Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 379/853 ÝlkÝlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,025 - 3,032 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST son hafta epey yükseldiði için dün satýþ gördü. Ýlginç olan endeks tutundu ama viop yüksek eksi kapadý. Endeksi tutup viop da verdiler. Sebebini bilmiyorum.

Aklýma kötü þeylerde geliyor ya. Bu dönem iyi biþey geldiðide yok. Þu an olaylar kontrolum altýnda deðil. Umarým çabuk toparlarým.

Petrolun yükseliþi durdu hafif düþüyor. Bizim açýmýzdan iyi. CDS ler kafasýna göre takýlýyor.
    Birleþmiþ Milletler, Libya ile yaptýðýmýz deniz sýnýrý anlaþmasýný onaylamýþ. Çok iyi haber.

abd borsasý future larý þu an yüksek ekside seyrediyor. Birden satýþ yedi. Bir olay olmuþ olabilir.

BIST de Bugün hakkýnda fikrim yok. Kýrmýzýda yeþilde kapayabiliriz.

---

Ons altýn hala EUR/USD seviyesine baðlý olarak hareket ediyor. Teknik analize bakarsak, EUR/USD grafiði aþaðý çanak yapýyor. Çanaðýn sebebi, abd nin, avrupa dan daha çabuk virus olayýndan çýkmasý. abd verileri avrupadan daha çabuk düzelme eðilimi gösterdi.

EUR bu sebeple aþaðý çanak yada ters çanak yapýyor.

ons altýnda ülkeler kapýþýyor, büyük bir meydan.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni paket 2.2 trilyon dolar, abd de ilk aþamayý geçmiþ. Senato onayý gerekiyor.

Paket geçince ons altýndaki düþüþ eðilimi durmuþ. Sonra alýþa geçmiþler. USD ve AVRO boluðu ile ons altýn pozitif korelasyonlu.
    Aþý olayýda yaklaþtýðý için ons altýn çok fazla yükselmeyecektir diye düþünüyorum.

trilyon geçerse ons altýna alýþ gelir demiþtim. Henüz 2.2 trilyonluk paket senatodan geçmedi. ne zaman geçer, geçermi geçmezmi oda belli deðil.

Dalgalý bir seyir izleyecektir.

Senatodan geçince de alýcýlar gelecektir, sonra realizasyon gelecektir.

Bu hesaba göre oyun planý kurdum. Bakalým yakalayabilecekmiyim.

Baþka faktörlerde ons altýný etkilediði için, planým tutmayabilir. BIST deki o andaki durumumda planýmý etkileyecektir.

ons altýnda planýmý rahatça yazabiliyorum çünki ürün Türkiyeye ait deðil. Tüm Türkiye oyuncularý olarak altýna hücum etsek, endeksi oynatamayýz.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    S&P de birden bire satýþ geldi yazmýþtým.

Sebebi þuymuþ. trump kovid-19 a yakalandýðýný duyurmuþ. Sonrasýnda satýþ geliyor.
    Habere baðlý olduðu için kalýcý olmaz.

Kural neydi. "haberle baþlayan hareket, baþladýðý yerde biter."

Sadece haberin kalýcý etki yaratýp yaratmayacaðýný anlamak gerekiyor. Büyük çoðunluklada kalýcý etki yaratmýyor.

Bu haber kalýcý etki yaratmaz. pek çok baþkan kovid e yakalandýðýný açýkladý ama iyileþtiler. Ýstatistik trumpýnda kurtulacaðýný söylüyor.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýný USD ve AVRO bolluðu pozitif etkiliyor demiþtim.
    abd de temsilciler meclisinden bu gece geçen 2.2 trilyon dolar, ons altýný zýplattý. 1920 lere yaklaþtý. abd piyasasý açýlýnca asýl tepe belli olacaktýr.

temsilciler meclisi haberi ile ulaþacaðý tepe seviyeden sonra, biraz düþecektir.

Daha senatodan geçmesi gerekiyor. senatodan geçtiðinde de alýcý gelecektir ve yükselecektir. ne kadar yükselir.

Bugünki yükseliþdeki tepe, senato onayýnda yükseleceði tepe hakkýnda fikir verecektir. Yaklaþýk ayný olacaktýr, biraz daha altý ve üstü olabilir.

Tabi baþka hiç bir geliþmenin olmadýðýný varsayarak bu tahmini yapýyorum.

Para bolluðu kadar pek çok þey ons altýnýn fiyatýný etkiliyor. Aþý daki geliþmeler, abd ticaret savaþlarý, eur/usd seviyesi, belirsizlikler vb.

EK: ayhan aþaðý yazmýþ ona ekleme yapayým.
    Evet geçmez deniyor. siyasi tahminlerim pek tutmuyor o sebeple geçermi geçmezmi yorumu yazmam mantýklý deðil.
    Düz mantýk düþününce, o paketi geçirmeyen parti oy kaybeder. Paket içeriðinde Vatandaþa ek ödemeler var. Bu mantýkla geçirmeleri gerekir diye düþünüyorum.
    Hatýrlatayým, siyasi tahminlerim tutmuyor.

Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Yeni paket 2.2 trilyon dolar, abd de ilk aþamayý geçmiþ. Senato onayý gerekiyor.

Paket geçince ons altýndaki düþüþ eðilimi durmuþ. Sonra alýþa geçmiþler. USD ve AVRO boluðu ile ons altýn pozitif korelasyonlu.
    Aþý olayýda yaklaþtýðý için ons altýn çok fazla yükselmeyecektir diye düþünüyorum.

trilyon geçerse ons altýna alýþ gelir demiþtim. Henüz 2.2 trilyonluk paket senatodan geçmedi. ne zaman geçer, geçermi geçmezmi oda belli deðil.

Dalgalý bir seyir izleyecektir.

Senatodan geçince de alýcýlar gelecektir, sonra realizasyon gelecektir.

Bu hesaba göre oyun planý kurdum. Bakalým yakalayabilecekmiyim.

Baþka faktörlerde ons altýný etkilediði için, planým tutmayabilir. BIST deki o andaki durumumda planýmý etkileyecektir.

ons altýnda planýmý rahatça yazabiliyorum çünki ürün Türkiyeye ait deðil. Tüm Türkiye oyuncularý olarak altýna hücum etsek, endeksi oynatamayýz.
    çok az bi farkla geçti
    senatodan geçmesi imkansýz trump senatoda azýnlýk durumunda
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2.2 trilyon dolar, abd temsilciler meclisinden geçince ons altýn sadece %1,5 yukarý tepki verdi. abd piyasasý açýlýncada ekstra alýþ gelmedi.

Zaten abd finans devlerinin özellikle asya da dev þube ve farklý isimlerde kollarý var. O þubeler aracýlýðý ile, merkezde alýnan kýsa ve uzun vadeli kararlarý 24 saat uyguluyorlardýr. abd piyasasýnýn açýk olmasý gerekmez.

2.2 trilyonluk paket senatodan geçerse de demekki en fazla %1,5 kadar bir yukarý tepki verecektir. Tabi senatodan "kesin geçmez" diye abd ekonomi çevrelerinde konuþuluyor. Kesin geçmez diye %1,5 yükselttilerse, geçerse sürpriz olur bu sebeple %1,5 dan daha fazlada yükselebilir. Burada sýradýþý bir durum var.

ons altýn konusundaki benim tahminim neydi hatýrlayalým.

1500 lerden hafif hafif yukarý doðru normal giderken, virus sebebi ile 2binleri geçtik.
    Ekstra Yükseliþ sebebi virus olunca, virus aþýsý gelincede normal duruma dönmek gerekir diye hesaplamýþtým. Bu sebeple aþý dolaþýma girer ve iþe yaramaya baþlarsa, ons altýn bir miktar düþecektir. 1600-1700 aralýðýna iner demiþtim.

Sonrada normal seyrine döner ve yeniden hafif hafif yükselmeye baþlar demiþtim.

Altýnýn yükselme sebebini tekrar hatýrlayalým. abd nin ticaret savaþlarý sebebi ie USD ye ve abd finans araçlarýna güven kalmadý, bu sebeple diðer ülkeler alternatif aramaya baþladý. Altýna dayalý sistemde bunlardan biri. Ülke merkez bankalarý altýn toplamaya baþladý.

Aþý devreye girdikten sonra 1600-1700 aralýðýna düþer, sonra normal seyri olan hafif hafif yükselmeye baþlar.
    Ons altýnýn fiyatýný tek etkileyen aþý deðil, pek çok önemli etken var. Piyasadaki Para bolluðu da bunlardan biri. FED en son ne açýkladý, "uzun yýllar faizi artýrmayacaðým. Sonrada enflasyon seyrine bakarak, gerekirse faiz artýracaðým." Bu da para bolluðu epey devam edecek anlamýna geliyor.

Bu haber çýktýktan sonrada ons altýnýn düþeceði seviye olan 1600-1700 bandýný biraz yukarý çekmek gerekir demiþtim. Ne kadar çekmek gerekir bunu hesaplayamam. Bu durumda düþerken dip çalýþmasý olup olmadýðýna bakmak gerekiyor. O zaman geldiðinde teknik analiz e baþ vurmak gerekecek.

Ons altýný etkileyen önemli pek çok sebep var demiþtim.
    Diðer sebeplerden biri veya birkaçý, bu görünümü deðiþtirebilir. Zaman geçtikçe onlarý izleyip, duruma göre pozisyon deðiþtireceðim.

Þu anki görüntü, aþý açýklamalarý sebebi ile 2binlerden aþaðý düþtü. Ta o zaman yazmýþtým, "2binlere çýkýþlarý satýþ fýrsatý olarak kullanacaklardýr" diye. Gerçekten de öyle yaptýlar.

Aþý geliþmeleri yanýnda, abd nin, AB den daha önce ekonomik açýdan düzelmesi de altýnýn düþüþünde etken. USD, ons altýnla negatif korelasyonlu. abd ekonomik verileri düzelince USD hafiften deðer kazanýyor ve altýn için negatif etken oluyor.

Altýn için pozitif etkenler ise, abd nin saða sola ticari açýdan saldýrmasý belirsizlik yaratýyor. Dünya çapýnda etkisi olacak herhangi bir belirsizlik ons altýn için pozitif.

FED ve ECB nin, USD ve AVRO trilyonlarý basýp daðýtmasý ons altýn için pozitif. Piyasada para bolluðu yaratýyor. Bol olan þeyin deðeri düþer. Ayrýca FED ve ECB nin faizleri aþaðýda tutmalarý da para bolluðuna destek olduðu için, buda altýn için pozitif.

Bu sefer nedense fazla ciddi yazdým.

Artýk hem BIST viop da hemde ons altýnda varým. ons altýn la ilgili fikirlerimi açýk yazabiliyorum. BISTi bu kadar açýk yazamýyorum. Bizim BIST mafya nýn kontrolundeki mahalle kumarhanesi gibi olmuþ. Fazla dillendirmemek gerekiyor. Dillendirirsen zararlý çýkýyorsun.

ons altýn kontrolum altýnda gibi görünüyor.
    BIST ise %20 lik düþüþten beridir kontrolumde deðil.

%20lik Düþüþ sebebi TR deki bankalarýn devlete þantaj yapmaya baþlamalarý idi. O þantaj hala devam ediyor. Þantaj sebebi ile piyasa araçlarý ile suni olarak oynamaya baþladýlar.

Ekonomik geliþmeler ile göstergeleri arasýndaki baðý kopardýlar.
    Bað kopunca bu baðlara(temel analiz) göre analiz yapýp karar veren benim gözler kör oldu.

Bunun sonucu temel analiz ve teknik analiz iþe yaramamaya baþladý. En azýndan benimki yaramadý, sizinki yarýyorsa sevinirim. Temel ve teknik iþe yaramayýnca bende kontrol gitti, piston indi.

Bankalarýn devlete þantajý bittiðinde, bende kontrolu yeniden saðlarým diye düþünüyorum. tabi tamamen kafayý sýyýrmazsam.

tayyip saða sola saldýrdýðýnda bile bir sürü anormal durum oluþtu, o yýllarý bile kazançlý kapamýþtým. O durumu kontrol edebilmiþtim. Bu durumu kontrol edemedim.

Neyse artýk olan oluyor, bol þans.
    Son düzenleme : alicemal; 03-10-2020 saat: 09:56.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine bir abd devi, bizim oyun sektörümüzden baþarýlý bir firmayý satýn almýþ.

Buna inanamýyorum.

abd devi zynga, Daha yeni bizim oyun devimiz Peak firmasýný 1.8 milyar dolara satýn almýþtý. Þimdide bizim Rollic i satýn almýþ.

Ýmamlar ise seviniyor çünki ülkeye dolar girecek. Girip girmediðide kesin deðil ya, satanlar parayý yurt dýþýnda tutabilir, imamlarýn eline suriyedeki nereden bulunduðu belli olmayan paralý askerleri beslesinler diye vermeyebilir.

zynga firmasý bizim ülkedeki rakiplerini birer birer satýn alýyor ve tayyip seyrediyor. Büyük ihtimalle geleceðini düþündüðü dovizler için sarayýnda kutlama amçlý deve de kesiyordur.

Rekabet kurumu diye bir þey var, orayadamý güreþçi koydunuz.?

Maalesef chp dahil tüm partiler, devletdeki görevlere, sorumluluk olarak deðil, ödül olarak bakýyorlar.

Belediye baþkaný olarak seçildiðinde, o þehrin hangi sorunlarýný nasýl çözerim diye düþünmüyor. Çok çabaladým, belediye baþkaný olmayý baþardým, artýk bu ödülden faydalanmalýyým diye düþünüyor.

Belediye baþkanlýðýný, milletvekilliðini ÖDÜL olarak görüyorlar, bir meslek, bir çalýþma yeri, bir sorumluluk yeri olarak görmüyorlar.

Ödül olarak gördükleri içinde, çalýþmaya deðil ödülü yemeye geliyorlar.

özal ve sonrasý siyaset deðiþti ve tamamen yiyicelerden ibaret hale geldi.

Siyaset=yemek olarak algýlanýyor.

Siyasete atýlanlar yemeyi seven insanlar haline geldi.

Size bir test.

Belediye baþkanlýðýna seçildiniz. Bunu bu güne kadar, sorumluluk olarakmý görüyordunuz, ödül olarakmý görüyordunuz.?
    Sorumluluk olarak görmüþseniz, geliþmiþ insan ýrkýndansýnýz, ödül olarak görmüþseniz daha az geliþmiþ insan ýrkýndansýnýz.

Þirkette müdürlük makamýda aynýdýr. Ödül olarakmý gördünüz, sorumluluðunuzun artmasý olarakmý.?

akp mhp gibi agresif(hafif deyimle tabi) partilerden örnek veremediðimden, chp den örnek vereyim.

baykal komaya girdiðinde, baykal ý onurlandýrmak için Antalya vekilliðine aday olarak koydular.

Lam hýyaroðlu hýyar, onurlandýracaksan chp binasýnýn önüne heykelini koy.

Vatandaþ milletvekilliði için neden oy veriyor(vermeli).?
    Þehrindeki, ülkendeki sorunlarýný görsün, anlasýn ve çözsün diye.
    Peki komadaki adam nasýl þehirde gezecek, sorunlarý dinleyecek, görecekte çözüm üretecek.?("saðlýklý vekiller bile gezmiyorki" diyeceksiniz)

Demekki chp yönetimi olarak, vekilliði çalýþma yeri, sorumluluk yeri deðil, ödül olarak görüyorsun.

Ýyi eðitimli chp de bile zihniyet bu haldeyse, diðerlerini siz düþünün. Yer altýnda geziyoruz.

zynga dan girdik, nereden çýktýk yaw. benim beyin çok daðýnýk.

Aslýnda bunlar temel analize örnek oluyor.

Neyin, neyle baðý var.?
    Sebep sonuç baðlarý bunlar. Bu baðlarý kurmazsanýz, adam deðilsiniz yaw, hýyarsýnýz...

Neyse tatlýyý sonraya býrakalým. Sanýrým keyfim yerine geldi. bugün iyi geçecek gibi.

zynga aklýma geldi yine tepem attý. hýyarsýnýz olm siz. yani rekabet kurumu ve diðer ben hariç herþey.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üstteki 2 yazýda 2 süper ötesi cümle etmiþim.

1. Ekonomik geliþmeler ile göstergeleri arasýndaki baðý kopardýlar.

2. Ödül olarak gördükleri içinde, çalýþmaya deðil ödülü yemeye geliyorlar.

Bunlar efsanevi cümleler ve her bir cümle için koca kitap yazýp, yayýnlayýp hakkýyla prof. olabilirsin.

Bana sýk sýk sorarlar "Neden efsanesin.? Neden teksin.?" diye.

Bu yüzden iþte.

Kaç kiþi 2 yazýda þak diye ortaya böyle cümleler býrakabilir.

Býrakabiliyorum, gördünüz. Resmen buðusu üzerinde cümleler. Arak deðil orjinal.
    Ezber cümle deðil, açýklamasýný yapmýþým. Zaten konuyu açýklarken ortaya ürün olarak çýkmýþ.

Yerli yabancý, hangi ekonomi kitabýnda "Ekonomik geliþmeler ile göstergeleri arasýndaki baðý kopardýlar." gibi bir cümle gördünüz.?

Göremezsiniz. Parasýný verseniz göremezsiniz. Yok.!

Burada bedava.

Sayfa 379/853 ÝlkÝlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •