BIST de yazacak biþey yok.
Tamda herþey düzelmeye baþladý, yeniden BISTe hakim olmaya baþladým derken, MB bombayý attý.
tayyipin saçmalýklarý zaten yeterince tahmin edilemezlik yaratýrken,
devlet verileri tamamen uydurmayken,
bankalar bir gün alýnýp ertesi gün satýlýrken,
yabancýlar istikrarlý çýkýyorken,
BISTin spekülatörleri, manipulatör haline gelmiþken,
TR deki baskýcý, kartel oluþturmuþ olan bankalara hiç bir þey yapýlamazken,
BISTi ben tahmin etmek istemiyorum. Tuttursamda, ayaklarýmý yere basamýyorum, kendime güvenim geri gelmiyor.
Her yýl, bizdede þubeleri olan global bankalara dünyadan ceza yaðýyor. Bizede baský kuran bu bankalar, her yýl avrupa ve abd de milyarlarca dolar ceza ödüyorlar.
Dünki haber goldman sachs 2.9 milyar dolar ceza ödeyecek. hong kong a yeni ceza ödedi, bu cezada singapur ve taylanda ayrýca sanýrým abd dede ödeyecek.
Benim beyin gördüðü her sonucu bir sebebe dayamaya çalýþýyor. Baþka türlü benim kafa basmýyor. Sebebe dayayamazsam, ayaklar yerden kesiliyor, dengesiz hale geliyorum.
Endeksin her hareketini bir GERÇEK sebebe dayamam gerekir. Çizgi deyip, MACD, RSI deyip geçemem. O çizgileri oluþturan gerçek sebepler var. Planlarýný uygulayan insanlar veya kurumlar var. Bu insanlarý yada kurumlarý bilmem ve ne yapmaya çalýþtýklarýný anlamam gerekir. Her þeyin sebebi insan.
Üzerime gelen arabaya bakmam, direk içindeki þoförün gözünün içine bakarým. Araba kendi kendine hareket etmez, arkada onu kullanan biri var, endeksler çizgi yapýyorsa sebebi var, o çizgiyi çizen güçlü insanlar yada yönlendirilmiþ bir sürü var.
Sonuçta, bugün BIST de ne olur bilemiyorum.
Dün bankalara yüklü satýþ geldi ve manipulatör endeksi tutmaya çalýþtý gibi bir izlenim var.
Manipulatör yüklü long da olmalý. Gücü endeksi yönlendirmeye yetiyor. Batýda 2. virus dalga satýþlarý þiddetlenmezse, BISTin manipulatörü endeksi belki buralarda tutabilir ve tekrar yeþile döndürebilir.
Ben BISTe bir müddet daha ellemeyeceðim.
Devlet verilerine geçen biraz bakmýþtým, katar ýn BIST de yüklü parasý var gibi görünüyor. Belki BISTin manipulatörü fetö deðil katar dýr.
---
ONS altýna gelince, bu aralar psikolojik olarak beni ayakta tutan güç bu.
BIST gibi 10 dakka içinde saç baþ yoldurur hale getirmiyor. Ýþ þansa çok kalmýyor.
1900 üzerinde tutunmaya çalýþýyor.
1870 desteðe kadar inme ihtimalide var. Ama ineceðini sanmýyorum, yinede inme ihtimaline karþý hazýrlýklýyým.
Dün akþam 1900 altýna inerek ihlal yaptýlar ve çýktýlar. Teknik ve psikolojik seviyeler hep ihlal edilir, normal bir iþleyiþ.
Dün yine abd de paketde anlaþmak üzereyiz haberleri gelmiþ. Böyle diye diye seçime kadar gidecekler anlaþýlan. belki sürpriz olur çýkarýrlar.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri