oyum senin alicemal
oyum senin alicemal
bir halt olacaðý yok.
Herkese donu karþýlýðý,
Bir ev bir araba anahtarý,
Bekara eþ,evliye 2. eþ,
Evlilikte yaþa takýlan EYT'lilere SGK'dan ücretsiz estetik,
Ormanlarý yakýp,ormansal dönüþümle herkese havuzlu yazlýk ev,
Yaþlýlara yanmaz kefen,cennetten arsa tapusu,
Gençlere bedava internet ve internetten online askerlik,
Köylüye yerli starbucks,iþsize torpil,
Saðcýya dombra,solcuya Che beresi.
Bana kalýrsa vaadler bu þekilde olmalý,bildik yoldan þaþmamalý,birkaç defa da Gobbels okuyup izleyerek gayet baþarýlý sonuç almak mümkün
oley, ilk oyumuzu aldýk, ayhan'a teþekkür ediyorum. Ýlk havari kendisi. Ülkemiz dünyaya örnek olacak ilk oyla baþladýk.
human oy vermemiþ, ortada duruyor, söke söke alacaz oyunu,
cumartesi ise klasik Türk gibi baþlamýþ. Oy yerine akýl vermiþ. Güzel öneriler, hepsi yapýldý.
Ekonomi sitelerini okudum ekstra bir þey yok.
Endeks düþmemeye çalýþýyor, satýcýlar istekli deðil ama USD yükselmemize engel oluyor. Yükselsekte hedef çok yüksekler deðil, virus kaptýrdý gidiyor, yabancýlar hala çýkýyor. Ana sorun yabancýnýn mal almamasý, bazen hafif bazen yüksek çýkýþ yapmasý.
Bu perþembe 14:00 de MB faiz kararý var. Enflasyon %11,7 de politika faizi yanlýþ hatýrlamýyorsam %8,25 di. Piyasa faizleri ise %12nin üstünde.
MB faiz deðiþtirirmi.? Bilmiyorum? tayyip istemiyor ama gerçeklerde faiz diye bastýrýyor.
tayyip faiz artmasýn diyor ama hala da ihaleleri USD ile yapmaya devam ediyor. Halk dili ile anlatýrsak, karýsýna bir yandan "seni çok seviyorum" diyor ayný andada tekme tokat giriþiyor. kadýn ne düþünsün.? Seviyormu nefretmi ediyor.?
Lafa bakarsan seviyor, icraata bakarsan nefret ediyor.
Libya sorunu ortadan kalkmak üzere, suriye sorunu devam. Zaman suriyede abd lehine iþliyor. abd bedava para basýp suriyede kullanýyor, sýnýrsýz parasý var, çok avantajlý. Akdeniz ve ege sorunlarý ise kýþkýrtmalarla devam ediyor.
BIST de bugün ne olacak.
Ekstra bir geliþme görmedim.
Yerli Bankalar 09:00 da açýlýnca yine USD ye atak yapýyorlar, perþembe faiz kararýna kadar devam edecek. BIST de düþmemek için direnecek. Perþembeye kadar günlükçüler için iyi ortam.
BIST eksi açtý, USD yükseliþi ve batý borsalarýndaki düþüþ sebebi ile eksi gidiyor.
Batý bankalarý haberi batý açýsýndan önemli. TR yide etkilermi diye bir korku var o sebeple BIST eksi devam ediyor.
Neyi biliyoruz. Haberle baþlayan hareket, baþladýðý yere geri döner. Eðer kalýcý bir etki yaratacak haber deðilse. Geneldede kalýcý etki yaratmaz.
Bu haber bizde kalýcý etki yaratýrmý konu hakkýnda detay bilgim yok. Bilmiyorum. Ancak zaten USD seviyesi sebebi ile ilerleyemediðimiz için, banka haberi bizi çok da fazla etkilemedi, etkilememeside lazým.
Perþembeye kadar yukarý aþaðý küçük zigzag larla testere yaparýz.
Ekstra geliþme olmazsa 1100 üzerinde kalýrýz gibi görünüyor.
Þunu unutmamalý, he an Fransa, Ýspanya veya Ýngiltere ülkeyi kapatabilir. Ýngiltere kapatmayacaðým dedi ama belli olmaz. kaparsa BISTi biraz etkiler o sebeple oyun tarzýmý deðiþtirdim. Zaten yazmýþtým. Küçük kontratlarla bir kaç günde bir kapat aç yapýyorum. Ufaktanda kazanýyorum, böylemi devam etsem acaba.?![]()
Umut fakirin ekmeði. Bist'de alýnan umut,satýlan gerçekler.
Hedef kitle Türk olmasa bile Faþizmin cazibesi kitleleri, kitleler yöneticileri maceraya sürükler. Ne zamaki bu macera hüsranla biter,ancak o zaman kitleler geçici olarak kendine gelir. Japon halký faþist talepleriyle, savaþmaya niyeti olmayan imparatora,Amerika'da yetiþmiþ komutanlarýna raðmen kamikaze oldular.Nükleer felaketten sonra bir nebze akýllarý baþlarýna geldi.Atatürk,savaþtan tükenmiþ,açlýktan kýrýlan bir ülkede lider olmasa fesi alýp þapkayý giydiremez,bu kadar yoðun halk desteði alamazdý.Almanlarýn hikayesini zaten ezberledik.Demokrasinin beþiði 2000 lerin Yunanistan'ý bile,iflas edince sola kaydý,borç bulup iflasý atlatýnca,bitleri kanlanýnca bizimle dans etmeye kalkýyor. Ola ki tarihin akýþýný deðiþtirmeye çalýþan biri çýksa bile,akýþý saðlamak için siyah gözlüklü,siyah takým elbiseli adamlar tarafýndan ikna edilir. Ýyi bir eðitimle, tarih bilinci olan bir kitle yaratmadan zor iþler bunlar.
cumartesi güzel yazmýþ ancak okunaklý yazmamýþ. Saman balyasý gibi atmýþ ortaya.
Anladýðým kadarý ile, siyasi yaþamýmý kast ederek, "bi halt yiyemezsin" diyor.
Oy verecekmi önemli olan o.
"Veririm ama iyi bir kitle yarat sora bakarýz" diyor.
Demekki oy vermeye gönlü var, bahane arýyor. cumartesiler oy verecek ki... cümlenin devamýný getiremedim.
Þöyle nasýl "cumartesiler oy verecek ki, pazara ulaþabilelim." Güzel cümle ama mantýk baðý yok. Giriþ güzel sonuç uyumsuz.
"cumartesiler oy verecek ki, sizi muasýr medeniyetler seviyesine..." Giriþ güzel ama devamý bayatladý.
En iyisi giriþ cümlesi güzel olmasýn.
Oy vereceksinizki geleceði güzelleþtireyim, mevcudun içine edilmiþ durumda.
Bu arada kimse þöyle düþünmesin. "keçi ye destek olayým, devletin baþýna geçince vekil bakan olur yolumu bulurum."
Ýlk icraat, vekil bakan filan üst düzey bürokrat maaþlarýný 10 yýllýk lise öðretmeni maaþýna endekslemek olacak. Hiç bir ek ödemede olmayacak. Þu an vekil maaþý 25 bin olsa, ek ödemelerle ve olanaklarla aylýk geliri 70 bini geçiyordur. Devletin dýþýnda etiketini kullanarak kazandýklarýnýda saymýyorum. Belediye hudutlarý içinde tek bir imar için üç milyon kaldýrdýðý söylenen, bi parti baþgan yardýmcýsý var. Söylenti tabi gerçeði bilemeyiz ama özaldan beridir bu tür olaylarý biliyoruz.
Öðretmen maaþýna talim edilecek, ona göre kimse zenginlik için gelmesin. Rüþvet alanda meydanda idam edilecek.
Ýdamla adam olunmuyorda, yeni nesilleri eðitene kadar mevcudu idam edelim diyorum.
Yer Ýmleri