550 olan vekil sayýsýný da en az yarýya düþüreceksen bir oy da benden...
550 olan vekil sayýsýný da en az yarýya düþüreceksen bir oy da benden...
Selam alicemal, ilk ve son yaklaþýk 15 sayfayý okudum. Hem dolu dolu hem de eðlenceli bir mekanýn var imiþ. :D
Bu arada, rüþvetçiler hk. fikirlerin inanýlmaz hoþuma gitti. Gümrük memurlarýnýn yatacak yeri yok.![]()
Konuyu takipteyim, kim bilir belki benden de oy alýrsýn)
izmirli senin ve pek çok kiþininde bildiði gibi vekiller þu anki sistemde tamamen parazitler. Ýçlerinden 20 tanesinin ülkeye faydasý ya vardýr ya yoktur.
BIST yüzünden dünden beridir kafam karýþýk net düþünemiyorum ancak vekil olayýnýn bu þekilde yürümeyeceði açýk. Hem sayý azaltýlmalý hemde çalýþma þekilleri deðiþtirilmeli. O konuda düþünmek lazým.
abigail saðol.
Dün, abd'nin banka soruþturmasý sebep gösterilerek batý da satýþ vardý.
Gerçek sebep virus 2. dalga.
Virus vaka sayýlarýnýn abd, fransa, ispanya, ingiltere, hollanda gibi büyük ülkelerde çok artmasý, üzerine virusun yayýlýþ hýzýnýn artacaðý düþünülen sonbahar'a girilmesi, para piyasalarýnda aþýrý stress yaratmýþ olmalaýydý.
Üzerine banka soruþturmasý yumruðunu yiyince devrildi.
Virus vaka artýþý olmasa, bu yumruðu kýsa bir sendeleme ile atlatýrdý. Þu an BATI BORSALARININ kýsa vade veya orta vade aþaðý trende dönmüþ olma ihtimali yüksek.
abd zaten dönmüþtü. Trilyonluk paket çýkmayýnca satýþlarýn devam edeceðini söylemiþtim. Trilyonluk paketten hala ses yok.
Asýl sorun bizdeki rezillik.
Bizde çok daha fazla sorun var. abd nin bankalara soruþturmasý bizi ilgilendirmiyor gibi görünürken, abd soruþturmasý sorunu ile zaten bedavadan hallice olan bizdeki bankalara satýþ geldi.
vakýfbank tam olarak F/K sý üçe indi ve kazancý artan KÖKLÜ DEVLET þirketi, batan özel sektör þirketi deðil.
Dünya borsalarýnýn böyle bir korelasyonu var. abd ve ab finans devleri zora girince, tüm dünya satýþ yiyor. Bu finans devlerinin tüm dünyada parasý var, zora girdiklerinde her yerde satýyorlar.
Bizde dünki satýþta bunun gerçekleþmesi idi. Tabi bir sürü haber okudum, pek bilgi yok ama TRyi ciddi etkileyen bir durum deðil gibiydi. Belki görmediðim bir þey vardýr.?
Kötü yaný, iþlem hacmi son haftanýn hafif üzerindeydi ve kapanýþý dipten yaptý. Yani bugünde satacaðým diyerek endeksi kapadý.
Batýda satýþlar devam ederse ki bir müddet devam edebilir, bizdede satacaklar demektir. Bankalarýn bu F/K ve PD/DD leri ile nasýlda satýyorlar insanýn inanasý gelmiyor.
Tabi asýl sebep, 2-3 yýl önceki papaz olayý ile baþlayan siyasi sorunlar zinciri. tayyip in siyasi kriz çýkarma politikasý ve diðer ülkelerdeki saldýrgan tutumu asýl sebep. Bu ülkede para kazanamayýz diyerek yabancýlar çýkmaya baþladýlar.
---
Maaalesef umutsuzluða kapýlmýþ durumdayým.
Dünki 3 F/K lý bankalara gelen yüksek satýþla beraber, bu yýl viop zararýmý çýkarma umudum bitti.
Keyfim çok kaçtý.
Günlükçü olmakta istemiyorum.
Tüm gün Sürekli ekran baþýnda stress yaþamak bana göre deðil.
Temel ve teknik verilere göre al yat durumuda iþlemiyor. Bizim tayyipin ürettiði krizlere birde virus eklendi.
Bu yýldan önce 2 yýl, TR deki büyük sorunlara raðmen sermayeyi artýrmayý baþarmýþtým. Herkese para piyasalarý aklý veriyordum.
virus ile beraber yediðim dayaklar sebebi ile bayaðý bir yýlmýþ durumdayým. Alman yada abd borsasýnda olsam yine iyi giderdim ancak BIST te derinlik yok ve kontrol mekanizmasý yok. spek ler çok kötü silkeliyor, çok rezil bir borsa.
kanýtý forumun viop topiði. Bir sene yazanlar ertesi sene kayboluyor. bakýyorsun yeni yazarlar gelmiþ. Buda BIST de KY lerin sürekli dayak yediðini ve yok olduklarýný gösterir.
BIST yönetimide güçlünün yani speklerin yanýnda. Lafla KY korumaya çalýþýyorlar. karýsýný dövdükten sonra "seni seviyorum" diyen öküz gibiler. Devre kesicilerle video oynuyorlar.
---
Bu düþüþün nereye kadar ineceðini bilmiyorum o sebeple biraz kenardan seyredeyim.
3 ile 5 arasý F/K lý bankalara satýþ geldiðinden, yani iþin içinde mantýk olmadýðýndan, short da oynayamam. Kafa yapýma ters. Kumar gibi gelir bana.
Temelsiz, ayaðýmý yere basmadan hareket edemem. O sebeple biraz seyredeyim.
Onlarýn bir kýsmý forumdan atýlýp yeni nikle geliyorlar.
bir halt olacaðý yok.
Farklý nik le gelenler %10 yoktur herhalde. viop oyuncusu olmayýpda muhabbet ve aktif bilgi için viop da olanlarda %10 dur. Birbirini dengeler.
---
Kiþi baþý gelirle ilgili viop tarafýnda kafa karýþýklýðý olmuþ. 2 teknik bilgili arkadaþ anlatmýþlar ancak bende halkýn anlayacaðý þekilde anlatýp ilave bilgi vereyim.
Birincisi akp döneminde kiþi baþý milli geliri yüksek göstermek için birden fazla kez hesaplama yöntemi deðiþtirildi.
Bugün kiþi baþý milli gelir atýyorum 10TL, akþama hesap deðiþti, yarýn kiþi baþý milli gelir 12 TL oldu. Bu þekilde zamanla pek çok kez hesap deðiþtirildi.
"Yaw" dersin, "dün 10TL kazanýyorduk, gece ne yaptýmda 12 TL kazanýr hale geldim.?"
2bin yýlýndaki hesaplama yöntemi ile yapsalar, büyük ihtimalle þu anki rakamý ikiye bölmen gerekir.
Asýl sorunsa gelir daðýlýmý bozukluðu. Bunu en basit hali ile anlatayým.
kiþi baþý milli gelir heaplanýrken, toplam gelir, toplam nüfusa bölünür.
Örneðin ülkede 10 kiþi yaþýyor, milli gelir o yýl 100 TL olsun. 100 bölü 10 eþittir kiþi baþý 10 TL milli gelir var denir.
Yani kiþi baþýna cebine 10 TL giriyor denir.
Gerçekte ise 10 kiþiden;
1 tanesinin cebine 40 TL girmiþtir,
2 tanesinin cebine 20 er TL girmiþtir,
3 tanesinin cebine 5 er TL girmiþtir.
4 tanesinin cebinede 1 TL girmiþtir, son 1 TL kayýp.
Sonuçta 7 kiþinin cebine ortalama 2,5 TL girmiþ, 3 kiþinin cebine ortalama 25 TL girmiþ.
kiþi baþý milli gelir ise 10 TL açýklanmýþ. Halbuki halkýn 7 kiþisinin cebine 2,5 TL girmiþ 10 TL deðil.
Soyulan 7 kiþi içindeysen "böyle saçma þeymi olur" dersin.
Soyan ve onlardan beslenen kesimin içindeysen, "bu milli gelir hesabý" az dersin.
Soyulanmýsýn, soyanmýsýn, durduðun yere göre bakýþ açýn deðiþir.
Yine karýþýkmý anlattým.? Çok net olmadý sanki.
Bu arada viop a geçtiðimden beridir, sinir stress yüzünden pek gýrgýr geçemiyorum.
abigail, oy verin önce mahalleyi düzelteyim, sonra þehri, sonrada ülkeyi.
Yeni nesilleri, önce ailelerini, sonra mahallerini, sonra þehir ve ülkelerini seven insanlar olarak yetiþtireyim.
Bu cümleler güzel oldu. tanýtýmda kullanýrým. Burada yazýnca siyasi partilerden cümlelerimi kullananlarda oluyor. kapýyorlar. Seçimlerde Bir kaç cümlem chp tarafýndan kullanýldý, 1 projem Haydar Baþ'ýn partisince, kullanýldý.
Os sebeple projelerimi yazmýyorum.
.
Bana bir tüyo verenin gýrk yýl kölesi olurum.![]()
Yer Ýmleri