Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
17,30 9.98% 29,45 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,21 Mn 76,30 / 85,95
6,39 9.98% 503,57 Mn 6,02 / 6,39
2,90 -9.94% 882,56 Mn 2,90 / 3,13
6,42 -9.7% 90,34 Mn 6,42 / 6,88
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
21,70 -8.67% 248,55 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,18 3.92% 21,07 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,43 Mr 317,75 / 322,25
13,02 9.14% 5,41 Mr 11,64 / 13,12
412,00 0.24% 4,04 Mr 407,00 / 416,25
24,12 7.2% 3,78 Mr 22,36 / 24,18
18,38 -1.08% 464,61 Mn 18,28 / 18,66
77,75 -0.45% 2,89 Mr 77,40 / 78,50
194,20 1.15% 3,28 Mr 189,40 / 194,40
745,50 -0.07% 1,39 Mr 742,50 / 752,00
93,45 0.27% 213,13 Mn 92,75 / 94,05
115,80 -0.17% 96,31 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 113,36 Mn 30,62 / 31,62
10,74 0.37% 108,23 Mn 10,71 / 10,82
81,85 0.55% 204,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 376/853 ÝlkÝlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,001 - 3,008 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    CDS i 506 dan bir gecede 568 e yükseltmiþler. mokoko ya devam.

tayyip geçmiþ tüm siyasi hayatýndaki gibi abd nin her istediðini yapsa, CDS ayný gece 250 ye düþer.
    Bizim ekonomide zerre deðiþiklik olmasada düþer.

tayyip yine abd nin her istediðini eni sonu yapýyor, ama dayak yiye yiye. Dayaðýda halk yiyor, ona biþey olacaðý yok. Her yeni sene ailesinin serveti, yahudi koç holdinginki gibi katlanarak büyüyor.

Bu iþ nereye varacak.?

USD artacak, hali ile enflasyon artmaya devam edecek.
    Resmi enflasyon artýnca faizde yükseldi inþaat sektörü daralacak. tayyipin tek bildiði inþaat yapmak birde damadý bayraktarýn eski TUSAÞ mühendislerine yaptýrdýðý IHA larýný satmak.
    Ýnþaat daralýnca ekonomide kötü görünecek. O zaman sahte verilerin, sahtelik yüzdesi artacak.

Resmi enflasyon çok düþük gösterilmeye devam edecek. Resmi enflasyon üzerinden geliri olan halk hýzla fakirleþmeye devam edecek çünki resmi enflasyon %12, halkýn enflasyonu %30 un üzerinde. Her yýl %18 gibi yüksek bir hýzla fakirleþiyorlar. ege cansen hocanýn arzuladýðý oluyor. Halk fakirleþince umudu olmayan gençler kestirme yollara baþvurmaya devam edecek, hapishaneler dolmaya devam edecek. ege hoca lar fatih altaylý lar aydýn doðan lar turgay cinar ler demir örenler, kendi yarattýklarý genç hýrsýz, tecavüzcü ve katillerden korunmak için evlerinin duvarýný 1 metre daha yükseltecek, sitenin güvenlik görevli sayýsýný artýracak.

Ülke verileri düzelmeyip, kötüye gittikçede, tayyip saða sola saldýrmaya devam edecek. Taktiði bu. Kötü þeyi halk düþünmesin diye baþka sorunlar yaratýp halkýn dikkatini daðýtmak. Yok ayasofya, yok iþ bankasýna el koyma, yok idamý geri getirme, yok yunanlýlarý mýsýr ý fransayý parçalarýz filan.

tayyip 2023 de kesin gidecek gibi görünüyor eðer IMF ile anlaþmazsa.
    bu tayyip servetini alýp gidince, yeni tayyip gelecek ve sizin çocuklarýnýz onu taþýmaya devam edecek.

Gelecek nesillere býraktýðýnýz miras bu.

Bende çocuk yok. Hali ile kendi çocuklarýnýzýn azýna ediyorsunuz.
    Baþka biþeyde yapamazsýnýz onuda biliyorum da, bende baþka biþey yapamýyorum. Yazýyorum sadece.

.
    Son düzenleme : alicemal; 26-09-2020 saat: 09:50.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USDnin 200 puanlýk faiz artýþýna raðmen düþmemesi, hemen 7.70 seviyesine tekrar yükselmesi, TR deki bankalarýn bir faiz artýþý daha istediklerine iþaret.
    7.52 ye düþen USD yi hemen ve agresif alýþlarla 7.70 seviyesine geri yaklaþtýrdýlar.

Buda demektirdki, bir dahaki faiz artýþýna kadar USD yi yine devlete þantaj aracý olarak kullanacaklar.

Devlettede karþý güç kalmamýþ olmalýki, artýk hiç tutamýyor.

Ýþin daha ilginci USD 3 küsürlerde lerden 7 lere geldi. TR Bankalarýnýn ise TL alacaðý ama USD borcu var. USD 2 kat artýnca bankalarýn zarar etmesi gerekirdi. Kuruþ zarar etmedikleri gibi kârlarýda o dönem pek azalmadý. Bir þekilde hedge etmiþler. Detayý bilmiyorum.

Bu durumda USDnin yükselmesi bankalara ilginç bir þekilde zarar vermiyor.

Devletin yerinde olsam, USD satýp düþürmeye çalýþmam çünki USD gelirin, USD giderinden az.
    Bankalarýn USD yi neyle hedge ettiklerine bakar, vurabiliyorsam oradan vururum. Hoþ bankalarýn zarar etmeside TRnin iþine yaramaz. Bu namussuz bankalarýn bir kýsmý, 2000 yýlýnda halkýn vergileri ile ataða kaldýrýldý. Hali ile el kol baðlý.

Siyasilerin yapabilecekleri tek þey var. Ahlaklý siyasiler haline gelmeleri. Buda doða kanunlarýna aykýrý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Asya yeþil, batý borsalarý future lar yeþil.
    Bizim bankalar açýlýnca USD de 7.70 i geçirmeye çalýþýrlar herhalde.
    Azerbaycan ile ermenistan kapýþmýþ. Bu savaþýn bize faydasý olmasý gerekir ancak Türkiyeye deðil tayyip ailesine faydasý oluyor.

Libya ya bakýn. Silah ve asker gönderdik. Türkiye orada asker ve silahlarýn masrafýný ödüyor. Katar ödüyor deniyor ama azcýk mantýk yürütürseniz katar ýn oraya para vermeyeceði açýk. TR ye getirdikleri azcýk paranýn bile karþýlýðýný arsa ve baþka haklar olarak alýyorlar. Kanal yapýlacak, karadeniz arsalarýna onlar alsýnlar diye yollar yapýyoruz filan.

Libyada damat IHA satýyor, 100 milyon dolarlar kazanýyor. Türkiye ise oraya gönderdiði asker ve silahýn parasýný ödüyor.

Aynýsý neden azerbaycan da olmasýn.

aliyev ler rus larýn adamý. Ýþin ilginci israil ilede ticari iliþkilerini geliþtiriyor.
    aliyev lerin lüks yaþamýna bakarsanýz, satýn alýnmýþlar. Azerbaycan için deðil kendi cepleri için azerbaycan ýn baþýndalar. Neyseki bizde satýn alýnmýþ devlet baþkanlarý bugüne kadar hiç olmadý.

Azerbaycan ýn savaþýnýn bize maddi açýdan zararý olur, kazancý olmaz. bayraktar ailesi IHA satar o kadar.
    "Bir devlet 2 halk" hikayesi, ancak halký gaza getirip savaþ alanýna sokmakta iþe yarar. Garibanlar ölür, bu savaþtan para kazanan silah satýcýlarý ceplerini doldurur. Hem aliyev ailesi servetine servet katar, hemde bu iþten para kazanan diðer devlet yöneticileri artý tayyipin damadý bayraktar ailesi.

Yaw bu herif damat mýydý, bir daha bakayým. Evet, selçuk bayraktar, baykar firmasýnýn sahibi ve IHA lar yapýp satýyor. sümeyye erdoðan ile evli. bazen böyle birþey olduðuna inanamýyorum, tekrar bakmam gerekiyor. hayalde gibiyim. resmen afrika ülkesiyiz ve bu normalleþti. Sizin ve babalarýnýzýn dedelerinizin suçu. Yaptýklarý seçimlerle bu hale geldik.
    Damadýn birine tayyipin devlet baþkanlýðý sýrasýnda milyarlarca dolarlýk IHA fabrikasý yaptýk, diðeri hazine bakaný. TRnin tüm mal varlýðýda bir heybeye dolduruldu ve tayyibi tek yetkili yaptýk, isminede varlýk fonu dedik. "TC. Varlýk fonu"da deðil. varlýk fonu. Kimin varlýðý? fonu.

Netçede, bir dahaki faiz artýþýna kadar USD yi yükseltecekleri belli oldu.
    Ancak faiz iyi arttýðý içinde bankalarý almaya devam ederler herhalde.

Bu durumda bir dahaki faiz artýþýna kadar yabancýlar hafiften merkez hisseleri ve bankalarý almaya devam ederler.
    USD yükseleceði içinde BIST deki yükseliþ sýnýrlý olur. Bugün kýrmýzýlý yeþilli volatil olmasý gereken bir gün bizi bekliyor.

Bir ayý böyle geçiririz. Arad yeþil, sonra kýrmýzý, tekrar yeþil filan. BISTin manipulatörleri fetö grubu malda olduðu için bir kaç hafta büyük bir silkeleme olmaz diye hesap ediyorum. Eðer batýda bir ülke virus yüzünden kendini kapamazsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada Karadenize katar lýlarýn ilgisi neden.?

Bana kalýrsa mantýk þudur.

20 veya 30 yýl içinde Türkiyenin bulunduðu kuþakta kuraklýklar artacak.
    Þimdiden su kýtlýðýný biliyorsunuzdur. Hava sýcaklýklarýnýn her yýl arttýðýnýnda farkýndasýnýz.

Türkiye ve ayný kuþaktaki ülkeler yavaþ yavaþ çölleþiyor.

Türkiyede hangi bölge bu çöllþemeden uzun vadede kurtulur.?

Bir tek karadeniz bölgesi.

Karadeniz bölgesi altýn deðerinde, ama tayyip halkýn vergileri ile orman kesip otoyollar yapýp katarlýlara satýþa açtý.

Yol yapýlmasý sorun deðil. Sorun Türk halkýnýn korunmamasý.
    Hedef katar lýlar alsýn diye yol yapmak olunca, iþler farklý geliþiyor, anlatmasý uzun þimdi.
    Türk halký faydalansýn AMACINDA OLARAK yollar yapmak farklý. Yabancýlar satýn alsýn diye yollar yapmak çok farklý.

Gelecek nesillerin köle olmasý ve olmamasý arasýndaki fark bu. Bu kadar önemli bir fark.
    Siz göremiyorsunuz tabi ben ne anlatýyorum.

2006 da enflasyon rakamlarý isteðe göre uyarlanýyor diye yazdýðýmdada kimse görememiþti.

Þimdi görüyorsunuz.

Benim lanetimde bu.? Görüyorum.

Mesaj atýp "senin gibi nasýl olurum" diye soran gençler, belediye baþganlarý, sendika kaymak yiyenleri var.?

Benim gibi olmak istemezsin. Cehennemimde yaþýyorum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Açýlýþ yeþil oldu ancak USD çok hýzlý yükseldi. Yavaþ yükselir sanýyordum.

Bankalarý satýyorlar. 3 iþ günü önce neden aldýn, þimdi neden satýyorsun.? Azerbaycan savaþý korkusumu? IMF anlaþmasýna zorlamamý.?

Azerbaycan korkusu desen, USD yi azerbaycan ermeni savaþý baþlamadan önce yükselttiler.

siyonistlerin farklý planý var sanki.?

IMF ile anlaþmayamý zorlayacaklar.?

IMF ile anlaþma demek, tayyipin Libya, Suriye ve Azerbaycan, katar, somali gibi ülkelerden elini eteðini çekmesi demek.

Bu þekilde rusya, fransa ve abd kazanmýþ olacaklar.

Mantýklý bir plan onlar açýsýndan.

viop da topa pek girmemek lazým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-09-2020 saat: 12:02.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada Suriye Libya ve Azerbaycan'da Türk IHA larý destan yazýyor.

Gelecek F35 lerde deðil IHA larda. Ýnsansýz uçaklarda. Þu anki IHA lar büyüyecek ve uçak görünümlü olacak, þu anki insanlý uçaklarda yok olacaklar.

tayyip in damadý bayraktar'ýýn IHA larýnýnda ANKA ihasýný üreten Tusaþ mühendislerince üretildiðini unutmayalým. bayraktar ailesi, Tusaþ IHA mühendislerini transfer(devlet desteði ile mühendisleri çalarak) ederek IHA üretebildiler.

Azerbaycan da ermenileri vuran IHA lar bayraktar IHA larý. Devlet þirketi Tusaþ ýn ANKA isimli IHAlarýný satmak yerine tayyip kendi damadýnýn IHAlarýný Libya, Azerbayca ve Ukrayna ya satarak ailesini zenginleþtiriyor. Savaþtan kazanan aileler arasýna girdiler. Ukraynaya sattýklarýnýn parasýnýda dolaylý yoldan biz ödedik.

Aselsan aviyonikleri(Hem IHA, hemde füzeler için: arama bulma iþaretleme, gidiþ dönüþ)
    Roketsan'ýn motorlu-motorsuz, güdümlü-güdümsüz füzeleri kullanýlýyor.
    Tusaþ-TEI nýn IHA ve füzelerde motorlarý kullanýlýyor.(hepsi deðil)

---

ermeni azeri kapýþmasýnda sosyal medyada Ýran ýda araya sýkýþtýrýp Türkiyeye düþman etmeye çalýþan troller var.
    Ýran, ermenileri destekliyormuþ gibi gösterip, bizim karacahil milleti Ýran la savaþmaya hazýrlýyorlar.

Ýran la Türkiye gibi iki güçlü ülkeyi savaþtýrýp, kenarda çay içecekler. Sonra güçsüz düþen 2 ülkeyide ele geçirecekler. Irakla Ýran savaþtý Irakýn halini gördünüz. TR ile Ýran kapýþýrsa 2 ülkede bugünki Irak haline gelir. Ne israil ile durmadan ticaret anlaþmalarý yapan azeriler yardým eder, nede diðer Türki cumhuriyetler.

Bunu yapan kim, radikal sunni tarikatlarý üreten kimse o.
    Yani siyonist yahudi güdümündeki CIA, MI6, suudi arabistan ...

.
    Son düzenleme : alicemal; 28-09-2020 saat: 15:33. Sebep: CIA

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýnda öðrenme amaçlý 1 kontrat short gittim.

BIST de iþler karýþýk.

Yükseliþe oynasan USD yükseliþi ve tayyip sorunlarý sebebi ile sürekli "nooluyor yine" modundasýn.
    Düþüþe oynasan bankalar çok ucuz. Bankalar alýnýncada bir günde %3 %6 yükseliyor. Üzerine dünya ve TR verileri iyiye gidiyor virusten çýkma dönemindeyiz BISTin yükselmesi gereken dönemdeyiz.

Böyle bir rezil ortam var. Kafa býrakmýyor.
    Haftalardýr böyle ve deðiþecek gibi görünmüyor.

Biraz ülke sýnýrlarý dýþýna çýkayým dedim. Bakalým ne olacak.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    viop da ons altýnda gece 23:00 de iþleme kapanýp sabah 9:30 da açýlýyor. Onu öðrenmiþ oldum. 24 saat açýk deðil. Halbuki dünyada 24 saat alýp satýlýyor.
    Dün akþama 2 kontrat short yazmýþtým 1886 ya. Bizim viop ons altýn iþlemi gece 23:00 de kapandýðý için gelmemiþ. Halbuki gece 03:00 den sonra benim yazdýðým fiyata gelmiþ geçmiþ sonra aþaðý dönmüþ.

Pek adil bir müsabaka olmayacak bu durumda. Dünya 24 saat iþlem yaparken TR dekiler kýsýtlý. En azýndan benim bankanýn sitesi öyle. Kontratlar gelmiþ olsa kârdaydým.

Bu konuda düþünmem gerekiyor.

---

BIST de dün ilginç þeyler oldu.
    Görüldüðü üzere yine bankalara satýþ geldi. Herhalde azerbaycan korkusuydu. Üzerine USD uçtu kaçtý. Son aylarda Bir günde hiç bu kadar yükselmiþmiydi.?
    Yinede BISTi tuttular. Hem desteklediðimiz komþuda savaþ, hem USD 14 kuruþ yükseliyor, hem bankalara yüksek satýþ geliyor, yinede BISTi tuttular.
    Geçen ayki vade sonu hikayesinde %6,6 lýk düþüþte ise hiç bir kötü þey yoktu. Ýyi veriler vardý. Yinede %6,6 düþürdüler.
    O zaman manipulatörlerin long pozisyon aldýklarý sonucuna varmýþtým.

Þimdi de, o kadar kötü geliþmeye raðmen düþmesine izin vermiyorlar.

Bundan bahsediyorum. BISTtin tamamýnda manipulasyon yapýlýyor.
    Bu güçte kim var.?

Yabancýlarýn oyun tarzý belli, dün bankalarý sattýlar ve uzun vadeciler, düzenli çýkýyorlarda. Sadece uzun vade trendi belirliyorlar, alýp yatýyorlar. Kurallara baðlý spekülatör gibi davranýyorlar. Bindikleri atý öldürmenin anlamsýzlýðýnýn farkýndalar. yemleyip su verip üzerinde kalmaya çalýþýyorlar.

manipulasyonu yapanlar ise bindikleri atý öldürecek kadar geri zekalýlar.

Ben fetö grubudur sonucuna varmýþtým. Bu görüþümdede farklýlýk yok.

Yabancýlarýn korkusu dün geçti ise, bugün yeþil bir gün bizi bekliyor olabilir.
    USD yine çok yükselirse, dalgalý, kýrmýzýlý yeþilli bir gün olur.

USD sürekli bu hýzda yükselirse, BIST kaç gün dayanabilir.?

BIST de Kenarda beklemeye devam edeceðim.

short içinde bir sürü ciddi sebep var, long içinde bir sürü ciddi sebep var, üstteki yazýda yazmýþtým.
    Dünki yazýda short sebeplere virus 2. dalga korkusunu yazmayýda unutmuþum.

Sayfa 376/853 ÝlkÝlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •