Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 388/853 ÝlkÝlk ... 288338378386387388389390398438488 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,097 - 3,104 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST dün gaz haberi ile hem yükselmiþ hemde acaip bi iþlem hacmine ulaþmýþ. tupras önderlik etmiþ. Tabi gaz olayý ile alakalý.
    ayhan üç beþ gün önce gaz da gaz deyip duruyordu, demek bunu kast etmiþ.

Gaz olayý 320 milyar m3 den 400 milyar m3 e çýkmýþ diye yazýyor bazý gazeteler.

tayyip bugün açýklama yapacak.

Gaz olayý iyi haber tabiki ama kötü haber bulunan gazýn yine birilerini zengin etmek için kullanýlacaðý. Bu ülkenin düþmaný gibiler.
    Zaten ben gürcüyüm diyordu adam. Bunla kolkola yürüyenlerde bu ülke vatandaþlarýndan nasýl nefret ettiklerini anlatýyorlardý. Hali ile yaptýklarýda doðal görünüyor. Tabi bu kafada yetiþtirilmiþ insanlar için.

BIST de bugün iþler karýþýk. Dünki hacim ve yükseliþ doðal olmadýðý için, bugün Yeþil de kapatabiliriz kýrmýzýda.

---

Ons altýn gece biraz düþmüþ, þu an toparlamaya çalýþýyor.
    abd yeni paketle ilgili geliþme yok, ons da ne yapacaðýný bilmiyor durumda. Alýcýlarýn çok hevesli olduklarý açýk. Satýcýlar ise yaklaþan aþý ve yükselen ekonomiler sebebi ile ons yükseldikçe vuruyorlar kafasýna.

Avrupada ülkeler içinde bölgesel kapamalar devam ediyor. Direk ülke kapamayada geçilebilir. Ülkeler kapanýrsa bu ons altýn için yükseliþ fýrsatý olabilir. Ülkeler kapanmýþsa ekonomiler kötüye gider, kötüye giden ekonomiler sebebi ilede hisse borsalarýndan, alternatif borsalara kýsa vadeli kaymalar görülebilir. ons altýnda elternatif bir alan. Ayrýca hýzla yeni trilyonluk paketler açýklanýr buda para bolluðu demek ve altýna da yarar.

Aþýya yaklaþtýðýmýz için 2bin lere yaklaþamýyor, çünki "aþý geldiðinde ekonomiler yükselecek". diye hesap edilebilir.
    Virus vakalarý ve bölgesel kapamalar korkusu ilede altýn a talep devam ediyor, çünki ekonomiler tekrar düþüþe geçebilir.

Aþaðý yukarý dalgalanýp duruyor. Long ada yeterince beklerse kazanç imkaný sunuyor, short ada.

Bugün, paket ortada olmadýðý için EUR/USD paritesine göre hareket edebilir. EUR/USD ise, bugün abd ve ab den yeni bir geliþme olmazsa, teknik hareket eder diye düþünüyorum.

---
    Sonuçta BIST bugün gaz olayý sebebi ile geniþ dalgalý geçer, nasýl kapar bilemiyorum. Bir kaç haftalýk vade için ise avrupada bölge kapamalarý, ülke kapama ihtimalinin çok artmasý sebebi ile BIST de yeþile yüksek oynanmamasý mantýklý olur benim açýmdan. Zaten long a pek yüklenmiyorum.

Ons altýn ise biraz düþtükten sonra dip çalýþmasý yapar ve yukarý döner diye hesaplýyorum. Shortlarý kapatýp longa geçmeye çalýþacaðým.
    Son düzenleme : alicemal; 15-10-2020 saat: 09:20.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bundan sonrasý, virus dü, 3. çeyrek bilançolar ve yabancýlarýn geçen hafta geri gelmesi filan karýþýk.
    BIST de yeþilin yanýnda kýrmýzýlarý da bolca görebiliriz.

XU030 kontratlarýmý çok azalttým. Bundan sonra çoðunlukla XU030 kontratsýz geçireceðim.

Çünki hisse borsalarýný tahmin, önümüzdeki günler zorlaþacak.

ONS altýna yükleneceðim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip bugün açýklama yapacak demiþtim. Cumartesi günü imiþ özür dilerim.

adamý takmadýðým ve kendi koyunlarý hariç takan olmadýðýndan, onla ilgili bilgilerde hata yapabiliyorum.

ismini yada ailesini duyunca sinirlerim tepeme çýkýyor.

Tüm siyasetçiler için benzer tepkim var ama tayyip gibisi BU devletin baþýna gelmemiþti.

Daha kötüsüde bu devletin baþýna gelecek çünki gelecek nesilleri eðitenler, tarikatlar ve çýkar gruplarýnýn kontrolundeki TV ler.

Hali ile daha iyiye gitme ihtimalimiz SIFIR.

...
    Son düzenleme : alicemal; 15-10-2020 saat: 16:33.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýnda sabah söyledðimi gibi shortlarý kapayýp 1/3 long aldým.

Doðru yaptýðýmdan emin deðilim.

Batý borsalarýnda kriz satýþý olduðunda, ilk anda ons altýnda hisse borsalarýndaki satýþa eþlik ediyor, sonra ayrýþýyor.

Erken almýþ olabilirim.

5. Biz gönül verdiðimiz insanlarý yari yolda birakmayiz.

Mücadeleye devam alicemal abi.
    Oyum *****n ak sütü gibi helal olsun.
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    tayyip bugün açýklama yapacak demiþtim. Cumartesi günü imiþ özür dilerim.

adamý takmadýðým ve kendi koyunlarý hariç takan olmadýðýndan, onla ilgili bilgilerde hata yapabiliyorum.

ismini yada ailesini duyunca sinirlerim tepeme çýkýyor.

Tüm siyasetçiler için benzer tepkim var ama tayyip gibisi BU devletin baþýna gelmemiþti.

Daha kötüsüde bu devletin baþýna gelecek çünki gelecek nesilleri eðitenler, tarikatlar ve çýkar gruplarýnýn kontrolundeki TV ler.

Hali ile daha iyiye gitme ihtimalimiz SIFIR.

Tek seçeneðiniz benim. Benim gibi bi adamý anlamak içinde beyin lazým. Yaw yine hava atýyorum. Dün kafa bulutlu iken hava attým, bugün haftalardýr ilk defa günlük açýdan zarardayým. Hava atarsam yarýnda zarar edecem.

O sebeple eþþeðin biriyim ben abicim.

Aman diyim tayyip, davut(david)in oðlu, akþener, bayçeli, kýlýçdaroðlu gibi tiplerin peþinden gidin.

Süper akýllý efsanevi muhteþem adam size yaramaz.

Toplam 7 oyum oldu, tayyipin 25 milyon oyunun yanýnda sýfýrýnda sýfýrý. Bu 7 oyda durmaz, þimdiden piþman olmuþlardýr. Onlarýda tutmayayým.

Eþþeðe oy vermeyin, tayyip ve ailesine verin, hatta bursadaki badeci imam a verin.

Yönetim aradý hala benim topiði okuyan üç beþ kiþi varmýþ, onlarda hayret ediyorlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Korktuðum gerçekleþmiþ.

Bu akþam kafa bulutlu yani hafif içkiliyim.
    Ýçkiliyken abartýlý yazýyorum, otokontrol kayboluyor, saða sola çok sallýyorum.

Önceki yazýyý yazdým, tekrar okuyunca sivri kýsýmlarý sildim yeniden kaydettim. O arada boshyatirim kardeþim sildiðim kýsmý yakalayýp alýntý yapmýþ, üzerinede buraya yapýþtýrmýþ.

Neyse bugün portfoyde planlar fena gitmiyor. BIST de tahmin ettiðim gibi long da olan manipulatör balinalar BISTi býrakmadý, satýþlarý karþýladý. Planlarýný tahminen yazmýþtým. Bilançolara beraber mal daðýtacaklar. Erken düþsün istemiyorlar. tabi tamamen tahmin, alakasýz çýkabilir.

Peki yabancý satýþýna(bankalar) dayanabilirlermi.? Çok satýþ gelirse dayanamazlar. Mecburen salarlar ve satýþlarýn biteceði günü beklerler.

---

Ons altýn ise sabah tahmin ettiðim gibi. Þimdilik tabiki.
    Tahminim doðru çýkýyor diye kazandýðýmý zannetmeyin. Erken kapayýp erken alýyorum, o sebeple göründüðü gibi kâr etmiyorum. Bir Önceki short pozisyonu maliyetine 1900 de kapadým. Yani erken kapadým.

Long alýþ maliyetimde düþük deðil.
    Çok kazandýðýmý zannetmeyin.

Þaþýrýyorsunuz tabi, herkes 1 kazanýr 10 kazandým der. Ben ise kazançlarým ispatlý olduðu halde olabildiðince gerçeði söylemeye çalýþýyorum. Alýþtýðýnýz tarz deðil farkýndayým. Benide böyle kabul edin.

Her iþlemimide yazmýyorum, caným çok sýkýldýðýndan yazmadýðým oluyor, yada emin olmadýðým pozisyon alýrsam millet etkilenmesin diye yazmadýðým oluyor, yada yazýnca psikolojik olarak kendimi yük altýnda hissediyorum, yazmayýnca rahatým bu sebeplerle pozisyonumu çoðunlukla yazmýyorum. Ama toplam K/Z yi her zaman doðru yazýyorum. Yön hakkýndaki fikrimide her zaman doðru yazmaya çalýþýyorum.

ons'da Önceki short dan emindim yazdým.
    Þimdiki longdan emin deðilim. Yazmasam iyiydi. Zaten az aldým, kaale almayýn.

2 gündür kendimi anlatýp duruyorum. Kesmem lazým. 2 akþamdýr hafif içkiliyim o sebeple.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bazý eski yazýlarýmý hatýrlayalým

"Tarým ve Turizm ülkesi olun." diye yazan söyleyen birini görürseniz, bilinki sizin dostunuz deðil.
    "Þirketleri birleþtirmek gerekir" diye yazan söyleyen birini görürseniz, bilinki sizin dostunuz deðil.
    "Çalýþanlarýn maaþlarýný düþürmek gerekir" diye yazan söyleyen birini görürseniz, bilinki sizin dostunuz deðil.
    "Ekonominin geliþmesi için, dev þirketlere ve finansa destek olmak gerekir" diye yazan söyleyen birini görürseniz, bilinki sizin dostunuz deðil.
    "Bitcoini size anlatan, öðreten, sizi bitcoinli geleceðe hazýrlayan" birini görürseniz, bilinki sizin dostunuz deðil.
    "Gazeteler TV ler özgür olmalýdýr, denetlenmemelidir" diye yazan söyleyen birini görürseniz, bilinki sizin dostunuz deðil.
    Sanayi de, hizmet de, tarým da dönen çarklarý deðilde sürekli finans elemanlarýný gösteren konuk eden TV ve gazeteler sizin dostunuz deðildir.
    Belli þirketleri köþesinde öven anlatan, patronlarla poz veren köþe yazarlarý, TV elemanlarý bu ülkenin dolayýsý ile sizin dostunuz deðildir.
    Herhangi bir yeni veya eski siyasetçinin belediye baþkanýnýn meziyetlerini, karakterini öven anlatan gazeteci TV elemaný bu ülkenin dostu deðildir.
    TV de abd deki Müzik, sinema ödül türenleri gibi, batý kültürünün tüketim kýsmýný temsil eden programlarý gösterenler, batý cinselliðini pazarlayanlar sizin dostunuz deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    adnan menderesin yaptýklarýnýn bazýlarýnýn özeti. hatýrlayalým. 1950 ve 1960 tarihleri arasýnda 10 yýl baþbakanlýk yapýyor. abd ajaný celal bayarýn kurduðu partide ön plana oturtuluyor.

* demiryollarý yerine karayollarýna aðýrlýk veriliyor. Tüm dünyanýn harýl harýl demiryolu döþediði dönemde, biz koç ailesinin ithal edip satacaðý ford otomobilleri için, fakir halkýn parasý ile otomobillere alt yapý yapýyoruz. Otomobil ithal edip satan yahudi koç ailesini zengin ediyoruz.
    * okur-yazar oranýnýn 1955-60 döneminde gerilediði, 1955'te % 41 iken 1960'da % 39,5 e düþüyor.
    * 1954 sonrasý Pek çok ürün bulunamaz hale geliyor. nal çivisi bile bulunamýyor, þeker, ekmek karneye baðlanýyor. 1955 Ankara'da 21 kuruþluk düðmeyi 25 kuruþa sattýðý gerekçesiyle bir esnaf 1 yýl hapis, 3 yýl ticaretten uzaklaþtýrma ve 1.000 lira para cezasý veriliyor. akp döneminde 2019 da Fiyatý arttý diye soðan depolarýný nasýl basmýþlardý.? Hiç bir sonuç alamamýþlardý, baskýnlar göstermelik, halkýn gazýný alma, suçlu icad etme yöntemiydi, soðan depolarý zaten akp nin verdiði depo teþvikleri ile akp lilerce kurulmuþtu.
    * her fýrsatta Atatürke dönemine ve Atatürk'e hakaret ediliyor. menderes dönemindeki yokluk için, 1. dünya savaþý, kurtuluþ savaþý ve 2. dünya savaþý kýtlýðýndan geçen ismet inönü dönemi suçlanýyor.
    * imam hatip eðitimi baþlatýlýyor. kuran kurslarý açýlýyor. din dersi zorunlu hale geliyor.(abd istemiþ olmalý) 18 yýldýr Türkçe okunan ezan, halkýn anlayamadýðý arapçaya dönüyor.
    * 1954 Köy Enstitüleri kapatýldý.(abd istemiþ olmalý) Kapatýlma süreci chp ile baþlýyor, menderes döneminde tamamlanýyor. imam hatipler, kuran kurslarý açýlýp, HALKA kaliteli eðitim veren köy enstitüleri kapatýlarak, halkýn eðitimsiz cahil kalmasýnýn temelleri atýlýyor. Ülkenin eðitimli halk sayesinde kalkýnmasý istenmiyor. Kolay ele geçirilip yönetilmesi için eðitimsiz, cahil, her söyleneni doðru sanan, sorgulamayan, halk kitleleri gerekir. O dönem medya, gazeteler, dergiler tamamen yahudiye ait. O dönem para ise abd ve ingiliz siyonistlerinde var ve bu siyonistler bu gücü Türkiyedeki yahudilere iþ ortaklýklarý aracýlýðý ile aktarýyor. Seçim kazanmanýn en önemli yolu para(toplum liderlerini satýn alma) ve medya(algý yaratma). O dönem ikiside sadece yahudide var.
    * koreye asker gönderip abd ye üs kurma ve petrol arama haklarý veriliyor. (abd istemiþ açýk)
    * medya ve yargýyý ele geçiriyorlar. kendilerinden olmayana iþten atma korkusu ve polis zoru ile gözdaðý veriyorlar.
    * Baþbakan Adnan Menderes'e göre muhalefet, "Siyasi sapýklýk, sahte ihtilalcilik, inkarcýlýk, adi ve alçak iftiracýlýk, sahte hürriyetçilik ve tedhiþçilik' yapmaktaydý.
    * 1954 seçimlerinde DP hile yaptý iddiasý ile oylar yeniden sayýlacakken. Oylarýn olduðu bina yakýlýyor, delil kalmadýðý için seçim geçerli sayýlýyor.
    * Seçmen kütükleri hazýrlanýrken, CHP'li seçmenler "kütük'ten yok ediliyor. Oy kullanamadan evlerine dönüyorlar. 1957 seçimleri, 1946 seçimleri ile birlikte tarihimizin en þaibeli seçimleri olmuþ.
    * Dýþ borç 1950 yýlýnda toplam 2 milyar 450 milyon iken 1959'da tam iki katýna çýkarak, 4 milyar 894 milyona yükseldi. (Yahudi taktiðidir bil ülkeyi borca sokup yularýný eline almak.)
    * Cumhurbaþkaný da, Baþbakan da demokrasiyi askýya almaktan ve muhalifleri ölüm cezasý ile cezalandýrmaktan söz etmeye baþlamýþlardý.
    * 1958 de menderes, Said-i Nursî'nin yaþadýðý Emirdað'a gider. Said-i Nursî, bu olaydan sonra ülke içinde gezilere baþlar. menderes Risale-i Nurlarýn ilk kez serbestçe basýlmasý için 1956'da talimat vermiþ ve kaðýt tahsisi yapmýþ.(nursi büyük ihtimalle abd nin desteklediði tarikatlerden, abd isteði ile adnan menderes bu tarikate destek vermiþtir. Sonrada siyasiler devlet eli ile fetullaha ye destek veriyorlar.)
    * 28-04-1960 öðrenci gösterilerine polis baskýsý 1 öðrenci ölür, Ýstanbul ve Ankara'da sýkýyönetim ilan edilir.
    * 1952'de NATO'nun isteði üzerine komünizme karþý gayri-nizamý harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adýyla Özel Harp Dairesi kurdu. (abd istemiþ olmalý)
    * 1954 yýlýnda Yabancýlara petrol arama ve çýkarma izni verildi. (abd istemiþ olmalý)
    * Tek parti döneminde kurulan bazý traktör ve basma fabrikalarý Menderes döneminde özelleþtirildi veya ekonomik olmadýklarý için kapatýldý. Nuri Demirað tarafýndan kurulduktan sonra ismet inönü tarafýndan devletleþtirme kapsamýna alýnan uçak ve uçak motoru fabrikalarý, Eskiþehir tank fabrikasý ve Kýrýkkale silah fabrikasý Menderes döneminde NATO standartlarýna uymadýklarý gerekçisiyle kapatýldýlar(abd istemiþ olmalý)
    * Tahkikat Komisyonu"nu kurdu. 15 DP milletvekilinden oluþan komisyon hem suçlama hem de yargýlama hakkýna sahipti. Komisyon 5 kiþiden fazla yan yana yürümeyi bile yasakladý.
    * Turan Emeksiz hükümete karþý istanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir protesto mitinginde polisin açtýðý ateþ sonucu öldü. Hüseyin Onur ise sol bacaðý kesilerek kurtarýldý.
    * menderes hükümeti, ordu darbe yapacak gerekçesiyle daha 6 Haziran 1950'de, Genelkurmay Baþkaný Nafiz Gürman olmak üzere bütün üst komuta kademesi dahil olmak üzere 15 general ve 150 albayý re'sen emekliye sevk etti.
    * Kamu geliri/GSMH; CHP'nin iktidarý býraktýðý 1950'de 16.1 iken, DP iktidarý sonunda 1960'da 12.9'a düþtü.
    * Kamu açýðý/GSMH; 1950'de 1.5 iken, 1960'da 2.7'ye çýktý.
    * Ekonomik büyüme 1950'de 9.4 iken, 1960'de 3.4'e düþtü.
    * Enflasyon 1950'de (eksi) -4.3 iken, 1960'da 7.4'e fýrladý.
    * israili 1949 da chp baþbakaný islamcý sarýklý denen þemsettin günaltay tanýyor. günaltay için kripto sabetaycý deniyor, imam hatipleride ilk açan bu adam. 1950-1960 döneminde israilin en hakiki dost ve müttefiki idi. ben guryon, makamýnda menderes i ziyaret etmiþti. 4 Temmuz 1950'de ilk ticaret anlaþmasý imzalandý. Türkiye, israil kurulduktan yaklaþýk bir yýl sonra 9 Mart 1950'de Tel-Aviv'de elçilik açmýþ, ilk elçisini de 1952 yýlýnda göndermiþtir. Türkiye'nin tanýma kararý aldýðý Ýsrail Devleti, 29 Kasým 1947 tarihli kararla sýnýrlarý belirlenmiþ olan Ýsrail'di.

mendersein partisi DP yi kuran celal bayar denen yahudidir. abd nin adamýdýr. Türkiyeyi sömürgeleþtirme hareketinin bir parçasýdýr. menderes idam edildiðinde, CIA elemanlarý tarafýndan Türkiye tehdit edilerek celal bayar, "yaþlý" bahanesi ile kurtarýlýyor. Kullanýþlý aptal, abd ye hizmet eden menderes ise asýlýyor.

celal bayar dýþarýdan yahudi parasý, ve içeriden yahudi medyasý ile destekleniyor ve parti kurdurtuyorlar. Kullanýþlý aptal olarakta menderes seçilmiþ olmalý. Dev yahudi parasý(satýn aldýklarý siyasiler, dini liderler, toplum önderleri, köy aðalarý), TR deki medyasý(gazeteleri dergileri) sayesinde seçimleri kolay kazanýyorlar.

Savaþ yaralarýný sarmakla uðraþan, demokratik seçim nedir bilmeyen ülkede, bu iþin profesyoneli olan yahudilerin seçim kazanmasý kolay oluyor. Daha ikinci seçimde farklý þekilde kazanýyorlar. Bugüne kadarda hiç bir seçimi kaybetmiyorlar. Tüm partilerin arkasýnda onlar var. Ya tamamen parti kendi projeleri, yada içerideki adamlarý, ülkedeki þirketleri, dev paralarý, hakim medyalarý, sayesinde kontrolleri altýnda.

Bu iþleri yapabilmeleri için medya þart. Para ve siyonist misyoner okullar da yetiþtirilip devlete yerleþtirilen öðrenciler ise ise diðer ayaklar. tarikatlar en kolayý, onlar alýnýp satýlabiliyor. celal bayarda misyoner okul mezunu pek çok diðer siyasetçimiz gibi.

adnan menderes o dönem Aydýn'da toprak aðasý. Ýsmet Ýnönü hükümeti döneminde 1945 de çýkan köylülere toprak daðýtma yasasýna karþý.

adnan menderes yargýlandýðý içinde özal dönemine kadar 20 yýl rahat ediyoruz.
    Bugün ileri teknolojide dünya ile yarýþan Aselsan, Tübitak, Tusaþ, Havelsan gibi þirketlerimiz o dönem kuruluyor. Bugün övündüðümüz IHA lar, güdümlü füzeler, helikopterimiz, gibi savaþ silahlarý bu firmalarýn üretimi. Hepsi menderes ve yine abd ye hizmet eden özal ailesi dönemleri arasýndaki bölümde kuruluyorlar.

Sayfa 388/853 ÝlkÝlk ... 288338378386387388389390398438488 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •