Lanet BISTin son yükseliþinden çok az faydalandým. Ana sebep merkez bankasýnýn 200 baz puan artýracaðýný tahmin edememem oldu. Mart dan beridir o kadar çok dayak yedimki, bu son %20 lik ve %6,6 lýk düþüþlerden sonra saðlýklý düþünemez hale geldim. Piyasa kontrolum altýnda deðil. Kendime gelemedim.
200 baz puan artýþýn sonrasýnda ise USDnin çok yükselmesine raðmen yinede BISTi tuttular. Dün ise USD yükselmedi.
Hiç bir hafta, BIST deki hareketlerde istikrar yok tutarlýlýk yok. Ayaðýnýzý yere basamýyorsunuz. Yabancýlarýn banka satýþý ve sonrasýnda alýþý, tekrar satýþý, tekrar alýþý, tekrar satýþý...
her neyse...
DÜn iþlem hacmi, son dönem ortalamanýn üzerindeydi. Alýþ saðlamdý.
USD yükseliþi dün durdu. Hangi sebeple durdu onu bilmiyorum, epeyde aþaðý indi. Sürekli dayak yeyince, piyasalarý takip etme isteði kalmýyor.
viop dan Çýkasýnýz geliyor.
Ben bu durumdaysam, BISTe son giren 500 bin kiþinin halini siz düþünün. Kim bili kaçýný kaybettik, þimdilik yeni girenler yerlerini dolduruyordur, çýkanlar anlaþýlmýkyordur ama yýl sonu, önümüzdeki yýl zaiyat belli olur. Nereye düþtük diyen çoktur.
abd trilyonu henüz çýkmadý, araf'da duruyor.
AB ise yeni trilyonlara hazýrlýk aþamasýndalar. Ufaktan biþeyler çýkarýyorlar ve söylem ile dahada çýkarmak lazým diye beyanat veriyorlar.
Bugün BIST açýsýndan iþler yeþil gözüksede, 1 haftadýr toplamda iyi yükseldi. Ýþler iyi diye bugün çok alýcý gelirse, küçük bir realizasyona giriþebilirler.
Geçen vade sonu zorlama ile BISTi aþaðý çekip long pozisyona geçen manipulatör grup hala malda. Bu grup sanýyorum fetö grubu olmalý. Malda olduklarý için, çok kötü anlarda bile BIST býrakmýyorlar. Bu kýsým sadece yüzeysel tahmindi.
---
ons altýn þu an ek geliþmeler olmadýðýndan, USD/AVRO seviyesine göre düþüp çýkýyor.
ons altýnda beklentim, abd de yeni trilyon çýktýðý anda ons altýn yukarý tepki verecektir. USD bolluðu ile negatif korelasyonlu. Bu tepkide short gitmeyi planlýyorum. Yanlýz yeni trilyon paketi iþi çok uzadý. Paketi beklemeyip arada bir iki kontratla vakit geçirebilirimde.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri