Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 38/853 ÝlkÝlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 297 - 304 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anlaþýlan, bizim hükümet hala suudilerden milyar dolarlarý koparamadý.

trump geçtiðimiz aylarda bi 100 milyar dolarlýk silah anlaþmasý koparmýþtý.(300 yazmýþtým ama bi yerdede 100 okudum, artýk hangisi doðruysa)

Bizim hükümet, yarýn, kaþýkçý olayýnýn detaylarýný verecekmiþ.

Eðer direk suud devlet yönetimini, yani prens ve-veya kralý suçlarsa, zýrnýk sent koparamamýþ, üstüne tuzlu suyla nasihat yemiþ demektir.

Eðer suud yönetim ailesi prens ve kralý suçlamazda alt tabakadan birileri ile olayý kaparsa, parayý koparmýþ demektir.
    Bu aralara milyarlarca dolarlýk bi anlaþma olursa suudlarla, kopardýðý para bu demektir. Eðer bi anlaþma açýklamazsa, o zaman kopardýðý paralar nerde araþtýrmamýz gerekir...

Þu ihtimalde var.
    gazeteci denen abd uþaðý kafa kesici hayvaný, gerçektende alt kesimden biri karar vererek öldürmüþ, suud yönetimi olan prens in haberide yoktur.?

Valla son 1 haftada okuduklarým ve dinlediklerime göre, böyle bir ihtimal yok. Milyonda bir bile yok. Adamý prens salman denen katliamcý sömürgeci zorbanýn öldürttüðü kesin.

Ya onla ilgili delili bizim hükümet bulamadýysa.

fark edermi.?
    Geçen yýllarda hangi delili bulduda, onbinlerce kiþiyi hapse attýlar. hükümet o konularda çok cesur. hele karþýsýnda gücü yetebileceði biri varsa, temelsiz yükleniyor hemde canýný alana kadar. suud u zayýf yakalamýþ, delil melil hükümete iþlemez, söyleyeceðini söyler...

yarýn, bizim eski yýrtýk ayakkabý ile gezen, kaçak yapýlmýþ evde oturan bakliyatçý imam, bugünki ultra zengin dünya liderimiz ne yapacak göreceðiz.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD nin dengeleneceði yeri bulmak önemli.

Genel kaný 5.50 gibi görünüyor. Banada makul geldi. Spor kulüpleride 5.40 civarýný kabullenmiþ görünüyor. damadýn hedefi biraz daha aþaðýda. 2019 içinde 5.6 yumurtlamýþ.

1 ay önce beklentiler 6 nýn epey üstündeydi, þimdi biraz düþtü.

Eðer suud lardan milyar dolarlarý koparamazsa, yada baþka bir ülkeden surpriz yatýrýmlar anlaþmalar gelmezse, yýl sonu kapanýþýný bizim millet yaparki, bizim millet kodumu oturtur.

MB olmasa, USD kuru þimdi 20 TL idi, kýzlarýmýz gece sokaklarda bedenlerini satýyordu, gençler mafyalara girmek için sýra bekliyorlardý...

Evet bizim millet, yaptýðý hareketin sonucunu hesaplayamaz, zaten öyle bi çaba içine girmez, öyle bir genetik kodu yok. Aslýnda tüm dünya için geçerli bu. Sadece eðitilmiþ kesimler bir miktar hesap yapar, cahil sürüler yani çoðunluk gelecek hesabý yapmaz. Aný yaþar sermayeyi tüketir, yarýnda karýsýný kýzýný satýlýða çýkarýr, komþusunun tavuðunun günlük hareketlerini takibe baþlar.

Evet, bu yazýyýda umutsuzluða baðladýk, görevimizi yaptýk.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim Oyak Renault firmasý, 100 milyon a, otomobil enjektör fabrikasý kuruyor. Fabrikanýn %51 i fransýz yahudilerinin.

Görüyormusunuz adileri.

enjektör üretimi orta teknoloji bir üretim. Bunu bile 50 yýldýr bu ülkede kurmamýþlar, hep fransadan ithal edip, bu milletin emeðini fransýz halkýna aktarmýþlar.

Sýrf bu fabrikayý kurdular diye reno nun Türk gibi görünen ama kökeni yahudi olan genel müdürünü sallandýrýrdým.

Olsun geç oldu ama kurdular, dediniz. Ýyi halt ettiniz.

10 yýl içinde avrupada dizel yada benzinli motor üreten fabrika kalmayacak. Hepsi elektrikli üretme kararý aldý.

Teknolojisi ortadan kalkan bir fabrikayý bizim ülkeye kurmaya karar verdiler.

Ama yeni teknoloji elektrik sistemlerini yine fransadan ithal edip, bu halkýn emeðini taþýmaya devam edecekler. Ýþte bu sebeple asýyorum o herifi.

Hoþ tabi oda emir kulu ama fark etmez, astýk bi kere.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna.
    Ýnsanlar ne kadarda yaratýcýlar.

eminevim diye bi þirket var. Ev yada araba almak istiyorsan müracaat ediyorsun.

Geçen yýl dikkatimi çekmiþti, bi incelemiþtim ev alabilirmiyim diye. Vazgeçmiþtim ama vaz geçme sebebimi hatýrlamýyorum, muallak þey çoksa güven duymamýþýmdýr.

Dün TV de reklamlarýný görünce bi daha bakayým dedim. nasýl TV de reklam verecek kadar büyüdüler ki diye düþündüm.?

Epey bi yorum okudum.

Kadýnlarýmýzýn "Altýn günü" sistemini kurumsallaþtýrýp, komisyonlarýný alýyorlar. Faizsiz diyerekte her kesime hitab ediyorlar.

Vardýðým sonuç þu.

Kazýk yemiyorsunuz, güvenilir bir sistem ama bankadan alacaðýn krediye göre avantajlý deðil. Üstelik muhatabýnda kurumsal insanlar deðil. Ayrýca 2 kefil(memursan 1) ve ipotek olayýda var.

Sadece ödeyeceðin fazladan parayý alan insanlar farklý ve fazladan ödediðin paraya faiz denmiyorda komisyon deniyor.

Bankadan kredi çektiðinde, fazladan parayý banka sahipleri ceplerine indiriyor, burada ise þirket alýyor.

Bankaya çok büyük faiz öderken bunlara %7 komisyon civarý gibi ödüyorsun gibi görünüyor ama gerçekte öyle deðil, bankaya göre avantajý ve dezavantajý var.

Avantajý ne.?
    Peþinatýn fazla olmasý gerekmiyor hepsi bu kadar. %10 peþinat ve %7 komisyonla ev iþine giriyorsun.
    Kalaný 60 taksitte ödeyeceðim dersen en fazla 30 ay içinde evalmak için anlaþtýðýn para miktarýný sana veriyorlar.
    Kura ile sýra belirleniyor ama kura ilk ay sana çýksa bile 6 ay sonra ev için paraný alýyorsun ve bu 6 ay içinde ödenen tüm paralarý faize koyup iþletiyorlar. Sana söylenmiyor ama ne yapacaklar baþka.? Diyelimki 200binlik ev istiyorum dedin, her ay 200bin toplanýyor. 6 ayda 1.2 milyon eder, 6 ay bu paradan þirket faiz kazanýyor çünki kimseye ev parasý verilmiyor.
    ortalama 600bin TL yi 6 ay faizde tutuyorlar %25 den hesapla 75 bin TL kasada. Hem komisyonunu aldý hem 75 bin geliri cebe indirdi.

Tabi önemli olan senin cebinden çýkan para, onlarýn ne kazandýðýnýn önemi yok diye düþünmek lazým ve hesaba devam edelim.
    En önemli dez avantajý.
    Bi kere kurada þanssýz isen, 60 aylýk taksite girdiðin için yarýsý kadar yani 30 ay bekleyeceksin ev sahibi olmak için.
    Ýkincisi toplamda maddi olarak kaybýn, bankadan kredi çekmekle ayný.

Neden ayný.?
    Bankadan kredi çekersen, hemen evini alýyorsun ve fiyatýda neyse o. Yani 100 peþin verdin 100 kredi çektin 200binlik evi hemen aldýn.

Bu þirketten alýrsan, 200 binlik ev beðendin, þu sokaktan 3. kattan alýrým dedin, o sokakta beðendiðin 3. kat evlerin fiyatý 200 bin diyelim.
    Kuraya girdin, þanslýydýn 6 ay sonra 200 bini sana verdiler.

Gittin o sokaða baktýn 200 binlik 3. kat evlerin fiyatý olmuþ 220bin. O zaman 1. kattan kattan alayým dedin paran ona yetiyor. Yani sisteme girdiðinde 3. kat evlere 200 bin yetiyordu, ama 6 ay sonra evi almaya gittiðinde ev olmuþ 220bin. 20 bin TL zarardasýn. Cebinden çýktý gitti.
    Þanssýzdýn 36 ay sonra sýra sana geliyor. 36 ay sonra gittin baktýn 3. kat evler o sokakta olmuþ 400bin. O sokaktaki evlerden bodrum katta olanýný ancak alabiliyorsun. Çýktýmý cebinden 200 bin.!!!

Neden cebinden çýkýyor.?
    Banka kredisi ile almýþ olsaydýn, daha fazla para ödemene raðmen, o ev ilk günden senindi. 3 yýl sonra ev 400 bin ama ev senin. 400binde senin cebinde.

Diðer sistem, þirketin sistemde ise ev sende deðil. Ev 200dü 400 olmuþ ama elinde 200 var, bankadan alsaydýn 400 dü yani cebinde 200 eksik. Olsun bankaya göre yarýsýný eksik ödedim zaten evinde yarýsýný alayým. Evet aynen öyle.

Bankadan kredi çekenin cebinden 400 çýktý ama evide 3 yýl sonra 400 bin. Krediyi çekerken 200bindi.

diðer yöntem,
    Þirkete girdin cebinden yaklaþýk 230 bin çýktý(komisyon+diðerlerine kira yardýmý vb..), 3 yýl sonra hala cebinde 200 var. 200 binlik ev alacaksýn. 6 ay yada 36 ayda bekledin.

100 aylýk taksite girdiysen belki 50 ay bekleyeceksin, 120 aylýkta 60 ay. Ýstediðin evi alabilecekmisin.? 100 kiþi aranýzda toplanýn, her ay 2bin TL toplayýn, parayý bankaya koyun, 6 ay sonra her ay bir ev vermeye baþlayýn. komisyon ipotek kefil olaylarý olmaz. Tek sorun para ödeyemez duruma düþenleri hesaplamak, ilk 6 ay aldýðýn para ve faizle halledersin ama... her neyse biz konuya dönelim.

Onu hesaba katar beðendiðim ev 200binken 400 binlik sisteme girerim diyeceksiniz. Tamam, o zaman cepten çýkan para konusunda bankadan farkýn kalmýyor ve evide 6 ayla 60 ay arasýnda bi yerde alýyorsun.

Benim anladýðým kadarý ile þirketin Sistem bu.

Bankaya ödediðin kadar para cebinden çýkýyor. Sýran geldiðinde, alacaðým para kadarlýk ev alýrým diceksin. Faiz ödemedim o bana yeter diyeceksin. Ýlk 6 ay senin paraný bankaya yatýrýp faiz alan þirket seni ilgilendirmeyecek. Kâr paylý bankaya yatýrmýþta olabilir ama oda sahtekârlýk, bildiðin faize kâr payý diyorlar. O bankada faizle parayý satýyor. Ayrýca þirket sisteminden çýksan, para aylar sonra geri ödeniyor o arada þirket parandan faiz kazanýyor olmalý.

Mecbur kalsaydým, Ben bankayý tercih ederdim doðrusu, önünü görebiliyorsun.
    Diðerindede dolandýrýcýlýk yok ama evi geç alýyorsun, o zaman eline geçecek para ile ne alacaðýn kesin deðil. Evi ne zaman alacaðýn þansa kalýyor filan fýstýk.

Belki araba için mantýklý olabilirmi.?
    100 bin araba.
    80 nakitin var, 20 için araba firmasý ile anlaþsan, kaskoyu kazýktan geçirip mecbur tutacak.
    Bu sisteme gir, 20bin 10 ayda öderim de, en geç 5 ayda alýrsýn, 20bin yerine bankaya göre çok düþük faiz fazladan kaç öderim acaba. Pazarlýk yapabiliyormuþsun. 10 ay kýsa olduðundan bide 80bin veriyorsun faizini alacaklar. 1000 TL fazladan ödedin diyelim. 21bin. En fazla 5 ayda alýrsýn ama satýlamaz kaydý koyacaklar, e bankada koyuyor. Kefil.? Onuda 80 vermiþsin kefilim yok dersin.

Bilmem bu tür mantýklý olurmu.? Sadece kaskodan yiyeceðin kazýktan kurtuluyormusun ki.? Belki bu þirkette mecbur tutar.
    Her neyse. Git bankandan tüketici kredisi çek. %45 faiz olsa 20bin TL ye yýllýk 9000 eder. Höst.
    En iyisi paraný 10 ay biriktir sora git araba almaya bu seferde araba olur 160bin.

Her neyse dedik ya.! Otur oturduðun yerde... Ýkinci ele bi bak.
    Son düzenleme : alicemal; 22-10-2018 saat: 15:52.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hükümet konuþmuþ.

konuþmayý dinlemedim, bu adamýn konuþmasýnýn 10 saniyesine bile dayanamýyorum. Her konuþmasýnda "sen koyunsun" diye baðýrýyor. Nasýl dinleyeceksin.?

Sitelerden yorumlarý okudum.

þuçun detaylarýný ceset hariç açýklamýþ, ama suud prensine suçu yüklemekten çekinmiþ. Suçsuzda çýkarmamýþ.!

Neden çekindi.?

Elinde delil yoktu demek anlamsýz, bu adam ve beraber yürüdüðü adam, binlerce kiþiyi delilsiz suçladýlar, bazýlarý hapiste öldü. Delilsiz suçlamaya, bu adamýn içinde olduðu kültürün fýtratý uygun.

suudi salman denen prensi suçlamadý, çünki henüz parayý alamadý. Ýstim üzerinde tutup, para koparmada son kozlarýný oynuyor.!

Bu mümkün.

diðer seçenek ise devlet yönetiminde olmamasý gereken bir seçenek. Tabi eðer devletsen.
    Biz hep yarým devlettik, özal ailesi ile beraber çeyrek devlet dönemine girdik, akp ile de sýfýr devlet dönemindeyiz.
    hükümet ailesi ve damatlarý, bu suudi kraldan yüzmilyonlarca dolar kendi kiþisel hesaplarýna yardým ve hediye adý altýnda aldýlar.
    O kadar parayý alan biri, parayý aldýðý kiþi hakkýnda saðlýklý karar alabilirmi.? Alamaz.

Hediyeleri ve varsa baþka paralarý sayma, sýrf oðlu bilal oðlanýn vakfýna geçmiþte 100 milyon dolar para baðýþý yapmýþ.? Neden.? Çok sevdiðindenmi.?
    Hayýr bu günler için. Þimdi karþýlýðýný almak istiyor. Ancak alabilirmi bilinmez çünki karþýsýnda, beraber yürüdüðü insanlarla geçinemeyen bir þahsiyet var.

Ülkeye suud lardan gelecek milyar dolarlar açýsýndan, þimdilik ortada para yok, gelme ihtimalide çok düþük hale geldi ama imkansýz deðil.!!!
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST ne durumda.

Sanýrým teknik bi hareket gerçekleþti.

Alýcýlar ve satýcýlarýn çaresiz(isteksiz) olduklarýný belirtmiþtim. 100 bine yakýnken yükseltemiyorlar, çünki önlerinde yol yok. fiyat ne ucuz nede pahalý hale geliyor.
    Yükseltseler, kötüye giden verilerle kime satacaklar.? 1 yýl sonrasýndada ýþýk görmemiþ olmalýlar, yoksa devam ederlerdi.!

90 bin altýndada yol yok çünki 90 bindeyken fiyat ucuz hale geliyor. Biraz daha düþünce ellerindeki malýda kaptýrýyorlar, o kadar karamsarlýk bi durumda yok. Satsalar, bu USD seviyesi ile dýþarýda çýkamazlar? alternatif yatýrým aracý inþaat dý, artýk oda yok. BIST den çýkmalarý gerekiyor ama çýkamazlar. Büyük Zararý realize etmeleri gerekir. Onun yerine zamana býrakmak daha mantýklý gibi hareket ediyorlar.

endeks 90- 100 aralýðýnda dolaþýyor... baþka seçenekte görünmüyor. 90 altýna inerse almak lazým ama son nakitide altýn FON una baðladýk, nakit kalmadý. Ay sonu maaþla belki senete yine girerim eðer endeks 90 bin yada altýnda olursa.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dijitürkün çaðrý merkezini savuþturdum. Evde TV yok diyerek yalan söyledim. Kýzcaðýz bir dakka sessiz kaldý, sanýrým altýna býraktý.
    Bugünki gençler TV ve cep telleri ile doðduðundan, bunu doða kanunu sanýyorlar. Benim çocukluðum gaz lambasý ve odun sobasý ile geçti. Þu anda ablamlarýn evinde TV yok mesela. Koymuyorlar ve çok mutlular.
    Yalan söylememek için her seferinde kendime söz veriyorum, yine yalan söylüyorum, hiç gereði yoktu... Bu son olsun.

Her neyse...

Bugünki gazetelerin köþe hýrsýzlarýný okudum, kaþýkçý hakkýnda biþey varmý diye.

Kaþýkçý olayý USD nin ve enflasyonun dolayýsý ile kýsa vade ülke ekonomimizin seyri açýsýndan önemli idi. hükümet bi 40 milyar dolarcýk koparmýþ olsa, parada ciddi giriþ yapsa, USD 5 in altýna düþer, ortalýkta bayram havasý eser, tüm sürüye coþku gelir, sanki ülke kurtulmuþ gibi. Seçimlerdede yine akp kazanýr dicem ama bahçeli ver misketlerimi dedi, oda senin misketin yokki dedi filan... her neyse...

Köþe leþkerlerinden ip ucu aradým.

Görünen oki, bizim hükümet, suudi kral ve prensi zerre suçlamamýþ, tersine yalvarmýþ, "noolur verin suçlularý" filan diye.

Bu yalvarma tavrý, kendini suud prensinin altýnda konumlandýrma tavrýdýr. Kuyruðu kýstýrmýþ, kurt sürüsü liderine bogazýný gösteriyor, yerde yuvarlanýyor. Tavýr bu. Sürü lideri olarak suud katilleri görüyor.

Tavýr buydu. Bu tavrýn sebebi neki.??? Bizim hükümet, geçmiþte önünde diz çöktüðü adamlarý bile kendine biat etmeye zorlamýþken.?

Dün sabah CIA baþkaný gelmiþ. O biþeyleri deðiþtirmiþ olabilir. Hükümet, suud krallarýný suçlamamak için CIA baþkanýndan bazý sözler almýþ olabilir.
    trump ve suud prensi, seni paraya boðacaðýz filan demiþ olabilirler. Bizim kurt tüccarda, prensi suçlamam ama paralarý görene kadarda iþi kapamam demiþ olabilir.

Eðer son durum "alýnan sözler" ise! Paracýklarý kim için istedi. Ülke içinmi? Kendi ailesi içinmi.?

Önümüzdeki haftalarda belki görürüz. ABD yada suud lardan bi þekilde maddi yardým gelirse, CIA baþkanýnýn, bizim hükümeti kafeslediðini anlayacaðýz. Aslýnda kafesledi demekte hatalý ya.! Hepsi kazanýyor. Kim kaybediyor. paralar el deðiþtirecek, o paralarýn gerçek sahipleri kaybediyor.

Maddi yardým gelmezsede. Daha önce yazdýðým gibi, ya hakkaten yardým gelmedi ki olayý hükümet kapatýrsa bu imkansýz, hükümetin karakterine ters.

Olayý hükümet dün olduðu gibi kapatýrsa. Hükümetin yardým aldýðýndan adým gibi emin olurum. Sadece yardýmý ülke içinmi aldý kendi ailesi içinmi onu anlamaya çalýþýrým. suud kraldan bilal oðlana 100 milyon dolar hibenin dumaný tütüyor daha.

Netçe: Maddi yardým gelirse, para karþýlýðý olay kapatýlmýþ demektir.
    Olay açýksa maddi yardým gelmedi demektir.
    Olay kapanýr, ortada yardým yoksa, bizim hükümet, henüz açýklamadýðý þahsi bi takým olaylara girmiþ demektir. Ýlerde mutlaka açýklayacaktýr, ben þuralardan þunlarý aldým diye. Netçede hepsi yasal deðilmi.? yasal deðil gibi görünsede, henüz kanununu çýkarmadýðý içindir, çýkarýr kanununu uydurur fiiliyata yasalarý. Kendi demedimi bunu.?

Her neyse...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 38/853 ÝlkÝlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •