ons altýnda yeniyiz, tabi neye göre nasýl davranýyor öðrenme aþamasýndayým.
Geçmiþte aldýðým ekonomi eðitiminden dolayý kabataslak neler döndüðünü biliyorum ancak detay bilmiyorum, tecrübe az, sonradan yaptýðým meslekte para piyasalarý ile alakalý deðil.
Hali ile bende öðreniyorum.
ONS altýnýn EUR/USD paritesinden etkilendiðini biliyordum ancak bu kadar göbekten baðlý olduðunu bilmiyordum.
Ýki grafiði üst üste koydum, resmen ikiz gibiler.
Sadece trilyonluk teþvik paketleri dönemlerinde biraz ayrýþmýþlar.
Sonra biraz anlamýný düþündüm, ons altýn NEDEN EUR/USD paritesine göre hareket ediyor.?
Ekonomik bir açýklamasý yok.
abd güçlü olduðu için, dünyadaki herþeyi kendi emrine almaya çalýþmýyormu.?
Çalýþýyor, baþarmýþ durumdada. USD kullanmayanýn kafasýný kesiyor. Saddam, Kaddafi taze örnekler.
ons altýnýda USD ye baðlamýþlar.
Ünlü ýrkçý, seri katil, soykýrýmcý siyonist ne diyor.? "Para kontrolu bende olsun dünyayý yönetirim."
abd ve ingilizteredeki para basma yetkisi bu sebeple siyonistte ve býrakmýyorlar.
Peki neden bir FON çýkýpta "kardeþim ben siyonistin bu oyununu oynamak istemiyorum, pariteye baðlý alýp satmayacaðým, ons u ilgilendiren arz talep koþullarýna baðlý ons altýný alýp satacaðým" dese ne olur.?
Bir askerin savaþ esnasýnda, "kardeþim benim bu orduya karþý savaþmam için sebep yok, suçlu diðer ordu, diðer orduya karþý savaþacaðým" demesine benzer. tek baþýna gidip baþka ordu ile savaþman gerekir.
Hali ile tüm dünya mecburiyetten abd nin bu oyununu oynuyorlar olsa gerek.
Ýþin kötü yaný EUR/USD paritesini tahmin etmek çok zor. Baþlýbaþýna bir meslek bu pariteyi tahmin etmek iþi.
Her neyse, para piyasasýný kapatýp, akþam 16:30 da abd piyasasýnýn açýlmasýný bekleyeyim. abd piyasasýda ons altýn satarsa, o zaman bir karar almam gerekecek. pariteye kafa yormak iþime gelmez. Daðýtýrým iyice.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri