Dün USD ye atak gelmedi, merkez bankasý birer birer piyasa vampirleri neistiyorsa veriyor. bluumberg ve ekoturk tede MB yi her gün alkýþlýyorlar.
BIST de Son tepeye yaklaþtýk.
Dün fon yöneticilerinin teknik direnci 1182 de satýþ geldi, geçemedi. Satýþlarda karþýlandý.
Son tepeye yaklaþýrken bazý FONlar realizasyona geçecektir. Satýþlar karþýlanacakmý ona bakmak gerekir.
Realizasyon baþlarsada normal görmek gerekir.
Korkutucu olan, okullarýn açýlmasý ile, Avrupada virus 2. dalgaya girmeyen ülkelerde girmeye baþladý. Vaka sayýlarý katlandý. Almanya bile 2. dalgaya henüz girmedi ancak vaka sayýlarý katlandý ve 2. dalga baþlangýcý gibi görünüyor.
Fransa Almanya gibi büyük bir Avrupa ülkesi kendisini kaparsa o zaman sanýrým bir satýþ dalgasý gelir.
Þimdilik bu ihtimal görünmüyor. Ülkeler bölgesel kapamalarla ve yasaklarýn biraz artýrýlmasý ile geçiþtirmeye çalýþýyorlar.
Kapanmadýklarý içinde verilerde düzelme oluyor. hali ile ekonomilerin geleceðine endeksli borsalarda yükselmesi gerekiyor.
Akdeniz ülke borsalarý pek yükseldi diyemeyiz.
---
Ons altýn, abd deki trump paketi ile ilgili söylentilerle dün dalgalý bir seyir izledi. Bu sabahta 1915 civarýnda görüyorum. Asya açýkken satýþ olmuþ.
trump ýn paketi en son 1.9 trilyon dolar olarak açýklandý. Ýsteksiz oldunu belli eden cümlelerde açýklandý. FED seçim sonrasýna kadar yeni paket açýklamayacak. ons altýnýn 1900 lere yaklaþmasý normal olur.
Þunu gördük dün. 1.9 trilyon Paket çýkýyor söylentisi bile 1930 u geçiremedi. Orada büyükler sattýlar. Eðer fiyat aþaðýda olursa ve 1.9 luk paket onaylanýp çýkarsa, 1930 u geçemeyecek gibi bir görüntü oluþtu.
ons altýnda harika gidiyorum. Bir kaç haftada 4 pozisyon açtým, dördünüde idare eder ölçüde kazançlý kapadým. Son pozisyon dada biraz kârdayým. (böyle yazýnca kaybetmeye baþlýyorum. Ya gevþiyorum, ya nazar deðiyor.)
Hep böyle giderse, kötü yönetimli, tuzak dolu olan XU030 viop u tamamen býrakabilirim.
Býrakýrsam kýna yaksýnlar diye BIST yönetiminede haber salarým.
Ancak sermayeyi ikiye bölüp XU030 viop yanýnda, ons altýna baþladýðýmdan beridir, XU030 viop dada iyi gidiyorum. Sanýrým kafam rahatladý o sebeple. Bunu üçüncü yazýþým.![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri