Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,86 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 504,53 Mn 6,02 / 6,39
85,95 9.98% 240,10 Mn 76,30 / 85,95
4.557,50 9.95% 265,40 Mn 4.147,50 / 4.557,50
1.349,00 -9.95% 202,34 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 883,75 Mn 2,90 / 3,13
6,48 -8.86% 112,77 Mn 6,40 / 6,88
21,74 -8.5% 274,70 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,20 4.58% 22,15 Mr 3,06 / 3,32
320,00 0.87% 9,02 Mr 317,75 / 322,25
13,01 9.05% 5,47 Mr 11,64 / 13,12
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
413,50 0.61% 4,24 Mr 407,00 / 416,25
18,46 -0.65% 498,35 Mn 18,28 / 18,66
78,05 -0.06% 3,14 Mr 77,40 / 78,50
192,80 0.42% 5,24 Mr 189,40 / 197,00
747,50 0.2% 1,52 Mr 742,50 / 752,00
93,70 0.54% 225,07 Mn 92,75 / 94,05
116,00 0% 101,32 Mn 114,90 / 116,30
30,98 0.52% 116,32 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 112,47 Mn 10,71 / 10,82
81,95 0.68% 219,74 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 389/853 ÝlkÝlk ... 289339379387388389390391399439489 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,105 - 3,112 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Avrupada dün virus 2. dalga korkusu ile satýþlar vardý. Büyük devletlerde baþlayan yasak ve bölge kapamalar, üst üste birikince bir yerde patlýyor. En dayanýklý Almanya dada günlük vaka sayýlarý, ilk dalga nýn üzerine çýktý.

BIST de balinalar dün düþüþe izin vermedi. Bizim vaka sayýlarý hükümetin genel kültürüne uygun þekilde yayýnlandýðý için bir türlü artmýyor. Artýk açýklanan vaka sayýmýzý 10 la deðil 15 veya 20 ile çarpabilirsiniz.

BIST manipulatör balinalarý long da olduðu için, dün avrupadaki satýþa iþtirak etmediler. Belli ölçüde satýþlarý karþýladýlar. Yabancýlarýn bankalara satýþý devam ederse, BIST endeks buralarda tutunamayabilir.

Dünki görüntü, yarýn yeþil olmaya çalýþacaðým diyordu. USD ye atak gelmezse, yabancýlar banka satýþýný abartmazsa, bugünü yeþil kapatma ihtimalimiz var.

BISTi tutan etmenler. En önemlisi balinalar longda. Ýkincisi 3. Çeyrek banka bilançolarý iyi bekleniyor. Vaka sayýlarýmýz yalan da olsa avrupanýn çok altýnda.
    Ayrýca cumartesi günü yine gaz açýklamasý var. Olmasaydý daha iyi olurdu. Bazý yerlerde yazan 400 milyar metreküpten çok daha fazla bir rakam açýklanmazsa, hayal kýrýklýðý olur. BIST'e pazartesi günü ilk etapta satýþ olarak yansýr. Ayrýca fransýz yahudisi routers, gaz rakamý konusunda yine uçmuþ. geçen uçtuðunda ceza almayýnca, tekrar uçuþa geçmiþ. routers haberleri veren medya kurumlarý, routersin uçuculuðunuda her haberin baþýna eklemeliler. Hükümet olsam bunu zorunlu tutardým.

---

ONS altýn dün iniþini erken durdurup döndü.!

Sebebinden emin deðilim.

trump "1.8 trilyon dolar ýn üzerinde yeni bir paketi, seçimlerden önce çýkarýrým" demiþ. Yeni paket çýkacak söylentisi ons altýný yükseltmiþ olabilir. Paket söylentileri ile inip çýkýyor bir müddettir. Paket lafý geçmediði günlerde EUR/USD paritesi ile hareket ediyor.

Dün ikinci muhtemel etken, Avrupada ki, 2. virus dalgasý korkusuna baðlý satýþlar olabilir. Global korku altýn a alýþ getirir. Diðer yönden bakarsanýz, Avrupada ekonomik veriler, virus 2. dalga yüzünden kötüye gidecek. EUR deðeri düþecek, karþýlýðýnda USD artacak. USD ile negatif korelasyonlu ons altýnda düþecek.

Avrupadaki Virus 2. dalgaya 2 yöndende bakýlabiliyor. Bunu geçen haftada yazmýþtým. Önemli olan ons altýndaki global balinalarýn konuya nasýl bakacaðý.

ons 1910 da gece durmuþ görünüyor. Orada satanlar var. Bana daha yukarý çýkacakmýþ görüntüsü verdi.
    Hem 1.8 den daha büyük paket dendi, ucu açýk. Hemde günlük grafikte çanak görüntüsü var. yarýya gelmiþ gibi. Çanak görüntüsü alýcýlarýn istekli olduðunu gösteriyor. Ayný zamanda iniþ trendindeyiz. Çanak gerçekleþmesi için iniþ trendini kýrmasý gerekir. Bir kez kýrdý ancak yükselip kalýcý olmayýnca yeniden trende döndü. Sadece düþüþ kanalý üst bandý biraz yukarý almýþ oldu.

ons da bugün ne olur.? 1910 u geçmesi gerekir. Yukarýda nerede durur emin deðilim, aþaðý ve yukarý doðru sürekli kýsa vade dalgalar yapýyor. fazla yukarý gitmeyebilir. Gün içi grafiðe bakýp, longlarý bir yere kapayacaðým. Sonra short kollayacaðým.
    abd mesaiye baþladýðýnda, trump ýn trilyonluk paketi ile ilgili haberide takip etmem gerekecek.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ekoTürk kanalýnýn fetö grubuna ait olduðunu düþündüðümden beridir, arada siyonist yahudilerin bluumberg kanalýný tekrar izlemeye baþladým.
    bluumberg siyonist patron, ekoTürk siyonist patronun TR deki uþaðý gibi.

Programlarýda aynen bunu yansýtýyor. ekoTürk de bitcoin güzellemeleri, programlarý açýkça yapýlýrken, bluumberg de profesyonelce yediriliyor.

Aða ile maraba arasýndaki fark böyle. Biri yüzlerce yýlda iþin uzmaný olmuþ, kitlelere nasýl farkettirmeden yedireceðini öðrenmiþ. Diðeri ölçüsüzce, arsýzca surata çarpýp duruyor.

Gece maraba'sýnýn programýnda ege cansen hoca yine döktürdü.

Bir kaç aydýr "çalýþanýn maaþýný düþürün, ülkede herþey düzelir" demiyor. "Elime odun alýp gezecem" diyor. Benim odunlu yaz kampý fikrimden esinlenmiþ olmalý.

Dün sabah haberinde bir sunucu kadýn, "yaw birinci dalga ikinci pik deyip duruyorsunuz, Avrupa haftalardýr ikinci dalganýn içinde" diyerek kanala çýkan saman kafalýlarýn ezberini bozdu.

akp döneminde 2019 da Fiyatý arttý diye soðan depolarýný nasýl basmýþlardý.? Hiç bir sonuç alamamýþlardý, baskýnlar göstermelik, halkýn gazýný alma, suçlu icad etme yöntemiydi, soðan depolarý zaten akp nin verdiði depo teþvikleri ile akp lilerce kurulmuþtu.
    soðan depolarýný basmak tam bir komedi idi
    çünkü soðan depolanarak saklanýr.
    yeni mahsül soðan çýktý
    bugün gidip polatlýdaki depolarý bassýnlar
    o seneki baskýndakinin 3 katý soðan vardýr depolarda
    çünkü soðan açýk alanlarda saklanan sergilenen bir ürün deðildir
    yarýn piyasada elma fiyatlarý artsa nevþehirde amasyada depolarý bassalar binlerce ton elma bulurlar
    bir halt olacaðý yok.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ayhan soðan olayýnda o dönem stokçuluk olabileceði mantýklý. Pazarda markette, neredeyse kabuksuz soðanlar var.
    Diðer yanda ise kalýn kabuklu soðanlar var.

Soðan bitkisinden hiç anlamayan biri olarak sadece gözlemimi yazýyorum, büyük ihtimalle yanlýþtýr, yinede kýsaca yazayým.

Ýnce kabuklu soðaný uzun süre beklemiþ soðan olarak kabul ediyorum, kalýn kabukluyu beklememiþ.

Soðan kýtlýðý döneminde hiç kalýn kabuklu soðan yoktu, tamamý ince kabukluydu. Kabuk yok gibiydi ve tüm soðanlar aynýydý. Hali ile bana en az 1 yýl depolarda bekletilmiþler gibi geldi. Önceki ve bu sene ise hep kalýn kabuklu soðanlar görüyorum, kabuksuz soðanlar azýnlýkta kalmýþ.

Buradan, hakkatende bir stokçuluk yapýldýðýný, piyasaya soðan sürülmeyip kýtlýk yaratýldýðýný, ama bunu yine ölçüsüz derecede aç gözlü akp lilerin yaptýðýný, bu sebeplede ceza kesilemediðini düþünüyorum. Zaten olayý incelemekle görevli kiþilerde ya güreþçidir, ya imam. akp döneminde devletteki insanlarýn mesleki yeterlilik kalitesi aþýrý hýzlý düþtü. Bir þey bulamamalarý normal olabilir.

---

gökhan þeni bir kaç kere övdüm faydalý bilgi veriyor diye. Bugün hayal kýrýklýðýna uðrattý. resmen "bende ezber beyinliyim" diye baðýrmýþ.
    Birincisi virus de ikinci dalgaya dün girdiðimizi düþünüyor. Dün avrupada satýþ oldu ya.? Yaw piyasa bozuldu diye dalga diyorsa, buna virus deðil piyasada ikinci dalga de, virus de deme, virus dalgasý baþlayalý haftalar belki aylar oldu. Vaka grafiðine bakman yeterli.

Ýkincisi ise tam komedi. Hiç bir analiz yeteneðinin olmadýðýnýn ispatý.

Daha önce defalarca ne öðretmeye çalýþmýþtým ben size.

Temelden baðýmsýz analiz yapamazsýn. Raký dolu yüzme havuzlu örnekte vermiþtim.

Diyorki, isveç ülkesi pandemide halký serbest býraktý, yasak koymadý, sürü baðýþýklýðý yöntemine gitti. Verileri Avrupa verilerinden kötü deðil, bazý konularda daha iyi.

Ýsveç'ide bizim siyasilere örnek veriyor. Böyle yapýn diyor.
    Ýsveç'i uygulasak bizim günlük sayýmýz anýnda yüz e katlar. Ýsveç halký devlet söylemesede kendi kendini belli ölçülerde koruyacak kadar bilinçlidir. Onlarýn ülke homojen. farklý kültürler ve gelir seviyeleri ile bizim kadar dalgalý yoðrulmuþ deðil. Tüm halký belli eðitimden geçiyor. Onlara iþ yaptýrman için odunla baþýnda beklemen gerekmiyor. Bireysel olarak kendileri düþünüp yapýyorlar. Devlet sopasý gerekmiyor.

Bizde öylemi.? Tüm halk iyi bir temel eðitim almýþmý.? Kendisi akýl edebiliyormu.?

Bu herifi orduya komutan yapsan, 3 günde ordu arkasýna bakmadan kaçmaya baþlar.

Yaw dingil Ýsveç in halkýnýn eðitim düzeyi ile sanin halkýnýn eðitim düzeyi birmi.? Allahýn odunu.
    Ýsveç kurumlarýnýn ahlaki yapýsý, devletin çalýþma þekli bizimle birmi Allahýn ibibiði.
    Ýsveçe sýnýrlardan gelen gidenle, senin sýnýrlardan gelen gidenin birmi Allahýn zibidisi.

Ýsveçin yöntemini uygularsak, daha iyi olur diyor.

Birde çarpýcý örnekle açýklayayým.

gökhan þen süzmesi, Ekmeði aynen Ýsveç gibi býçakla keselim daha iyi olur diyor.
    Bakýyorsun Ýsveç te çelik býçak var, bizde tahta býçak var.

Ýnanamýyorum, medya da akýllý adam aramak, Marmara da yunus balýðý aramaya benziyor.
    Sabah haberlerindeki Güzem Yýlmaz kýzýmýz akýllý olabilir. "Ýkinci dalgaya çoktan girdik medyadaki ebleh kardeþlerim" diye konuþma yapmýþtý. Tipine bakarsak ortadoðu kökenli. yani orangutan kuþaðýndan. Bildiðin orangutan diyeyim, dolandýrmaya gerek yok. gökhan þenin tipide ben o kuþaktaným diyor ama evrilememiþ. Bunun sebebi melez genlere sahip olmasý olabilir. Araya þempanze yada makak girmiþtir.

Neyse abartmayayým.
    Bu insanlar millete akýl veriyorlar... Neyseki dünyan medyasýnýn genel yapýsý bu kalitede, oradan yýrtýyoruz.

---

Günlerdir kendimden bahsedip övünüp duruyordum, birazda medyadaki elemanlardan bahsederek olayý dengeye getireyim dedim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST dünü iyi kapadý, "dahada yeþil devam edecem" isteði vardý.

Ons ise 1910 u geçemedi.
    Güniçi grafiðe bakarsak, küçük bir yukarý eðilim var, alýcýlar istekli, hala 1910 u geçme þansý var. 1930 a kadar bir çýkýþ bekliyordum doðrusu.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Avrupalý ve amerikalýlar için hep vahþi yazmýþýmdýr.

Tabi batýlý ile tanýþmýþ yada batýda turistik bölgelerde bulunmuþ olanlarýnýz ne dediðimi anlamamýþtýr. Türkiyeden sadece turistler ve TVler aracýlýðý ile bakanlarda anlamamýþtýr.

Geriyede kimse kalmadý.?

Her neyse.

Ne demiþtim. Ýnsanlar 3 farklý humanid maymun grubundan evrilmiþtir. En vahþisi þempanze.

Þempanze yamyamdýr, sürü bilinci çok güçlüdür, çete oluþturup diðer maymun soylarý ve kendi soylarýndan diðer sürülere saldýrýp yerler.
    Çetecidir, katildir, tuzakçýdýr, hýrsýzdýr, baskýcýdýr, zorbadýr, acýmasýzdýr. Sürü olarak gördüðü gruba aþýrý baðlýdýr, diðer herkese saldýrýr öldürür.

Avrupa ve kuzey amerikalýlarda þempanzeden evrilenlerden.

Yakýn geçmiþte abd öncülüðünde sahte deliller uydurarak Irak a saldýrmýþlardý. tamamen kendi çýkarlarý için Irak halkýndan milyonlarý öldürmüþ ve ölümlerine sebep olmuþ, 10 milyonlarýda sefil etmiþti.
    Avrupa ülkeleride siyasi ve askeri destek vermiþlerdi.

Sonra arap baharlarý ile petrolu olan ve stratejik konumu olan ülkeleri yakýp yýktýlar, en son Suriyeye saldýrdýlar.

Gözlerinin önünde gazeteci boðazlayýp kafasýný kesen suudi arabistan kralý ile yanyana oturup ticari anlaþmalar yaparken, Suriye demokratik deðil diye saldýrmýþlardý.

Gerçekte tek amaç, kendilerine baðlý olmayan Suriyeyi kendilerine baðlamaktý.
    Avrupa ülkeleri abd saldýrýsýna yine yardým etti.

Suriyede yüzbinler öldü, on milyonlar sefalete sürüklendi, avrupalý amerikalý siyasilerin üzüldüðünü gördünüzmü.?
    Onbinlerce Suriyeli çocuk Avrupada kayboldu ve o çocuklar organ, fuhuþ, çocuk satýcý mafyalarýn eline düþtü.

Þimdide Suriye devletinin Avrupa daki mal varlýðýna el koymuþlar. Suriye demokratik deðil diye.

Yemen i yýllardýr bombalayan, adam boðazlayan tarikatlarý 100 yýldýr üretip destekleyen, krallýkla yönetilen körfez ülkeleri ile kankalar.

Gözünüzün önünde gerçekleþen olaylar hepsi. Ne kadar vahþi olduklarýnýn göstergesi.

Onlara vahþi dedim diye biz melek olmuyoruz, o ayrý konu. Bizde osmanlý, selçuklu ve daha önceki dönemlerde dünyaya kan kusturmuþuz. Onlar kötü biz süperiz demiyorum. Suriyeye saldýranlar arasýnda en önlerde bizde vardýk. Biz ayrý konuyuz.

Demek istediðim, süper medeni dediðimiz batýlýlar aslýnda en az bizim kadar vahþiler. Kimseyi kendinizden üstün görmeyin.
    Tabi ben ayrýyým, beni bu iþlere karýþtýrmayýn. Tekim.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada google maps bir süredir haritada yollarý çok silik gösteriyor.
    Yollar görünmeyince haritada adres bulmak çok zor oluyor.

navigasyonu demiyorum, bilgisayar baþýnda bir yere bakacaksýnýz, nerede ne var yaklaþýk yerini görmek, durumu anlamak istiyorsunuz. Mesela bölgedeki ciðercileri arýyorsunuz.
    Haritayý inceleyip. Plan yapacaksýnýz.

Yollar görünmeyince haritanýn hiç bir anlamý olmuyor.

yandex e bakayým dedim, ondada maps var.
    Ruslar ve Çinliler bu iþ için yýllar önce kendi uydularýný gönderdiler ve google benzeri haritalar oluþturdular.

Çinlileri bilmem ama yandex maps, kullanýþlýlýk açýsýndan google dan daha baþarýlý. Navigasyonuda var.

yandex in dez avantajý, arama algoritmasý yeterli deðil. Aranan þeyi bulma ve seçenek getirme açýsýndan google algoritmasý, yandexinden çok daha baþarýlý.

yandex inkini lise öðrencisi yazmýþ gibi. Ancak maps için bu aralar yandexi tercih etmeye baþladým.

yandexin eksik epey yönleri var. mesela fotoðraf olarak haritasý yok ve arabanýzda gidiyormuþ gibi yolda 3 boyutlu ilerleyemiyorsunuz. Onlara ihtiyacým olduðunda google tek.

Ama kuþbakýþý bölgeyi anlamak konusunda ise yandex çok daha temiz bir iþ çýkarmýþ.

8. Ýrade yok ama
    Zeka var
    https://www.google.com.tr/amp/s/gaia...i-anliyor/amp/
    Bu þempanzenin az daha evrilmiþi
    En benziyen yönleri cinsellik
    Bonomo elma muz nar veriyo karþýlýðý alýyo
    Ýnsan iyi yere yemeðe götürüyo. ))
    Araba traþ býçaðý makas tarak kullanma hariç mantýk benzer
    Ýnsanda el becerisi geliþkin irade ile korkularýna yenik düþmüyüp el aletleri yapmýþ ve kullanmýþ.

Not
    Diðer hayvanlar o iþi ticarete dökmemiþ
    Meyve uzatma yemek ýsmarlama yok
    Ýcraat
    Direkman

Ýcraatýn içinden)) bi tv programý

Sayfa 389/853 ÝlkÝlk ... 289339379387388389390391399439489 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz