Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 380/853 ÝlkÝlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,033 - 3,040 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "AB, belaruslu siyasetçilere yaptýrým uygulayacak.AB deki mal varlýklarýna el koyacak." haberini görünce hatýrlatma yapayým dedim.

Hoþ ne kadar yazsamda vatandaþýn %80 ninin beynine sokamýyorum. Ýmam gibi usulune uygun anlatýrsam beyinlerine girecek, bende o iþi yapamýyorum. Direk çakýyorum. Hali ile bilgili adam deðil düþman ediniyorum.

Ýmdi madem düþman edinmeye bu dünyaya gelmiþiz devam edelim.

Geçmiþ yüzlerce sayfada yaklaþýk batý için ne anlatmýþtým.
    abd ve ingiltere tamamen siyonist ibrani yönetiminde, diðer ülkeler ise siyonist kontrolunde. abd ve ingilterede tüm dev þirketler ve devlet kurumlarý siyonist yahudilerin sahipliðinde-yönetiminde iken, diðer batý ülkeleri, siyonist dev þirketler ve siyonist medya aracýlýðý ile kontrol altýnda tutuluyor.

Dünyaya hakim medyanýn %85'i siyonistin sahipliði yada kontrolunde deniyor.
    Avrupada ismini bildiðiniz tüm dev KÖKLÜ þirketlerin neredeyse tamamý siyonist sahipliðinde yada kontrolunde. Olmayan çok az vardýr.

Almanya kendini epeydir kurtarmaya çalýþýyor..

Ýngiltere neden AB ye girdide AB para birliðine girmedi.?
    Çünki ingiliz merkez bankasý denen banka yahudilerin elinde. Onlar para basýyorlar. AB ye girseler para basma yetkileri kalkacak. O sebeple girmediler.
    Ýngiliz dev þirketlerine bakýn. Birar birer baþka ülke vatandaþlarýna satýlýyorlar. Ya Hintli alýyor ya Çin li. (hoþ Hintli almýþsa, oda yahudi yada yahudi melezi olabilir, Hindiztan 300 yýl boyunca ingiliz sömürgesiydi.)

Haberde ne diyor. Belaruslu siyasetçilerin mal varlýðýna el koyulacak.

Bu haber ne sonuç doðurur.
    Kendi ülkesini soyan siyasetçi ve iþ adamlarý, çaldýklarý milyarlarý hep batý ülkelerine taþýr, orada saklarlar.
    Bu hýrsýz soysuzlar Artýk AB ülkelerine para sokmazlar. Bir tane örnek çýktý, ya benimkinede el koyarlarsa.?
    Özellikle Ýsviçre bir kaç büyük þirketi var ama geri kalan hýrsýzlýk ve kumar parasý ile geçiniyor. Ana zenginliði eskiden beridir hýrzýslara ve kumarbazlara ev sahipliði yapmasýndandýr.

Ýngilizler de dev sanayi þirketlerini batýrýp satýp, o konuda asya ve avrupanýn diðer ülkelerine göre geri kalmaya baþladýlar.

Ýngilizlerin çok büyük bir gelir kaynaðý var.
    Dünyada kendi ülkesini soyan hýrsýz siyasetçi ve iþ adamlarýnýn parasýný saklýyor. Londranýn ortasýnda, Londra devleti diye ayrý bir bölge var. Ayrýcalýklý bir bölge. Burada tüm dünyanýn hrýsýz siyasetçilerinin paralarý hesap altýnda tutulup saklanýyor.

Bunun için Ýngiltereye baðlý adacýk devletleri kullanýlýyor. Ben diyelimki 5 yýl Ýstanbul belediye baþkanýydým. 5 Yýlda 3 milyar dolarlýk servet yaptým. O parayý Türkiyede tutamazsýn, yarýn ahlaklý bir parti devletin baþýna geçer(neredeyse imkansýz) kalkar benden hesap sorar. 3 milyar dolarýmý alýr, benide asar.

Bu ihtimale karþý devleti soyan siyasetçi ve iþ adamlarý, parayý hemen yurt dýþýna bu ingiliz adalarýna taþýr. Ýngilizlerde o parayý senin adýna kullanýr, gelir elde eder. kaç yüz trilyon vardýr o adalar adýna allah bilir.
    Ýngilizler bu gün batmadý ise, büyük ölçüde sömürgeleri ve bu para sebebi iledir.

Ýngiliz devletini yönetenlerde siyonist olduðu için, hýrsýzlýk paralarý gerçekte siyonist kontrolundedir.

Bugün istesinler Türkiyedeki geçmiþ siyasilerin iþ adamlarýnýn kaç para taþýdýklarýný tek tek açýklarlar.

Açýklayamazlar, çünki açýklarlarsa diðer tüm hýrsýzlar paralarýný çeker, yeni parada gitmez, çok büyük bir gelirden olurlar.

Ama AB, "el koyarým" diyebiliyor.

Ýngiltere gibi dünyada kendi ülkelerini soyan siyasetçi ve iþ adamlarýnýn parasýný alan diðer ülke Ýsviçrede AB ye üye deðil.
    Üye olmamasýnýn ana sebebi bu.
    Ýngilterenin þu an çýkmasýnýn ana sebebide bu.

Almanya liderliðindeki AB, olabildiðince ahlaklý olmaya çalýþýyor desem olmayacak, yanlýþ olacak.

abd, ingiltere ve fransa açýkça teröristlik yaparken, Almanya iþleri gizli yürütüyor. Yumruðu yiyorsun, nereden geldiðini anlamýyorsun. Ölüm döþeðinde iken yumruðu Almanya nýn çaktýðýný öðreniyorsun.

Burada týkandým.

abd ingiltere isviçre ahlaksýz, Almanya liderliðindeki AB ahlaklý diyemedim.

her neyse artýk.. Yazý yarým oldu baðlayamadým... o kadarda yazdýk silmeyelim. Suç Alman da. Ahlaklý olsalardý baðlayacaktým.

Bu arada "AB, belaruslu siyasetçilere yaptýrým uygulayacak.AB deki mal varlýklarýna el koyacak." haberi cüneyt baþarana ait. Bu adamýn ilk defa iþe yarar bilgi veren bir yazýsýný okudum. 50 yazýsýný okumuþsam, 1 tane iþe yarar çýktý. O 1 tane için 50 yazý okumam gerekiyor. 50 de 50 dolu yazan görmedim. Bir ben varým. Tekim. Hoþ gazetede olsam yazmam, mecburen bunlar gibi kývýrýp dururum. Kývýrmasan maaþ gidecek. Bide dünyalýðý yapmýþ ama yinede kývýrýp duranlar var. Alýþmýþlar.

2. Yakýn zamanda bir haber okudum. Türkiye, Otomatik Banka ve Finansal Bilgi Deðiþimi Anlaþmasý’ný imzaladý baþlýklý.Bu haberde bahsettiðiniz parayý transfer etme durumu sýkýntýya giriyor. Anlamadýðým, bankalar, siyaset bunlarýn elindeyse buna neden müdahele etmediler. Ya da göstermelik bir uygulamamý olacak acaba?

Haber linkini býrakayým þuraya belki okumak isteyenler olur.

https://www.google.com/amp/s/www.soz...i-6032806/amp/

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    imaus habere baktým,
    önemli bir anlaþma imzalanmýþ. hemde yeni.

Bu anlaþmadan önceden haberleri olanlar, çoktan paralarýný baþka yere taþýmýþtýr. Anlaþmayý akp imzaladýðýna göre, akp li siyasiler ve akp ile ortak iþ yapan nüfuzlu kiþiler, durumu kurtarmýþtýr.

akp, düþman olarak gördüðü kiþilere karþý elinde koz olsun diye bu anlaþmayý imzalamýþtýr. Halkýn %80i daðlarýn ardýný göremez.
    Bu anlaþma ileride akp lileride vurur mu.?

Baþa ben geçersem vurur. Anlaþmayý geniþletir, nereye parayý kaçýrdýlarsa orada avlarým.
    Baþa geçmezsem mevcut partilerle vurmaz.
    Baþa geçme ihtimalim her geçen gün artýyor. Þimdiden 4 oy buldum bile.

4.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    imaus habere baktým,
    önemli bir anlaþma imzalanmýþ. hemde yeni.

Bu anlaþmadan önceden haberleri olanlar, çoktan paralarýný baþka yere taþýmýþtýr. Anlaþmayý akp imzaladýðýna göre, akp li siyasiler ve akp ile ortak iþ yapan nüfuzlu kiþiler, durumu kurtarmýþtýr.

akp, düþman olarak gördüðü kiþilere karþý elinde koz olsun diye bu anlaþmayý imzalamýþtýr. Halkýn %80i daðlarýn ardýný göremez.
    Bu anlaþma ileride akp lileride vurur mu.?

Baþa ben geçersem vurur. Anlaþmayý geniþletir, nereye parayý kaçýrdýlarsa orada avlarým.
    Baþa geçmezsem mevcut partilerle vurmaz.
    Baþa geçme ihtimalim her geçen gün artýyor. Þimdiden 4 oy buldum bile.
    Alicemal aðabey bu kadar yazý yaziyorsun, halký aydinlatmaya ýþýk olmaya calisiyorsun.

Okey

Ama hala 4 oydasýn.O 4 oydan biride benim.
    En kýsa zamanda oyunu arttirmani bekliyorum.
    Yoksa oyumu geri alýrým haaa.
    Köyü satarým haaa.(þener þen)[emoji23]

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    eyvah eyvah, þimdiden oy verenlerin %25 i þantaja baþladý. Çok kalabalýk bir kitle.
    Bakanlýk, banka yönetim kurulunda koltuk filan istiyor olmalýlar. Yada denize sýfýr sit arazisine imar, 2 kat imar izni olan yere 100 kat imar.

Daha muhtarlýða adayken bunlar isteniyorsa vay halimize. Bu millet adam olmaz. Yani milletin %25i.

---

Bugün BIST hakkýnda yazacak bir geliþme görmedim.
    TR bankalarý açýlýnca dovize atak yaparlar gene. 7.80 i geçirmekte ýsrarcý olacaklarmý.? Bugünki dalgalarý onlar belirleyecek gibi.
    Teknik dirençteyiz. Son haftalarda alýcýlar satýcýlardan daha istekli. Ýþi bozan USD. ortada bir maç olacak.

yunanlýlar 6 ekim için bizim bölgede 2 adet navtex ilan etti. Ayný bölgede bizde ilan ettik.
    Bu konuda yarýn kavga olacakmý.? BIST deki yabancýlarý endiþelendirebilir.

Tabi aylardýr tonla navtex kavgasý oldu, BISTi etkileyen hiç bir þey olmadý. Korkmanýnda anlamý olmadýðý görüldü. Yinede korkarlarmý.? Sanmýyorum ama Bilinmez. Korkarlarsa bugün alýþ yapmayabilirler, umarým satmazlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TR bankalarý açýldý, USD ye atak gelmedi gibi görünüyor. Geçen hafta USD aþaðý yön çizince aldýlar, cuma ve bugün 7.80 e yaklaþýnca durdular.
    MB ve devlet bankalarý doviz piyasasýnda hala çok aktifmi bilmiyorum.

USD de alýþ olmadýðýna göre, gün içide alýþ gelmezse, bu gün teknik direnci geçebiliriz, ancak yarýnki navtex olayý var.

AB nin yaptýrýmlarý korkusu vardý. fransa bastýrýyordu. Almanya karþý çýktý ve yaptýrým gelmedi, gelecek gibide görünmüyor. Bu iyi haber.

En büyük sorun batýdaki virus 2. dalga. Ondada kýsmi önlemleri artýrdýlar, ülke kapama yapmadýlar, þimdilik yapacak gibide görünmüyorlar.

trump karantinaya girdi. 2.2 trilyon için son bi kaç günde haber yok.
    ---

ons altýnda ekstra bir durum yok. Cuma gecesi kýsa vade düþüþ eðilimi göstermiþti. Onun devamý var.
    Nelerden nasýl etkilendiðini bildiðim kadarý ile aþaðý yukarý yazmýþtým.

bloomberg, trump hasta oldu ondan düþtü demiþ. trump ýn hastalýðý belirsizlik yaratýr, belirsizlik altýný yükseltir düþürmez. bloomberg olaya ters yaklaþmýþ, bilmediðim birþey biliyor olabilirler.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Azerbaycan ve ermeniler arasýndaki savaþta o kadar çok gürültü kopardýkki, Karabaðý geri aldýk ermenistan kapýlarýný zorlamaya baþladýk zannediyordum.

Bugün haritaya baktým ancak %10 civarý geri alýnmýþ. Çok daðlýk olduðu için ilerlemek zormuþ.

ermenilerin arkasýndakim var, oda ilginç bir konu.

ermenilerin tüm silahlarý rus olduðuna göre, ermenilerdede onlarý alacak gelir olmadýðýna göre, hepsi ruslar tarafýndan hibe edilmiþ.

Anladýðým kadarý ile 30 sene önce ruslar bugünleri planlamýþlar.
    Kendi gaz ve petrolunu batýya ve güneye satabilmek için, Türkiye Azerbaycan ve Turki cumhuriyetler arasýndaki FÝZÝKÝ baðý koparmak istemiþ. Bu sebeple ermenilere silah ve güvence verip, yeni baðýmsýzlýðýný ilan eden, henüz güçlü bir devlet haline gelememiþ olan azerbaycana saldýrtýp, Karabaðý iþgal ettirmiþler.

Karabað Türkiye ve Azerbaycan arasýnda büyük bir bölge. Arada Türk ulusu yönetimindeki Nahcývan ve ermenistanýn küçük bir bölümü var. Sýnýrdada küçük bir Ýran topraðý girintisi var.

Karabað alýnmasa göründüðü kadarý ile Azerbaycan la aramýzda yaklaþýk 40km lik bir ermeni topraðý kalýyordu.
    ermenileri karabaða saldýrtarak hem fiziki koþullarý zorlaþtýrmýþlar, hemde ermenileri Türk ulusuna düþman ederek ipleri kopartmýþ, anlaþma þansýný ortadan kaldýrmýþlar.

Sonra ne oldu, mesut yýlmaz denen yaþam formu Azerbaycan yerine rusyadan dünyanýn en pahalý doðalgazýný satýn alarak rusyanýn borusunu Türk halkýna döþedi. Sonrada mesut yýlmaz ailesi zenginleþmeye baþladý þu an milyar dolarlarý sayýyorlardýr. 10 milyonlarca Türk halký ise pahalý doðalgaz ödüyoruz.

Ha yýlmaz denen yaþam formunu bir kenara býrakalým.

30 yýl önce ermenistanýn kontrolu Rusya da iken, bu yýllarda CIA nýn asyadaki faaliyetleri sonucu rusya sýnýrýndaki bazý ülkeler Rusya dan koptular. Ukrayna bölündü koptu, þu an belarus da iþleri karýþtýrdýlar rusya dan almaya çalýþýyorlar, ermenistaný ise almýþlar.

Þu an baþtaki paþinyan denen satýn alýnmýþ varlýk, abd nin(soros) adamý.

ermenistan abd yönetimine girdiðinden beridirde ruslar ermenilere eski desteði vermiyorlar. Kenarda duruyorlar. SORUNU FIRSATA DÖNÜÞTÜRMENÝN yollarýný arýyorlar.

Bu kargaþada ermni halký çok sýkýntý çekerseki çekiyorlar, savaþ yüzünden çok daha fazla fakirleþecekler, ölen çocuklarýda ayrý bela. Bu sýkýntý ve sorunlar yumaðýnda Rusya kendi adamýný tektrar baþa geçirmeye çalýþacaktýr.(Tüyo Çetiner Çetin den).

ermeniler abd kontrolunde ise neden onlar yardým etmiyor.?
    Saldýrtan ülke, abd nin maþalarýndan biri olan fransa. ermenilere desteði fransa veriyor. Ancak bu kadar oluyor demekki.?

Þunuda kabul etmek gerekirki, IHA lar dünyada yeni dengeler oluþturuyor.

Türk ÝHA larý ise en baþarýlýlarýndan. Devlet kurumu Tusaþ'ýn yeni IHAsý Aksungur, gözetleme için 49 saat havada kalabiliyor, Silahlý olarak ise 29 saat. gerçekten çok güçlü ve baþarýlýlar. Azerbaycanda Aksungur yok, tayyip in damadý bayraktarýn IHA larýný satmýþlar. tayyip bizim paramýzla damadýnýn cebini dolduruyor.

Tusaþ IHA'larýný satsa, hazineye yüzmilyonlar girecek. Hazinedeki boþluk dolacak, halka yeni vergi gelmeyecek.
    bayraktar IHAlarý satýlýnca, hazineye girmesi gereken para tayyipin ailesinin cebine giriyor, hazine boþ kalýyor, o boþluðuda halka yeni vergiler salarak, mevcut vergilerin oranlarýný artýrarak dolduruyorlar.

Ayrýca bayraktarýn IHAlarýný yapanlarda yine Tusaþ ýn eski mühendisleri. Bunu defalarca yazdým. Tusaþýn IHA mühendislerini transfer edip bayraktar fabrikasýný kurdular.

Sebep sonuçlarý baðlayýnca, tüme doðru gidince, hep birileri açýða çýkýyor. Ordan devam etseniz 1938 e kadar gidersiniz, dahada devam etseniz 1400 lü yýllara kadar devam edersiniz. Bugünün ortamý, o günden þekillenmeye baþlamýþ.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saðlýk bakaný vaka deðil hasta sayýlarýný açýklýyoruz dedi.

fatih altaylý da þöyle demiþ "ben size 2 ay önceden demiþtim bu rakamlarý 10 la çarpýn diye".
    Yani aðusttos ta demiþ.

Ben ne zamandýr "devlete güvenmeyin önlem alýn" diyordum.
    Mart ayýndan bile önce. Bizde henüz virus çýkmamýþtý. "Çýkmamasý imkansýz tüm çevremizde var, vakalarý gizliyorlardýr, dikkatli olun" demiþtim.

Vaka sayýlarý Mart ayýndan sonra açýklanmaya baþladý, "bunlarý 10 la çarpýn" demiþtim.

Her zaman olduðu gibi, TV de Gazetelerde, internette, akademisyen yada yorumcu olarak çýkanlar, benim gibi adamlarýn çok çok gerisindeler. Bunlara ton la maaþ veriliyor ve herkes bunlara yakýn olmak için bayýlýyor. Vekiller, bakanlar, generaller, belediye baþkanlarý, emniyet amirleri hep bunlarla iyi geçinmek için çýrpýnýyor.

Gerçekte ise beþ para etmez insanlar. Çýkar gruplarýnýn borozanlarý hepsi.

Maalesefte halký eðiten ve yönlendirenlerde bunlar.

fatih altaylý yine kötünün iyisi. Diðerlerini görünce altaylý gibilere þükretmek gerekiyor.

Sayfa 380/853 ÝlkÝlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •