Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 398/853 ÝlkÝlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 3,177 - 3,184 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altýnda yeniyiz, tabi neye göre nasýl davranýyor öðrenme aþamasýndayým.

Geçmiþte aldýðým ekonomi eðitiminden dolayý kabataslak neler döndüðünü biliyorum ancak detay bilmiyorum, tecrübe az, sonradan yaptýðým meslekte para piyasalarý ile alakalý deðil.

Hali ile bende öðreniyorum.

ONS altýnýn EUR/USD paritesinden etkilendiðini biliyordum ancak bu kadar göbekten baðlý olduðunu bilmiyordum.

Ýki grafiði üst üste koydum, resmen ikiz gibiler.

Sadece trilyonluk teþvik paketleri dönemlerinde biraz ayrýþmýþlar.

Sonra biraz anlamýný düþündüm, ons altýn NEDEN EUR/USD paritesine göre hareket ediyor.?

Ekonomik bir açýklamasý yok.

abd güçlü olduðu için, dünyadaki herþeyi kendi emrine almaya çalýþmýyormu.?

Çalýþýyor, baþarmýþ durumdada. USD kullanmayanýn kafasýný kesiyor. Saddam, Kaddafi taze örnekler.

ons altýnýda USD ye baðlamýþlar.

Ünlü ýrkçý, seri katil, soykýrýmcý siyonist ne diyor.? "Para kontrolu bende olsun dünyayý yönetirim."

abd ve ingilizteredeki para basma yetkisi bu sebeple siyonistte ve býrakmýyorlar.

Peki neden bir FON çýkýpta "kardeþim ben siyonistin bu oyununu oynamak istemiyorum, pariteye baðlý alýp satmayacaðým, ons u ilgilendiren arz talep koþullarýna baðlý ons altýný alýp satacaðým" dese ne olur.?

Bir askerin savaþ esnasýnda, "kardeþim benim bu orduya karþý savaþmam için sebep yok, suçlu diðer ordu, diðer orduya karþý savaþacaðým" demesine benzer. tek baþýna gidip baþka ordu ile savaþman gerekir.

Hali ile tüm dünya mecburiyetten abd nin bu oyununu oynuyorlar olsa gerek.

Ýþin kötü yaný EUR/USD paritesini tahmin etmek çok zor. Baþlýbaþýna bir meslek bu pariteyi tahmin etmek iþi.

Her neyse, para piyasasýný kapatýp, akþam 16:30 da abd piyasasýnýn açýlmasýný bekleyeyim. abd piyasasýda ons altýn satarsa, o zaman bir karar almam gerekecek. pariteye kafa yormak iþime gelmez. Daðýtýrým iyice.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada orman bakanýndan sms geldi.

sms de kýsaca diyorki "ormanlarý yakma".

Çok sinirlendim hemen cevap döþedim. "Kardeþim yanan ormanlarýn yerine yapýlan binalara bak. Yakan onlar. Hangi bina bana ait çýktý.? Söyle, bir tanesi bana ait çýksýn, atayým kendimi balkondan aþaðý. Hayvan deðilim ben. Yanan ormanlarýn yerine yapýlan O binalar siyasetçiler ve beraber yürüdükleri iþ adamlarýna ait."

Orman bakaný çok üzüldü "Durumu biliyoruz keçi bey" dedi. "Ancak her ay medyaya bu türden ilanlar vererek, medyadaki arkadaþlarý paraya boðmamýz gerekiyor. Bu arkadaþlara sizin vergileri, "reklam veriyo", "sms atarak halký uyarýyo" ayaklarýnda aktarýyoruz. Kotamýz var kusura bakma." dedi.

Bende hak verdim, "haaaa tamam o zaman" dedim, vedalaþtýk, helalleþmeden ayrýldýk.

3. Alicemal Bey banada tarým bakanligindan bir sms geldi.
    Ama içeriði farklý.
    Kýsaca diyor ki...
    Gida maddelerini israf etmeyelim.
    Bu konuda söz verirmisin diyor.

Bu ne demek þimdi þaþýrdým ya.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    boshyatirim, ayný bakan, sanada farklý sms atmýþ.
    Kotayý doldurmaya çalýþýyor. sms firmasýný bakanlýk bütçesinden zengin edecek.

Ayný bakanýn baþka suçu da var.

TV lere "tarým alanýna bina yapmayýn lan." diye reklamlar veriyor, kanallara milyonlar ödüyor.

Ama ayný bakanýn içinde olduðu hükümet durmadan mera alanlarýný imara açýyor, ormanlarý imara açýyor, tarým alanlarýný imara açýyor, zeytinlikleri imara açmaya çalýþýyor.
    Üzerine gidip somali de 1milyon m2 tarým alaný kiralayýp bizim vergileri oraya aktarýyor. paralarýn ve iþin akýbeti belirsiz.

Hali ile bizle kafa buluyor. Ya bunlar deli, yada bizi delirtmeye çalýþýyorlar.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ONS altýn abd seansýnda düþtü ama teknik destekte tutundu. abd seansýna gelmeden saatler kala ilginç þekilde avrupa seansýnda fiyatý çok artýrdýlar.

abd lilerde "bana yükseltip devredemezsiniz" deyip düþürdü gibi.

Hisse senetlerinin hýzlý iniþ trendine girdiði bu günlerde, ons altýnýn yükselmesi gerekir diye hesap yaptým. Netçede hisseden çýkan paranýn bir kýsmý altýna gitmeli. Ayrýca güvenli liman gözü ile bakýlýyor.

Ama yükselmedi.
    Buralarda küçük dalgalarda ekstra alýp satmaya baþladým.

Bir kaç gün daha sabredeyim. Yükselmezse longlarý kaparým. Zaten fazla yok. Benim için fazla riske girilecek dönem deðil.

Sorun þu oldu USD nin EUR a karþý fiyatý hýzla yükseldi. Bir kaç günde 1.18 lerden 1.16 lara geldi. Dahada aþaðý inerse korkusu var. Bu problem olmasa belki altýn fiyatý hýzlý yükselecekti.

Þu da varki, dün EUR/USD ve ons altýn 5 dakkalýk grafiklerini üst üste koydum.

ONS altýn USD ile negatif korelasyonlu. Genelde ters hareket ediyorlar.

Takip ederken Grafikte þunu gördümki, bazen EUR/USD seviyesi ons altýný etkiledi, bazende ons altýn EUR/USD yi etkiledi.

Biri diðerini peþinden sürüklemiyor. Ýkiside birbirini peþinden sürüklüyor.

Beni bilirsiniz, grafiðe bakýp kural çýkarmam. Arkasýnda ne döndüðünü anlamaya çalýþýrým. Neticede o grafiði çizenler global dev FONlar. Para sahipleri. Yani insanlar.

Hali ile bunu yapan kiþinin niyetini anlamaya çalýþýrým.

Þu sonucu çýkardým.

Ne biliyoruz.?
    Siyonistler dünyayý soyarken birleþiyorlar. Birbirleri ilede rekabetleri var ancak sözkonusu olan kendilerinden olmayanlarsa, o kiþilere karþý birleþiyorlar.

Baþka ne biliyoruz.?
    Dünyanýn en büyük finans devleri siyonistlerin elinde.
    Baþka.?
    Finansýn aktýðý elektronik sistem siyonist üretimi, onlarýn elinde.

Tüm verileri birleþtirince, global siyonist yahudi devler, EUR/USD ve ONS altýnla, çýkarlarýna göre hareket ediyorlar. Belli bir ekonomik karþýlýðý yok. Kendi çýkarlarýna göre endeksleri hareket ettiriyorlar.

Ýyi tarafý ise, kendi yarattýklarý kurallara uyuyorlar. Þu an, sadece bir kaç gün içinde tüm paramý kaybetmiþ de olabilirdim. Ama tekniðe uydular.

Azcýk düþününce sebebini anlýyorsun. Piyasadaki herkesi soysalar, tüm cepleri boþaltsalar, piyasa diye biþey kalmaz ortalýkta. hali ile piyasa kontrolleride kalmaz. Geride sadece siyonistler kalýr.

Milleti azýlý hýrsýz gibi bitirmiyorlar. Kurallara uyuyorlar. kendilerinden bile olsa, uymayaný cezalandýrýyorlar. Tabi onlarýn ödediði ceza SIFIR deðerinde. kasalarýný bedavadan FED dolduruyor, ingiliz ve abd devleti dolduruyor.

BIST de ise milleti azýlý hýrsýz gibi soyuyorlar.

O yüzden BIST ilerleyemiyor. Güvenilirliði kalmýyor. Kumarhane gözü ile bakýlýyor.

Burada suçlu soyan deðil, göz göre göre soyduran. Soydurmamak için BIST den maaþ alanlar. Suçlu, BIST yönetimleri.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hisse senetlerinde ne olacak.

Fransa ülkeyi karantinaya aldý. Þu an fiyatlara girdi.

Almanya, Ýtalya gibi diðer büyük ülkelerden biri daha ülkeyi kapamazsa, Avrupa endeksleri bu civarda oyalanýrlar. Küçük yukarý tepkiler görülebilir.

Bu civarda yataya sarar.

Büyük baþka bir ülkenin kapama ihtimaline karþý yükseliþ trendine baþlayamazlar.

Almanya nýnda benzer karar almasý yüksek ihtimal. O zaman düþüþ biraz daha devam eder. Günlük vaka sayýlarý ilk dalgada en fazla 5 bindi, þimdi ise 20bini geçti. Þu ana kadar DAX %16 düþmüþ. %7 daha düþme ihtimali var eðer ülke kapama olursa.

Almanyadan gelecek haberler önemli olacaktýr. "Ne olursa olsun biz ülkeyi kapamayacaðýz" mesajý gelirse, Avrupa borsalarý daha fazla düþmez. Tabi tüm diðer büyük ülkeler kapanýrsa, o zaman durum deðiþir, Almanyanýn aldýðý kararýn anlamý olmaz.

Sonuçta kapama kararlarý gelmezse, bu civarda bir müddet, yukarý aþaðý küçük kýsa vade dalgalarla oyalanacaktýr. Üç beþ günde sürebilir, bir kaç haftada. Aþýya ne kadar yaklaþtýðýmýz ve gelen, sýkýlaþtýrma, ülke kapama haberlerine baðlý.

BISTin durumu daha farklý. Etkileyen sebepler daha fazla ve tahmin edilemez.

yabancýlarýn düzenli sattýðý aþikâr, ancak karþýlayanlarýn ne halt yediði net deðil. Ayný olaylarla bir gün bankalarý yüksek satýyorlar, sonra yüksek alýyorlar.
    BISTi direk etkileyen tayyip kararlarýnýn tutarlýlýðý yok. 1 ay faiz artýrýyor, ayný ortam diðer ay artýrmýyor. Arka plandaysa faiz zaten artmýþ.

Sonra BIST de silkeleme olayý var. Yükseltmeden önce hýzlý bir veya birkaç silkeleme geliyor ve bunu piyasa oyuncularý normal görüyor. Alýþmýþlar.
    Silkeleme Manipulasyonun ta kendisidir. Küçük tahtalara alýþmýþtýk, uzak duruyorduk ama BIST in tamamýnda yapýlmasýna ben alýþýk deðildim doðrusu.
    Silkeleme adýndaki bu manipulasyon, normal bir þey gibi TV lerde ekonomi yorumcularý tarafýndan konuþuluyor. "tabi önce bir silkelerler" diyor ekonomistin biri.

"yaw silkelemenin tanýmýný yap, manipulasyonun tanýmýný yap... ikiside ayný"

O kadar pisliðin içinde yaþamaya alýþmýþlarki, pisliði benimsemiþler.

maymun deneyi vardýr ya, neden yaptýklarýný bilmeden diðer maymunlarýn muz yemesini engellerler. Ayný durum.

Her nayse, batýda ne olacaðý belli. BIST de tahmin yapmak zor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 31-10-2020 saat: 12:14.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine bir zenginleþtirme hareketi planlanýyor.

Bir kaç kez yazmýþtým, 20 yýl önce sokak aralarýnda kamyonetlerle süt satanlar, büyük süt fabrikalarýna para kazandýrabilmek için ortadan kaldýrýlmýþtý. Medya desteði ile büyük kampanya düzenlenmiþti.

Sokak arasý sütçüler ortadan kalkýnca, fabrikalarýn bize kaktýrdýðý beyaz sývýlarý çok pahalý içer hale gelmiþtik.

Ýnternet sayesinde millet dönenleri öðrenmeye baþlayýnca, yeniden sokak arasý sütçülere dönmeye baþladýk.

Bunu neden hatýrlattým.?

Þimdide 2. el araba piyasasý hakkýnda medyada operasyon yapýlýyor.

2. el piyasasýnda sahtekârlýk varmýþ. Sahte þekilde fiyatlarý çok artýrýyorlarmýþ. Bir çözüm bulunmalýymýþ.

Komediye bakarmýsýnýz.?

Evet 2. el fiyatlarý çok arttý ama sebep sahtekârlýk deðil.

Sýfýr araba fiyatlarý uçunca, doðal olarak 2. el araba fiyatlarýda uçtu.

Ortalama sýfýr bir arabanýn fiyatý 200bin TL. olmuþ. Az yaksýn, orta büyüklükte ve konforda olsun derseniz, 200bin TL.

Millet sýfýr araba alamaz hale gelince mecburen 2. ele yönelmiþ. 2. ele talep artýncada fiyatlarý artmýþ.

2. el araba fiyatý artmasýnýn diðer önemli sebebide. Adam 2. el arabasýný satýp yenilemek istese, yenileyemiyor. Sýfýr arabalar öyle uçmuþki, yenisine taksitle bile parasý yetmiyro. Ev satýp araba almasý lazým, fiyatlar öyle uçuk. Yenisini alamayacaðý içinde eskisini satmýyor. Arz düþünce fiyat ister istemez artýyor.
    2. el arabasýný satsa yine biraz daha az yýllanmýþ baþka 2. el araba alacak.

Sonuçta 2. el araba fiyatlarýnýn artamsý son derece doðal.

Peki komedi nerde.

Medyaya bakýyorsunuz, SIFIR ARABA FÝYATLARI UÇTU diye yazan yok. 2. el araba fiyatlarý uçtu diye yazýyorlar ve belliki bir kampanya baþlatmýþlar.

Biliyorsunuz, medya sizin yanýnýzda deðil. Çýkar gruplarýna hizmet ediyorlar. TV lerde haberci ve yorumcu olarak gördüðünüz o takým elbiseliler, sizin dostunuz deðiller.

Tamamen çýkar gruplarýna hizmet ediyorlar.

Bu þekilde haberler yapýp eni sonu devlete bir karar çýkartacaklar ve o kararla devletle iþ yapan birileri tonla para kazanacak.

Þimdiden haberini vereyim sizde hazýr olun.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu sabah yazacak bir þey yok. Hafta sonu kýsa vade deðerlendirme yaptým.

Batý borsalarý önce yataya saracak, eðer baþka kapama gelmezse yukarý yükseliþ baþlayacak.

BIST i tahmin etmek zor.
    USD ye atak var. MB yi faiz artýrmaya zorluyorlar.

Yabancý satýþý devam edecektir. Karþýlayanlar ise manipulatörler. Kendi pozisyonlarýna göre indir çýkar yapýyorlar.

Yarýn enflasyon haberi çok önemli.

Enflasyonun altýndaki mevcut MB politika faizini destekleyecek bir rakam gelirse BIST yukarý dönebilir. Gelmezse ne olur bilmiyorum.

Bugün için tahminim yok.

BIST ve abd %10, Almanya %16 düþtü.

---

ONS altýnda günlük grafikte Çanak görüntüsü devam ediyor. 1870 e inebilir, çanak bozulmaz demiþtik. 1860 a kadar düþtü.

Þimdi biraz yükseldi. Kýsa vade yükseliþe geçti.
    KISA VADE de yine küçük dalgalarla yükseliþi koruyacaktýr.

ABD seçimi ons altýný nasýl etkiler bilmiyorum. Ana yapýyý deðiþtireceðinide sanmýyorum, belki üç beþ saatlik bir tepki olur. Sonra yine trilyonluk paket, aþý ve EUR/USD seviyesine odaklanýr.

viop X30 da hala kenardayým, ONS altýnda long pozisyonum devam ediyor. Geçen hafta longlarý artýrdým. Risk yüklendim. O sebeple viop X30 a girip riskimi çok yükseltemem.

Sayfa 398/853 ÝlkÝlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •