BIST bugün +%0,72 yeþil kapadý.
Delice olan ise, dün -%5 satýlan bankalarýn bugün +%3 kapamasýydý.
Geçmiþ aylara bakýncada bankalarýn saçmasapan hareket ettiðini gördük.
Ýþin daha ilginç yaný, bankalarýn alýnp haftayý + bitirdiðimizde, TCMB verilerine bakýyorsun o hafta yabancýlar almamýþ.
Saçmasapan bir BISTin içindeyiz.
Üç beþ kere yazdým, BISTin güvenilir olmasý ve kalabalýklarýn soyulmayýp, kaçmamasý için, BIST yönetiminin kendi ceplerini deðil BIST deki gücü olmayan kalabalýklarý düþünmesi gerekir.
Batý borsalarý ve ons altýna bakýyorsun, saçma sapan iþler olmuyor. Temel analiz eþiliðinde tekniðe uygun hareket ediyorlar. 10 dakkada soyulmuyorsun.
Arka planda Mutlaka ve mutlaka arkada düzenleyici kurumun iþlemleri vardýr. Ýnsanlar kendi kendine "adam gibi davranayým" demez. Otoritenin kýrbacýný þaklatmasý gerekir.
Batý borsalarýnda mutlaka piyasa yöneticileri aktif þekilde iþlemleri düzenliyorlardýr. nasýl bilemiyorum, ancak grafiklere ve iþleyiþe bakýnca, kendi haline býrakýlmamýþ olduðunu görüyorsun.
Geçmiþten bazý örneklerde biliyorum. Hong kong örneði var. Spekülatörün biri, manipulatörlüðe baþlýyor.
Gri alan olduðu için sen bunu yaptýn deyip ceza kesemiyorsun. Borsa yöneticileri büyük bir fon kuruyor ve borsaya manipulatif hareketlerle zarar veren bu büyük oyuncunun tersine iþlem yapmaya baþlýyorlar. Haftanýn sonunda bu spekülatör büyük zarar yazýyor ve yaptýðýna piþman oluyor.
Hong Kong borsa yöneticileri, Bu olayýn bilgisini bilerek piyasaya sýzdýrmýþ olmalýlar. Bu sayede ilerleyen zamanlarda speklerden baþka biri bu tür bir iþleme kalkýþmýyor. Kolaylýkla DÜZEN SAÐLANIYOR, suçlu cezasýný çekiyor ve borsa yönetiminin iþlemler için kullandýðý parasýda kaybolmuyor. Kasada duruyor çünki spekin parasýndan daha büyük para. Endeksi yönlendirecek güçte, hali ile borsaya girdimi karþýsýnda kimse duramýyor. Düzenleyicinin elinde ise böyle bir güç düzeni saðlýyor. Suçlu cezalandýrýlýyor, kaybeden suçlu haricinde kimse olmuyor.
BIST e bakýyorsun, aradan 30 yýldan fazla zaman geçmiþ, hala güçsüz kalabalýklarý soyuyorlar, BIST yöneticileri ise utanmadan her yýl sonu milyonlarca TL prim alýyorlar. Ne iþ yaptýnda prime hak kazandýn.?
Bir kaç haftadýr ons altýndayým. Ýþlemler yine BIST altýnda gerçekleþiyor. Nerden anladým. Ýþlem hacmi dünya çapýnda deðil ve ancak BIST açýkken iþlem yapabiliyorsun.
Bu ne demek.
ons altýnda 24 saat iþlem oluyor ancak TR dekiler sadece sabah 9:30 dan akþam 23:00 e kadar iþlem yapabiliyoruz.
Gece sabaha kadar terse iþlem olursa ayvayý yedin. Elin kolun baðlý.
Daha kötüsü önümüzde 29 Ekim var. bayram. BIST 1,5 gün kapalý. Ama dünya bizim kapalý olduðumuz o 1,5 gün açýk olacak ve ons altýnda iþlemler devam edecek.
Elin kolun baðlý seyredeceksin.
Haksýz rekabet deðilmi bu.?
Yüzde yüz, tartýþmasýz haksýz rekabet.
Bu kadar açýk bir haksýz rekabete BIST neden izin verdi.?
Bilemem ancak varsayýmda bulunabilirim.
Bu lavuklar yapýlan iþlem hacmi bazýnda yýlsonu prim alýyorlar. Ýþlem hacminin artmasý, onlarýn cebine girecek parayý artýrýyor.
Ýþlem hacmini 2 türlü artýrabilirsin.
BISTi güvenli bir yer yaparsýn, tüm dünyadan oyuncu ve yatýrýmcýlar gelir.
Yada aklýna gelen her yöntemle iþ yaptýrýrsýn, BIST de olan kalabalýklarýn güvenliði umrunda olmaz. Ýþlem yapýlsýnda ne olursa olsun.
Bizimki ikinci yöntem.
ons altýnda sadece BIST açýkken iþlem yaptýrman, sadece kendi cebini düþündüðünü gösterir. Ýþlem yapanýn zarar görmesi umrunda olmaz. Açýkça haksýz rekabet oluþturmuþsun, umrunda olmaz.
BISTin ons altýndaki iþlem saatleri, BIST yönetiminin ne kadar beþ para etmez insanlardan oluþtuðunu açýkça gösteriyor.
Zaten banka yönetim kuruluna milli güreþçi atayan insanlardan ne beklersin.? Damadýný ülkenin varlýklarýnýn baþýna koyan adamdan ne beklersin.
akp nin Her uygulamasý, afrika ülkesi yönetimlerinden farksýz.
Güzel yazý oldu elime saðlýk.
Kafa hafiften bulutluama kontrolu kaybetmedim. Sanýrým ermek üzereyim.

ama kontrolu kaybetmedim. Sanýrým ermek üzereyim.
Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri