hollanda, Romanya, Polonya 2. dalga içindeler. Almanyada vaka sayýlarý hafifte olsa düzenli artýþta.
    Rusya ve Türkiye vaka sayýlarýný aþýrý gizliyorlar. Grafikleri benzer görüntüde, günlük vaka sayýsý grafiðinde hiç günlük iniþ çýkýþlar boþluklar yok. Hep birbirine yakýn rakamlar. Avrupa grafiðinde ise günlük vakalarda iniþ çýkýþlar ve günlük boþluklar günlük zirveler var.

Ýngiltere ülkeyi kapatmayacaðýný açýkladý, diðer ülkeler sanýrým açýklamadý. Ne olacaðý belirsiz. Aþýya az bir süre kaldý, anormal bir þey olmazsa kapatmazlar. Fransa kritik, o kapatýrsa para piyasalarýnda etkili olabilir. Almanya ise vaka sayýsý az, 2. dalga da deðiller ama düzenli küçük artýþlar onlarý aþýrý önlem almaya itebilir, ancak aþýya az kaldý sanmam yapacaklarýný.

Aþý çýkýnca þak diye virus etkisi kalkmayacak, oda belirsiz. Ama ilk etapta dünyada rahatlama saðlayacaktýr, özellikle çin firmasýnýn aþý çalýþmasý dünya ölçeðinde testlerle ilerliyor ve güvenli görünüyor.

USD yükseliþi devam ediyor. Olumsuz etkisini fiyat artýþlarýndan görüyoruz ancak olumlu etkisini göremiyoruz. Ýthalat hýzla azalýp ihracat artmalýydý. Virus dolayýsý ile ihracatýn hýzlý artmamasý anlaþýlabilir ancak ithalatýn artarak devam etmesi, nasýl rezil bir þekilde yönetildiðimizi gösteriyor. Geçen yýllarda sürekli ithalatçý otomotiv þirketlerine milyarlarca TL teþvik verdik ama içerde üretmek isteyenlere o milyarlarý vermedik.

Aselsanýn 1 milyar TL ye ihtiyacý vardý yeni yatýrým için vermedik, %51 i Fransýz siyoniste ait olan ÝTHALATÇI renault Türk þirketine 3,2 milyar TL teþvik verdik. Bu kadar anormal iþlerin arkasýnda neler döndü anlayamýyorum. Aselsan hisse satmak zorunda kaldý yeni sermaye için.

USDnin yükseliþi cari açýðý yeterince azaltmadý.

Cari açýk devam ediyor ancak bütçe fazlasý açýkladýlar diye hatýrlýyorum.

USDnin yükselmesi elle tutulur hiç bir iþe yaramadý. Tersine ülke gayrýmenkulleri bedava fiyatlara yabancýnýn eline geçiyor. Gelen dovizde büyük ölçüde tekrar elektronik ve otomotiv ithalatý olarak dýþarý çýkýyor.

Son otoyol ihalesinide dolar ile yaptýlar. Akýl almýyor. Yaptýran Türk, yapan Türk, malzeme Türk malý, ama ihale USD ile.
    Arkasýnda kötülük aramaktan baþka hiç bir þey yapamazsýn. Tutar tarafý yok. Anlaþmazlýða düþersende, ingiliz mahkemeleri son yetkili. Bunu gören biri dýþarýdan tarafsýz biri, Türkiye savaþta yenilmiþ, abd liler yönetiyor ülkeyi derler.

Sonuçta bugüne özel sürpriz yok. batý borsalarý ile ayrýþmýþtýk. BIST dekilerin pozisyonu yukarý yönde olsa gerekki kötü görüntülerde bile düþürmüyorlar.

Ekonomide son haftalarda hep düzelmeye dair iyi veriler geldi. USD yükseliyor enflasyona etkisi büyük ama gizlendiði için enflasyon yokmuþ gibi piyasalar davranýyor. Vaka sayýlarý da ayný þekilde örtü altýnda.

Bugün ekstra bir siyasi geliþme olmazsa dünden farklý olmasý için sebep yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    haberTürk yazarý Gökhan Þen den ikinci ve tarafsýz bilgi veren yazý.
    Bilgi nin doðruluðu yanlýþlýðý tartýþýlýr, burada önemli olan siyonist gazetede tarafsýz bilgi vermeye çalýþmasý.

Nasýl olduda birden bire batýnýn da kötü taraflarýný yazmaya baþladý. Normalde bizim medya batý hariç herkesin kötü taraflarýný yazar, batýnýn iyi taraflarýný. Medyamýz yahudi ve batý kontrolundedir.

Gökhan Þen 1 hafta önce ermiþ olmalý.
    Diðer þýklar; Maaþa ihtiyacý kalmadý.
    Kafayý sýyýrdý.
    Patron, "sen tarafsýz yaz, toplamda görüntüyü kurtaralým" dedi. Diðerleri rezil çünki.
    Yakýnda iþten atýlacak, son bir kaç yazýda bu ülkeye ihanet etmeyeyim dedi.

Sayfa 369/853 ÝlkÝlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •